Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Co většina lidí běžně jí, ale vám to nesmí na talíř?

Od: olifee odpovědí: 37 změna:

Dobré ráno,

nedávno jsem při povídání s mojí příbuznou narazily na zajímavou otázku - je nějaká surovina, kterou většina populace běžné jí, ale vy ji nejíte? Nemám na mysli alergie, ale to, že vám ta surovina vyloženě nechutná. Já třeba nejím máslo - nevadí mi zapracované do jídla, že není cítit, ale třeba představa chleba s máslem, nebo ovocné knedlíky polité rozpuštěným máslem mi nahání husí kůži :) V čem jste "divní" vy?

A bonusová otázka - je nějaká kombinace chutí, která vám vyloženě chutná, třeba kombinace slané + sladké?

Podělte se :) a hezký den

 

 

37 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

3x
avatar ferax

Tatarák, nemám potřebu jíst syrové maso a vystavovat se případně nebezpečí tasemnice.

 

hodnocení

3x
avatar babajaga

Tak právě dneska jsme obědvali krásně našlehanou hrachovou kaši s osmaženou cibulkou navrchu a plátkem uzeného. Byla to dobrota. Ale jak tady vidím, Bena bych neuctila.

Jsem ochotná ochutnat takřka všechno. Mimo nějakých brouků a červů. Ale ochutnala jsem mořské plody a nevadilo mi to. I když to mělo kontzistenci jako stará holínka. Chutná mi moc syrové maso, tatarák přímo miluji. Nevadí mi ochutnat, jak mám okořeněnou syrovou sekanou, po pravdě, ani by se pro mě nemusela péct :-D, když krájím na něco maso /vepřové, kuřecí/, dívám se, zdali se manžel nedívá a kousek šoupnu do pusy. Nevadí mi tlusté maso, ani to "klepavé", ten kolagen. Z polévky sním i uvařenou drůbeží kůži. To všechno ráda z uvařených kostí obírám. Přesto už mám jedno koleno umělé.

Přemýšlím - ráda asi nemám jen dušenou mrkev. Ale kdyby byl hlad a někde mi ji nabídli, určitě bych ji taky snědla. A pak jednou v nemocnici - kološvárské zelí. Maďaři to asi umějí udělat dobře, ale v nemocnici, kde celkově špatně vařili: uvařená rýže promíchaná s uvařeným zelím. Maso žádné. Přibarveno červenou paprikou. Při sebelepší vůli se to nedalo pozřít. A vzhled byl jako na chodníku za hospodou. *blee* Ještě, že v areálu nemocnice fungoval bufet. Popadla jsem svou "kabelku" s krví a šla se najíst.:)

A co jsem jedla nejzvláštnější? Jednohubky: rohlík, silně česneková pomazánka a ozdobené dílkem kompotované mandarinky. A věřte, nebylo to vůbec špatné.

Známý si na krajíc chleba namazal jahodový jogurt, navrch si vymačkal prejt z domácí jitrnice. A prý to bylo moc dobré. Tohle bych asi nedala.*smich* Jaga.


doplněno 22.04.21 12:22:

Ještě jsem si vzpomněla na Pavlišovský řízek v jedné restauraci na Náchodsku. Smažený řízek, dušené zelí, houskové knedlíky. Snědla jsem jen ten řízek samotný. Kombinace mi připadá velice nechutná, i když v těchto končinách se to jí docela běžně. Lidé si na to zvykli.


doplněno 22.04.21 13:33:

Nedala bych ani kozí sýr. Jednou jsem ho ochutnala v domění, že je to velice zdravé. Ten sýr měl tak nepříjemnou pachuť a tak strašně smrděl kozinou, že jsem ho vyplivla do ubrousku. To snad bylo mléko od nějakého starého kozla! :-D

Bylo to na ochutnávce kozích sýrů v Globusu. Nikdy bych nevěřila, že na ochutnávce, kde se prezentuje jen to nejlepší, aby se lidé nalákali, mohou podat zákazníkům takový hnus. *blee*

lidus*

Děláme česnekovou pomazánku na jednohubky a zdobíme kompostovaným ananasem, kdo pchutná říká,naprosto ůžasné.

liska5

Kompotovaným:-D

Nebo na jednohubky pomazánka z Nivy s půlkou kuličky vína nebo půlkou vlašs.ořechu.

Liško to je asi běžná kombinace těchto jednohubek (česněková a ořech nebo půlka bobule hroznnového vína ,stejně jako ta nivová.)

Babuška- tak koložvárské zelí je dobrá věc ale bez některých ingrediencí bych to asi řešil stejně.Příště hodlám dělal druhou variantu- s mletým masem místo klobás .Tuším že jsem konkrétně na Vás dotaz o tomto psal?!

 

lee*
hodnocení

2x
Též máslo. Jako součást receptu ano, ale nikdy nic namazané, polité, nebo máslový krém na dortu. Brr. Puding a všechny typy aspiku, rosolu, želatinu na koláči. Vnitřnosti.

 

72mona
hodnocení

2x

Plody moře, většina vnitřností. A tlusté (tučné, flaxy...) maso. Většinu jídel, která jsem od dětství nesnášela, jsem zase zařadila do svého jídelníčku. Když si to člověk ochutí podle sebe, je to většinou mňamka. M.

ben®

72mona - ano, co není moc chutné vylepší kečup .

72mona
Bene - Nóó..taková dušená mrkev se kečupem moc nevylepší :-D Nebo kapusta. Brr! M.
ben®

72mona - no, kapusta je dobrá, ale smrdí (musí se to vydržet).

No podle australanů asi vše vylepší kečup,avokádo nebo BBQ

 

liska5
hodnocení

2x

Nedala bych, kdyby se něco na talíři hýbalo. Zvládla jsem smaženou chobotnici na kolečka a jednu ústřici syrovou, což byl můj vrchol. Jinak ty plody moře - brrr.

Jo, a od malička nemohu tu modrou čáru / kližku/ na roštěnkách, a vůbec všechny flaxy...

A kombinace? Mně chutná krůtí plátek s ananasem nebo pečená ryba s červenou řepou - pocitronované.

 

hodnocení

2x
avatar gamapolis

Dobrý den. Já nejsem vybíravý, ale nemusím krupicovou kaši a co je vysloveně hnus - burákové máslo. Já jsem to poprvé jedl při první návštěvě Floridy, kde teta před mým příjezdem naplnila lednici vším možným. A hned první den ráno po příjezdu jsme měli kafe a ptala se mě co si dám. A mezi jiným mi nabídla to burákové máslo a toasty. Tak jsem si to vzal, už proto, abych vyzkoušel něco co jsem nejedl a znám to z filmů. To byla taková hrůza, že na to asi nildy nezapomenu. Přitom máslo mi nevadí, buráky ani jiné oříšky samostatně také ne, ale ve spojení je to hnus. Jinak mě nenapadá, že bych něco dalšího nejedl. Třeba z rýžového nákypu neomdlím blahem, ale snědl bych ho.

72mona
S tím burákovým máslem je to zajímavé. Nám to kdysi dovezli příbuzní z Německa. Hnus, co se vyhodil. Před pár lety jsem si koupila 100% arašídový krém. Nic přidaného, pouze buráková pasta. A je to luxus. V Americe se prodávají většinou solené, tady u nás to vylepšují vším možným i nemožným. Ale stoprocentní arašídové máslo je bašta *mnam* M.

@72mona Ano, to americké bylo slané. Oni tam mají i máslo buď normální nebo solené. Nevím, jestli by se na mém názoru něco změnilo, kdyby solené nebylo. Řekl bych, že ne.

liska5

Tak to bych chtěla ochutnat! Jsem zrovna krev. skupina, které sednou, a buráky mi chutnají. Zkusím ho vyhledat. Beru zatím arašídy s rezervou kvůli plísním. U nich je větší šance aflatoxinů, než u jiných ořechů. Ostatně je to luštěnina z půdy.

72mona
Já právě arašídy miluju. Ono je to vlastně stejné, jako když si jich hrst hodím do pusy a rozžvýkám, ale bez žvýkání:-D
Liško, teď kupuji toto: grizly.cz/...

 

hodnocení

2x
avatar bimbam

Dršťkovou polévku, plíčky na smetaně, ledvinky a jakékoli tlusté maso. Při pohledu na ovar se mi navaluje. Lidé v mém okolí nejí tu ryby, tu houby, tu rajčata, tu grapefruit. Chápu je, oni zase musí chápat mě.

JInak jím všechno. Vařím ráda, kombinuji ráda. Kombinace slané - sladké se mi doma objevila, dcera přinesla jakési takové oříšky. Nenadchlo mě to. Ale nejspíš proto, že ořechy mám nejraději bez příchutí.

 

liska5
hodnocení

2x

K té zvláštní kombinaci. Dneska jsem si udělala bramborák a k tomu tradičně slazené bílé kafe. Někdo to považuje za podivnou kombinaci, ale tak to dělala babička i maminka a říkaly tomu culifinda. Asi to je místní / Brdy/ specialita. Přitom jinak kávu nesladím, ani mléko si do ní nedávám.

jezevec*

Lištičko, Bavoráci jedí bramboráky s jablečným pyré. Zní to odporně, chutná to odporně, ale zase ne tak, že by se to nedalo pozřít...*smich*

liska5

Na bramborové placky potřené sádlem se dávaly povidla, to se zdá jedlé.

Bramborové placky potřené sádlem není totéž, co bramboráky. Do placek se nedává česnek ani koření /pepř, majoránka/, proto se bez problémů mohou natřít povidly. A je to dobré. Byla to mamčina oblíbená pochoutka.

Jinak, manžel ty česnekové mastné bramboráky zapíjí velkou sklenicí studeného mléka. Mně to připadá nenormální, ale jemu to chutná, nic mu po tom není a jí to tak celý život. ;) Jaga.

 

 

kt
hodnocení

0x

Ryby...brrrrr.

 

ben®
hodnocení

0x
avatar ben

Dobrý den, hrachová kaše, čočka na kyselo, rýžový nákyp, brynzové halušky, červená řepa = fuj . Zdravím!

 

pb®
hodnocení

0x

Jogurty, tvaroh, prostě zakysané mléčné výrobky. Odmítala jsem to už jako batole, nesnáším tu nakyslou chuť. Dělá se mi blbě už jen když kolem toho projdu v obchodě. To radši budu zobat sušené červíky, než bych jedla probináček.

 

lidus*
hodnocení

0x

Ryby + mořské plody,olivy. Kombinace čili + med miluju.

 

hodnocení

0x

Takové problémy nemám. Mořské plody miluji, dršťkovku jakbysmet, stejně tak vnitřnosti. Nevadili by mně ani brouci (hmyz) apod.

Ovšem je fakt, že nemusím burákové máslo a cokoli spojené s Nutelou. Také nemusím klasickou pizzu s ananasem. Žádné ostatní potraviny/jídla mi nedělají problémy.

 

hodnocení

0x

Krásný den,já nejím ryby a vnitřnosti. Moc vzpomínám,jak se kdysi vyráběli takové slané preclíčky a byly obaleny v čokoládě. Ta kombinace mi moc chutnala,škoda,že se už nedají koupit.

lee*
Flipz. Pořád se prodávají. U nás je mají na pumpě MOL

Jéé ,děkuji. Zítra po nich zapátrám.;)

lee*
Nemáte za co. Já si je občas taky koupím. Má i Makro a Rohlík. Tak úspěšný lov :)

Ty preclíčky jsem měl naposledy, než u náz zavřeli Billu !

Unás Billa ještě funguje,tak tam kouknu. Děkuji.

 

hodnocení

0x
avatar diesel

V podstatě jsem všežravec. Mojí domáci specialitou co vařím je právě-čočka na kyselo, koložvárské zelí, kapusta (třeba) nebo třeba žemlovku na slano.Manželku jsem donutil není správné slovo,přiměl? vyzkoušet "dušenou" mrkev (oblíbil jsem si je ve VN v Budějkách,paradoxně,že?)-úplně předělala původní recept a dělá to s masem vykoštěného pečeného kuřecího.

co nejím jsou snad jen plíčky na smetaně, naposledy jsem je měl někdy v osmdesátých na oběd v kasárnách,omáčka je OK ale když tam vidím trubičky z plic *blee*... To je asi snad jediné.

A nezvyklá kombinace?Kolega kdysi na ubytovně si udělal topinku, místo osolení a počesnekování pomazal džemem.Tak jsem to pak taky vyzkoušel a ono je to dobré ,ale nezvyklé.

 

jezevec*
hodnocení

0x

Syrový rajčata. Jedna jediná věc, kterou prostě nepozřu. Miluju je zapečený s mozarellou, mám strašně rád rajskou omáčku, rajskou polívku, pizzu... ale syrový je prostě nedám.
A ústřice. Něco odpornýho, ale s velkým sebezapřením a pořádným panákem chlastu je dám. Rajčata ne.

 

hodnocení

0x
avatar jenyk

Co se mě ekluje je špenát. Tak ten ani náhodou. Ani kdyby šlo o život.

Pak jsou věci, co nejím, ale v nouzi nejvyšší, s devítkou u hlavy bych to pozřel. Tatarák, čočku na všechny způsoby, červenou řepu, koprovku, olivy.

Pak je věc, co hodně lidí jí, ale já to v té kombinaci prostě nemůžu. Pečené kuře s rýží. To jen vidím na talíři a je mi šoufl. Ale kuře s bramborem si dám rád, rýži s čímkoliv jiným mám taky rád. Rýži klidně i samotnou, hned po uvaření, bezvadná. Ale dohromady neeee.

Taktéž řízek pokapaný citronem je nepoživatelný. Bez citronu to je řízková pochoutka.

Taktéž si nesolím vařené vejce, rajče či okurku. To u nás solí snad každý.

Jako malý kluk jsem měl strašně rád chlupatý knedlíky posypaný cukrem. Teď bych to už asi nedal.

 

hodnocení

0x

Já o sobě říkám, že jsem vděčnej strávník. A taky se toho držím. Tím nechci shazovat um a nasazení vařících. Prostě to tak mám a je. Když se prostě někdo snaží, tak je vhodné jeho snahy kvitovat s vděčností.

Ale, jsou věci, které moc nemusím. Čerstvou nevařenou, nesmahnutou, nepečenou ,,živou,, papriku. Dlouho ji pak cítím a vrací se mi. Když je ale nakrájená v salátě spolu s okurkou, cibulí a rajčaty, tak ji z toho nepitvám. Nadšení z toho není, ale zapřu se. Jednodruhovou polívku. Třeba určitě celerovou. Nad míru paprikované uzeniny. Ale, třeba včera jsem spáchal vyjímku. To je asi vše.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]