Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je špatně na obrazu?

Od: petra5 odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, tak jsem v karanténě a trochu se nudím zkoušela jsem malovat a výsledek se mě moc nelíbí akorát nevím proč. možná rozložení kopců, barva měsíce prostě nějak celkově. Díky za vaše hodnocení. Já dělám spíše abstrakce.

Co je špatně na obrazu?
Co je špatně na obrazu? #2

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

3x

Na kopce mi to přijde moc pravidelné, jako první mne napadly míče, melouny, ... Obraz se mi nelíbí.

hodnocení

2x

Nejsem odbornik, ani zadny teoretik umeni, ale podle mne:

1. Ten zluty flek tahne prilis mnoho pozornosti oproti vsemu ostatnimu.

2. Ten zluty flek, at uz to ma byt Slunce nebo Mesic je prilis velky. Chapu mozna umelecky zamer, ze to nema byt relisticke, ale v takovem pripade jsou oproti nemu ty kopecky zkratka prilis malicke. Vypada to, jako by vysel primo nad nima.

3. Kopce jsou prilis symetricke.

4. Chyby tomu hloubka (ne nejaka fylozoficka, ale ztvarneni prostorovosti).

5. Chybi tomu koncepce - kompozice, pribeh, nejaky smer, kterym by se divak mel ubirat...zkratka propojeni jednotlivych prvku.

jezevec*
hodnocení

1x

Jde o to, jak ten obraz budeš prezentovat. Já budu za zvíře, ale napadlo mě, že by klidně mohlo jít o tlustou černošku v kalhotkách okrový barvy (uprostřed dole kalhotky, po stranách mírně rozevřený tmavě hnědý stehna). A že jí přes ty kalhotky dopřává za svitu luny leasingového uspokojení nějakej černovlasej chlapec, kterej má na hlavě nasazený takový ty karnevalový uši ve žlutý barvě...
Ale neber mě vážně, moje faktazie je občas bezbřehá...*smich*

Něco podobného vidím i já, jen se mi moc nechtělo to napsat...*smich*

72mona
Bože, chlapi! *haha* M.

kralovi*
hodnocení

1x
To dela ten maly prostor mezi prickou v okne a kopci + mezi mesicem a ramem okna. Jinak je to pekne, ale spis bych si to predstavila jako ilustraci v detske knizce, nez jako obraz na zdi v obyvaku.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud to má být abstrakce, tak mám dojem, že je to dost konkrétní (poznatelné) . Ovšem, hlavní je, že Vás malování baví a dělá Vám to radost. Zdravím!

liska5
hodnocení

0x

Světlo v těch pravidelných kopcích bych asi řešila jinak. Jaksi nelogicky není osvětlené nejvyšší pohoří.

hodnocení

0x
Otylá černoška na pláži

hodnocení

0x

Podobný typ obrazů nemám v oblibě. Je to spíš rýsování, než malování, stačí pravítko a kružítko. /v případě Plhy dokonce jen pětikoruna. ;)/

Příroda, krajina, to nejsou čáry, ale různé tvary, prolínání barev, světla... Proto mám ráda třeba obrazy Švabinského, Brožíka, Sedláčka, Rabase...třeba kubismus se mi nelíbí.

Zkuste si sednout na kopec a zachytit krajinu pod sebou, Určitě to bude pěkné. Jaga.

senior
hodnocení

0x

Trošku jsem se zahihňala. Už se na to nemohu dívat jinak, než na orálek.

--------------

Kdyby ty kopečky nebyly tak ,,ukázkově,, pravidelně vybarvené, tak právě ty kopečky se mi tvarově líbí.

Ten měsíc mohl být malilinko menší, nebo tlumený?

Více obrázků ve stejném stylu /od jednoho autora/ bych na chodbě snesla. Neříká se tomuto stylu naivní malířství?

To druhé foto obrázku na sedačce v potemělém pokoji, ne tak nasvícené, působí příjemně.

------------

Tady vidíte autorko, že každý jsme jiný a každému se líbí něco jiného.

michalverner
hodnocení

0x
Já na tom tedy nevidím hezkého vůbec nic.Připomíná mi to hodinu výtvarné výchovy 5.třídy ZŠ.

hodnocení

0x

Je to ok, túžba po slobode. " Výhľad cez zamrežované okno väzenskej cely"

hodnocení

0x

No moc se mi to nelíbí. Je to opravdu v duchu abstraktního umění. Ale jestli Vás to baví, tak pokračujte, on žádný učený z nebe nespadl, a každé začátky jsou těžké. Na tom gauči to vypadá poněkud lépe, protože je tam trochu stín a nejsou tak vidět nedokonalosti barev, jako na tom bílém sněhu, který odráží velké světlo. Zřejmě jste malovala akrylem.

odja
hodnocení

0x

Podle mne fantazie, myšlenka to není špatná.

hodnocení

0x

1, Kompozičně děsivé, zkuste se podívat na zlatý řez - oku ladící poměry - určitě by to obraz vylepšilo

2, Popředí má být detailní a směrem k pozadí detaily miznou, mění se také tón barev (zesvětlání směrem k pozadí) - k navození hloubky. Vaše kopečky jsou příkladem, jak to být nemá.

3, Stíny kopečků máte halabala. Zkuste si postavit pár obrácených misek a až vysvitne Slunce, tak se na stíny pořádně podívejte. Z toho úhlu, jak to máte nakresleno, jsou všechny pahorky ve stínu, kromě vysokých, ty by možná malý vršek měly na světle. Stíny by měli být ostré, měsíční krajina nemá moc disperzní světlo.

4, Jak to na měsíci vypadá? Na měsíci nejsou mraky. Povrch je šedý. Víceméně rovný, nějaké pahorky tam jsou, ale málo. Možná spíše krátery. Rozházené kameny. To, co kreslíte, jsou čokoládové pahorky na Filipínách.

5, Kreslení Slunce se vyhněte, je těžké aby bylo pěkné. Kdyby jste jej kreslil podle pravdy, bylo by doopravdy je bílé. Barva je jen pocitová. Tady se kreslí žlutě, v Japonsku je zase červené.

6, Barvy jsou dobře - nemícháte teplé se studenými.

7, Kresba abstrakce začíná často realistickou kresbou, která je následně zjednodušována. Zkuste několikrát obkreslit realistické foto, třeba Měsic se záběrem na Zemi.

8, Zkuste změnit tahy štětcem, třeba všechny tahy udělat horizontálně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]