Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Měli jste někdo za minulého režimu satelit?

Od: spiritofthespeed® odpovědí: 19 změna:

Zdravím. Chci se zeptat, zda jste měl někdo za minulého režimu třeba v 1. polovině 80. let už satelit a měl možnost "okusit" zahraniční produkci RTL, ZDF a dalších zahraničních televizních kanálů. Příp. jak na tu dobu vzpomínáte?

Děkuji.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

motak
hodnocení

1x
Ne, ten úžasný režim nám nedovolil, aby jsme si ho koupili nebo nám ho příbuzní ze západu poslali.
Asi aby jsme neviděli, jak strašně tam žijí a nebylo nm jich líto...

U nás na sídlišti byl na střeše společný a pro dva paneláky. Parabola obrovská, amatérská, ve fabrice dělaná.

ben®

ra252 - ano, a otočená byla na Polsko . To nebyl satelit.

U nás na Poláky stačil kus drátu ..

jezevec*
hodnocení

1x

Satelit jsme měli až někdy v 1991 neboo 1992, ale na Plzeňsku šly německý programy chytat i za komoušů na normální anténu, tady alespoň ARD a ZDF...

JJ U nás jsme zase normálně chytali zase ORF1 a ORF2

hodnocení

0x
Satelit ne, jen video. Z dnešního pohledu za naprosto nesmyslnou cenu. Holt byl člověk mladej a blbej.
Ale ve vesničce jsme měli šikulu, co se věnoval vysílačkám, spojení přes oceán odrazem od Měsíce a podobným věcem. Ten si postavil satelit z velké části sám.
STBáci si u něho podávali dveře.
hodnocení

No teda, často chodili?

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, něco pro pobavení, ale k tématu . Zdravím!

.

.

ladis*
hodnocení

0x

Satelit je to, co lítá na orbitální geostacionární dráze!

Vy asi myslíte satelitní parabolickou anténu :)

No měl jsem aspoň knížku Satelit z roku 1990 cca od Gustava Tauše, tu někde mám.

doplněno 09.04.21 20:04:

Tak jsem si vzpoměl na svůj satelitní přijímač, osazený zvukovým systémem Wegener Panda, a to mohlo být někdy v roce 1993 až 94? Ale šel rychle z domu, protože jsem na to neměl absolutně ani čas, ani touhu...

Satelitni prijimac? To je neco, co prijima satelity? Jiste mas namysli prijimac a dekoder televizniho signalu vysilaneho satelitem;)

ladis*

Joo prijima satelity, standardne je to receiver... Rozhodne trefnejsi nez rikat parabolicke antene "satelit", to je zcela mimo misu.

Btw jaky dekoder, tehdy bylo satelitni vysilani ANALOGOVE, zadne DVB, takze jakypak dekoder, ciste ANALOGOVY tuner mladiku :) A DEkryptovaci kartu jsem nemel, to byly nejake analogove kryptovaci systemy beztak.

Ale stryco Gugel mi na dotaz rozumi: google.com/...

hodnocení

0x

Někdy kolem 1985 si něco takového vyráběl absík během roční vojenské služby. Začal po nástupu a taktak,že to stihl,než skončil. Dělal to na letišti. Mluvil o nějaké měděné síti,desítkách tisíců pájených spojů, zaléval do do laminátu... Jestli mu to fungovalo, nevím. StB ani VKR po něm nešli, pokud tedy vím...

hodnocení

To je slušný.

hodnocení

0x

Plzensko na antenu pamatuju ORF, ARD, ZDF, BR, RTL...

Nejradeji vzpominam na Pumprliky, jak sme jim rykali...byly to kratke animovane skece s malymi pandulacky na zacatku a konci reklam na ZDF.

doplněno 08.04.21 19:46:

Tady sem je nasel.

ännchen

doplněno 08.04.21 19:47:

ännchen

doplněno 08.04.21 19:47:

*nevi* nejde to vlozit

Jo jo, u nás v Bohumíně, zase všechny Polské stanice.

Nejraději vzpomínám na sobotní poobědovou dvouhodinovku Walta Disneye,

První půl až třičtvrtě hodina kreslené pohádky a pak film.

hodnocení

axus® zobrazilo se mi to v mailu, ty videa, je to ok. A Knight ridera jste sledoval v té době? :))

hodnocení

0x
Kdesi jsem viděl rozhovor s bývalými vexláky od Tuzexu a ti tvrdili že v půlce 80 let si už satelitní přijímače nechávali vozit od kamióňáků a námořníků česplo. Takže něco málo jich tady bylo ale asi to byla opravdu úzká sorta lidí. Normální Češi měli na půdách čtyřmetrové antény na kterých se dala třeba ještě až u Havlíčkova Brodu chytit za dobrých příjmových podmínek vídeň. Jenže ne každá televize uměla obě normy OIRT/CCIR takže kolikrát ani super anténa nepomohla.

Jo totéž mi tvrdil nějaký odborník přes TV a kabelovku, při zavádění do paneláku, že na tehdejší BTV co jsem měl -Tesla Rubín nechytnu ORF I a II .normálně jsem na ně koukal-tedy dle programu.v barvě i se zvukem. Vlastně jsem měl všechny TV co rakušáky uměli, i ta moje první , z druhé ruky pořízená krátce co jsem dostal byt, tesla se senzorovým ovládáním!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]