Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sny o mrtvých s nočními děsy

Od: homingpigeon odpovědí: 5 změna:

Zdravim,

stava se vam, ze se vam zda o mrtvych, ktere jste neznali? Ty zesnule, ktere jsem znal, tak nikdy nemluvili ve snu a delali jakoby nic a nemel jsem z toho zadne pocity, kolikrat jsem se jich zeptal, co tu delaji, kdyz uz jsou mrtvi a oni mlceli. Ale casto se mi zda o neznamych, teda jen z doslechu, treba umrel soused v panelaku, ktereho jsem neznal, protoze umrel za dva dny co jsem se pristehoval a ani jsem ho nikdy nevidel, a kdyz jsem jej uvidel ve snu (proste jsem vedel ze je to on a je to uz dva roky co zemrel) tak jsem zacal kricet strachem a mne to vzbudilo. A stava se mi to casto, ze potkam ve snu lidi a jakmile si uvedomim, ze v realite jsou mrtvi (coz nevim, proc si to myslim v tom snu), tak zacnu kricet a nachytam se, jak kricim i realne + pak uz neusnu a hodinu me doprovazi strach a mrazeni a neprijemny tlukot srdce, je to cca 3x do tydne a trva to uz nekolik let, zacina me to takzvane srat :D. Nepamatuju, kdy se mi zdalo neco "normalniho", no mozna si to jen nepamatuju :D

Na horory se nedivam, ze by to jako melo mit souvislost, budim krikem i sousedy :D Celkove proste ve snu castokrat vim, ze je to sen a jakmile si to reknu v tom snu, tak je to najednou nadherne ale brzo to konci. Je to zajimave a nevim, proc to tak je. Mate nekdo podobne zkusenosti a co si z toho mam vzit? Psychologa nechci, dekuji :D

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

Ve snáři je, že když mluvíš s mrtvými, co dávno zemřeli, tak to znamená štěstí, zbohatnutí, spokojenost.

Pak jsou tam varianty, zda je neseš na márách, zda je pochováváš, či jsou v rozkladu. To pak jsou negativní věci.

homingpigeon
hodnocení

Popravde si nepamatuju, jestli jsem s nekym mluvil, ale spis ne. A podle toho bych mel byt uz davno bohac ne? :D Vzdy mrtve vidim ve snu zive.

liska5

Proč odmítáte psychologa /psychiatra/, když laici tady nepomohou? Pokud dáte na reference a proberete to s nějakým schopným, tak by to mělo mít efekt.

vidjananda
hodnocení

0x

Západní psychologové většinou následují jungovskou školu. Viděl jsem jeden jungovský snář online a byl spekulativní.

Podle indických tradičních textů se mrtví příbuzní zjevují ve snech, když se jim nepodařilo klidně odejít, ale zůstali v podobě duchů (viz film Duch - Patrick Swayze a Demi Moore). Žádají o pomoc a jsou na to různé metody.

Pokud mrtví nemluví a jsou to navíc cizí lidé, pak k nim nemáte žádné osobní závazky. Je možné se za ně pomodlit a poprosit, aby tyto sny skončily.

Proti zlým snům lze před usnutím vyslovit prosbu o ochranu: "Hanumán Garuda Bhíma duhsvapnát rakša mám".

hodnocení

0x
Mně se do snů přenášel strach, na kterém jsem nechtěla pracovat ve dne. Nepřišlo mi důležité nějaký strach zpracovávat. Když má člověk ale přes den nedořešené myšlenky, snaží se k nim vracet občas ještě v klidu při spánku.
Jako malinká jsem viděla ve snu mámu, proměněnou v kámen. Věděla jsem, že mám ve skutečném životě strach, že o ni přijdu, někdy i strach z toho, že mi nevysvětluje věci tak, abych jim mohla porozumět. Když někdo nechce mluvit o důležitých věcech, přijde mi symbolické zkamenění pusy, třeba i těla jako normální představa, která to připomíná.
Později se mne často někdo ve snu snažil zabít a to mne vzbudilo. V reálném životě jsem měla strach o život taky, o život své kamarádky při šikaně. Když mi problém ze života zmizel, úplně zmizel i ve snu. Když mne přišli ve snu zabít, použila jsem myšlenky ze dne. Zjistili i ve snu, že už neumím mít strach, nebudu nijak ustupovat ani ve snu, zvykejte si, ode dneška to je podle mne! Nikdy už se nic děsivého ve snu neobjevilo.
Děsivé sny bych rozebrala, abych pochopila, co mne děsí. V noci člověka děsí stejný strach, který není v životě zvládnutý. Pokud ty lidi neznáte, není to strach ze ztráty blízkého člověka. Takže jde o strach ze smrti. Může to být i strach z duchů. Teda z toho, co bude po smrti. Strach se zpracovává tím, že se prohlédne do detailů a díky porozumění tomu, jde strach zklidnit. Pokud zklidnit nejde, pak se ještě důležitý kousek ve strachu (důležitý pocit), přehlédnul. Tedy strach nebyl rozebraný úplně. Na svém strachu musíte tedy pracovat vědomě a ve dne, do spánku se změna pak přenese.
Obecně platí, že duchové nemají svou vlastní energii, je ale možné nějakou manipulací pracovat s energií cizí, například energii strachu lze využít. V televizi jedna žena ovládla sílu ducha zemřelého člověka, který ji i fyzicky odhazoval tím, že se ho odmítla bát. Sdělila duchovi, že stáj dnes patří jí a ona tu dnes vládne a nehodlá se nikoho leknout, v tu chvíli duch zmizel navždy. Zajistila si tím svoji energii. Sami smíme vládnout nad svou energií, tedy i nad svým strachem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]