Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nic mě nebaví

Od: lukky odpovědí: 15 změna:
Dobrý den, je mi 18 let a třetím rokem chodím na střední školu, konkrétně na gymnázium.
Mým problémem je, že nějak nevím, co se svým životem, jak ho vyplnit.
Dejme tomu, že každý den jdu ven s přáteli, potom se chci učit, jenže se mi prostě do toho nechce, tak zapnu počítač. Najednou to na mě všechno spadne a nemám žádnout chuť do života. Celé odpoledne prosedím u počítače, večer se rychle podívám na látku a jdu spát.
To se děje každý den, nejhorší ale je, že mě to ubíjí. Projevuje se to na mně i ve škole, kdy jsem schopný vytuhnout v hodině, nebo třeba dvacetkrát za tu jednu vyučovací hodinu zívnout. A tenhle život mě už nebaví. Vím, že bych to měl nějak řešit, ale nevím jak. Nevím ani, co se mnou bude, protože tohle mě už vážně nijak nebaví.
Prosím, poraďte mi. Děkuji.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

break
hodnocení

2x

Najdi si koníčky nebo brigádu. Na střední jsem chodil na brigády na stavbu a na fušku. Nastolil jsem si tím určité režim , navíc jsem si mohl vydělat na auto, což byl vždycky můj koníček. Plus jsem ještě chodíval do posilky a na francouzštinu.

hodnocení

1x

Začněte třeba něco dělat rukama, něco praktického. Bohužel jste typickým příkladem dnešní generace, která nic neumí, nic ji nebaví a ani nemá chuť se něco učit. Jděte někam dělat dobrovolníka, na internetu je toho plno. Uklízejte venku odpadky. Pomáhejte i někde jinde. Nejhorší je, když člověk čeká, že MU někdo pomůže a přitom nejsprávnější cesta, jak se dosta ze sraček, je udělat něco pro jiné - tím ovšem nemyslím akce důležitých hovádek v neziskových společnostech.

gordon

"typickým příkladem dnešní generace, která nic neumí, nic ji nebaví a ani nemá chuť se něco učit" ... pta se vubec nekdo proč? proč? proč? zajima to nekoho?

ja vam reknu proc...protoze nevidi smysl, učelnost.

Vy jse delali veci, protoze jste museli...nutnost vas donutila...kdyz clovek nemusi tak dela veci uz jen podle toho jestli maji pro nej smysl.

To jako cekate vy starší, staří, ze se mladá generace nejak kouzelně sama o sebe postará? Ze ji neni treba pestovat a vychovávat?

Jo - mají pro něj smysl - a "vo tom to je". Pokud budete hledat něco, co má smysl pouze pro vás, tak jste politování chudák, který ještě nedospěl. Vždy si vzpomenu, jak sousedky syn kdysi - dnes už si to netroufne a ve všem poslechne - a to mu je 32 - říkal, proč má trhat papírovou krabici do popelnice, když je to papír, který se dá vytřídit a jeho matka na to - Co z toho máš? Tož tak. Dokud člověk nepochopí, že dělat jen něco, z čeho má prospěch jednotlivec, je cesta do pekel pro něho i ostatní, tak má před sebou ještě dlouhou cestu.

gordon

jako jo...postara se o sebe nakonec ale, zpusobem, ktery je dobrý pro něj ne pro vás...Jde to videt na pirátech.

gordon

kde jsou nejake osobnosti v okolí, které by usměrňovaly chod mláděžě? Jsou? Nejsou? Mají mladí otce? Osobnost, která vy je duševně vedla? Casto tomu tak neni a pokud maji otce tak slabeho. A priklady si maji brat od matky, ženy? Matky samozivitelky, ženy která zklamala? Ne...pujdou do party(casto pochybne) tam si najdou sveho "nahradniho" otce a budou delat veci, ktere maji smysl pro ně... bavit se... brat drogy, brat zivot jako uzitnou vec od ktere se jen bere k vlastnimu prospechu podle hesla..."nikdo mi nic nedal, ani ja nic davat nebudu, budu si jen brát"

gordon

*nema byt "zklamala" ale "selhala"

No, milý gordone, jestli jsou pro vás důležitější kecy na netu, s lidmi, které neznáte, místo toho, abyste se zamyslel nad svým posraným životem, tak tady není rady. Jdu dokončit oběd a vy si tady filozofujte. Zdar..

gordon

No, ja se prave zamyslel a dosel jsem k zaveru, ze samozivitelky jsou nemoc tehle spolecnosti. Muze to nekdo vyvratit? Jelikoz vy nefilozofujete tak k tomu nemate co rict, ano bezte varit obed, to umite. Porodit cloveka je jedna vec, to umi zenske...udelat z neho cloveka je vec druha (k tomu jsou treba muzi..otcove, vzory, charaktery)...k tomu se musi filosofovat.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, neztrácejte naději - dodělejte školu a po maturitě se to určitě zlepší. Zdravím!

byhoo
hodnocení

0x

Zdravím, nějaké koníčky máte?

Nemá, to by se tak blbě neptal.
Prostě znuděná mladá generace.

ladis*
hodnocení

0x

Najdi si babu (pokud nejsi gay).

Cumet do kompu a hrat hry nebo sledovat serialy, nebo zpravy, vubec se ti nedivim, ze te to nebavi.

hodnocení

0x

Začni něco dělat. Pomáhej rodičům, najdi si brigádu. Peníze se vždycky hodí a budeš mít dobrý pocit, že sis je sám vydělal.

*houpy*:)*palec2*

gordon
hodnocení

0x

budes si muset najit svoji krizovou vypravu na kterou se vydáš

doplněno 25.04.21 11:01:

obrazně

doplněno 25.04.21 11:06:

" krizovou vypravu"rozumněj jako vec, o kterou ma smysl se snazit, ktera v tobe budi emoce, a ktera je "pravdivá".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]