Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím rádi plníte koláče, buchty a jiné dezerty?

Od: willybrandt* odpovědí: 13 změna:
Máte nějaký tip na dobrou náplň? Po čem nejčastěji sáhnete?
Díky.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Mám moc ráda jablková i švestková povidla a tvaroh. Moc nemusím mák, je takový sušší. Nemám ráda ani ořechovou náplň, je nahořklá.

Do jablkových povidel dávám trošku mleté skořice a strouhanou citrónovou kůru. Do švestkových lžíci rumu i tu kůru, pokud jsou povidla řídká a tekla by, zahustit rozmačkanými piškoty. Do tvarohu rozmíchat žloutek, také citr. kůru. Babička dávala i badyán. Mák je nejlepší umlít a utřít, se lžičkou mleté kávy, citr. kůrou a vanilkou. A strouhaným tvrdým perníkem.

Občas udělám domažlické koláče. Jeden koláč na plech, veliké kolo, zdobím od středu různými ornamenty všemi náplněmi v sáčcích. Je to dost pracné, ale výsledek stojí za to. Možno dozdobit rozinkami a mandlemi.

Balené buchty /honzovky/ plním nejraději švestkami. Na podzim si do mrazáku dám sáčky se švestkami. Ty předem otřít utěrkou, rozpůlit, odpeckovat a na velikém tácu zamrazit. Aby se následně neslepily do koule. Potom teprve sesypat do sáčku. Každý podzim si udělám kolem 10 pytlíků. A přes zimu jen vytahuji. Buchty s těmito švestkami jsou stejné, jako s čerstvými. Nejlepší jsou teplé, hned po vytažení z trouby. :-P

Na štrúdl mám nahrubo nakrouhaná oloupaná jablka, namačkaná bez ničeho ve sklenicích a sterilovaná. Pak stačí rozdělat, rozložit na placku těsta a dochutit. Tato jablka je možné i dochutit a rozvařit na jablečná povidla, netrvá to dlouho. Jaga.

Ta lžička kávy do máku by mě nenapadla ! Stejně jako zamrazit švestky. Super nápad. Děkuji.

Kávu mám od babičky, nar. 1900, byla moc dobrá kuchařka, Tak to dělám po ni. Mák dostane dobrou chuť.

A zamražené švestky = čerstvé. Otřít, vyloupat, aspoň poznáte a vyhodíte červivé ;) a pak hlavně dodržet to předmražení v jedné vrstvě. Teprve zmrzlé do sáčku. Kdybyste je do pytlíků dala hnned, zmrznou Vám dohromady, slepí se a při plnění buchet by je nikdo neoddělit. Leda sekyrkou. A nechat je povolit, z toho by byla kaše. Jaga.

Tak příjemné pečení.

hodnocení

3x

Tak. Já nic ničím neplním, ale jsem hrozně rád, když cokoli není zrovna naplněno mákem. Toliko asi.

Ale, když nejde jinak, dokážu se trošku zapřít a pozřu skoro cokoliv.

poppysee
hodnocení

3x

Sama nepeču, ale miluju náplň z máku, ořechů, čokolády... Honzovy buchty mám nejradši naopak s tvarohem.

liska5
hodnocení

2x

Ořech, hrušky, mák...

hodnocení

2x

Nemám moc rád náplň tvarohovou. Jinak tam ale může být cokoliv :)

kralovi*
hodnocení

2x
pudink, red bean paste
willybrandt*
hodnocení

Džem z červených fazolí? To slyším poprvé. :-D

Dřív se z fazolí dělalo cukroví, sladké krémy atd. Já to nedělám,přestože fazole mám moc ráda, nejraději s protlakem a nahoru trochu zakysané smetany.

hodnocení

2x

Mám moc ráda zelníky- naučila mě je teta, ale stejně jako ona je nikdy nemám Hlávkové zelí nastrouhám, dusím, přidám cukr, trošku soli, skořici,mletý pepř a dochutím octem, lze i citron. Plní se skládané buchty. Zkoušela jsem i mrkvovou nádivku podle staré kuchařky, ale ta mi moc nechutnala. Jinak když mám rebarboru, tak ta do buchet je výborná jinak klasika : jablka, meruňky, švestky, povidla , lze celkem cokoliv, co máte rádi.

Jinak ještě doplním slaný závin, nejraději z listového nebo plundrového těsta s anglickou a špenátem. A ještě když upeču z kynutého těsta rohlíky plněné proužkem čokolády, tak nestihnou vychladnout.

hodnocení

2x

V poslední době mám asi nejraději jakousi variaci na mrkvancovou náplň. Ta pravá je jen z mrkve, ale doma jsme dělávali z mkrve a máku. Částečně z pohodlnosti, ale i záměrně, aby bylo v soustu víc náplně a ovoce než těsta, dělám "koláč" přes celý plech a nápň na to mažu. Minulý víkend jsem pekla klasické buchty s tvarohem. Jen na posledních asi pět buchet tvaroh nezbyl, plnila jsem povidly. Přijel syn a vnoučci a tak dlouho hledali ty povidlové, až se buchty ztratily doslova před očima :).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]