Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stroj času - cestování

Od: peta* odpovědí: 12 změna:
Zdravím, zajímalo by mě, kdyby existoval stroj času či jemu podobná věc, jestli by jste se rádi vrátili, na skok do minulosti.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Na skok.. Třeba týden zpátky se včerejšími výsledky losování Sportky :)

hop®
hodnocení

1x

Záleželo by na tom, jestli bych musel být pouze nezávislý pozorovatel, anebo jestli bych nějak mohl změnit svůj příští osud, případně jestli bych mohl svůj život prožít znovu od začátku se svými dnešními zkušenostmi.
V prvním případě asi ne, důležité příjemné vzpomínky si uchovávám a ty nepříjemné jsem vytěsnil a nepotřebuji je oživovat.
V druhém případě asi ano, jen si nejsem zcela jistý, že bych v důsledku dneska byl spokojenější než jsem.
Ve třetím případě pravděpodobně ano, veškerá životní rozhodnutí bych více zvažoval a nejspíš bych byl dnes o něco spokojenější.
Naštěstí je to jen teorie... :-D

A děkuji za dotaz, donutil mne k trošku filosofickému zamyšlení... *palec*

kicune*
hodnocení

0x

Udělal jsem v životě pod vlivem okolností jednu špatnou volbu, kterou bych rád změnil. Kdyby to šlo, vrátil bych se a namlátil si hubu, abych se probral. Protože věřím, že kdybych se lépe popasoval s tím tlakem, tak bych se rozhodl správně.

jezevec*
hodnocení

0x
Rozhodně do první poloviny devadesátých let! Napořád!
joudic*
90tky byly super, ale jsem rad, jak to je

vilik*
hodnocení

0x
Zajímá mě historie, takže pokud by někdo něco takového realizoval, rád bych si prohlédl obrazovou dokumentaci života v různých obdobích v minulosti.
Samozřejmě bez vlivu na současnost.

dd
hodnocení

0x
Je o tom spusta teorií.
Jedna z nich tvrdí, že se staneme součástí minulosti, tedy někým kdo již existoval když jsme tu chvíli prožívali poprvé.
To je spojeno s filozofickou teorií o absolutním determinismu, který mimo jiné znamená, že nemáme svobodnou vůli.
Také bychom se s touto myšlenkou mohli tvrdit, že pokud se někomu někdy podaří vytvořit stroj času a někdo odvcestuje do tohoto čadu, pak cestovatelé jdou teď tady.
Podle jiné teorie se bychom se dostali do paralelního vesmíru a tam mohli změnit co chceme.
Myslím, že ikdyž bylo potvrzeno "cestování do budoucna" (teorie relativity) tak cestování do minulosti nebude uskutečněné.
Kromě klasických filmů jako návrat do budoucnosti o se tyto věci objevují třeba v seriálu Dark, který jsem nedávno dokoukal.

hodnocení

0x

Ve volných chvílích se trošku zabývám sestavením rodokmenu a mám tam několik bílých míst, které se mi už asi nepodaří nijak zaplnit a tak bych se tam vypravil a doplnil si znalosti. Stačilo by tak šestnáctý století.

vilik*
Zkoušel jste genetické testy?
Někdy se to povede.
Ovšem, testy nejsou nejlevnější.
Těžko budu shánět nějaký ostatky mých předků někdy ze sedmnáctého století na zkoušku DNA.
Zatím mě stačí chodit po hřbitovech, archívech a někdy se najde naprostý poklad u příbuzného z desátého kolene.
Ale s hloubkou rodokmenu jsem vcelku spokojen. Jen to ještě vzít malinko do šířky.
vilik*
Nejde o shánění ostatků. Jde o cílené testování vytipovaných jedinců, potomků dotyčného.
No nic, snažil jsem se.
V pohodě.
Zatím to tedy nepotřebuji, ale co není, může být.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]