Mám možnost jít na brigádu jako administrativa při testování na covid ve firmách - jede zdravotník + asistentka, zdravotník dělá test, asistentka má seznam zaměstnanců, píše telefon, výsledek testu, zajišťuje informace pro testované a firmy. U testu sedí v místnosti kde odběr probíhá, má rukavice, igelitový plášť jako se nosí někdy na JIP, respirátor, štít. Je to velmi dobře placené 350kč/h. Pár lidí mi řeklo, že jsem blázen že do toho chci jít. Jsem mladá, zdravá... Fakt je to tak šílené?
Hezký den. Šílené jsou peníze které za to dostanete. Skutečně si myslíte že je normální platit brigádnici co dělá jen pouhou asistentku ekvivalent 56 tisíc měsíčně? Už to samo o sobě je maximálně podezřelé. Nikdo normální nedá brigádnici 350,- na hodinu když to nedá většinou ani zaměstnancům s vysokou školou dělajícím vysoce kvalifikovanou odbornou činnost na plný úvazek. Docela by mě zajímalo co za tím je. Ale pokud máte možnost, záleží samozřejmě na Vás.
Proč by to měly být šílené peníze? Zkuste se probudit, už dost dlouho tu není socík s cenami schvalovanými UV KSČ. Pokud si firma účtuje 1.100,- za testovaný kus, přičemž testování je otázkou několika minut, fakt nevidím problém, proč by nemohli zaplatit někoho, kdo se navlékne do skafandru, taxou 350,- / hod. Ono ty Vaše počty jsou dost pofiderní - těžko to bude provádět 180 h/měsíčně, že ... A i kdyby - je to věc poptávky / nabídky. Pokud bude o tuto pozici převis zájemců, asi sníží odměny.
smode*
Já být organizátorem tak dám brigádnici max. 150 a zbytek si nechám. Nejsem charita. Prostě to nesedí. Ovšem jestli jsou to takoví zoufalci že neumí sehnat ani dostatek lidí, pak ať jim klidně platí na hodinu třeba 20 000,- a taxík k tomu
kamilala
@smode Mají požadavek na vzdělání, maximální časovou flexibilitu, vlastní auto a hlavně je to o hodinách v latexových rukavicích, respirátoru a dalších ochranných pomůckách. Sestra pracuje na vyšší funkci ve fabrice a testují touhle cestou mobilních týmů a vím kolik za člověka platí a je to fakt ranec peněz. Testovací tým (admin + zdravotník) vydělá za den tolik peněz, že ta odměna je fakt plivnutí v moři
Proč by to mělo být šílené? To není JIP, kde jsou všichni pacienti s Covidem, to je běžný soubor zaměstnanců, kde je cca 1% pozitivních - a i tak je velmi malá šance to od něj chytit během krátkého kontaktu při nasazených ochranných pomůckách.
kamilala
Já se na to také tak dívám. Jen jsem se setkala s několika špatnými reakcemi. Mě už prostě nebaví sedět doma a co si budem, tady 350kč v Albertu asi 120kč je prostě rozdíl
gordon
Není to silene. Spousta lidi se na tehle situaci napakuje...tak se napakuj taky. Riziko male a zisk velký. Idealni situace. Rychle to ber nez to vezme jiná. At se ti daří holčino. Kovida dostanem stejne vsichni at uz driv nebo pozdeji.
Když čtu, že máte mít vlastní auto, napadá mě, jestli po Vás nechtějí po Vás živnostenské oprávnění? V tom případě by šlo o podnikání > musela byste přihlásit na příslušných místech a sama odvádět zdravotní a sociální pojištění + hradit daň. (Také by mohlo jít o práci na černo, kdy hrozí pokuta.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.