Nejste přihlášen/a.
Vyrostla jsem na Beatles, jezdila na folkvé fesťáky a v poslední době pro ten humor a dobré texty si pustím Jarka Nohavicu, Pavla Dobeše, Karla Plíhala, ... a z nostalgie i Brontíky.
Jste moje krevní skupina. Já jsem ještě navíc uhranutá Robertem Křesťanem. Tam se moc humoru nenajde, ale ty texty jsou úžasné, i když někdy jsou to trochu rébusy (pro méně vzdělaného, tedy pro mě). Baví mě hledat si, co jsou to míněje nebo proč v sedanských blindážích sládne i náš hořký a ztracený svět.
Jpop- Kono Te de (Rin Akatsuki), Blue horizon (Miyu Oshiro), Hikaru nara (Goose House), Here (Junna), Saturday Night Question (Megumi Nakajima), ...
FERAX: Nenech se zmást divným jménem! I v Česku je spousta kapel s hezkými exotickými názvy. Za všechny jmenujme třeba Serekrev, Masáž prasat, Totální výprodej koberců, Třírychlostní Pepíček nebo V Chotěšovicích doprava! Dokonce existuje kapela s názvem P*ča a její verze slavného hitu Franka Zappy - Bobby Brown, je naprosto, ale naprosto dokonalá včetně téměř přesného překladu textu...
Mám ráda folk a country. Poslouchám ráda Wabiho Daňka, bratry Ryvoly, Pavla Dobeše, Míšu Tučného, Nedvědy, Věru Martinovou a řadu dalších. Z kapel mám ráda Poutníky, Kameloty, Žalmany, Kantory, Fešáky, Greenhorny, Brontosaury a snad nejvíc Spirituál Kvintet. A omlouvám se těm, na které jsem zapomněla.
Poslední dobou si ráda jen tak sama pro sebe pobrukuji lidovky, obvykle ty, které jsme se kdysi učili ve škole. Nevadí mi slyšet dechovku, ale musí být dobrá, ne nějací hospodští šumaři. Třeba Moravanka. Ale nevyhledávám ji. A poslední dobou mám ráda i vážnou hudbu. K tomu asi musí člověk dospět. Včera jsem si pustila Sbor židů z Verdiho opery Nabucco a bylo to krásné. Jaga.
Poslouchej podle tvého vkusu. Každý poslouchá něco jiného, já třeba bych si z dnešní "hudební" produkce nevybral nic. podle mě to nemá ve většině případů žádnou melodii. Dříve byla hudba, která se dala zapamatovat a třeba i pískat. To dnes nejde, protože ta nosná melodie neexistuje.
Ale existuje, spíš je to tím, že jsi možná dřív soudobou hudbu poslouchal mnohem víc. Ale když už jsem zmínil tu Ava Max, pusť si tohle dvakrát po sobě a refrén si budeš zpívat až do večera...
Ano, dá se to pamatovat. Ale já mám rád muziku spíše typu Tremeloes, CCR, Turbo (původní sestava), Markýz John (původní sestava), nebo z jiného soudku, Michal Tučný a jiné. Je toho více, ale převážně hudbu kde jsou vokály, nebo líbivé melodie. Ještě mě napadá třeba Goombay Dance Band, nebo instrumentálky, třeba Ricky King, nebo Panovu flétnu (Edward Simoni).
Prakticky zadna hudba me neurazi.
Techno, house, trance, eurodance, metal, rock, jaz, pop, country, folk, dechovka, vazna hudba...
Pokud se mi nejaka skladba nelibi, tak ji neposloucham nezavisle na stylu nebo iterpretu a stejne tak naopak. Nevybiram si hudebni styl, kapelu nebo interpreta, ale jednotlive skladby jakehokoliv zamereni.Od nekterych stylu a interpretu je toho pak logicky vice, od jinych zase mene nebo nic.
Styly, u kterych se muj vyber limitne blizi nule jsou treba funk, R&B, hip hop, gospely a pod. To mi nic nerika.
-
Pri praci je to casto ten trance. Je to prijemna kulisa, neodvadi pozornost a vydrzi to hrat dlouhe hodiny v kuse.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.