Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
otázka by byla směrovaná spíše ženám a dívkám.
Pokud jste v nějakém prostoru ať už je to Váš byt, obývací pokoj či kuchyň máte rády spíše teplo nebo pocit čerstvého vzduchu ikdyž je venku chladněji? Je zajímavé, že do určité míry to může ovlivnit třeba i samotné vztahy kdy to může mít s teplotou a přísunem čerstvého vzduchu jinak. Vím, že obecně mají rády ženy teplo ale mohou být i takové co je jim stále teplo a raději mají rády pootevřené okno. Zažil jsem kamarádku co neotevře okno za celý den ale i takovou která má ventilačku pootevřenou celý rok. Jak se vy ženy cítíte lépe? Máte rády pocit čerstvého vzduchu?
děkuji tak to mě mile překvapuje že i takové ženy jsou. Takové, které mají rády čerstvý vzduch. Já tu mám stará okna ještě dřevěná nemám ta plastová s možností ventilačky ale mám stále pootevřená horní okna. Ta okna mají hlavní křídla ale nahoře se dají také otevřít a tak ty mám otevřeny více nebo méně neustále i v noci. Když máte otevřenou ventilačku kolik je tam nahoře prostoru pro vzduch? Kolik cm? Já tu mám otevřeno cca na 6 cm nebo více asi na 13 cm. Pokud se vám podaří změřit budu rád.
Větrám často, ráda a dost. To si raději ještě přehodím teplý župan. Spíš mi vadí to sálavé teplo z radiátorů. Proto je pouštím výjmečně.
děkuji za reakci.
mám přesně stejný pocit pokud se spustí radioátor musím ho za chvíli vypnout protože cítím ten ohřátý vzduch a radiátor v ten okamžik vypínám. Jsou zde stará ještě dřevěná okna a rozdělená na hlavní křídlo a ještě okno nahoře a používám často to které lze otevřít nahoře protože vzduch je příjemnější a není tak chladný v období kdy je venku ještě chladno. Někdo mluví otevřít okno na krátkou dobu a větrat více nebo nechat celý den pootevřené okno na několik centimetrů jenom pro přísun čerstvého vzduchu.
Správné větrání na odstranění vlhkosti v domě je několikrát denně více okny naráz asi 8 minut. Tedy krátce, aby se neprochladily stěny. Hlavně v zimě se musí dostat vlhký vzduch ven.
děkuji. Naštěstí vlhkost v tento okamžik nehrozí a ta místnost ve které jsem je jak pracovna tak ložnice v jednom v podstatě. Jsou zde dvě okna ale používám právě ta horní která pootevřu cca na 6 cm což odpovídá zřejmě klasické ventilačce... Pootevřené mám takto přes noc a doporučeno mi bylo právě pootevřít obě okna takto aby v místnosti byl vzduch příjemný a čerstvý v celé místnosti.
Mám ráda teplo, ale musí být vyvětráno. Denně za každého počasí vyběhnu na čerstvý vzduch, takže potřebuji i teplo i čerstvý vzduch.
Tak vidíte a já mám v tento moment v pokoji 21 stupňů a mám otevřená horní okna dokořán.
V létě se tu teplota běžně pohybuje přes 30 stupňů a v noci klesne třeba na 28, je to město a to teplo sálá skutečně hodně. Navíc pro mě je právě duležitý pocit čerstvého vzduchu klidně ať je chladněji a v létě je příjemné pokud vzduch příjemně proudí z otevřeného okna. Ale myslím že i ženy mají tento pocit rády...
právě hlavně malé prostory a nedostatek vzduchu může způsobit třeba uzkost nebo pocit že potřebuje otevřít okénko v autě. Ikdyž spím mám rád ten pocit že je cítit čerstvý vzduch lépe se i usíná a celkově je pobyt v místnosti příjemnější. U okna je vzduch asi nejvíce čerstvý ale pokud správně cirkuluje je pocítit i na druhé straně místnosti.
Doporučuji mrknout na Netatmo Weatherstation, sam to pouzivam a zmenilo to dost navyky k lepsimu.
ma i merak CO2, tedy detekuje vydychany vzduch. Upozorni na mobil. Nekteri jsou schopni v nevetranychnprostorech pestovat i penicilin.
Pripadne merak teploty/vlhkosti.
Ps: nevim zda jde jen o dojem, ale nektere zeny maji slabsi krevni obeh a tim padem studenejsi koncetiny?
děkuji za typ měřák teploty a vlhokosti je skutečně dobrý nápad.
Každá žena je asi individuální, některá má okna stále otevřená, což by mi vyhovovalo a některá je neotevře ikdyž je venku přes 20 stupnů aby se nenachladila.
Nízký tlak způsobí slabší krevní oběh a to také bude souviset s chladnými končetinami
musíš ji víc rozhicovat, pokud je studenokrevná (je jí furt zima na končetiny?)... na to pomáhají i jídla, i vůně, možná i barvy, je to věda...
Ale to netatmo, to je silná páka, když jí ukážeš, jak se vyvíjí vydýchaný vzduch v místnosti a že je 8 krát překročen doporučený stav PPM! Pracuje s tím spousta aplikací v Appstoru.
Ono totiž vydýchaný vzduch, tedy mnoho CO2 PPM, způsobuje únavu a jiné potíže...
tak to musí být skutečně zajímavé... je možné že některé ženy ani necítí že je vydýchaný vzduch a prostě v místnosti existují... některé naopak milují čerstvý vzduch to je pak příjemnější pobyt v místnosti. Ta únava je pak běžná v takovém prostoru nebo pocit že člověk potřebuje jít spát... u oken bude asi méně vydýchaný možná uprostřed místnosti bude více vydýchaný záleží kde ta dívka se pohybuje..
Nastuduj zde https://vetrani.tzb-info.cz/vetrani-bytovych-domu/17867-vysledky-mereni-koncentrace-co2-v-loznici
Ja navstevuji (ted pri kovidu radsi ne) ruzne domacnosti a co za zverstva vidim, to se ani neda popsat, napriklad vlhkost treba 90% v obytnych mistnostech a podle detektoru tam maji hodne hodne moc i 5000 PPM... na odkazu je tabulka, jake koncentrace jsou bezpecne... jenze uz pri 1000–2000nastávají příznaky únavy a snižování koncentrace
Sam clovek to mnohdy nepozna a az mobil me upozorni - vyvetrej Ne ze bych to nejak hrotil, ale souvislost se zdravotnim stavem, hlavou a vzduchem neni nahodna
Ma to IMHO vetsi vliv, nez barvy svetla podle Medrickeho (ten si vymyslel zarovku s promenlivou teplotou barev https://cukrfreeshop.cz/produkt/vitae-light-zarovka/
tak vidím že se v oblasti kvality vzduchu pohybujete.Myslíte že stačí běžný měřič vlhkosti takové ty malé s displayem a senzorem na kabelu?
je možné že se může měnit kvalita vzduchu třeba i tím v jakém jste podlaží?
Ta věc z číny za 50 Kč (digitální vlhkoměr + teploměr) je celkem přesná : tinyurl.com/... za 50 Kč i s poštovným.
Dávám to lidem, co mají v bytě nad 60% vlhkosti, aby se srovnali
Ale CO2 - oxid uhličitý - ti to nezměří. Tam bylo nejlevnější NETATMO, když jsem to kdysi hledal. Plus dlouhá historie a dobré aplikace na vizualizaci a upozorňování. V jednom mobilu vidím online mnoho lokací i historii roky zpět. Podporuje to i Apple HomeKit.
Vím z okolí i z vlastní zkušenosti, že mnoho žen má raději ne moc velké teplo a čerstvý vzduch , muži spíš teplo. Možná je to tím,že ženy v domácnosti kolikrát pobíhají,zahřejí se pohybem,muži doma tolik pohybu nemívají. My jsme to měli na spaní tak, já stahovala topení a muž chodil a pouštěl ho. měl teplejší deku a teplé pyžamo, já slabou deku a slabou košili.
je to zajímavé zjištění. Většinou jsou dívky považované za zimomřivé a některé topí až je v místnosti horko a radějí volí variantu teplo před čerstvým vzduchem. Já to mám právě obráceně a mám rád ten pocit čerstvého vzduchu a stále se může kombinovat třeba i teplo z radiátorů a čerstvý vzduch. Místnost se zavřenými okny už z principu vzbuzuje ten pocit že v místnosti není dostatek čerstvého vzduchu...
Já téměř nikdy netopim v bytě. Celou zimu chodím v teplém kabátě a pod ním triko s krátkým. Nenosim čepice, rukavice, ani ponožky, když jdu z práce, je mi horko. Děcka nevytáhla zimní boty ani bundy.Zmrzlí byly, je jim to fuk. Zároveň mohu říct, že tak jak jeden syn a chlap otužilá nejsem, když jsem doma a sedím sáhnu po dece. Větrám tak že otevřu naplno a zavřu.I tak bych řekla, že jsem celkem otužilá...Podle druhých...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.