Nejste přihlášen/a.
Vůbec se nedivím, že nyní v tomhle nádherném počasí lidé vyrazili ven bez roušek. Mnoho lidí má covid prodělaný, tedy by měli mít na nějaký čas imunitu. Sice se občas někde objeví varování, že mohou virus přenášet, ale nikde jsem zatím nečetla, že by to bylo potvrzené. A co děti? Mají být zavřené doma, když les mají třeba v druhém okrese? Dost lidí je už očkovaných. Podle mého imunitu získáváme pobytem venku, na čerstvém vzduchu, pokud možno oblečení lehčeji. Nějak nechápu postup vlády, jaké mají úmysly s námi, nikde nepíšou, kolik lidí umírá na jiné nemoci,třeba s covidem, ale primární je původní onemocnění. Je mi líto, když někdo umře, ale nemůžu být zavřená a pořád se bát. Nosíte poctivě roušku, i když jste sami?
Já se divím komukoliv, kdo vyrazí ven s respirátorem. Obchody, MHD, doktor, zastávka, rušná ulice neřeknu, ale jsem-li pod širým nebem a lidé jsou daleko, nevidím důvod chránit sebe ani ostatní, nařízení nenařízení. Na cyklostezce u Vltavy nás včera a předevčírem neorouškovaných byly na sluníčku tisíce. A všichni tihle lidé udělali pro své zdraví víc, než ti co sedí i doma v respirátoru. Jo nebýt zavřené okresy, byla bych někde sama v lese kilometry od nejbližších lidí. Ale nařízení zní jasně, zůstaň s dalším 1,2 milionem lidí ve městě, kde je hustota obyvatel přes 2000 na km2.
Ven bez roušky můžete. Akorát ji musíte mít, když jste blízko lidí, na zastavěném území. Běžte do lesa, na louku nebo do parku, kde je méně lidí, a roušku odložte.
Pochopitelně ve městě nebo kde je lidí více, tak roušku nasaďte.
Co si myslíte vy, je bezpředmětné, důležité je, co si myslí lidé, kteří problematice virů rozumí (neříkám, že to je vláda). To o tom, jak zlehčujete úmrtí s/na covid raději přejdu a přeju vám, abyste v rodině neměla žádné úmrtí byť vzdáleně způsobené nebo urychlené tímto virovým onemocněním.
Ven bez roušky nemůžete, pokud se jedná oficiálně o zastavěné území. Vzdálenost od lidí tam není rozhodující. Co je zastavěné území se dozvíte na obecním úřadu v mapových podkladech. Tedy i park může být zastavěné území. Takže prosím neuvádějte tu bludy.
PS: Toto je oficiální nařízení vlády. Netvrdím, že s ním souhlasím.
Pokud jsem v lese, tak logicky nejsem na zastavěném území obce. Pokud je v tom lese 200 lidí, tak je potřeba rouška, i když to není to zastavěné území.
Tak ještě jednou: I v oficiálně zastavěném území můžou být parky a lesoparky, kde pak podle nařízení vlády musíte nosit respirátor, i když jste tam sám!
Ještě jednou opakuji, že netvrdím, že s obsahem toho nařízení vlády souhlasím.
Je mi líto všech, co zemřou a nejen na covid. V širší rodině máme bohužel momentálně spíš těžké onemocnění a úrazy bez covidu. Nezlehčuji nic, to jste mě nepochopil, jen v docela blízkém okruhu mám spíš jiná onemocnění. Znám ale lidi, kteří měli opravdu těžký průběh, doufám, že se nám to vyhne. Víc , než jak se chráníme, dělat nemůžeme. A parky, nábřeží a ostatní pozemky okolo obcí podle katastru se počítají mezi zastavěná území a tam všude musíte mít nasazenou alespoň roušku a v obchodech apod. respirátor. Nevím ale , jak tam hraje roli vzdálenost 2 m od ostatních. Já jak budu moci, nechám se očkovat, přestože jsou na očkování různé názory. Jsem v rizikové skupině.
klima : Jen mám ještě jeden dotaz, z čeho soudíte, že zlehčuji úmrtí s/na covid? Když si přečtu můj dotaz, nemám pocit, že bych covid nějak zlehčovala, jen se nemůžu pořád o všechny bát / stejně se bojím/ , mít strach vystrčit nos z domu, sundat roušku při venčení psa, nejraději se úplně izolovat od všech známých. Když s někým mluvím, skoro v každé rodině někdo covid měl nebo byl alespoň v karanténě. Mám známé, kteří přes dodržování všech opatření, vycházení z domu jen jednou týdně na nákup, měli silný průběh covidu a přitom se s nikým nestýkali. Nikdo nepochopil, kde k tomu přišli. Další známí oba zemřeli, pán na infarkt bez covidu, za pár dní paní na covid. V další rodině onemocněla celá rodina až na paní 87 roků, která se o ně starala. Jak je to možné? A to bych mohla pokračovat. Je to svinstvo, ale žít se musí dál , nechodit tomu naproti, ale snažit se být spokojený, radovat se z jara .
2018 Deset nejčastějších příčin úmrtí
Nemoci srdce 36,5 tisíc
Rakovina 28 tis.
Cévní nemoci mozku 8 tis
Diabetes 4 tis
Nehody 4 tis
Chřipka 4 tis
Pajšl chronický 3,5
Játra 2 tis
Alzheimer 3,5
Ateroskleroza 1,6
Cca sto tisíc ročně.
Dneska jsem viděl dobrej vtip. Starej chlap vylezl z auta, nasadil si respirátor a zapálil cigáro. Při každém potažení si respirátor přidržel na bradě a pak vzorně zpátky nasadil. Rak nevadí, ale koronáč, ten by byl smrtící
Demence lidí dosahuje nejvyššího kalibru.
Nejsem ani odpůrce ani ten co to podporuje. Sám se v práci pod rouškou dusím jako blázen. Být 8 hodin pod rouškou (někdy 12 hodin když mám přesčas) je strašně úmorné. Ale když jdeme s manželkou na procházku tady u nás k jedné vodní nádrži, máme roušku sebou, ale na zápěstí. Pokud se k nám blíží nějaký člověk nebo skupinka přejdeme na druhou stranu aby jsme měli od nich 2m rozestup. Ale doopravdy do přírody si ji na obličej nebereme. Už jsme takto na jedné procházce potkali 2 hlídky policie a ani jedna nezastavila aby nás napomenula.
Samozřejmě do obchodu, MHD, a město to je jiná.
Zase si domýšlíte něco, co tak nebylo? Myslíte si, že k pozitivnímu členu rodiny beru domů návštěvu? V tu dobu co si hráli ještě nikdo nevěděl, že je pozitivní. Prostě přes den si spolu hráli na zahradě a večer dostal syn teplotu. Nebo si myslíte, že pozitivní je člověk až od pozitivního testu a před tím ne?
@pb: Takže vůbec netušíte, jestli to měl. Klidně to poprvé přinesl ze školy, pokud tehdy nebyl na PCR testu, nevíte nic. Děti to klidně prodělají včetně pozitivity a nakažlivosti a vy to vůbec nemusíte poznat.
V takto krásném počasí může roušku nosit venku snad jen blázen. Maximálně ze slušnosti v místech s vysokým výskytem lidí kolem.
U nás po městě roušku téměř nikdo nenosí, fronty u stánku se zmrzlinou, žádné rozestupy. U výdajových okének hospod fronty na pivo, stánky s pivem v provozu, na nábřeží hlava na hlavě, vesele se popíjí pivo, pokuřuje. Dětská hřiště plná skotáčejících dětí. Zkrátka od minulého týdne uvolnění, nikdo nařízení vlády nedodržuje. A přesto se uvádí, že počet pozitivních poklesl.
Je dobré položit si otázku PROČ se lidé nebojí a nenosí respirátory, nedodržují rozestupy atd.
No asi pro to, že po roce nikde stále nejsou mrazáky, dřeva na rakve je dostatek, nemocnice stíhají - nikdo tam neumírá v čekárnách udušením, jednu polní dokonce zrušili.
Jako lidi přišli na to, že naprosto stejnou pravděpodobnost mají v úmrtí na rakovinu nebo infarkt. Ty roční počty zemřelých na tyto dvě choroby jsou stejné, u infarktu vyšší. Zde se neumírá "s rakovinou" nebo "s infarktem", ale výlučně na rakovinu a infarkt. Narozdíl od smrti s diagnostikovaným kovidem. A přesto nikdo nechodí každý týden na EKG nebo na CT.
Pochopil bych paniku v březnu loňského roku. Ale teď?
Já si zatím sundal roušku jen když jsem ji měnil za respirátor. Jo a jednou se mi namočila ve sprše. Všem co jí sundávají TREST SMRTI covidem!
Tak vážně: U nás ji v parku /okresní město/ už tolik lidí nenosí jako dřív, ale byl jsem včera v krajském městě a tam ji měli všichni. Dokonce mi asi dva lidi vynadali. Čekal jsem /dle Prahy/, že čím větší město, tím víc na to kašlou.
Respirátor noste doma, kde jste společně s rodiči, ať je nenakazíte! U nás v ulici již 3 mrtví důchodci na Covid, nakažení od dětí.
Venku, kde jsou další lidé, tak respirátor.
Dneska zhlédnutý konflikt v obchodě. Prodavačka, co měla úmyslně respirátor seskládaný tak, že jí zakrýval pouze ústa, nikoli nos, napomínala ženu, která si roušku sesunula, aby mohla fouknout do sáčku. Naštěstí se jí, té kupující, zastaly ostatní zákaznice. Prodavačka raději utekla do skladu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.