Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podivné období

Od: leontyna* odpovědí: 8 změna:

Zažívám už delší dobu špatné období , nic se mi celkově nedaří, ale to asi čas od času každému, ale co horší,co se týče vztahů. často se hádám s přítelem, uvažuji už rozchodu, problémy se stále opakují. Řešila jsem různě problémy s ridinnými příslušníky a mám povahu, že si stojím za svojí pravdou,skončí to hádkou a poté se prostě už nekomunikuje, protože nikdo nechce ustoupit.Většina lidí z okolí i zaměstnání mi přijde falešná, nerozumím tomu, asi jsem jiná, máte to někdo také tak?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, Vaše situace se zlepší, až se naučíte nadhledu a kompromisu (a nebudete v názorech tak umíněná). Nemusíte mít pravdu vždy jen Vy. Zdravím!

iz*
hodnocení

3x

Jestli se situace opakuje s různými lidmi, nebude to podle mne obdobím ani těmi lidmi. (Pokud se v názoru rozcházím s několika lidmi, hledám příčinu u sebe.)

idanova*
hodnocení

3x

Zdravím. Možná by pomohlo méně sebestřednosti a víc empatie. To dokáže vyřešit většinu problémů jak s rodinnými příslušníky, tak s lidmi z okolí i ze zaměstnání. Ida

hodnocení

2x
A co když nemáte vždycky pravdu? Ta může být pouze ve vaší hlavě. pokud budete umíněná, stát vždycky na svém a neumět přijmout i jinou pravdu, budete nakonec sama. To málokdo zvládne mít doma hádavou ženskou . Ale začala bych u sebe, zkuste diskutovat, nehádat se, vyslechnout argumenty , jaké vám předloží partner, nebo řešení daného problému odložit, ono se určitě nic nestane. Pokud ale i partner trvá na své nepravdivé pravdě, tak se raději rozejděte. A k té většině lidí z okolí : budou se k vám chovat tak, jak se chováte vy k nim. Je potřeba s lidmi vycházet, nepodbízet se, netvářit se přezíravě, namyšleně, nejste středem světa, jsou na světě i jiní lidé a tvorové. Budete se cítit líp a budete spokojenější. Přeji vám hodně štěstí.

willybrandt*
hodnocení

0x

Toto období znám a je důležité se tím dlouho netrápit. Základem vztahu je komunikace, proto byste si měli ujasnit, jak na tom váš vztah je a zda vás naplňuje. Pokud se někdo vyhýbá oné komunikaci, pak mu asi na tom nesejde. Stát si za svou pravdou je dobré, ale je třeba také schopnosti ustoupení, kompromisu, pochopit druhé, aby chápali i Vás. Věnujte se nyní tomu, co Vás baví, naplňuje. Někdy moc přemýšlení je paradoxně v neprospěch věci. Pokud je to na Vás moc, není od věci poprosit kamarádku o naslouchání, nebo to probrat s odborníkem. Vše bude brzy dobré.

hodnocení

0x

@leontyna - že si stojím za svojí pravdou,skončí to hádkou a poté se prostě už nekomunikuje, protože nikdo nechce ustoupit
Nevymlouvejte se na povahu a zkuste být někdy ta, co ustoupí - je to velmi úlevné.

parko
hodnocení

0x

Hádky jsou s přítelem i s rodinnými příslušníky. Škoda, že jste neudala nějaký příklad vašich hádek. Lépe by se radilo nebo posuzovalo na čí straně je ta pravda.

ladis*
hodnocení

0x

Obecně tohle byva symptom dlouhodobeho stresu neboli uz migrena, alespon mi to tak pripada... Mam pravdu?

Ze vam vetsina lidi prijde falesna? No tak se bavte s tou lepsi mensinou :)) Pokud ale i tam se to zvrtne, no tak to uz je vhodne vyhledat experta.

Je smutny fakt, ze dnes snad az 1/3 /..., tedy pred 6 lety, dnes to bude daleko horsi...

A ze si stojite za Vasi pravdou? No a mate tu pravdu i v realu? Pokud na to mate cas, tak zde je vysvetleni:

--------------------------------------------

Proč jsme iracionální?

- Důkazy, které svědčí proti našemu názoru, zkreslujeme a ignorujeme

- Vyhybame se informacim, ktere nase presvedceni/viru narusuji

- Pokud zjistime cokoliv, co svedci proti nasemu nazoru/vire, odmitame tomu uverit

- Vyberove si pamatujeme jen ty skutecnosti a souvislosti, ktere odpovidaji nasi vire/presvedceni

- Casto povazujeme radikalnejsi zmenu nazoru za charakterovou slabost, i kdyz nove informace jsou overene a puvodni presveceni-viru vyvraceji

- Jsme genialni v nalezani duvodu, jimiz dokazeme zduvodnit cokoliv

- Vytvarime neexistujici souvislosti

- Z casove naslednosti vyvodime pricinnou souvislost (post hoc non est propter hoc)

- Vynechavame to, co se nestalo

- Nedokazeme urcit pricinnou souvislost

- Myslime stereotypne

- Nase pamet je nespolehliva

- Mylne odhadujeme pravdepodobnosti, precenujeme vzacne a napadne udalosti, podcenujeme caste a nenapadne udalosti

- Nadmerna sebeduvera

- Mylne hodnotime rizika

- Spolehame na intuici.

blisty.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]