Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč některá opatření nedávají smysl?

Od: filippp odpovědí: 57 změna:
Nechápu jaký pozitvní princip ty opatření můžou být, když jsou supermarkety plné hlava na hlavě, ale malé krámy do kterých přijdou max 3 lidi musí být zavřeny anebo proč musí být zavřená holičství, když je tam jen kadeřník a klient.

57 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

anonymni357
hodnocení

4x

Vam nedavaji smysl,protoze to mate naposlouchane od sycaku z opozice a vetsiny medii.Zavrene je vsechno co jde,otevreno nejnutnejsi.Co byste asi jedl,kdyby byly zavrene POTRAVINOVE supermarkety?Kdo vam namluvil,ze treba OBBI je otevrene?Naopak MALE obchody s potravinami jsou take otevrene.Co vam na tom nedava smysl?

pb®
A kdo vám namluvil, že OBI je zavřené? Manžel tam nakupuje tak jednou do týdne, stejně jako v Hornbachu. Už ani ty živnosťáky nekontrolují. A ohledně potravin je velká část populace tlustá tak, že by jí hladovka jedině prospěla a ještě by se jim snížilo riziko na těžký průběh covidu. Ne nadarmo končí na jipce převážně obézní lidé s BMI nad 30. Podívejte se někdy na záběry z nemocnic, jaké drobečky tam mají napojené na přístrojích.

@pb: Řeč je o platných opatření, nikoli o jejich porušování.

@pb

Sice to s otázkou nemá souvislost, ale aby ses nedivila kdo leží v nemocnici. Ale jestli ti stačí těch pár záběrů co se opakuje a tobě to dělá naprostou většinu tak to je pak jasné... Příkladem je zcela nedávno kolega od kamaráda, letitý sportovec, hubený, podle tebe naprosto v pohodě a skončil tam kde dle tvé definice neměl. A to opravdu není jediný případ. Ty totiž vidíš svět jen podle sebe - ty jsi měla covid v pohodě, jsi hubená a je ti hned jasný jak to je. A ono není...

Maverick-*palec*

Znám pár strarých obézních dokonce diabetiků co mali mírné příznaky covidu. Naproti tom zase hubené sportovně založeé důchodce co měli spíše těžší průběh.

pb®
Že na jipce je většina obézních tvrdí sami doktoři.
joudic*
moje mamka pracovala na covid jip a uz se na to vykaslala minuly mesic, ze nema v duchodu zapotrebi a priplatky nedostala dosud zadne ani za minuly rok, lezi tam drtiva vetsina obeznich bravku... a kdykoli daji v tv mikrofon nejake vedouci sestre, na tema dobrovolnici, vzdy zduraznuji, ze hlavne potrebuji silne muze kvuli manipulaci s pacienty.

@joudic

Sorry, ale v nemocnicích už dávno ty slibované "premie" dostali a teď se řeší další. Takže tvůj příspěvek úplně nechápu.

@pb

zajímavé, jednou se oháníš záběry a pak víš, že to říkají doktoři? Poptej se v okolí a uvidíš, že to zase tak jednoznačné není. Ale věř si čemu chceš ;)

joudic*
@maverick tak to mamce napiste, bude rada, ze jste ji ty penize uz konecne poslal *vtip*

@jodic

Chlape jsi fakt vtivnej...nicméně u nás v nemocnicích dostali - krajské. Co a jak děla tvá máma netuším a v podstatě mě to ani zajímat nemusí. Já vím své, ty taky a asi se neshodneme. ;)

hodnocení

3x

Pozitivní smysl je v tom, že markety patří té vyšší vrstvě a vydělávají jim, kdežto malej soukromník skoro ani neodvádí daně a nikdo z něj nic nemá. Kadeřník to samé.

anonymni357

Kdo vam namluvil,ze jsou velke markety,KROME POTRAVIN,otevrene !?

U nás ano.

hodnocení

3x

Žádné takové opatření není. Lžete.

sirokko

Kadeřnictví mají otevřeno? Tak mi řekněte kde. Potřebuju se nechat ostříhat.

72mona
hodnocení

2x
Je zbytečné hledat smysl. Vedení rozhodlo, tak to tak je. M.

Zrovna mě to taky napadlo, že takové kraviny musí pořád někdo řešit... :)

nox®

Pro někoho kravina, pro někoho obživa a likvidace živobytí.

sirokko

@nox Většinou je to tak, že nejtvrdší zastánci "opatření" se rekrutují z řad těch, kteří se o sebe nemusejí starat, o které se postará zaměstnavatel potažmo stát. Pro takové je přemýšlení nad logikou těžko přijatelná kravina. Prostě stroj, kterého naprogramujete a který se neptá.

72mona
Někdo se neptá pouze proto, protože ví, že uspokojivá odpověď se mu nedostane. M.
sirokko

Tak určitě. Pokud například můj pes má nějaké dotazy, připouštím, že mu odpovědi na ně dát neumím :)

honzin*

Sirokko ty jsi fakt padlý na hlavu. Už jsi si někdy zkusil představit, kdo by živil důchodce, děti, z čeho by měla většina živnostníků a podnikatelů příjem, kdybychom nebyly "my ovce" zaměstnanci, ale i ti státní zaměstnanci? Nazvat někoho naprogramovaným strojem, že chodí do práce, je vrchol kreténismu.

sirokko

honzine, představ si, že já se taky mimo jiné živím i rukama. To je, co?

Já si vážím lidské práce. Raději mám cikána s lopatou ve výkopu nebo popeláře, než darmožroutskýho ajťáka nebo office kravaťáka.

To ale neznamená, že popelář nebo cikán ve výkopu musejí být tupé ovce.

Dík za urážku. Kdybych takto napsal já, okamžitě mi admin hrozí banem.

senior
hodnocení

2x

Je dobře, že už někdo začíná přemýšlet. A porovnávat a ptát se.

Samozřejmě to je všechně tak zrůdná myšlenka, že normální člověk odkojený dobou přes 89. se s tímto nemůže srovnat a vůbec pochopit, jak někdo může ...

No, mnozí radějí strčí hlavu do písku jako pštros a dělají, jak je jim na jejich písečku dobře.

tadesco.org/...

tadesco.org/...

Přečtěte si, proč nemusí v určité VIP škole nosit roušky a respirátory. Budete se divit. A naše malé děti ve školkách?

aeronet.cz/...

sirokko

S těmito odkazy, zejména na Aeronet, budete označen za šiřitele fake news a konspirátora.

Covid pas byl před rokem fake news. Dnes je to skutečnost.

Já osobně bych si nikdy nepomyslel, že po třiceti letech se budou rozumní lidé, lékaři a doktoři práv, opět scházet jako tehdy disidenti, že jim budou jejich názory cenzurovány, staženy z YT a označeny za lži. Málo chybí k tomu, aby tito lidé byli perzekuováni. Nikdy bych si nepomyslel, že se za názory bude vyhazovat z práce. To jsme to dopracovali. Za to nemůže Babiš ani Blatný ani Hamáček. Za to můžou ti, stejně jako kteří v osmatřicátém zvedali v davu pravici nebo v osmačtyřicátém mávali rudými prapory.

vimeo.com/...

karelkarel

Dovolím si s Vámi maličko nesouhlasit.. Pštros nestrká hlavu do písku, ale sehne dlouhý krk a hlavu drží nad zemí. Není tolik vidět a má větší šanci že ho predátor přehlédne.. To samé chovámí očekávejte od člověka co moc vystrčil hlavu, řekl svůj názor a dostal po čuni...

No a k tomu přirovnání s lidmi před rokem 1989... podívejte se, lidé jsou v podstatě stále stejní, to není režimem, ale jejich náturou. Pokud někdo tehdy zastával "funkci" domovní důvěrnice a měl na to žaludek a dnes nežije.. Je velkou pravděpodobností že stejní lidé se stejnou náturou jsou i dnes. Jen si našli post s jiným názvem. Často to není o penězích, ale o pocitu moci nad druhými..

No a o té perzekuci dnes. Mám asi nadoživotí zastavenou možnost komentovat na Seznamu... shrnul jsem volně dostupné informace o Covidu a porovnal je s tím co se prezentuje oficielně.. jo, také jsem nazval zákaz vycházení Staným právem. No a mám šlus...

sirokko

K banu na diskuzi na s*ačkometu Seznam stačí, abyste napsal nějakou osvětu tamnímu osazenstvu. Prostý dokazatelný statistický fakt. Jako například, že v letech 2018 a 2019 byla obsazenost JIP stejná jako nyní při "pandemii", tedy cca kolem 80%.

Nebp pod článek o nedostatku dřeva na rakve pošlete link na e-šopy s rakvemi, kde je jich dostatek.

Okamžitě jste konspirátor, odpírač, vrah stařečků.

karelkarel

A o to právě jde. Říkat že jsou ti "hlídací psi demokracie", jak se občas rádi označují příslušníci médií jem přisluhovači svých chlebodárců. Bohužel tenhle národ za posledních pár let "svobody" dost ztratil svou jiskru. A obsah slov se vytratil, tedy s výjimkou právníků.

sirokko

Abyste byl mediálně popraven stačí, když se ve veřejném prostoru jen zeptáte. Už nemusíte ani nic uvádět, žádná fakta. Jen prostý dotaz na logickou věc.

Že většinovému davu není divné, že je člověk umlčován jen pro dotaz?

karelkarel

No a o to jde. Prostě se z toho stává takový malý metrix. Ti co přemýšlejí mají smůlu a ti co nepřemýšlejí také, ale jsou šťastní protože nechápou.. že dnes k tomu aby byl člověk "za plotem" už není potřeba plot. 451° Farehheita se stává skutečností...

sirokko

On i pan Orwell, který mimochodem umřel poměrně mlád na TBC, by z oveček měl dnes radost.

hodnocení

2x

Protože hyper super nejsou české-to si naši "vlivní nedovolí je omezit, kdežto malé krámečky většinou patří čechům ,kde je prodavač současně majitel a odnikatel a zaměstnává i rodinu-z takových nemají nic, nebo velmi málo..

joudic*
hodnocení

1x
ma to jeden dobry smysl, sice za cenu tezkych ztrat, ale konecne skonci psychopat a jeho skvadra v propadlisti dejin, sice ma zdrave jadro, ale to bude tak 12%, cssd skonci jako veci verejne, a to je tak cele. Samozrejme jeste stihnou poresit rychle ty rusaky s nevypoveditelnou smlouvou, aby nas mohli vydirat a ja uz se budu jen smat zdaleka, a pozorovat pad Troji a treba casem i tanky budou at je trochu sranda, verim ze mnoho lidi ma ve sklepe uz k tomu ucelu 20 let vyrobene mavatka, aby mohli mavat sovetskym hrdinum.

...a potěš bůh, kdo přijde po nich!

makk
hodnocení

1x

Protože o tom rozhodují diletanti. Taky nechápu, že preventivní prohlídka u zubaře je samozřejmost a ke kadeřníkovi nemůžete. Když se s tou kadeřnicí potkáte v obchodě nebo na ulici, je to OK, ale v kadeřnictví neexistuje. A pak vláda brečí, jak ta naše ekonomika klesá.

Kadeřník někoho nakadeří v čase stejném jako když se minou na ulici?

Srovnáváte nesrovnatelné.

Mezi ostříháním vlasů a prohlídkou zubů drobný detail je. Když Vám přerostou vlasy, nic moc se nestane. Když se Vám zkazí zuby, je to nenapravitelné.

Když se s kadeřnicí potkáte na ulici a budete dodržovat nařízení, je nebezpečí nákazy minimální. Když na sebe budete v kadeřnictví bez roušky funět 1/2 hodiny, je to riziko naopak velmi velké.

Ale jinak souhlasím, že ta opatření většinou moc logiky nemají.

Za to u zubaře je riziko nulové!

hodnocení

1x

Otázka je chybně formulována. Chybí v ní slovo "někomu".

hodnocení

1x
Také se mi taková opatření, jako zavírání malých obchodů, nelíbí. Ale mám podezření, že jde o nevědomost, nebo i strach. Tendence chránit. Jenže chraňte někoho, když nevíte jak. Nejdříve lidi kritizovali politiky, že se k situaci nepostavili správně. Ale co to znamená "správně"? Co to znamená "chránit", když tady jde i o život? Jak nemoc reálně oslabit, zbrzdit? Jak ji úplně zastavit?
My ji přibrzdíme, a někdo nám nemoc z ciziny zase přiveze. Jak ji zničit úplně? Jak vyhrát? Nedělat vůbec nic?
A k tomu získává vir na síle, dnes umírá větší počet nakažených..
Asi se prostě něco zkouší, třeba to vir nějak alespoň oslabí, lepší něco, než nic. Když nevíme, co s tím dělat.

JIstě mi naleznete v platném znění příslušného opatření, kde se píše o zavírání malých prodejen.

Děkuji předem. I zadem.

@ra252

Buďte trochu aktivní a zkuste najíc co otevřeno být může

No, já to četl a tak vím, že lže ..

Jenom nevím, jestli z blbosti nebo za peníze.

72mona
Takže ra252 tvrdí, že všechny obchody mohou být otevřeny
a normálně fungovat. M.

Nikoli. Ra252 tvrdí, že není nařízení, které požaduje zavření malých obchodů.

@Ra252

Stále něco tvrdí,ale dokázat to nechce a nemůže. On to bude asi Bureš

ňuníku - řekni mamince, ať Ti to nařízení přečte.

Třeba tady: vlada.cz/...

@ra252

Některým očividně nedělá problém číst,ale pochopit psaný text

V dotaze byly zmiňované např. konkrétně kadeřnictví

ňuníku - .. Také se mi taková opatření, jako zavírání malých obchodů, nelíbí ..

jm
hodnocení

0x
Lze toho využít. Setkal jsem se s několika případy, kdy nezaměstnaní ukončili nečinnost, založili si živnost a začali poptávat covid dávky.
joudic*
ubohe lidi nezmenite, to jsou ti sami, kterym neni stydno si rict o penize nekomu, kdo neco vyhral a jeste maji argumenty, proc by se jako nemohl zeptat *vtip*
iz*

@Jm > jaké "covid dávky"?

karelkarel
hodnocení

0x

No, myslím že většina omezení smysl má. Zmenšuje možnost nákazy mezi lidmi.. Pokud říkám většina, mám na mysli tak 51..60%.. Pak jsou omezení kdy se v to doufá, ty řadím mezi "zbožná přání", protože to není až tak jisté. Ty bych tipnul asi na 30.. 35%. tak že možná smysluplnost v rozumných mezích 81..95%. zbytek je buď ukázka toho, že když JÁ STÁT /zde si dosaďte jméno premiéra.. ministra.. "odborného poradce"..atd/ zavelím, tak Vy se připo...te a uděláte co JÁ chci. To řadím do státní /nebo stádní/ buzerace.. Poslední sice procentuelně nejnenší, ale co se týká ztrát asi hoodně velká jsou úmyslná omezení, která umožní zadávat zakázky divným firmám s minimálním vkladem a neznámým vlastníkem bez výběrových řízení. Tam je to už vyložene vlastizrádné chování které by se v krizové situaci mělo trestat velmi tvrdými tresty.. Ale.. že.

iz*
hodnocení

0x

@Senior > na Vaše odkazy reaguji samostatně, protože v komentářích k nim by mé odkazy zapadly.

Ani jeden z nabízených zdrojů bohužel není důvěryhodný a článek na Aeronetu navíc vyšel s datem 1. dubna... Téhož dne informaci (německy) o rozhodnutí vídeňského správního soudu zveřejnil mj. web Anvalt.de

Kdyby si někdo chtěl počíst: rozhodnutí vídeňského správního soudu (PDF, 12 stran, německy)

nox®
hodnocení

0x

Mě se velice líbí, jak se tu opatrně řeší, co kdy by se mohlo otevřít, jak ke kadeřníkovi pouze s negativním testem a na otevřené obchody si ještě měsíc počkáme a restaurace jsou rizikové, co na tom, že jsou už rok prakticky zavřené... Zatímco realita je taková, že spousta kadeřnictví normálně funguje, akorát se chodí "bočním vchodem", elita si hoduje v soukromých podnicích, kantýnách, v autoservisu si sice postojíte v mrazu u stolečku, ale všichni ostatní neřeší ani ty roušky, a třeba naposledy v hobby marketu? Prošli jsme si celý obchod, omrkli vše co potřebujeme, stejně jako všichni ostatní. Ale pak jsme si museli udělat online objednávku a pro vyzdvednutí si stoupnout do hustého chumlu lidí, co se dohadovali, kdo tam stál dříve. Kašpárkov a absurdita, kam se člověk jen podívá, ale dělá se velké bububu.

Ano noxi, souhlasím s Vámi, že je třeba nasadit ozbrojené síly k vymáhání platných nařízení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]