Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou knihu doporucujete?

Od: dasiicek odpovědí: 26 změna:

Dobrý večer všem. Je mi 15 a ráda bych vás požádala o nějaké tipy na dobré knihy. Zda-li nějaké dobré znáte :) Akorát tak pro mě. Ráda bych, aby ty knihy byly o životě,osudu,dění ve světe apod. Děkuji =)

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pu®
hodnocení

0x

Mno, tohle všechno splňuje třeba "Bez dcerky neodejdu". Je to i film a je hodně dobrý, což u zpracovaných knižních předloh nebývá zvykem, ale kniha je přece jenom lepší. Napsala Betty Mahmoody.
Zkus ještě trochu přiblížit, třeba který autor tě baví, jaký typ literatury; napsala jsi sice pár témat, to je fajn ;) , ale když to ještě malinko upřesníš, určitě se najde víc rádců, kteří tě rádi ve čtení podpoří *palec*

toireasa*

souhlasím, "Bez dcerky neodejdu" je taky výborná knížka (mimochodem, ta knížka je mnohem lepší než film)

toireasa*
hodnocení

0x

Knížka, která mě nejvíc "dostala" je "Lucky Man" od Michaela J. Foxe, je to vlastně jeho první zpověď o životě s Parkinsonovou chorobou. Nepopsatelný zážitek! Jen si nejsem jistá, jestli je k dispozici v češtině. Ale pokud by se ti dostala do ruky, tak určitě doporučuju.

lidus*
hodnocení

0x

Jak píší ostatní-Bez dcerky neodejdu, Panenky z rákosu ... ale neví přece jen pro 15ti leté se mi to zdá trošku těžká četba, záleží jak moc jsi sečtělá. Všechny knihy od Stanislava Rudolfa, Zdeny Frýbové, myslím, že i něco od Wivega je vhodné. Nejlepší je poptat se v knohovně kde ti určitě poradí.

doplněno 20.04.10 08:58:

Ještě jsem si vzpoměla-Moje bengálská přítelkyně, Žena roku 1900 a mám dotaz: četla jsi Gabru a Málinku od Amálie Kutinové-super odpočinkové čtení pro náctileté.

soliterdan*
hodnocení

0x
Ahoj, pokud sháníš něco i pro zasmání a dobrou náladu, tak bych doporučil příběhy ze Zeměplochy od Terryho Pratcheta, je to kvalitní čtení, sice z jiné reality, ale myslím, že té naší je až moc.
kytka*

Kniha s pravdivým příběhem/byl i zfilmován/ Bílá masajka by tě jistě zaujala, vyšly už i 2 volné pokračování. Kniha je lepší než film.

claire*
hodnocení

0x

Zkus třeba : Márína Nemat - Vězeňkyně z Teheránu (podle skutečné události).

kiki*
hodnocení

0x

A co prostě jenom Pán prstenů? ;)

re*
hodnocení

0x

Doporučuji trilogii ,,neandrtálská odchylka". Je to trilogie hominidé, lidé, míšenci.

vanda*
hodnocení

0x

Já jsem v 15 četla Věčně zpívají lesy (Trygve Gulbranssen), krásná sága o životě několika generací na severu Norska, no a pak klasika (čteno asi 100x na gymplu) Saturnin od Jirotky, Návštěvní dny Šimka a Grossmana...

pt®

Já četla knížky od Heleny Šmahelové. Např.: Mládí na křídlech, Magda, Velké trápení. PT /stařenka/

lidus*

Ano i já a také Řekněte Žofince, Operace mé dcery, Robinsonka, Lovci mamutů, Něžně háčkovaný čas a třeba Kája Mařík ale moje dcera tyto prý slátaniny odmítla po pár stránkách. Hurá na Haryho Potra a Pána prstenů.Dnes je spíš zázrak, že náctiletí ještě čtou.

dajado*
hodnocení

0x

ahojky já doporučuji knihu my děti ze stanice zoo je o drogách a je moooc dobrááá!

jolinar*

Svět podle Garpa - od Irvinga - moje nejoblíbenější *palec*

lidus*

rozhodně není pro 15ti leté čtenáře.

fidonet*
hodnocení

0x

Mě se hodně líbily třeba knížky "Proč bychom se nepotili" a "proč bychom se netopili" od Zapletala. V nedávné době byla trapná napodobenina totálně znetvořena v seriálu v TV. Jinak dobrá zábava : Pan Kaplan má svou třídu rád .. Pěkné třeba ve slovenštině "Hrabě drákula". V 15 knižky od Ransone.

orai
hodnocení

0x

Zdravím,

pokud Vás zajímá úspěch, osobní rozvoj atd... doporučuji vše na webu : www.010101.cz

marenka*

Koukám, že pod různými nicky sem ten web cpete horem spodem do všemožných témat. Myslím si, že to stačí jednou a dost. Kdo bude chtít, najde si to. Doporučovat tohle 15ti letému človíčkovi mi přijde dost hloupé. *bzum*

lidus*

to je legrace, že? Copak takové kecy jsou pro 15-ti leté?

amlim*

Naprosto souhlasím s oralem. Doporučuji knihy pro osobní rozvoj, jednání s lidmi, pozitivní postoj právě už v patnácti letech. To vše pomáhá v mezilidských vztazcíh doma, ve škole, v práci. *slunce*

Blajoslavení budiž Orai

(StarGate)

re*
hodnocení

0x

Krvávé jahody - Jiří Kupka

doplněno 11.07.10 14:51:

Dítě boží - Cormac Mc Carthy

doplněno 11.07.10 14:52:

Vše je dle pravdivé události *houpy**andel*

gogy
hodnocení

0x

Já bych doporučovala PODZEMÍ - Roderick Gordon a Brian Williams. Musíš číst od prvního dílu. Je to napínavé, má to děj a nedá se od toho odtrhnout. Dočetla jsem Volný pád a už se těším na pokračování. Zdraví Gogy.

janourecek*
hodnocení

0x

Doporučovala bych knihu MY DĚTI ZE STANICE ZOO a nebo MEMENTO ale to už není až tak dokonalý jako my děti ze stanice zoo...

hodnocení

0x

Arthur Ransome: Bojo ostrov a další z této serie

(První jeho kniha ze série dětských příběhů ( román Boj o ostrov), jejichž děj situoval převážně do jemu dobře známe Jezerní oblasti (Lake District) v severozápadní Anglie v hrabství Cumbria vyšla roku 1930 (jezero v knihách je složeno ze skutečných reálií kolem jezer Windermere a Coniston). Hlavními hrdiny cyklu jsou sourozenci Walkerovi (Vlaštovky) a sestry Blackettovy (Amazonky), kteří společně prožívají prázdninové příhody, přičemž v dalších dílech se objevují i jiní dětští hrdinové. Ransome postupně vydal na toto téma dvanáct knih, poslední třináctou ( Lysky na severu) se mu již nepodařilo dokončit. Roku 1936 získal Ransome za šestý díl z cyklu ( román Holubí pošta) jako první anglickou prestižní cenu za dětskou literaturu Carnegie Medal.)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]