Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak by měl vypadat obchod s vínem?

Od: cobrak* odpovědí: 6 změna:

Ahoj všem.

Jak by měl podle Vás vypadat obchod s vínem? Není to vinotéka, jen se tam prodává točené a lahvové víno. Není to žádná nalévárna, obchod pro slušné lidi a prodává se tam kvalitní víno. Co byste si v takovém obchodě představovali Vy? Máme takový rodinný krámek a nějak nám skomírá. Jak byste si představovali třeba výlohu, výzdobu, barvu malby a tak? Co byste si třeba koupili jako doplňkový prodej? Máme tam akorát mandle v soli a olivy, ale ještě by to chtělo něco. Prostě 9let je to furt stejné a chtělo by to přitáhnout nové lidi ;) Díky za nápady!

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Můžu jen tlumočit, co dělá moje oblíbená vinárna/kavárna:) Na stěnách visí malby nebo fotky, většinou od začínajících umělců, kteří tam své výtvory vystaví (případně i s cenou), takže se to docela obměňuje. Posledně tam byla výstava fotek z Afriky, umělecké momenty spolu s popisem jednotlivých kmenů apod. K vínu tu jsou třeba nakládané či smažené sýry, což si lidé hodně objednávají (a naložené sýry jsou k vínu super!), hraje zde jakási hudba třeba východního i orientálního typu (přesně nevím, jak to nazvat), k dispozici internet. O co je super, někdy tu hrají k poslechu amatérští i profi muzikanti nebo seskupení, většinou jen tak, pro zábavu a za nějaké pivo. Jednou folk, podruhé jazz, potřetí blues apod. Samozřejmě ne Kabáti a Deep Purple*smich*

Abyste přitáhli nové lidi, chtělo by to právě nějakou takovou akci, třeba spojenou s ochutnávkou, se slevovou akcí apod. Slevy lidi přitahují...

cobrak*
17.04.13 12:38
hodnocení

Díky ;)

hodnocení

0x

Pokud je to jen prodejna mrtvého vína jako v každém druhém hypermarketu, to je asi dost o ničem. Točené víno je co? Nemyslíte spíš sudové víno? Asi byste prvně měli k vínu získat nějaký vztah a nebýt pouze neznalí prodavači "zboží", které vytáhne nějaký maník v krabicích z dodávky.

Osobně chodím pro víno jen do míst, kde to má nějaký styl a kde je vidět, že majitel je vinař a ne standardní prodejce čehokoliv. Takže jak krámek vylepšit? Každopádně se snažit o nějaký styl, nebýt neosobní. Záleží na tom, jaké máte zákazníky. Obchod by měl mít styl, neměl by vypadat tak, že se jen vymění 2 regály a druhý den se můžou místo vína prodávat boty.

Třeba se můžete stylizovat do podoby vinného sklípku. Bílá, modrá, repliky lidových ornamentů, cihly. K tomu třeba na oživení nějaká malovaná keramika ze Slovácka, Strážnice, okolí. Sehnat si nějaký soudek jako dekoraci, kroj, fotografie. Malby lidových umělců.

tradicnivyrobek.cz/...

cobrak*
hodnocení

Díky za odpověď. Není to vedené jako vinotéka, nýbrž jako pultový prodej vína. Sudové s sebou či sklenička (avšak ne s posezením, protože na to je jiný živnostenský list) a lahvové. Víno žádné hypermarketové není, protože suplovat Tesco by opravdu nebylo ani na obživu. Sortiment je maximálně kvalitní, jsou stálí zákazníci, lidi se po celou dobu existence vracejí, předem objednávají, dokonce i občas zavítají na lahvové víno známe osobnosti :) Jedná se mi spíše o doplňkový sortiment, který by se prodával líp než nějaké olivy a solené oříšky a o to, jak otci doporučit, aby tam navodil příjemnou atmosféru ;) Už mám teda hudbu nějakou, která mě napadla, teoreticky by tam šla dát WIFI a nějak příjemně to tam vymalovat. Nenapadá Vás ještě něco? Díky.

mowla*

Wifi - není-li tam posezení, moc ´nepotáhne´, hudba podobně (nesmí samozřejmě rušit, ale kvůli muzice tam lidi chodit nebudou).

Spíše bych to viděl na doplňkový sortiment k vínu (jako jsou ty mandle a olivy) - třeba kvalitní sýry a uzeniny, provonět ten krámek...

hodnocení

0x

Nám otevřeli parádní obchod, právě s takovým sortimentem jako máte vy. Asi 14 dní lidé chodili okolo a pak dovnitř nakouknout a dnes vevnitř vždycky někdo je. Nejsou fronty, ale obchod nikdy není prázdný. Vždycky tam jsou 2-5 lidí na dvě prodavačky u tří pultů. ;) Krám je celý obložený tmavě hnědým dřevem s policemi až pod strop. Nalevo je množství láhvi vína i likérů a destilátů, v čele panel s pípami a popiskami vína. Je jich tam snad 10. Napravo jsou dárkové předměty. Ne trpaslíci, ale velmi kvalitní kávy, zrnkové i granulovaně, čokolády na vaření, v tabulkách, malé i větší bonboniery, čaje v plechovkách, malé velké, kulaté i hranaté. Všecko je, neznámé, neotřelé, originální. Sama jsem tam předvčerem kupovala pro zetě kávu, bála jsem se úplně neznámé, tak jsem koupila Davidof za necelých 190k a ještě dříve pro snachu dvě krabičky dřívek z kvalitní čokolády za 2x 50kč a k nim jsem dostala 2 balíčky oplatků s tím, ať ten oplatek dáme nahoru na hrnek kávy, že po ohřátí je úžasný. A byl! Také něco z porcelánu tam je. Konvičky na mlíko, cukřenky, dózy na kávu, cukr, máslo. S obrázkem kohouta. Že je to charakteristické pro nějakou francouzkou firmu. Svícny, ale takové jako úplně jiné, než vidíváme na každém rohu a nějaké figurky. Ceny nejsou přemrštěné. Pokukovala jsem poté dóze na na cukr za nějakých 198 kč. ;) Uvědomila jsem si, jak ten obchod působí noblesně a pro člověka, který hledá dárek, cenově přístupný a je rád, že v takovém fajnovém obchodě může nakoupit neobvyklý dárek.;) Tento obchod je v malém nákupním centru, se sámoškama a obchůdky s "číčovinama", s čepovaným vínem, kam se podíváš. Má báječnou atmosféru. Kapku luxusu, kapku dostupnosti, nesmírně milé a ochotné prodavačky. ;) Záleží, na jakom místě je ten váš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]