Nejste přihlášen/a.
Přečetla jsem si několik ohlasů na dnešní projev prezidenta a jsem opravdu smutná, kam až nenávist lidí může dojít. Copak všichni chtějí válku? To jim nezáleží na dětech a vnoučatech? Chápu, že dnešní doba je náročná , ale to snad neznamená, že někteří budou urážet prezidenta, "lůzu", a lidi, co si přejí mír. Viděla jsem projev Volného ve sněmovně, mluvil klidně, srozumitelně, nebyl sprostý, ani arogantní,až mi bylo z toho úzko. Jen jsem si říkala, jak jsou média mocná, jak dokáží diváky manipulovat. Teď jsem taky četla, že některé komerční televize otevřeně mluví o zpoplatnění, tak si myslím, že mnoho diváků na to prostě nebude mít ,budou mít omezené možnosti, třeba jak píšou skoro 400,- Kč za měsíc je poměrně dost. Moc bych byla ráda, kdyby děti a vnoučata mohli vyrůstat v klidu a míru. Z koho máte větší strach, z Ameriky nebo z Ruska? Kdo je pro nás nebezpečnější? Potřebuji, aby mi to někdo bez urážek vysvětlil.
Dobrý den, také si přeji mír, jako každý člověk. Proto jsem rád, že je ČR pevně zakotvena v EU i NATO a není již vazalem SSSR, resp. dnešního Ruska. Ovšem, obavu z Ruska je třeba mít stále - je rozpínavé a své hranice a vliv rádo posouvá i na uzemí jiných států. Přál bych si mír a opravdu přátelské i demokratické Rusko, se kterým se dá normálně vycházet, ale zatím to není možné, protože jeho politika je nepřátelská a pan Putin tam bude zřejmě ještě dlouho (což Rusům nezávidím). Zdravím!
Když končila druhá sv.vál.a v USA nastoupiůl prezident TRUMAN,otevřely se dveře "studené války".Začalo kolo zbrojení,které nemá v historii obdoby.Obě supervelmoci si zajistily nadvládu arzenálem superzbraní.Sovětský svaz nepoužíval vojenské výboje k ovládání národů,které neakceptovaly jejich politiku.Američtí válečníci,kteří si říkali "jestřábi"nechtěli slyšet názory těch,jimž se říkalo "holubice"
Jestřábi vyráběli 5x tolik zbraní,proti tomu kolik produkovali proti Hitlerovi,a potřebovali je prodat.Jak tomu pomoci?vyprovokuje se někde jinde ve světě válečný konflikt,(Korea,Indočína Irák ,Afrika,Chile,Střední východ.
To jsou kšefty! A těch mrtvol!
JABRAKA
Zvláštní je, že si nikdo nevšímá těch tabulek u rozhleden, cyklostezek, památníků, historických budov aj. aj., kde je napsáno: Vybudováno za přispění EU.
Každej vidí jenom zakázali nám rum a tvarůžky! Je to fakt k smíchu.
Bližší košile (rum a tvarůžky) než kabát (Nějaká blbá rozhledna - co tam?)
Vypadá to jako sranda, ale bohužel dost lidí takhle uvažuje.
Nikdo z normálních lidí si válku nepřeje a také žádná nehrozí. Nevím proč o ní mluvíte. Také jsem sledovala ten pořad a to celý a ani ve snu mne nenapadlo myslet na nějakou válku. Pak se rozbouřila debata o tom, že Zeman urážel tu moderátorku. Já jsem si toho teda nevšimla a to jsem to viděla celé. Ona se místy chovala jako otravný ovád, a on to vydržel docela dlouho, než ji odkázal do jejích míst. Ona dychtila po nějaké "senzační" odpovědi a nedočkala se jí. Na to je Zeman dost chytrý, aby v takovémto případě věděl jak odpovědět. Já nemám strach ani z Američanů a ani z Rusů tak, jak to myslíte. Ale mám strach z hloupých lidí všeobecně a myslím si, že ti Vám mohou znepříjemnit život daleko víc, nežli Rusko, nebo Amerika.
Budu hodně stručný: Souhlasím s vámi.
Pokus se týká toho, kdo je nebezpečnější, odpovím, že nejnebezpečnější je vzájemná kombinace USA a Ruska. Takže pokud mám strach, tak jedině z toho, že tyto dvě velmoci se nikdy nedokáží domluvit. Pak z toho může být válka a bude úplně jedno, kdo z nich ji začal. Bude totiž zničující pro celé lidstvo.
vildo - když Američané chystali přepadení Iráku, potřebovali od Zemana, aby odrecitoval báchorku o Attovi. Uvěřil jim a udělal to. Už ví, že ho podvedli. Teď zase v USA vyhrála strana válečníků. A zase chtějí po Zemanovi, aby odrecitoval báchorku. Jenže ještě blbější a válka by mohla být mnohem blíž až nejblíž ..
No vidíte. A zastupuje většinu voličů a to opakovaně. A přes neustávající kampaň médií.
Jsem rád, že jeho ústy je slyšet i můj hlas.
Mě je zase nevolno, když slyším Pekarovou, Němcovou, Langšádlovou. Pro ně taky nemám slov. Maminka mi totiž některá slovíčka zakázala ..
vildo - pouliční mluvu do politiky zavedl prezidentský kandidát ČT kňýža Šláfnberk. Zeman zdaleka tolik neužívá.
Jedno přísloví zní : Na hrubý pytel hrubá záplata. Podívejte se, jak v televizi a všude se moderátoři vyjadřují od samého zvolení o prezidentovi. To by si k Havlovi nedovolili a možná by okusili vězení, ale ne takové, jako bývalý prezident. A pokud někdo neumí argumentovat, nestačí sledovat ,co mu druhý říká, nemá vést žádnou debatu. Za ty roky si moderátoři mohli uvědomit, že když mluví s prezidentem,že musí být ve střehu, soustředit se, netlačit ho do odpovědí, moderátor musí být chytrý, pohotový, sečtělý, znalý historie, mít to v hlavě srovnané, aby mu stačil. To umí málokdo.Je škoda, že lidé , zvlášť u nás, pokud je někdo úspěšný, chytřejší, tak hned stojí proti němu, ale i v běžném životě a je lhostejné, který z nich má pravdu.
Moje generace má hodně špatné zkušenosti s Ruskem. Pokud vás někdo těžce zradí, už mu nikdy nevěříte.
No to máte pravdu, ale tenkrát nezradili Rusové, ale havně Češi, kteří využili příležitosti aby se obohatili na úkor všech, chopili se u nás vesla a zdecimovali celý národ. Napsala jsem to hodně zjednodušeně, ale pokud chcete pochopit jak to myslím, tak budete rozumět.
Celá historie lidstva je rozdělena na doby válek-úseky ,v nichž se válčí občas a ty,v nichž se problémy panovníků řeší zbraněma místně,druhé se řeší globálně.Civilních obyvatel se nikdo neptá.Změnilo se od dob starověku něco k lepšímu?Nemyslím.Skupiny mocných se rozhodují o tom,koho zlikvidují,nebo zotročí.Vše ke konfliktům směřuje už výchovou mládeže k tvrdosti a násilí.Sdělovací prostředky propagují krutost a násilí.Hry pro děti už nejsou v počítačích o míru,ale o válce.A vy si přejete MÍR!?
JABRAKA
no, kdyz selze diplomacie tak dalsi krok byva valka.
Zacina se tu se zpozdenim kopirovat vnitropoliticka situace v USA.
postupna radikalizace obou stran, neochota ustoupit a poslouchat cokoli z druhe strany
Jeste aby z toho nebyla obcanska valka, kulturni prevrat nebo rozvrat statu.
Takze clovek se zrejme bude muset vymezit, za kterou stranu kope. A kdyz to neudela on tak to za nej udelaji jini pod heslem "kdo neni s nami tak je proti nam"
A neutraly...ty nesnasi vsechny strany.
A pokud se tlak bude neustale stupnovat tak to proste bouchne.
Zeman se aspon snazi situaci upustit paru. Prikladnym chovanim chladne hlavy.
Prat si muzete cokoli ale jak se rika, stesti preje pripravenym.
Po 2. sv. valce byli Nemci odsunuti. Kolaborantum strihany vlasy, verejne hanobeni. Byla i situace, kdy tu byli proste nemci shozeni do reky. Podobne chovani (reseni osobnich sporu) lze cekat od vitezu potencialni pristi valky. Pak nastane klid zas na nejkou dobu.
Dobrý večer. Dovolím si jen drobnou úvahu.
Komerční televizi máme zdarma !? A proto je pro některé z nás potřeba zavést povinný poplatek. O tom vážně pochybuji.
Komerční televize je podporována jen vysíláním reklam, to ano !
Ale zkusme se zamyslet z jakých zdrojů jsou reklamy hrazeny? Mám pochybnosti, že zadavatel reklamy hradí její zveřejnění , ze své kapsy ,čímž by ochuzoval sám sebe a svoji rodinu - to snad ne? Mám za to, že prostředky na reklamy pocházejí z podnikatelských aktivit, konkretně z předraženého zboží , služeb a pod. Tak, že již dnes podporujeme a platíme komerční televizi , rozhlas a další, cestou předraženého zboží a služeb. Nebylo-li by to tak, mohlo by být levněji , vyšší důchody, lépe zabezpečeno zdravotnictví , vzdělání a další.
Ještě jednou hezký večer. -miro
Pro duchodce je nejnebezpecnejsi jejich naivita. Doporucuji Vam nesledovat par mesicu zpravy, venujte se treba beletrii, sebevzdelavani (ale ne politice), delejte cokoliv, jen proboha uz prestante konzumovat media! Tu moc jim davate prave tim, ze je sledujete. Rikate si, ze je to zadarmo No Vas cas uz zadnou hodnotu nema, pak je to zadarmo
)
Platite vysokou cenu tim, ze resite 400,- a konzumujete obsah zadarmo.
Ps: velmoci USA, Rusko i Cina usiluji o rozklad EU, to je zjevne. Budte rada, ze jste v Unii, my nemame geneticky ani moralne na to byt Svycarskem (tam se dedi uz i hypoteky), my musime byt v unii jako vetsina Evropy. A jestli Evropa by padla, tak budeme v haji a velmoci si nas rozeberou (minimalne ekonomicky).
tak si myslím, že mnoho diváků na to prostě nebude mít
Je to jednoduchý, spousta lidí, kteří se nudí a nemají co na práci, řeší věcí jiných, strachuji se o věci jinýcu, možná by bylo lepší, aby řešili svoje věci! Kdykoliv se toho dotyčného zeptám, jestli on má problém s těmi 4 stovkami, že mu je klidně dám, tak mi řekne, že on nemá problém, ale že si myslí, že jiní budou mít problém!
Samoživitelka ať jde do práce makat a živit a ne konzumovat TV brainwashing a učit to děcka ) Ne vážně, dříve jsem si myslel, jak říkal už Tolstoj, že nejlepší nástroj na zotročení občanů je povinná školní docházka, nene, dneska je nejlepší nástroj na zotročení ovčanů tele - vize!
Ps: pár jich (samo živitelek)znám, TV mají obrovskou, tři děcka a nájem 18000 pravidelně posílají. Čas vykecávat se nemají... Na
Dokud budeme součástí NATO a EU, tak si Putin nikdy netroufne nás otevřeně vojensky napadnout.
juraja - v roce 1968 se Rus přesouval letecky a Prahu obsadil během jedné noci. Nerad bych to zažil znovu, ale kdo si to dneska ještě pamatuje, že? A jak zde vidím, tak je dost těch, kteří jednak nemají paměť nebo by jim to ani nevadilo, kdyby se to mělo stát znovu. Palach rotuje v hrobě.
Kdo nás v 68 obsadil(napadl) který stát?
Kde má dnes Rusko hranice?
Kde mají ostatní státy co nás napadli hranice?
juraja - přejmenovat stát je málo, když jeho obsah je ještě horší. Kde má Rusko hranice? Tam, kde se rozhodne, že je chce mít!
to ben: Putin si myslí, že jeho bezprostřední soused je Německo. Doufám, že naše příští vláda mu ukáže, jak se mýlil. A průzkumy zatím říkají, že se tak stane .)
@bene Neodpověděl jste, teda odpověděl ale ve škole za 5.
No ale to nevadí. Já už si tak nějak zvykl od některých zdejších diskutérů.
Odpovím něco jiného, než se tazatel ptal a zbytek taktně přejdu. No a skončím v
maličkém protiutoku.
Ale to nevadí já, jakožto zapomnětlivý člověk sem si něco našel sám.
Sice je to Reflex, ale zajímavé čtení.
Já si myslím, že pamětníci nezapomněli na rok 1968 a mnozí ani na rok 1948, kdy to všechno začalo. Nezapomněli jsme na vládu Stalina a jeho pohůnků celého "východního bloku". Myslím si, že mnozí nezapomněli ani na tu dobu a ani na to, co se v ní odehrávalo až do osudného roku 1968. A rusové nebyli sami, kteří se invaze do Československa účastnili. Jediný z paktu Varšavské smlouvy který se vzepřel, byl kupodivu nevzdělaný a podivínský Ceaușescu. Kde v sobě tenkrát vzal tu odvahu a proč za to vlastně ani nebyl příkladně potrestán, tak to zůstává poněkud zastřená politická záhada dodnes, protože Rumunsko z paktu Varšavské smlouvy nikdy oficielně nevystoupilo a přesto odmítlo účast na okupaci naší země. Ale to co se stalo tenkrát, už by se v dnešní době nemohlo opakovat. Všechno je jinak.
Suzi - zmiňujete Džugašviliho - to byl Rus? Okupaci v68 prosazovali nejvíc Poláci a Němci a schválil ji Ukrajinec Brežněv na žádost Slováků a Čechů.
Mráz přichází z Kremlu - protože to pravíte Vy nebo proto, že Krvavá Mařka pravila, že Rusko se o své suroviny musí podělit?
suzymon - ta záhada, proč se Rumunsko nepřidalo v roce 1968 k okupaci ČSSR, je už vyřešena. Ona to vlastně ani záhada není, resp. je to až komické. Dle vojenských historiků na tom byla v té době rumunská armáda po technické stránce tak mizerně, že by se k nám nebyla schopna ani přesunout - a to je celá ta záhada.
Ra, nehledejte v tom žádné chytáky, no tak to byl gruzínec. A co to mění na faktu, to teda nevím. Všichni ho známe jako Stalina a víme o koho se jedná. Ale já se dohadovat nechci. Jen jsem napsala co si myslím a nikoho nechci o ničem přesvědčovat. A nakonec ani to není nic důležitého, jako ostatně tahle celá debata. Nebo si Vy myslíte, že to tady vyřešíme? A nakonec jste mi dal za pravdu, když jsem někde jinde psala, že zrádci byli hlavně v našich řadách, a ne v Rusku.
ra252 - hlavně se zde (ani jinde) nepokoušejte o vtip. Holt, někdo je přes humor mrzák . A to, že zde komolíte jména osob nebo stran, také není vtipné (to dělají děti nebo jedinci s menším IQ).
Bene, tomu s tou nedostačující armádou teda nevěřím. Ale uznávám, že jestli tomu nevěřím zrovna já, je úplně bezpředmětné. Já jsem jenom přesvědčená, že rok 1968 se už nemůže v dnešní době opakovat.
suzymon - opakovat by se to nemělo a i proto jsme v NATO a EU. Ovšem, zapomenout nebo odpustit se to nikdy nesmí. A jinak, Rus dnes vede válku proti Evropě přes internet.
Oni tu kážou zapálení svazáci, ale netuší, že po "červencových tezích" byl Ceaușescu oblíben mezi zbytkem Varšavské smlouvy jako osina v ...
Nebyl sice nenáviděn jako albánský soudruh Enver Hodža, ale soudruzi skřípali zuby, až jim plomby padaly.
koloušci - k tomu přicházení z Kremlu - nebýt Kremlu, vaši dědci by hajlovali nebo by z nich navařili mejdlo ..
ra252 - už to přeháníte, tak važte slova. Já pro Vás nejsem žádný koloušek a mé předky si do huby neberte. Do p*dele poslat umím, tak se tam odeberte. Diskutovat neumíte, ale urážet ano.
Protože prolhanému Lukašenkovi a Putinovi nikdo soudný nevěří.
Co to tady pořád zkoušíš? To si vážně myslíš, že na ty tvoje lži a primitivní fabulace někdo skočí? Uznávám, že pár slaboduchých jedinců tady je, ale zaplať pámbu se dají spočítat na prstech jedné ruky. Včetně tebe.
Tak koho si myslíš, že tady zmanipuluješ? Chceš diplom z Moskvy nebo co?
Kicune, jsem asi slaboduchý jedinec, hrozbu vidím z jiné strany. Zajímal by mě váš věk, vygumovaný mozek porevolučního děcka? Všimnul jste si, že ač Ben má zcela jiný názor, je schpen diskutovat bez urážek? Velmi si ho cením i když každý z nás stojí na jiné straně.
To mi jako Liduš chcete říct, že souhlasíte s tím, co tady na poradně ten člověk píše?
A je to vůbec člověK? Občas mi připadá, že tady trénujeme nějakou dezinformační AI ...
kicune : neumíte argumentovat, pouze se snažíte provokovat a urážet. Možná byste měl začít dělat něco smysluplnějšího Zkuste třeba vyřezávat ze dřeva sochy, to se mi moc líbí, ale neumím to. Nebo jděte na procházku a nekažte lidem krásný den. Před chvílí jsem přišla zvenku a po obědě jdeme na zahradu sázet do pařeniště a do skleníku. Pokud se nudíte, určitě by se pro vás nějaká práce našla.
Abych se přiznal, argumentace není moje silná stránka. Ale když se do toho dám, tak to stojí za to .) Jenže tady mi za to nic nestojí. Tady je jen partička důchodců, kteří si vzájemně potvrzují své komunismem pokřivené názory. Nikdo a nic na světě tyhle důchodce nepřesvědčí, že se mýlí. Všichni okolo nich to vidí, ale nechávají je tom žít, protože tuší, že už to stejně nemá cenu nějak poukazovat na jejich omyl.
kicune - třeba ta partička důchodců ví něco o světě. Na rozdíl od Vás. Jste ukázkový svazák padesátých let bojující za pravdu jedinou, jemu zjevenou ..
Někteří důchodci možná vědí víc, než ostatní. A jiní zase neví vůbec nic a svou zlobou otravují tento svět. A mezi ně patříš ty.
Tak pokud nejsi důchodce, tak tě neomlouvá už vůbec nic. Jsi jen zlý člověk, který otravuje tento svět.
Ano, ty nenávidíš demokracii a chceš žít pod ruským vlivem. Vše co tu píšeš o tom svědčí.
Navíc na tuto poradnu v náznacích propašováváš vymyšlené příběhy z dezinformačních webů.
Vše co tu píšeš má jediný cíl, rozeštvat lidi a znejistět je, aby nevěřili vůbec ničemu.
Buď jsi nebezpečný dezinformátor, nebo zlý člověk. Jiné vysvětlení nevidím.
Kicune, vy jestli máte ještě rodiče - DUCHODCE, tak je upřímně velmi lituji. Vy, co příspěvek, to dupání po starších lidech. Nedivím se, že mnohým lidem je z vás zde už na blití.
@kacerovsky Moje příspěvky poukazující na snadnou zmanipulovanost důchodců píši proto, že doufám, že na tom jde něco změnit. A podle mého názoru se problém nevyřeší tak, že se o něm nebude mluvit. Naopak.
Do mých rodičů se prosím nenavážejte.
Největšími šiřiteli dezinformací v této republice jsou lidé v důchodovém věku. To je známý fakt.
Jak se to prosím slučuje s tím, čím tady jako důchodci argumenutjete, že už o životě něco víte a máte zkušenosti?
Kdyby to tak bylo, tak nešíříte lži a nenávist v podobě dezinformačních textů a grafik.
Ale víš Milane o co mi jde? Já jen hledám vysvětlení pro to, proč se nechávají tak snadno zneužít a zmanipulovat, když jsou tak moudří a zkušení? A proč se neumí poučit z vlastních chyb? Vždyť to je přeci projev moudrosti.
Kicune, kicune, vy si tu hrajete na to, jaký že to jste velký demokrat, přitom ani nevíte, že to vaše chování a vaše manýry jsou docela shodné s husákovskými komunisty. Takže jste to vy, kdo tu manipuluje a podbízí zuby nehty své divné rozumy.
Já si tu na rozdíl od jiných nehraji vůbec na nic. Tak mi řekněte v čem se mýlím? Nejsou snad důchodci největšími šiřiteli dezinformací v ČR?
Tak co @kicune kam patříte vy?
Typy šiřitelů dezinformací podle STEM
Osamělejší senior - Většinou přeposílá e-maily. Důležitý je pro něj sociální rozměr, tedy možnost být v kontaktu, částečně i zábava a naplnění volného času. Snaží se být užitečný (ve smyslu poskytnout rady ostatním) nebo pobavit ostatní.
Nezkušený junior - Je pro něj nejdůležitější být v kontaktu s vrstevníky. Příliš nestuduje to, co přeposílá. Ve sledování informací je velmi povrchní. Snadno se nechá ovlivnit.
Světák - Přeposílání informací chápe jako prodloužení vlivu, na který je nebo byl zvyklý z respektovaného zaměstnání. Je ve svém okolí názorový vůdce. Často je motivován tím, že má pocit, že se ztrácí jeho svět, kdy býval ještě vlivný.
Expertní typy
Všeználek - Chce ukázat, že má větší přehled než jeho okolí. Touží po uznání, že věcem rozumí lépe. V médiích a ve světe se tolik neorientuje, proto často šíří dezinformace. Není natolik přesvědčený o svém pravdě, nevěří tolik konspiračním teoriím jako badatel.
Zachránce světa - Je úzce zaměřený na jedno téma, často nepolitické, jako je zdraví či duševní oblast. Zdroje si neověřuje a hodnotí je pocitově. Stačí mu, že za danou informací stojí například lékař s titulem.
Badatel - Touží po uznání, že věcem rozumí lépe než jiní. Nejde mu o udržování sociálních kontaktů, ale o respekt. Věnuje tomu téměř veškerý svůj volný čas a úsilí. Sám si hledá informace v zahraničích zdrojích. Myslí si o sobě, že médiím rozumí. Má svou jasnou teorii o fungování světa.
Vy se divíte, že vám tady moc lidí neodpovídá. Schválně mi zkuste říct, čím to může být? Napadá vás něco?
Liduš a to vám nevadí, že tu knihu napsali dva američani? To by vám mělo vadit přece.
Kolikrát je v té knize slovo "kapitalocén"?
Proč by mi to mělo vadit? Měla jse dobrého kamaráda, zpravodajec, velvyslanec , mluvil 12 jazyky jako by byli jeho rodné, velmi moudrý člověk a ten mě naučil, číst a studovat vždy obě strany, podtrhovat, spojovat, ptát se kdo z toho má prospěch, říkal pochopíš jen tolik co ti dovolí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.