Nejste přihlášen/a.
Dobrý den ,
Už delší dobu je výpadek tohoto léku v lékárnách. Je to lék na žaludek a trávení , pálení žáhy , není na lékařský předpis . Južíváme ho s manželkou dlouhodobě a ta náhrada nám nevyhovuje.
Já Vám pomůžu jen radou a mám v tom velké zkušenosti. Rodinné.
Zkuste Helicid 10 - výhody - můžete ho brát dlouhodobě, u nás ho berou celý život, každý den ráno 1 tabletu na lačno, zapít - jíst až za půl hodiny. Můžete ho brát i jen občas, podle potřeby.
Řakla bych, že jsem Vám dobře poradila.
Nikdy neberte anacid - ubírá vápník z kostí.
Helicid 10 je bez receptu a neznám nic lepšího a to u nás jsme vyzkoušeli všechny léky.
Růženo, léky mají léčit vyléčit a né, že to berete celý život jak uvádíte! Možná by stačilo změnit životosprávu, stravovací návyky? Ale to je moc práce, než jen zobat pilulky, vím...
Váš laický názor omlouvá jen Vaše neznalost. Můj bratr - dvojče zemřel na rakovinu žaludku, já sama žiji s jednou devítinou žaludku, v rodině nejsme a nebyli jsme sami s tímto problémem, takže co nechápete je, že jsou lidé, kteří nemají jinou volbu a proto je fajn, že existují léky, které můžete brát dlouhodobě, abyste mohl žít.
Asi bych také plácala nesmysly a viděla to jinak, být zdravá...změna stravy Vám pomůže, protože patrně jste jinak zdravý, ale jsou lidé, že to štěstí nemají. A jsou štastní i za tuto možnost. Nevěděla jsem, co tazatele vede k tomu, že tyto a podobné léky používá, proto jsem napsala i o možnosti léků, které lze brát i doživotně. Bližší informace Vám dá gastroenterologie...
Skvělé, takže vy hlasujete za to, aby postižení šířili geny dále, chápu...
Jelikož neznám anamnézu, tak jen obecně: je to inhibitor, snižuje množství kyseliny, která se tvoří v žaludku, a opravdu nejde změnou obsahu vhazovaného do pusy docílit téhož?! To máte jak s diabetem 2. typu! Proč se snažit, když...
My to také bereme dlouhodobě, prvně helicid a potom apo ome, praktická lékařka nám to píše pravidelně , zrovna jako léky na tlak , je nám 69 let a beereme to snad už 10let.
Já jsem brala Helicid 20, je na předpis a zdarma, ale raději si kupuji už dávno Helicid 10 za vlastní peníze, protože tak moc nevysouší žaludeční sliznici a můžete se při uklidu třeba předklánět a není Vám špatně.
"My to také bereme" s manželkou? A oba dva? Růžena taky řekne, že to není druhem jídla?
Lidi vám doporučím Hnízdila:
ladis včera 17:05
"My to také bereme" s manželkou? A oba dva? Růžena taky řekne, že to není druhem jídla?
-------------------------------
ladisi, vždycky mi vadili soudruzi, protože nesnášeli skutečnost, že lidé jsou různí, mají tedy i různé názory a oni požadovali, aby všichni měli jednotný názor, ten jejich.
Takže znovu :
Můžete doporučovat co chcete, jsou ale nemoce, které stravou nevyléčíte a když Vám to říká člověk s jednou devítinou žaludku, několika operacemi a v rodině navíc umrtími na rakovinu, na kterou mi zemřelo 6 ! sourozenců, tak mi věřte, že si Hnízdila můžete dát za klobouk.
A kafrejte prosím Vás jen do toho, co jste prožil a zažil - pokud Vy máte zdravý žaludek, nechápu, proč mi píšete ty nesmysly...já ty léky brala na recept od gastroenterologa, opravdu myslíte, že je to de.bil? Operoval mi několikrát žaludek - kolik operací máte za sebou Vy? Svěřte se také, at víme, proč tomu rozumíte...
Chytrý růženo napadne hloupý názor, hlupák jeho autora.
A chytrý studuje a neodmítá informace a tipy, které jsou mu poskytovány (že si mám dát něco za klobouk .
Já chtěl odpověď na to, proč dva 69 letí manželé to berou taky!? Dvojmo oba!? Jak mohou mít stejnou nemoc, aniž by společně chybně konzumovali?!
Ale vždyť oni nemohou mít genetické vady ani stejné vzory z rodiny typu v mládí nevhodného stravování...
Jestli budou mít chut, at Vám ladisi odpoví ti dva manželé, jestli se jim bude chtít, myslím, že ne , proč to tedy berou, když podle Vás je to hloupost a rakoviny se navíc podle Vás stávají z nevhodného stravování v mládí. Malé děti, chudinky, to také asi mají z nezřízeného života...neuvěřitelné..
Já nevím, kolik je Vám let, ale nemám chut se dohadovat s pubertákem , proč někdo nemůže skoro nic, protože není zdravý a druhý může všechno, protože je zdravý.
Na netu se pohybuji přes dvě desítky let a podobné ukazy tam vídám, jdu se podívat co tu lidé píší, Jste usměvný. Kolik máte atestací z interny, když už nemáte osobní zkušenosti a chodíte si pro rady na youtube? A nikdy jste patrně neslyšel o genetice...
Dospělý ví, že je všechno možné, Vy ne...
Nechtěl jsem rozpoutat takovou diskusi , jen hledám ,když je výpadek v lékárnách ,kde bych tento lék mohl sehnat? Někdy mají lidé doma léky a ani je nepotřebují ,nebo je už neužívají .Tak tak jsem položil dotaz. už jsem něco přes internet našel a objednal. Ještě chci dodat na gastroenterologi chodíme oba dva s manželkou a nic proti tomu nemají ,že ten OMEPEAZOL dlouhodobě užíváme , píší nám ho ,ale v lékárně už snad rok není !,?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.