Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer všem. Je mi 15 a ráda bych vás požádala o nějaké tipy na dobré knihy. Zda-li nějaké dobré znáte Akorát tak pro mě. Ráda bych, aby ty knihy byly o životě,osudu,dění ve světe apod. Děkuji =)
Mno, tohle všechno splňuje třeba "Bez dcerky neodejdu". Je to i film a je hodně dobrý, což u zpracovaných knižních předloh nebývá zvykem, ale kniha je přece jenom lepší. Napsala Betty Mahmoody.
Zkus ještě trochu přiblížit, třeba který autor tě baví, jaký typ literatury; napsala jsi sice pár témat, to je fajn , ale když to ještě malinko upřesníš, určitě se najde víc rádců, kteří tě rádi ve čtení podpoří
Jak píší ostatní-Bez dcerky neodejdu, Panenky z rákosu ... ale neví přece jen pro 15ti leté se mi to zdá trošku těžká četba, záleží jak moc jsi sečtělá. Všechny knihy od Stanislava Rudolfa, Zdeny Frýbové, myslím, že i něco od Wivega je vhodné. Nejlepší je poptat se v knohovně kde ti určitě poradí.
doplněno 20.04.10 08:58:Ještě jsem si vzpoměla-Moje bengálská přítelkyně, Žena roku 1900 a mám dotaz: četla jsi Gabru a Málinku od Amálie Kutinové-super odpočinkové čtení pro náctileté.
Já jsem v 15 četla Věčně zpívají lesy (Trygve Gulbranssen), krásná sága o životě několika generací na severu Norska, no a pak klasika (čteno asi 100x na gymplu) Saturnin od Jirotky, Návštěvní dny Šimka a Grossmana...
Já četla knížky od Heleny Šmahelové. Např.: Mládí na křídlech, Magda, Velké trápení. PT /stařenka/
Mě se hodně líbily třeba knížky "Proč bychom se nepotili" a "proč bychom se netopili" od Zapletala. V nedávné době byla trapná napodobenina totálně znetvořena v seriálu v TV. Jinak dobrá zábava : Pan Kaplan má svou třídu rád .. Pěkné třeba ve slovenštině "Hrabě drákula". V 15 knižky od Ransone.
Koukám, že pod různými nicky sem ten web cpete horem spodem do všemožných témat. Myslím si, že to stačí jednou a dost. Kdo bude chtít, najde si to. Doporučovat tohle 15ti letému človíčkovi mi přijde dost hloupé.
Naprosto souhlasím s oralem. Doporučuji knihy pro osobní rozvoj, jednání s lidmi, pozitivní postoj právě už v patnácti letech. To vše pomáhá v mezilidských vztazcíh doma, ve škole, v práci.
Arthur Ransome: Bojo ostrov a další z této serie
(První jeho kniha ze série dětských příběhů ( román Boj o ostrov), jejichž děj situoval převážně do jemu dobře známe Jezerní oblasti (Lake District) v severozápadní Anglie v hrabství Cumbria vyšla roku 1930 (jezero v knihách je složeno ze skutečných reálií kolem jezer Windermere a Coniston). Hlavními hrdiny cyklu jsou sourozenci Walkerovi (Vlaštovky) a sestry Blackettovy (Amazonky), kteří společně prožívají prázdninové příhody, přičemž v dalších dílech se objevují i jiní dětští hrdinové. Ransome postupně vydal na toto téma dvanáct knih, poslední třináctou ( Lysky na severu) se mu již nepodařilo dokončit. Roku 1936 získal Ransome za šestý díl z cyklu ( román Holubí pošta) jako první anglickou prestižní cenu za dětskou literaturu Carnegie Medal.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.