Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak si představujete Česko třeba za 20 let?

Od: lenulakr® odpovědí: 34 změna:

Protože kolikrát se tu objeví útoky na důchodce, zajímalo by mě, jak si představujete,že by vypadala Česká republika, kdyby volili pouze mladí a jak by to mělo tady vypadat po klasických volbách? A jak byste řešili pandemii vy? Zajímá mě, jaká opatření byste zavedli. Děkuji za názory.

34 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Jsem pesimista,rozklad, sobectví, špatná úroveň vzdělání, schopní v zahraničí, přibude nemakačenků a chudých

hodnocení

3x

Zhruba to co navrhovala opozice. Naprosto jasná a průhledná pravidla. Od takového a takového počtu nakažených bude platit to a to. Otevřeno téměř vše za striktních podmínek.

Občas si dovede syn kamarády, tak se trochu ptám na jejich názory. Vůbec nejsou hloupé. Volili by dobře /podle mě/, nekašlali na důchodce, ale omezili sociální podpory nemakačenkům.

Ale taky nejsem optimista. Když byli lidi schopni zvolit něco takového na hrad, leta volí strany jako ČSSD, ODS atd. a teď to ANO, které dělají stát horší a horší, tak si nemyslím, že by se to najednou změnilo. Asi má ten stařec na hradě v jednom pravdu. Spousta lidí je dementní.

Neřekl vyloženě dementní, ale s podprůměrnou inteligencí a to je horší, protože v tom má bohužel pravdu.

Pokud jde o pandemii - ano, opozice navrhuje naprostý nesmysl. Určit pravidla pro pandemii, kterou nikdo nezná.

To je jako vymýšlet autopilota pro pramici, která doteď jezdila po obecním kačáku, když ji chcete pustit do peřejí.

nox®

Asi ani ne tak pravidla, jako nějaký systém, který prostě a jednoduše potřeba je. Nelze fungovat jako posledního půl roku, kdy si někdo nahoře usmyslí, že od zítra se nesmí zpívat. Kdo sedí doma na zadnici a jeho životním úspěchem se stalo pojídání guláše a mrmláním na diskuzích o tom, jak by všechny, co nedodržují opatření, mlátil obuškama, toho to asi ani nemusí zajímat. Ale jsou lidé, kteří potřebují mít vidinu, že co se děje, se děje z nějakého důvodu, podloženého smysluplnými daty, mít nějaké schéma, aby mohl být připraven. Protože když někdo poví, že zítra zavíráš a pak se půl roku dohaduješ o kompenzace, zatímco utíkají statisíce oknem, přestože všichni vidí, že je to naprosto absurdní... Tohle nejde dělat donekonečna. Věřím, že lidé, kteří si utírají zadnici Ústavou ČR v tom možná mají nějaké jiné zájmy, než jen zdraví obyvatel, to by asi celé vypadalo trochu jinak a někdo by se alespoň zajímal o kvalitu života v době pandemie, ale i přesto je třeba mít nějaký systém, o který je možné se opřít. Teď je otázka, jestli to mají lidé tak na salámu, že si nechávají výkaly potírat hlavu a srdečně děkují za zadlužené podniky a exekuce, případně jestli mají opravdu tolik trpělivosti s řešením této pandemie testů.

Vidinu budoucnosti musí lidem dělat stát? Jsou nesvéprávní, že i vidiny svěřují státu?

nox®

Trestat může, motivovat ne? Nebo proč myslíte, že tak vehementně řídí naše životy v době pandemie, když se každý může maximálně chránit dostupnými prostředky sám? Jsou lidé nesvéprávní?

Problém je právě v tom, že sám se moc chránit nemůže. A ohleduplnost se jaksi nenosí, že? To je útok na svobodu a ústavu ..

Přetlakový skafandr si každý koupit nemůže.

nox®

To není potřeba, můžete si nakoupit ty nejlepší respirátory, ochranné pomůcky, rukavice, desinfekce, všude se dnes protlačuje práce z domova, objednávky zboží a jídla až ke dveřím, vše online, takže člověk nemusí prakticky ani vytáhnout paty z domu. A ohleduplnost? Možná byste se až divil, kolik lidí je stále slušných a ohleduplných a ochranu sebe a ostatních neberou na lehkou váhu. Samozřejmě tam, kde to má nějaký smysl, nemám na mysli absurditu jako roušky na prázdné ulici. A kdo na to kašle, kašlal na to i předtím a nezmění to ani ta vaše policie, armáda a boty s kovovou špičkou.

Samosebou, že policie a armáda by to změnila rychle. Země, kde to vyřešili jsou příkladem ..

nox®

To pak záleží, jestli jste ochotný i ten poslední zbytek svobody vyměnit za represe s naivní vidinou, že je to pro naše zdraví. Jenže co to vyřeší? Nic. Nikde to nic nevyřešilo. Podívejte se třeba na Izrael. Několik tvrdých lockdownů a virus si stejně pak dělal, co chtěl on a výsledný efekt žádný. V této zemi, kde se lidé rozhodující o opatřeních a celá vláda opakovaně znemožňují, vydávají pro odborníky nepochopitelná opatření a lid už je značně rozhořčen, tak další přitvrzení a represe by jen nalily olej do ohně. Když policie začala hlídat okresy a roušky na veřejnosti, výsledný efekt byl prakticky nulový a celková nálada obyvatel ještě více klesla a stupeň naštvání se opět zvýšil. A to ani nemluvím o zákazu styku s rodinnými příslušníky. Ten snad ještě také platí. Raději nechat umřít staré rodiče a příbuzné v samotě, bez smyslu života, ale hlavně, že budou všichni zdraví. To už prostě nemůže fungovat, možná bych řekl nesmí, ale ti nahoře si to zase upraví podle sebe.

Jaký poslední zbytek svobody? Netušíte, že v Izraeli mají dost velkou skupinu zatvrzelých idiotů, jako u nás? A Úmrtí mají 10x méně?

michalverner
Bude platit to a to?...jak to asi tak udělají?Opět bude půl národa proti a budou se vykřikovat hesla o selském rozumu apod.Další háček je v tom,že nikdo to vaše to a to nepojmenoval a neřekl o co by se jednalo.

maryl
hodnocení

3x

za 20 let , už čeština nebude čeština, takže Česko bude Amerika. Čechů se rodí málo, nebo méně, než cizinců, co se tu usidlují.

hodnocení

3x

Pro některé z nás, je dvacet let doba, která už se vymyká našim představám. Mně bude letos 73 let, umírat se mi vůbec nechce, ale nejsem blázen a vím, že i když to půjde všechno tak jako dosud, tak za 10 let, už budu jenom ráda, že ještě žiji. ;) Ale vím na co se ptáte a můj názor je ten, že to tady nebude vůbec žádná "procházka růžovým sadem". Ale nejenom u nás, všude na světě. Tahle divná nemoc jenom přispěje k tomu, že se všechno bude měnit a už asi nikdy to nebude třeba tak, jako to bylo před velmi krátkou dobou. Třeba v roce 2019 by nikoho ani ve snu nenapadlo co nás čeká. A není to jenom ta pandemie, ale i ty výkyvy v počasí všude na světě. Nezávidím ani trochu dnešním mladým rodičům a jejich dětem.Vůbec si nedokážu představit co je čeká. A to mám fantazii docela bujnou. Ale asi to tak á být. Zřejmě něco úplně skončí a bude to nahrazeno něčím, co si v tuto chvíli nikdo z nás nedokáže představit. Budou se zřejmě měnit veškerá pravidla na která jsme byli zvyklí. Podle mne ale budou mít v budoucnosti šanci pouze ti schopní, co se dokáží uživit vlastní prací. Možná, že vzniknou nějaká řízená ghetta, kde budou shromažďováni lidé, kteří nebudou schopni se uživit vlastní prací a ti budou muset dodržovat přísná pravidla, aby mohli využívat nějakých výhod od těch, kteří je vlastně budou živit.*co* Já už raději přestanu, za chvíli bych tady napsala "scifi" příběh. :-D

ladis*

Treba se dozijes jak King z anglie = 99 let...

Ja to vidim jinak, pokud to takhle pujde dal, duchodcum se bude stale sypat a sypat, tak za deset let bude bankrot ČR

Tak jestli bude ČR bankrot, tak za 10 let nebude sypat ani těm důchodcům a všichni tady pomřou hlady. :-D A podle všeho tam máme slušně nakročeno. ;)

Farma zvířat, případně 1984 nám taky připadalo jako scifi a blíží se mílovými kroky

liska5
hodnocení

2x

Jen nechci být emirát!

ladis*
hodnocení

2x

a jak nám zombie apokalipsu "česko" nastiňuje Bartoš a přitom je to vítač (nevolt3 v žádným případě tuhle lůzu):

hodnocení

2x

Jako až nám bude vládnout tohle?

Jak si představujete Česko třeba za 20 let?
donpapa

Horší než dnes to snad už nebude. Musíme věřit, že z nich mentálně retardování alkoholici, přisluhovači cizích možností, nenasytní zloději a podobná svoloč nevyroste. Věřím, že zase bude dobře.

Přisluhovači cizích mocností jsou už dnes a drogy jim kebuli vymetli taky. Tak nevím, zda je na co se těšit ..

gordon
hodnocení

2x

Chybi tu dlouhodoba vize..a vira v lepsi zitrky...duvera...ze ma cenu se o ne snazit...a ta snaha nebude zneuzita...neco(hodnoty) kde by lidi tahli za jeden provaz...jelikoz je CR (a nejen ona) v upadku (hodnot) na ruznych frontach tak se stara kazdy sam o sebe...pripodobnil bych situaci k stavu po prohranem boji, kdy vojaci berou nohy na ramena "spaste se kdo muzete a jak umite a kazdy sam za sebe". A chybi nekdo kdo by zvedl moralku a zastavil uprk a postavil vojaky zpatky do rady.

doplněno 17.04.21 16:18:

za valky se zbehnuti tresta smrti protoze zbeh muze nakazit ostatni...proto se zbehove strileji...a proto je zbehy(korupčníky) treba extrémně tvrde trestat...což se neděje...a proto chybi duvera.

Clovek muze namitnout, ze tohle neni stav valky...no..jsou ruzne typy valek a ruzne zpusoby vedeni boje...a to, ze si je clovek neuvedomuje neznamena, ze se nedeji.

doplněno 17.04.21 16:42:

nechybi jen vysoke tresty...chybi i vysoka sance na dopadeni...k cemnu jsou vysoke tresty za korupci kdyz clovek vi, ze je nikdy nedostane

gordon

stat je takovy vetsi clovek s vice osobnostmi v nem ...musi byt silny jak na tele tak na duchu aby obstal v prostredi mezi ostatnimi staty a mohl se dal vyvijet smerem, ktery urci, jako žádoucí

senior
hodnocení

1x

Jen Bůh ví, co se chystá ...

ladis*

Protoze je masochista?

gamo
hodnocení

0x

Po r. 89 dlouho vítězily pravicové strany, volili je i chudší vrstvy obyvatel. Postupem času měly méně podpory.. Také by mě zajímalo jak to bude za 20 let a dále. Možná se bude více vytrácet ohleduplnost, úcta k druhým.Dnešní čtyřicátníci budou odcházet v pozdějším věku do důchodu a můžou se stát terčem šikany nebo posměchu od mladších. Budou to mít na pracovištích těžké, nebudou tak zdatní nebo i zdraví.

hodnocení

0x

Jsem ráda, že za 20 let mi to bude ukradené :)

omg
Omyl milá babko, budete tady znovu a hezky si to odtrpíte *cert*

hodnocení

0x

Kdyby volili mladí, mohli by už něco udělat s tím dludem. Nějaké pořádné škrty na důchodech pro rodiče.

liska5

Co znám důchodce, tak to neprožerou, ale nacpou do vnoučat a k tomu jim ještě přenechají bydlení. Mnozí si šetří na sociální péči, nebo na obsluhu v pečovatelských domech. Z normálního důchodu by tam nevyšli. Já dělala do 70 let. O škrty nestojím.

hodnocení

geftgames : Myslíte, že byste se o rodiče finančně dokázal postarat, tak, aby měli normální život? Kolik jste ochotný rodičům měsíčně dávat, aby měli peníze na bydlení, jídlo, léky, aby vám nebo vnoučatům mohli případně přispívat, jak to dnes je běžné a nemuseli živořit někde na ubytovnách nebo na ulici? Mladí mají jiné nároky a představy o životě, bývají neskromní, tak podle toho budou volit a dál žít. Jen ještě si myslím, že by důchod měl být přiměřený, stejně jako mzdy. Důchod např. 12 000,- není opravdu nic moc. a plat třeba 40 000 ,- se mi zdá nepřiměřený vzhledem k odpracovaným hodinám. A není to jen o penězích. Jen poznámka : při prvním čtení vašeho příspěvku jsem zaváhala, co znamená dludem.

zajagreva
hodnocení

0x
Česko za 20 let? No, pořád stejně za opicema, jako doteď. A Češi jakbysmet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]