Nejste přihlášen/a.
Prosím, je tu někdo, kdo neměl vůbec žádnou reakci, bolest, otok? Všichni mí znáomí si stěžovali a já už mám pomalu komplex, zda ta absence reakce není kvůli mé nízké imunitět, že jsem prostě neragovala.
Je to možné, některý organismus si protilátky i přes očkování nemusí vytvořit. Můžete se za nějaký čas po očkování nechat otestovat na dlouhodobé protilátky IgG a budete vědět, stojí to do 500Kč, třeba http://www.synlab.cz
ti už pěkně zdražili, ještě v prosinci nabízeli IgG za 200Kč, já byla v lednu za 345Kč a nyní za 440Kč.
Ještě podotknu, že staré psy i kočky vám veterinář nenaočkuje s tím, že by to pro ně už byla velká zátěž nebo že si jejich oslabený organismus už stejně není schopen vytvořit protilátky. No a do lidí to perem bez ohledu na věk a přidružená onemocnění a pak se divíme, že se někteří nedožijí ani přeočkování.
Mně po první dávce nebylo nic. Většina reakcí, které uvádějí očkovaní, jsou psychosomatického původu. Je to následek mediální masáže, které se nám v souvislosti s očkováním dostává. Takže 95% lidí se po očkování bedlivě sleduje a jako nežádoucí reakce vidí i "příznaky", kterých by si za normálních okolností vůbec nevšiml nebo jejich původ nemá s očkováním žádnou souvislost..
Myslím, že to tak není. Měla jsem příznaky lehké chřipky - 1 den. A rozhodně nepatřím mezi neurotiky..
Po očkování Pfizerem jsem měla druhý den horečku 38.8°C a po druhém očkování v úterý, jsem měla včera strašlivý třas a bylo mi fakt hodně blbě. Dnes už je to dobré. Ale já nemám žádnou imunitu a myslím si, že stále je to lepší, neš vira chytit.
ajo, nic Vám nebude - reakce je mírná, asi jako když se mění počasí a Vás "dloube" v kloubech - slabě, jen víte. že máte klouby - možná trochu rýmy a to je tak všechno. Kdyby něco bylo špatně, tak byste viděla, jak by to opozice rozmázla...Já beru léky na ředění krve, takže tím více jsem strach neměla.
Říká Vám to člověk, který neměl moc odvahy pro velká onemocnění a přežil to také..malinká unava, jeden den v posteli a bylo to. Ale fakt je, že jsem nekuřák. A neberu drogy a nechlastám, což mladým může působit problém...
Očkovat se budou muset časem všichni, jen co bude dost vakcin. Jiná cesta není. Kdyby nějakou vakcinu měli v době španělské chřipky, nemuselo by ve světě zemřít skoro 50 milionů lidí. Kdo má mozek, ví, že není jiná cesta.
A tak, než zemřít na covid, při kterém se dusíte, vloni v březnu jsem ho prodělala, tak je lepší očkování. A můžete pak všechno.
I s vnoučaty na procházku...
Četla jste můj dotaz? Ptám se, kdo nmeměl vůbec reakci, protože všichni známi ji měli a já ne, takže se bojím, zda ses mi kvůli slabé imunitě vůbec začnouu tvořit protilátky.
ajo, četla, ale Vy jste neuvedla, zda máte jen jednu dávku, nebo už obě. Jsou případy, že imunita zapracovala až po druhé dávce. Jsme lidé různí, no..
Kolik těch známých bylo? Také jsem neměla žádnou reakci ani po jedné dávce. V obou případech jsem cítila jen nepatrné píchnutí. Covid-19 na přelomu listopadu a prosince > bez jakýchkoliv příznaků. (Zajímalo by mne, jestli test PCR nebyl falešně pozitivní > nikdo nic neověřoval.)
@Pb, nemohla, ale nechci tu vysvětlovat, proč.
Ajo, nabízím tady do diskuze jednoho očkovaného - mého muže. Byl v neděli 25.4. Nebylo mu vůbec nic. Měl strach, jak se potom vyspí, protože je zvyklý ležet na levé straně. Vůbec o tom nevěděl. Dokonce prohlásil, že při aplikaci vakcíny vůbec necítil ani vpich. Takže kdoví, zda mu prý vůbec něco píchli.
Já jdu pozítří, jsem zvědavá, jestli mi také nic nebude. Jaga.
S dovolením přidám se do tohoto vlákna, ať nezákládám další. Dotaz zní - Bylo vám po druhé dávce hůř než po první?
Ve čtvrtek jdu na druhou dávku a v neděli má být konečně teplo máme naplánováno 50 km na kole, proto se ptám. Našla jsem článek, že druhá dávka je pro tělo horší, zatím nevěřím. Jak to máte vy?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.