Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mangalem a Gorica

Od: magdon® odpovědí: 4 změna:

...to jsou čtvrtě ve městě Beratu v Albánii. Jedné z nich se říká "město tisíce oken". Marně se snažím zjistit, která je která. Nad jednou je pevnost Berat a pod pevností staré město s úzkými uličkami, v druhé jsou na břehu řeky bílé terasovité domy. Na Internetu je v textu jako ono "město tisíce oken" uváděna Gorica, ale na fotkách je často Mangalem. Od pohledu se mi Mangalem zdá pravděpodobnější, na rozdíl od Gorici je tam vidět oken spousta.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Když se na Mangalem podíváte z východu, uvidíte samá okna, však se proto Beratu přezdívá Město tisíců oken.

albanie-cestovani.cz/...

A ještě Gorica, ať je to komplet albanie-cestovani.cz/...

hodnocení

Ahá, tak už to snad chápu *jasne*. "Město tisíce oken" je Berat jako celek? Já měl za to, že se se tak říká jen jedné jeho čtvrti. Tipoval jsem logicky Mangalem, kde jsou ty bílé domy se spoustou oken nepřehlédnutelné. Jenže různě v textu jsem pak nacházel informace, kde se jako "Město tisíce oken" uváděla Gorica. Tam ovšem žádné větší množství oken vidět není. Takže se mi v tom udělal zmatek *ee*.

Tak hlavně, že má dušička pokoj ;) Že je Albánie krásná?

hodnocení

No, dušička právě moc pokoj nemá :(. Snažím se sestříhat a okomentovat 3 roky staré video z dovolené. Jenže ta paměť!

Ještě mě čeká Francie z roku 2016 (to už asi dohromady nedám) a pár tuzemských videí.

A nikdo nepomůže *plac*

Jo a Albánie je krásná. A to, co se tam děje bych nazval "hospodářským zázrakem". Sice se zdaleka nemají růžově, ale byl jsem tam před tím už někdy před 13 lety a ten pokrok se nedá přehlédnout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]