Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bezdětní a singles

Od: petrrr* odpovědí: 16 změna:

Zajímalo by mě proč i v dnešní době jsou bezdětní a singles lidé jsou nejvíce odsuzováni společností tím, že kariéru a bezstarostnost upředňostnili před rodinou.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Protože hodně lidí netoleruje jiný názor a uznávají jen ten svůj - tak je to se vším.

hodnocení

5x

Záleží na tom, kde žijete. V Praze nezajímá nikoho nic, ale třeba v některých oblastech jižní Moravy se pohlíží divně např. na rodinu, kde jsou dospělé děti přes 30 a nemají vlastní potomky. Ať se každý stará o sebe, nedávno jsem četla, že každý den přibude na Zemi 200 000 lidí a to je hrozné číslo. Už se nedivím tomu, že jsou organizace, kde se sdružují lidi, kteří nechtějí děti.

hodnocení

3x

jsou nejvíce odsuzováni společností

Kde jste vzal tuto informaci? Páč nevěřím tomu, že toto jsou nejvíce odsuzovaní lidé...

makk
hodnocení

3x

Zřejmě proto, že děti jsou budoucností té společnosti. Já je neodsuzuji, ale připadá mi to zvláštní. Nejzákladnějším instinktem všeho živého je množit se. Jak je tedy možné, že lidé tento instinkt ztrácejí?

gordon
18.04.21 17:56

janm*
hodnocení

3x

No pozor, to že je někdo singles a bezdětní ještě neznamená že dělali kariéru a byli bezstarostní, znám v okolí řadu svobodných bezdětných bez závazků kteří zkrátka normálně pracují kariéru nedělali nijak nad plán si neužívají, zkrátka normální lidé, někdy to prostě nevyjde dost možná si to mnozí z nich ani nevybrali, prostě se tak stalo a zůstalo při tom...

hodnocení

3x

Jsem svobodný, bezdětný a singl a nikdy jsem nepociťoval, že by mě za to okolí odsuzovalo. Každý je strůjcem svého života. Jaký si ho udělám, takový ho mám. A nejsem žádná kariérista.

kicune*
hodnocení

2x

Nevím kde jste to vzal, že jsou nejvíc odsuzovaní. Kdo to říká? Řeknu vám na rovinu pane, že chytrej člověk tohle neřekne. Bo si moc dobře uvědomuje jak to dnes chodí. A zajímá Vás názor hlupáků? Mě osobně vůbec ne.

Jestli máte problém s nějakýma místníma hlupákama, kteří vás soudí, tak se přestěhujte někam do většího města, tam vás nikdo soudit nebude.

Ono se to pěkně říká, ale jsou lidi, kteří třeba bydlí v obci, odkud pocházejí a ty kecy známých jsou pro slabší povahy nesnesitelné. Neteři je 37, má dvouletého chlapce, který je vymodlené dítě - 6 let se "snažili" a místní blbky se jí neustále ptají, kdy bude druhé dítě. Mají nový domeček, stěhovat se nemíní, ale ty kecy jsou unavující. Rekord byl, když se jí na procházce s malým zeptaly 3 drbny. Přitom je každému normálnímu člověku znalému situace jasné, že když už má přes 35, domek 3 + 1 a hypotéku, tak to s tím dalším dítětem nebude tak horké. Jenže blbouni netaktní jsou všude.

kicune*

S hloupostí se nejlépe bojuje bystrým duchem a odvahou, protože ta slaboduchým hlupákům zpravidla chybí. A pokud je dobře mířená, tak lidé ji umí ocenit. I ti nejprostší.

kzk
hodnocení

2x

Je dnes taková doba, jiná a mnoho mladých lidí zakládání rodiny o pár let posouvá. Nikdo je za to neodsuzuje, je to jejich osobní věc.

hodnocení

2x

@makk - Nejzákladnějším instinktem všeho živého je množit se. Jak je tedy možné, že lidé tento instinkt ztrácejí?
Nevzpomínám už si kdy a kde jsem četla o jednom pokusu na myších - nechali je žít v nejlepších podmínkách, v myším ráji - a ty potvory se přestaly rozmnožovat :)

gordon

Smrt na druhou: Vzestup a pád myší utopie

testovalo se tak co by se stalo s lidmi pokud budou mit dostatek zdroju, zadni predatori a omezene misto... populani boom...stagnace...vyhynuti

krizekolaps.wordpress.com/...

Závěry

Výše uvedené výsledky lze očekávat i u dalších druhů sociálně žijících savců v situaci, kdy jsou výrazně potlačeny běžné příčiny smrti. Snížený výskyt fyzické smrti (tzv. druhé smrti) vede k přežití příliš vysokého počtu jedinců a následnému obsazení všech smysluplných sociálních rolí v existujícím fyzickém prostředí. Další generace mladých dospělých pak čelí nemožnosti zaujmout funkční místo ve společnosti, což vede k agresivnímu soupeření se staršími členy společnosti. Tento střet má takovou intenzitu, že simultánně ústí v prakticky naprostý kolaps normálního chování u všech členů společnosti. Standardní sociální organizace se rozpadá a "umírá".
Mladí narození během společenského rozpadu jsou odmítnuti svými matkami, stejně jako dalšími dospělými. Toto časné selhání v navazování základních sociálních vztahů je dále prohlubováno v důsledku vysoké hustoty populace umožňující jen povrchní sociální interakce. Výsledkem jsou autističtí tvorové schopní pouze nejzákladnějších typů chování nutných pro fyzické přežití. Jejich duch je mrtev (tzv. první smrt). Druh za takových podmínek vymírá, protože jeho členové již nejsou schopni složitějších typů chování nutných k jeho reprodukci.
V případě nepříliš složitých savců, jako jsou myši, tvoří nejkomplexnější typy chování vzájemně provázaná množina námluv, mateřské péče, teritoriální obrany, vnitroskupinové a vně skupinové společenské organizace. Když chování vztahující se k těmto funkcím selže, selže i rozvoj sociální organizace a reprodukce. Všichni členové populace nakonec zestárnou a zemřou a s nimi i jejich druh.
Pro komplexního savce jakým je člověk, je pravděpodobné, že by obdobná posloupnost událostí taktéž mohla vést k vyhynutí. Pokud příležitosti pro naplnění sociálních rolí zdaleka nedosahují poptávky těch, kteří o ně mají zájem a očekávají, že tyto příležitosti dostanou, lze jako výslednici očekávat násilí a chaos. Jedinci narození za těchto podmínek budou tak odcizení od reality, že nakonec nebudou schopní ani vlastního odcizení.

gordon

3:40 ..the beautiful ones *smich*...dnesni metrosexualove

hodnocení

1x

@petrrr - proč... jsou nejvíce odsuzováni společností tím, že kariéru a bezstarostnost upředňostnili před rodinou
Nejvíc asi ne - ale jedna z možností je "pouhá" závist. On nikdo z těch odsuzujích nepřizná, že buď na kariéru nemá nebo by si namísto živení dětí radši bezstarostně užíval, tak se (někdy i sám před sebou) prezentuje jako "lepší než ti sobečtí kariéristi".

motak
hodnocení

0x
Protože Češi jsou velcí zastánci tradiční rodiny. Teda trocha rozvodu nebo lehké domácí násilí nevadí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]