Nejste přihlášen/a.
Mám se bát? Chtěla jsem se nechat očkovat, ale potom, co jsem narazila na tenhle článek, už se mi nechce: idnes.cz/... A takových článků je na internetu spousta, jen jsou tam uvedena nižší čísla. Co si o tom myslíte?
A myslíte si, že lidé, kteří se nenechají očkovat, budou diskriminováni? Třeba v sektoru služeb, v cestování atd.?
Děkuji za odpovědi
Umřít můžete i po vypití litru vody. Pokud máte chuť se očkovat, tak to udělejte a nebojte se, pokud ne, běžte od toho. Nejlepší je před každým zákrokem nic nečíst. Já šel kdysi na kolonoskopii a četl jsem jak lidi řvou bolestí, jak měli protržená střeva atd. A já si ani nevšiml, že už mám hadici v sobě.
Stejně, jako jsem proti hysterii kolem koronaviru, na druhou stranu musím objektivně přiznat, že na hysterii kolem nebezpečnosti očkování nahlížím rovněž s despektem.
Jednotlivé případy úmrtí po očkování mohou mít stejný původ, jak když někdo zemře s koronavirem. To znamená i nesouvisející okolnosti. Na tomto příkladu mediální masáže jsou vidět její účinky jak na jednu stranu, tak na druhou. Jak píše @totak, je to uměle vyvolaná hysterie, stejně jako s kovidem.
Neočkovaní lidé diskriminováni nebudou. Slovo diskriminace se v této souvislosti nebude užívat, ba dokonce bude zakázané. Budou mít prostě "omezeny aktivity" nebo podobně. Kovid pasy již začínají být skutečností, a k čemu by tedy byly, když ne k diskriminaci, k omezení? Už vím. K ochraně populace.
Pokud si myslíte, že půlroční testování nového typu mRNA vakcín je dostatečné na zjištění dlouhodobých nežádoucích účinků, tak do toho běžte. Jak dopadly pokusné fretky, které mají nejvíce podobný imunitní systém jako je u lidí, se moc nepublikuje. Normálně se testují léky a vakcíny 5 až 10 roků. Volím předběžnou opatrnost, Ivermectin zachránil i těžké stavy v nemocnici, které by byly jinak skončily fatálně. stopkovid.eu/...
Nekonečné téma... Jen k té poslední větě - větší blbost už jsem dlouho nečetl. Zamysli se nad ní a pomiň covid - chápeš, žes napsal úplnou blbost?
zbys: píšete že po tetanovce vás bolela pr...nevím, ale mě tetanovku píchli do ramene-loni. Vám do zádele? To snad ne.
Já Vám Váš názor nebere, ale když jdete na návštěvu, tak tam taky dodržujet něco, co jinde nikoliv. Přesto Vás nikdo nenutí chodit na tu návštěvu, a jít jinam, kam to nectějí...
Nejsi v KSČ?*** Ne, nikdy jsem nebyl v žádné straně
Dál než k Baltu se nedostaneš.***Proč ne? Když to dneska jde.
Paralera čistě náhodná?***k čemu paralela?
Opravdu to chceme vrátit zpět?*** snad jedině k mládí, ale to je nemožné..
Já pamatuji velice dobře minulý režim, jsem přesvědčen, že se nikdy nemůže vrátit a to i bez emocí...
Stále jsem si myslel, že Vás nechápu, páč jsem nevěřil srovnání...
Nejsi v KSČ? (nejsi očkovaný?)
Já jsem zažil tuto dobu a vím, jaký byl rozdíl mezi lidmi v Ksč a bezpartijní. Ale srovnávat to s očkováním, to mne nenapadlo, že to dneska někdo může rovnat, pokud poznal opravdu komunistický režim.
Také jsem přesvědčená, že neočkovaní budou diskriminovaní. Přitom to nechápu. Kdo je naočkovaný, tak pořád to může chytit a pořád může být infekční. Jediná výhoda očkování je, že by nemoc neměla mít těžký průběh. Pokud se očkovat nenechám, tak já riskuji, že těžký průběh mít budu a to je přece moje věc.Takže nechápu ten hon na čarodějnice.
Mona,
Tady někdo přirovná omezení ke komunistickému režimu a to je špatně?
Ale ať si to srovnává, je to jeho věc. Nikde jsem nenapsal že je to špatně. Jen jsem si dovolil sdělit, "že mne to nenapadlo", páč jsem poznal komunistický režim a obyčejné (ne)očkování... a útlak komunistů...to je pro mne silná káva.
zbys, já Vám beru Vaše přirovnání? Neberu, jen se divím. Použiju-li "Vaše slova", neberte mne moje divení, jako já Vám neberu Vaše přirovnání.
Moni,
ale jiné lidi evidentně napadají další přirovnání.
Ale to je jejich právo, si cokoliv vykládat jak chtějí, nebo je to někdo naučil, či poradil. Já to respektuji a podporuji každého, kdo si hájí svůj názor. Ať je jakýkoliv, ať ho hájí, ale měl by respektovat slušně i jiný názor, bez hodnocení osoby toho druhého.
------------------------------------
Dost často se to uchýlí k urážkám , aby šel na psychiatrii a ještě horší. Vždyť je to zbytečné a neslušné. Buďmě všichni k druhým ohleduplní.
Takže myslíte Milane, že bysme měli být ohleduplní i k Putinově páté koloně mezi námi? Máme je respektovat a dát jim prostor k vyjádření, i když vědomě štvou lidi proti sobě a úmyslně poškozují mezilidské vztahy za pomoci primitivních emocí?
Moni
...neumí oddělit diskuzi od osobních narážek a invektiv...
to je ten problém, správně jste to vystihla...
Kucine,
bysme měli být ohleduplní i k Putinově páté koloně mezi námi?
Ohleduplní k tomu, aby mohli sdělit svůj názor, nikoliv se vším souhlasit. Ale tak slušně, jako chcete, aby se oni chovali k Vám, když máte jiný názor nežli Vy. A že to jde, to ukazují mnozí v různých rubrikách.
Je to mnoho poradců, se kterými bych nikdy nešel na pivo, nesouhlasím s jejich názory, ale nikdy bych nehodnotil a nehanobil jeho osobu, neslušnými přívlastky. Zkrátka "nesouhlasím, nevěřím Vám, mýlíte se" ale neurážet nikoho. Ani smajlíka s vyplazeným jazykem, jako malé děti. To dospělí nedělají.
A jste si jistý Milane, že je to vždy účinná metoda obrany proti takovému podprahovému a manipulativnímu zlu, jako je například ruská hybridní válka? Někdy je slušnost proti zlu neúčinná a pak pacifisti jako vy prostě musí jít stranou, aby bojovníci mohli udělat svoji práci.
Stejně jako se každý zloděj v obchodě vystavuje riziku, že bude chycen, souzen a odsouzen, stejně by se měli obávat i lidé, kteří páchají tohle manipulativní zlo na svých spoluobčanech.
Milane já vám rozumím možná víc, než jste ochotný mi přiznat. Já bych si také přál žít ve světě, kdy je možné být k sobě vzájemně slušný a aby to samotné stačilo k tomu, aby vše běželo jak má a abysme si žili spokojeně. Ale takový svět se musí nejdřív vybojovat a průběžně udržovat. Někdy stačí mírné metody, jindy jsou potřeba tvrdší. Někdy je potřeba sáhnout ke stejným metodám, které používá protistrana, protože je to třeba to jediné, čemu protistrana rozumí a co dokáže nějakým způsobem ovlivnit její činnost.
Z šesti očkovaných členů mé rodiny měly nějakou reakci dvě osoby. Jedna únavu/ Pfizer/, druhá zvýšenou teplotu a bolest hlavy /po Astra zenece/. Podle pokynů, co na očkování dostali, je to pořád v normě. Nejsem vůbec přítel očkování, ale šla jsem, abych mohla k příbuzným do zahraničí. Reakce na vakcinu žádná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.