Nejste přihlášen/a.
Nejraději bych měl děti od 15 do 18 hodin jednou za týden, třeba v sobotu. Protože zvláště v tuto dobu omezení začínám být mírně neurotický.
Nicméně termín, kdy porodit, je asi spíše na každém člověku. Znám matky, které měly dítě v 16ti letech. Jedna z nich už má cca. 60, druhá 40, třetí 24... a každá z nich to zvládla. Jejich děti jsou vychované, slušné a v rámci možností zdravé. Takový věk pak nahrává tomu, že ve 40ti konečně začnou žít - děti se jim odstěhují
Mám kamarádku, která se své matce narodila po padesátce. Ta to měla v životě hodně těžké - od svých 20ti let o matku pečovala... dobře 15 let, než jí umřela. Neměla žádný veřejný život, prostě se obětovala. Myslím si, že mít dítě po 40ce právě tomu dítěti vůbec nesvědčí. Hlavně v tom, že dítě sotva přejde do dospělosti, má starosti o rodiče a svou vlastní novou rodinu (pokud ji má) hodně omezuje.
Můj pocit je, že Jabraka se "ucvaknul", a že by to mělo být 25 let.
Četla jsem, že žena ve 30 letech má o 30% nižší šanci k oplodnění a narození zdravého miminka, než 20 letá žena. Dneska se ovšem mateřství stále posunuje, nejdřív se buduje kariéra, pak přijde na řadu mateřství. Občas ale už bývá pozdě.
Měla jsem 2 děti, první ve svých 23 letech /1977/, druhé ve 25 letech /1979/. V té době to bylo skoro pozdě, rodily často i ženy od 18 do 20 let. Dneska se to zdá naopak příliš brzy.
Sežeňte si vhodného manžela, který Vám bude pomáhat. Dneska je to samá samoživitelka, připadá mi, že slušní manželé vymřeli. Nebo jsou nedostatkové zboží. A když se spolu domluvíte, že jste oba už zralí na potomka a že byste ho chtěli, začněte na tom pracovat. Věk není až tak podstatný, je to u každého jiné. Hlavně Vám přeji pěkné zdravé miminko, to je radost všech rodičů. Jaga.
Žena 25, muž 30. Klidně i dříve. Asi tak, aby žena měla do 30 dvě děti. Neodkládala bych. I kdyby nebylo ideální bydlení a nebylo moc peněz. Já jsem do 30 rodila 3x.
Neodpovídám nadšeně, ale ať máte klid. Nevím, proč Vás to zajímá. 1973, 1976, 1978. Pak už nic. Prostřední se nenarodilo živé, tak mám děti dvě.
No takze vysvetlujete pokles obyvatelstva. Je potreba myslim 2,3 decek na 1 zenu, aby nebyl ubytek, zejo? Tedy idealne 3 co se doziji dospelosti a mohou vydelavat na duchodce (kteri si dnes ziji nejlepe ever, bohuzel ale na dluh).
Taky budete důchodce. A nejspíš budete taky investovat do vnoučat, jak to dělají dnešní prarodiče. Já už jim upsala dva byty, přispěla na auto i rekonstrukci. Zjistěte si, co stojí trochu slušný domov důchodců nebo sociální služby. Takových plateb mohou být mé děti ušetřeny. Oba mají po třech dětech, nebudou na to mít..
Že Vám neleží v patě nefachčenkové v dotovaných ubytovnách, pochybné neziskovky, všemožné tunely, ale jen důchodci.
Jo a jakýpak na dluh? My jsme si platili a ukládali! Ale za Klause ty prachy zmizely.
Ladis,že vám tak ti důchodci leží v žaludku.Vy nejste ničí vnouče? Důchodci si na své vydělali,kdybyste si radši vzal na paškál ty co sosají ze státního a nedali tam ani korunu. To znamená věčné studenty,kteří radši přelézají ze školy na školu,než by šli makat,invalidní důchodce,kteří jsou v důchodu jen co prolezli ZŠ,všelijaké sociology,politology a různé spolky,které berou dotace za bohapusté plkání o ničem. Za těmi není vidět žádná práce a užitek. Naši republiku budovali pradědové v monterkách,ničí a rozprodávají ji hajzlové v drahých oblecích. Babiše plést do diskuze o dětech je ubohé...
No právě proto,že ze sociálního pojištění se platí i těm,kteří nic neodvádějí,doplácíme na ně všichni. Dříve museli všichni makat a odvádět,jinak byli právem označeni za příživníky a příživnictví bylo trestné,jak si můžete zjistit.
Moje známá má bratra, který se její matce narodil v druhém manželství a měla ho v 36. Dnes často rodí v tomto věku prvorodičky, před 40 lety to byla stará matka. A tato paní má takovou dobrou hlášku - nejhorší je dítě v pubertě a matka v přechodu. Jenže to dnes nikdo nechce slyšet. Také souhlasím, jak tu bylo napsáno, že když se někdo narodí velmi pozdě jako jedináček starých rodičů, tak se z něho často stane pečovatel, který nemá svůj vlastní život. Znám 2 takové případy, v obou případech šlo o dcery a kvůli péči o nemocné rodiče nezaložily vlastní rodiny.
Z lékařského hlediska (četla jsem názory hodně lékařů) je ideální věk pro první dítě mezi 19 a 25 lety.
Podle mne je ideální věk pro první dítě tehdy, když se člověk nepotřebuje ptát na názory jiných. Je to Váš život, život Vašeho partnera a Vašeho dítěte. Názory jiných lidí by Vás neměly (příliš) ovlivňovat.
Dobrý den,my jsme měli první dceru nebylo mi ještě ani 19 a druhou ve svých 22. Nikdy jsem nelitovala,naopak. Měli jsme víc energie na výlety atd. Je pravda,že hned po svatbě jsme dostali byt od manželovo zaměstnavatele,bydlíme zde dodnes. Koupili jsme si ho do osobního vlastnictví. Mladým dnes nezávidím a chápu,že málokdo z nich má vlastní bydlení hned po škole,proto se do dětí a závazků nehrnou. Jak jsem se těšila,že když jsem byla mladá maminka,že budu i mladá babička. No zatím máme jedno zlatíčko,ale brala bych ještě další,hlavně kloučka by si manžel moc přál. Tak uvidíme,zatím druhá dcera nic,manžel je pracovně v zahraničí,ona má skvělou práci,tak snad přehodnotí priority a potěší nás,dokud jsme ještě trochu k světu.
Dříve jsme nemuseli mít barák, sjezdit svět, 5 titulů a děti nám vyrostly i tak. Mám jedno dítě a bylo mi 20 let když se dcera narodila, manžel je starší o 3 roky. Bydleli jsme na chalupě u manželova dědečka, pomalu chalupu opravovali, chodili do práce a studovali. Pak jsem onemocněla RS, dík za dceru neb pozděj už by se nenarodila. Obě moje sestry měli první dítě ve 20 letech, bydleli doma u rodičů, studovali,pracovali až měli asi za 3roky bydlení, měli druhé dítě. Je to na vás, já bych do toho šla mezi 20-25 lety.
citím se jako kretén mám se svou ženou 5 dětí a neberem žádné přídavky, podporu žádně nějaké příspěvky co jsou, co o nich ani nevím asi jsem fakt blb?
Běžní lidé se kolem těchto paterčat neangažovali. Tam se předváděly instituce.
Jinak Majo78, moc Vám fandím.
Vyvdala jsem v druhém manželství tři krásné holčičky a s těmi mými dvěma dohromady, to byly zážitky! A dodnes mám úžasné dcery.
Ženy by měly znát hodnotu svého AMH, pokud chtějí odkládat mateřství, nemají partnera, uvažují o zmražení vajíček apod...AMH ukazuje hodnotu vajíček ve vaječnících, tzv. ovariární hodnota, test plodnosti.
Dohromady s některými dalšími hormony tvoří tzv. bazální hormonální profil, základní vyšetření pro určení šance na otěhotnění. femisalva.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.