Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

S aplikací ke kadeřníkovi nebo na koncert

Od: slavo® odpovědí: 13 změna:

Hospodářská komora připravila aplikaci Bezpečná provozovna, která umožní zajít bez obav ke kadeřníkovi nebo třeba na koncert. Podmínkou je očkování, negativní test nebo prodělaný covid.

A co ten který z nějakého důvodu nemůže a nebo nechce být očkován?

A co ten který aplikaci mít nechce nebo nemůže?

A kadeřník se taky bude prokazovat aplikací zákazníkovi?

Zajímalo by mě kolik kadeřníků to bude kontorlovat - hlavně na vesnicích.

A co tedy bude nutné mít u zubaře?

A potvrzení lze mít i na papíře - kontrolou lze zjistit podvod - to QR kód bude vázán v tomto případě na konkrétní osobu?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

smode*
hodnocení

5x
Hezký den. Aplikace je samozřejmě dávno pečlivě připravena ale zatím se hraje na to že ji jakoby "ladí". Nicméně zatím žádnou aplikaci většina lidí neakceptuje, tedy bych se tím vůbec nezabýval. Osobně třeba neznám nikoho kdo by byl ochoten za takovýchto podmínek jít do jakékoliv provozovny (očkovaný x neočkovaný - všechno jedno - jde o princip - trpělivost je vyčerpána). Že zde jde ještě stále o ochranu zdraví - nevím kolik lidí tomu stále věří - řekl bych nemnoho. Bohužel malí živnostníci budou obětováni.
nox®

Ještě, než naše "pandemie" začala, taky nikdo nebyl ochotný akceptovat nošení roušek, dnes by za to mnozí lynčovali.

joudic*
hodnocení

3x
kadernice to bude dal delat po bytech a ani to nemusi priznavat a platit najem, win win

nox®
hodnocení

2x

Já jen žasnu, jak si tohle všichni nechávají líbit a ještě tomu tleskají. A není to jen kadeřník. Očkovaní například nebudou potřebovat test po návratu z rizikových zemí a pokud si přiveze nějaký suvenýr v podobě kovídku, bude ho tu vesele roznášet bez omezení, zatímco ten, který je od takového člověka potencionálně ohrožen, bude popotahován testy. Co jsou lidé ještě ochotní obětovat pro trošku imaginární ochrany státu, který na většinu z vysoka kašle a vesele utrácí miliardy za pochybné zakázky? Je vidět, že většina na nějaké nařízení už dlouhodobě kašle, ale ti nahoře si stále žijí ve své bublině a připravují nám podmínky, kterým se všichni ještě před rokem smáli v obrázkových vtipech.

MZ loni.Covidpasy nebudou jsou to všechno hoaxy a dezinformace.Dnes realita.

pb®
hodnocení

1x
Dost podstatně mi tam chybí protilátky po prodělaném covidu. Ty můžu mít klidně měsíce po nemoci a být tak chráněná i lépe, než očkovaný. Ale hladina protilátek nikoho nezajímá, i kdybyste měl včerejší protokol o stanovení protilátek z krve s hodnotou několik set a chodil darovat plazmu, stejně to bude blabla, jste víc než 90 dní po covidu a nejste očkovaný, otestujte se.

Kamarádka s manželem covid prodělali o vánocích, nyní byli na testech na protilátky a žádné nemají. Covid měli potvrzený.

hodnocení

1x

Mně už to připadá jako v Kocourkově,každou chvíli jinak,dnes na Primě říkali, že pouze s testem, takže očkování už neplatí? Ještě odpoledne bylo na netu, že platí.

hodnocení

1x

Odnesou to velká kadeřnictví, kde to bude možno kontrolovat hygienou. Jednotlivé kadeřnice jezdí po domácnostech už rok, tak budou jezdit dál, na nějaké testy se vybodnou a mají to čistá ruka.

Hospody se budou jen těžko vzpamatovávat, protože lidé nakoupily výčepní zařízení, funguje hromada garáží, kde se lidé stýkají také celý rok, přinesou něco dobrého, můžou tam kouřit a stát z toho také nemá ani korunu. Tak proč by se nechávali testovat aby mohli na pivo.

Nemám "chytrý telefon", ani si ho nehodlám kupovat, protože ho nepotřebuji a očkovat se také nehodlám, takže čekám, kdy mi zakáží vstup do potravin. Aspoň zhubnu.

zbys*
Přesně tak,už nejsme jen garážmistři opraváři aut, ale i garážmistři výrobci opic a nemanželských parchantů z levného alkoholu. Jsem zvědav jak si to hoši představují s návratem do hospod.V hospodě pivo o min 60% dražší a nesmí se tam kouřit a hrát hazard.U garážmistrů se to může a je tam větší sranda.Nelezou tam potem smrdící pumpičkáři.No jsem zvědav jak to dopadne. Ale myslím si, že "garáž agbar"!
zbys*
Omlouvám se,min o 100% dražší.Jel jsem teď okolo tak jsem si jedno dal a vzpomněl jsem si na předkovidovou dobu a cenu piva. Pokud by zůstala cena stejná je to opravdu skoro 100%,ale věřím že se budou chtít hoši "zahojit" tak jsem schopný uvěřit,že reálný rozdíl může být mezi 150-200%.

hodnocení

0x
Jestli to bude fungovat stejně "dobře" jako všechny ostatní projekty, tak než to odladěj, na covid si nikdo ani nevzpomene.

hodnocení

0x

No a zase je všechno jinak.

Jen nevím jak to mám dokázat, ten test vyfotit, nebo co?

novinky.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]