Už jen ten název - Piráti - ve mně to evokuje něco negativního, jakoby se např. předseda veganské organizace jmenoval Masojed. Jinak si o podobných sdruženích myslím - bez ohledu na jejich program, jediné - lidem, kteří je zakládají, nejde o blaho společnosti, ale o jejich důležitost. A kam to dnes jiní důležití hlupáci u nás dovedli, vidíme denně. Základ dnešního politika - žvanit, žvanit a žvanit a nikdy nepřiznat pravdu! Pak máte své voliče jisté! Naprostá většina lidí si totiž myslí, že když dokáže někdo bez zadrhání dát dohromady 5 vět, tak je to borec..
www.pirati.cz Rozklikněte si program a dotaz si zodpovíte sám. Mají to hezky zabalené v krásných frázích,takže při čtení i přemýšlejte
budoucivolic
Program přečíst umím, děkuji za RADU a odpověď na mou otázku ♀ Ptala jsem se na hlavní pro a proti lidí, ne jejich program♀
willybrandt*
To je ryze subjektivní pohled. Z pohledu levicovějšího voliče je plus prosociální politika, podpora menšin, solidarita s uprchlíky, pro pravicovějšího zase převažují mínusy: politika na ÚKOR majetnějších, zastánců tradičních hodnot a zastánců soukromého vlastnictví. Proto obava z Pirátů. Piráti jsou neprůhlední, nikdy neměli vládní zodpovědnost a nevíme co od nich čekat. Ale to je můj osobní pohled. Navíc v jiných zemích dopadla pirátská politika fiaskem.
ordoabchao
Neprůhlední? Jsou zcela pro-EU, takže budoucnost ČR pod jejich vládou je současnost západní Evropy, namátkou:
- degenerace národní a státní identity na úkor "evropské" (europoslanec Peksa)
- omezování individuálních svobod - orwellizace
- ekologistická deindustrializace vedoucí k vysoké nezaměstnanosti
- přerozdělování ve snaze o umělou rovnost všech (což v historii opakovaně zkrachovalo)
- podpora dženderismu a lgbt a a zároveň islámu (což vede nutně ke konfliktům)
willybrandt*
Já to vyjasním: Neprůhlední právě proto, protože v programu to nemají explicitně uvedeno. Hlavně nevíme, co vše mají v plánu a co je jen zástěrka pro lidi.
Takže jediné plus je věkové složení díky kterému se dá předpokládat že z vlády nebude estébácká pobočka překabátěnych hrdinů třídního boje. ( mimochodem víte že nový ministr zdravotnictví je v Cibulkových seznamech). Jde o to jestli je to dostatečný důvod je nechat rozhodovat o naší budoucnosti.
willybrandt*
@totak Věřte mi, že bych se rád už rozloučil s touto vládou, ale taktéž preferuji kvalitu před kvantitou. Kvalitní politiku u Pirátů prostě nenacházím.
Pirtáti : 2020 Volební program : Oficiální stanovisto pirátů k migraci: Na efektivní zvládání migrace ale jako Česká republika sami nestačíme, musíme ji řešit společně v rámci celé Evropy. Tuzemsko se tedy musí ve vlastním zájmu zapojit do užší spolupráce s EU. Historické zkušenosti ukazují, že Česká republika je silnou zemí, která dovede zvládnout i větší množství žádostí o azyl. Každá země i každý z žadatelů o azyl musí mít právo o takto citlivé otázce samostatně rozhodovat, nelze nikoho nutit. Vlády by měly být naopak pozitivně motivovány k dobrovolnému převzetí části žadatelů o azyl z přetížených států, například adekvátním finančním příspěvkem z rozpočtu EU. Česká vláda jako jedna z mála odmítla tento nezávazný dokument podpořit, ztížila tak svou pozici při dalším jednání. Požadujeme přistoupení k tomuto paktu a chceme, aby Česká republika stála po boku dalších evropských zemí v čele snahy regulovat migraci globálně ! pirati.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.