Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co kupujete v Lidlu

Od: olina odpovědí: 48 změna:
Máte nějaké oblíbené produkty v Lidlu? Já si tam musím pochválit pěkné ovoce i zeleninu. Ráda tam taky kupuji omáčky na těstoviny, vločky, skyry, tvarohové tyčinky a hlavně ,,magnum" nanuky, které tam stojí pár korun. Z pečiva je to většinou horský chléb, slunecnicový, kaiserky a sladké šátečky na všechny mozne zpusoby. A vy?

48 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Pouze můj názor a neberte to jako provokaci.

Lidl je ze všech řetězců u nás si myslím nejhorší obchod.

Pečivo mražené rozpékané,zelenina tragická omezený výběr, 80% zboží divného zahraničního původu.Pouze technické věci a drogerie je trochu OK.

Ale to co se strká do pusy a pak do žaludku už jsem tam 1,5 roku nic nekoupil.

A když letmo kouknu po regálech je to pořád stejné.

Ale jak jsme psal vše je pouze můj názor a znám spoustu lidí co jsou nadšeni a Pilos je podle nich Top kvalita

Každej máme něco co nemusíme. Za mě to je Kaufland. Tam už mě neuvidí.
S Lidlem nějak nemám problém, ale doba covidová mě naučila chodit malých krámků.
Jen tak na okraj v kterém obchodě jsou pekaři a zadělávají těsto na pečivo?
Možná v nějakým velkým městě, ale rozhodně to není běžný.

Přesně jak píšete malé krámečky a soukromé pekárny.Správná pekárna je ta kde se začíná ve 2 ráno pracovat a válet těsto...

Ale uznávám že každý díky bydlišti to štěstí nemá.

Bohužel v řetězcích u pečiva je většinou psáno "ze zmrazeného polotovaru".

Za mě je naprosto nejhorší Penny. A to nemyslím jen u nás, ale doslova napříč republikou, protože denně cestuji. Proč je nejhorší? Jednak je naprosto šílené rozložení regálů, které záměrně vytváří bludiště, kdy si člověk chce koupit tři rohlíky a játrovku, tak musí prokličkovat celým labyrintem, jinak snad jedině přelézt přes regály. No a úplně všude typický jev pro Penny - otevřená jediná pokladna, fronta minimálně osmi lidí - šílený!

Takže já když je v dosahu pár kilometrů, rád zajedu do Lidlu.

lee*
Mně by zajímalo, kde běžně nakupujete? Ať se mi to líbí nebo ne, je tedy u nás v Lidlu zelenina nejlepší. Billa je hrůza, předřažená, vše hnusné, otlačené, v prodeji až do posledního dechu a výběr směšný. Však je plocha zeleniny tak 1/5 toho co v Lidlu. Penny je děs ve všem. V Albertu jak kdy jak co... V Lidlu jsou aspoň většinou příjemně prodavačky, do Albertu chodím už s tím že tam někdo z personálu bude na zákazníky řvát, držkovat a nebo aspoň nezdraví. Penny klasicky 1 kasa a fronty. Pečivo je rozpek to je fakt, ale to je ve všech supermarketech. Snad je Globus si peče a dřív Tesco ale jen HM a jen něco. Rohlíky třeba, ale bagety atp je vše mražené. Nemůžu si pomoct i když vím co je to za pečivo tak mi v Lidlu chutná. Horský nebo dřevorubecký chléb... Třeba čerstvá tmavá kaiserka je moc dobrá. Zvláštní je že v Penny mi nechutná. Nemám ráda Lidl párky. Jakékoliv. Něco v nich cítím a je mi po nich blbě. Jinak tam kupuji řecké jogurty, šunku, cheddar - ten je třeba skvělý a se shitem od President který je daleko dražší se nedá vůbec srovnat.

hodnocení

4x

Některé věci a jejich dost, kupuji jenom v Lidlu. Hořčice,kečupy,tatarku,čaj,zmrzliny,hlavně ta ruská v akci do 8 korun je výborná,nanuky,listové těsto,těsto na pizzu, šunku,uzeniny zn. Dulano,sýr Palouček za půlku než Lučina a výborný, gumídky s palmou ve znaku,čokolády,anglické čaje,vánočka je super máslová a vláčná. Řezané květiny jedině tam, ložní,prostěradla,dětské oblečení atd. Bez řečí přijmou zpět,když je to malé,nebo se nehodí a vrátí peníze a jsou tam velmi ochotné a slušné prodavačky...JISKRA

olina
03.04.21 19:43
hodnocení

Souhlasím *palec*

donpapa
hodnocení

3x

U nás doma LIDL je jedničkou. Ovoce, zelenina bez problémů (pokud nenakoupíme dříve v malém zelinářství), čerstvé pečivo, které se hned spotřebuje bez problémů (chléb kupujeme v bezkonkurenční pekárně - i po týdnu stále měký a chutný), masové a mléčné výrobky super - špekáčky, maďarské klobásy, uherák, mléko, máslo, kozí sýr, tavený sýr (vítězí v testech, např. D test), průmyslové zboží za pár korun (případná reklamace po celou dobu záruky bez problémů), květiny manželce za hubičku (týden a více vydrží jako "nové"), čokolády super, Prosecco v akci se pije samo, toaletní papír, papírové utěrky, hřbitovní svíčky, kancelářské potřeby - všechno v pohodě, maso (bereme pouze u našeho dvorního řezníka) a drogerii v LIDLu nekupujeme, nanuky za super cenu, masové konzervy pro případ "krize" v pohodě (95% masa nám stačí). Ne náhodou patří LIDL na špici všech obchodních řetězců v ČR.

hodnocení

2x

Je to můj nejoblíbenější obchod. Horský chléb, Pikok krůtí šunku bez chemie, německé tvarůžky, protože nejsou lepivé jak original, minerálky ze Slovenska, zelný míchaný salát...A líbí se mi jejich tématické akce.

sirokko

Pikok krůtí šunka bez chemyje. To je dobrý, až na to, že to krůtu vidělo tak akorát z rychlíku. Maximálně tam jsou namletý krůtí pařáty. Agrofert forever. Ale každému podle jeho chuti.

Současnost šunky v Česku
Po zrušení závaznosti bývalých státních a podnikových norem počátkem 90. let 20. století došlo k prudkému snížení její kvality.[5] Podle současné legislativy se šunka dělí na tři kvalitativní třídy:

šunka nejvyšší jakosti – minimálně 16 % čistých svalových bílkovin
šunka výběrová – minimálně 13 % čistých svalových bílkovin
šunka standardní – minimálně 10 % čistých svalových bílkovin.

Vzhledem k tomu, že vepřové maso obsahuje 19–21 % a hovězí a kuřecí maso 20–22 % svalových bílkovin[2], nemusí být ani zdánlivě kvalitní šunky vyráběny bez náhražek.[6] Jako náhradní suroviny se do šunek přidávají vepřové kůže, pitná voda, bramborový škrob, sójová bílkovina, jedlý rostlinný tuk, a různá aditiva (hov. éčka), která dokážou vázat vodu, která výrobek obarví a která náhražky v něm ochutí.

Zdroj wikipedia

motak
Moje kureci šunka z lidlu píšena obalu 95% kureci prsa...

sirokko, tady máte tu chemii. Jo a přečtěte si výrobce.

Co kupujete v Lidlu

A k čemu je tam nějaká tropická acerola, když jde o maso?

lee*
@gumidek Předpokládám že je použita jako barvivo. Zkuste si uvařit šunku doma. Bude šedivá. To vám nikdo v krámu nekoupí, i když bude sebezdravější. Pokud je tam kus namletý kytky jen na barvu tak mi to nepřijde tak hrozný
motak
Antioxidant

hodnocení

1x

Skoro všechno. Šunku, sýr, mozzarellu na pizzu i k rajčatům (stojí polovic, co jinde, kvalita stejná), tuňáka, mléko mají nejlepší jak čerstvé, tak trvanlivé. Oříšky mají dobré. Čokoláda nejlepší, aspoň tedy v porovnání s produkty stejné cenové kategorie. Jo a miluju jejich zmrzlinu, jako jedna z mála je to opravdu zmrzlina, ne mražený krém. Mražená zelenina mexického typu je mňam. Jo a zapomněla bych na smažák, který si jednou měsíčně dopřeju, z mražených smažených sýrů má ten jejich taky nejblíž ke kvalitě.

Nekupuju tam moc pečivo, ale to je spíš proto, že si peču vlastní. Ale kupovala jsem dřevorubecký chleba a chutnal. Taky sladké pečivo dokážu lepší najít jinde. Mrzí mě ovoce a zeleniny, mají malý výběr a vysoké ceny.

Ve svém okolí (nejsem automobilní) mám Tesco, Billu a Lidl, v Lidlu vždycky seženu nejvíc z toho, co zrovna potřebuji.

hodnocení

1x

Nic. Je to popelnice potravin.

Nakupuji v Globusu. Vysoký obrat, nikdy nic prošlé či zkažené nebo tvrdé.

Nikdy a to tam nakupuju často jsem v Lidlu nekoupila nic zkaženého. Je to jediný obchod,kde je pořád vidět prodavačky na place,přerovnávají,doplňují a není problém se na cokoliv zeptat. V Globusu nakupuji pouze maso a to ještě občas. Je tam draho a od té doby,co jsme tam koupili velký kulatý chleba ,který po rozkrojení skrýval zmrzlou hroudu syrového těsta, si iluze nedělám. No a ta jejich sekaná...molitan který asi máčeli v uzeném vývaru :-D.

lee*
@gumidek Cena potravin v globusu je s prominutím na blití. Např. tortilly 60kč, ty samé - výrobce, gramáž v Penny 29.90. Jen pro příklad. To samé šampon Hrad&Shoulders, plechovka ananasu nebo čokoláda Lindt. Ceny bez akce jsou v Globusu u mnoha výrobků naprosto extrémně přestřelené. Ne o pár Kč, ale klidně o několik desítek.

Tortily a plechovky nekupuju. Drogerii jezdím do DM.

Pečivvo v Lídlu je sice levné, ale druhý den jako kámen, protože je rozpékané.

Olomoucký Globus má svojí pekárnu a i druhý den je to jedlé. I třetí.

Máme jinou zkušenost.

futra
hodnocení

0x

U nás se teprve staví.Až ho otevřou ,tak se tam zajedu podívat.Jinak tu máme zatím Penny.

kicune*
hodnocení

0x

Nekupuji tam vůbec nic, do Lídlu nechodím. Jejich nabídka mi nevyhovuje. Naštěstí mám poblíž pořádný krám.

Nešlo by prozradit, co to je za pořádný krám?

kicune*

Jakýkoliv, hlavně když to není Lídl.

kicune*

Ok, ukecali jste mě, zašel jsem po letech do Lídlu v Žabovřeskách. Dost se to změnilo od poslední návštěvy. Vypadá to líp. Ale furt nemají to, co jsem zvyklý kupovat, takže stále o ničem. Ale měli tuzemáček v akci za 99, tak jsem jeden vzal :)

72mona
@kicune - Snaha se cení a byla odměněna*smich* M.
kicune*
04.04.21 00:05

*zdravi*

pb®
hodnocení

0x
Toaleťák, tablety do myčky, čistič skla, pleťové masky, čokoládu, dvouminutové těstoviny, kafe, žitný chléb. Ovoce a zeleninu moc ne.

hodnocení

0x

Je to divné, ale není Lídl, jako Lídl. Jeden mám prakticky za rohem a chodím tam jen v nouzi nejvyšší (malý prostor, mizerný výběr). S přítelkyní jezdíme do Lídlu cca 5 km daleko, protože tam mívají dobrou zeleninu a ovoce. Nářadí a podobné věci po špatných zkušenostech ani náhodou.

Jinak nakupujem v Kaufu. Nic jiného rozumného v přiměřeném okolí není (Vietnamce nepočítám, těch je tu hafo, ale tam mě od jisté doby nikdo nedostane).

doplněno 30.03.21 17:42:

promon - sada vrtáků - v podstatě na 1 použití. Sada hodinářských šroubováčků - jeden se protáčel v rukojeti už jako nový, druhý se zkroutil do vrtule při pokusu o utažení šroubku v obrubě brýlí, LED akumulátorová svítilna - po 1/2 roce odešla baterie, náhrada neexistuje...

Magdone. Průmyslové věci mají povinnou záruku 2 roky. Tak co řešíš že není náhrada? Prostě to vrátíš a oni ti zase vrátí peníze. V Lidlu není s tímhle vracením žádná potíž.Vzali ode mně třeba těžký kastrol, že byl na starou paní moc těžký. Vzala si ho třeba hned na kase další paní v pořadí.

hodnocení

0x

Naposledy jsem v Lidlu koupi perfektní malou golu za pár kaček

klice.heureka.cz/...

ne na kutění, mám to normálně jako profi vercajk - něčekal jsem od toho bůhví co, ale je to fakt použitelný !

Jinak je Lidl mým záchytným bodem na cestách, kupuju pravidelně ty velký jogurty stracciatella, makový záviny - i ty malý - dobrá svačnka do ruky, masovky od Pikoku, i hotovky - guláše byly taky dobrý, samozřejmě pečivo, minerálky atd..

id
hodnocení

0x

Vepřovky ve skle od Pikoku (výborné na pomazánku), čokoládu na vaření, německé tvarůžky, velké jogurty, sem tam zhřeším na obalený sýr, jím ho doma jen já a drogerii.

joudic*
30.03.21 19:05
hodnocení

0x
nic

inspa*
hodnocení

0x

Kdysi měli při Španělském týdnu neskutečně dobrá a s citem vysolená slunečnicová semínka. Mohl jsem se užrat. Od té doby pak už ani prd. Ale nakupuji online elektroniku na Lidl Shop - pro chytrou domácnost - Zigbee. Mají to mnohem levnější než ostatní v tomto standardu a funguje to dobře.

hodnocení

0x

Ale je to zajímavé.

Jeden nadává na Lídl, druhý na Kaufland a přitom mají jednoho vlastníka.

To sic mají stejného vlastníka, ale samotný obchod funguje tak nějak jinak.

Mě třeba v Kaufu pekelně vadí, vážit si sám zeleninu. No tak to tedy ani náhodou. Navíc málokdy je k mání prázdná papírová krabice, třeba po okurkách či rajčatech. Tu si vezmu, dám do ní vše co potřebuji a do deseti minut jsem většinou venku. I když v době covidové chodím spíše do malých krámků a pekařství.

ladis*

Tak už to bývá, 2 značky pokrejou velkou spotŕebitelskou základnu.

Pokud vím, a to bylo v době, kdy Tesco mělo 4 miliardy ztrátu, tak Kaufland měl největší zisk a marže a Lidl byl nejlepším zaměstnavatelem a odváděl nejvíc na daních tuším, v top 20 podniků v Čr.

vilik*
hodnocení

0x
Chodili jsme tam přesně do doby, než jsme objevili Kaufland.
V Lidlu se nám zdálo zboží relativně kvalitní, alespoň některé, ale vadilo nám, že jsou zde převážně privátní výrobky bez přiznaného výrobce. Také úplně nevyhovoval sortiment, gramáž některých výrobků bez možnosti koupit menší nebo větší balení, nestálá dostupnost některých druhů zboží během celého roku a s tím se pojící omezený výběr.
Vzhledem k tomu, že nakupujeme velké nákupy v intervalu 2 až 3 týdnů, nemáme čas ani chuť se omezovat ve výše uvedených případech.
Máme v Kauflandu již vybrané druhy zboží, které nakupujeme opakovaně, a samozřejmě při případném prodeji tohoto zboží v akci vezmeme větší zásobu, ale méně kvalitní sortiment nás ani ve slevě neláká.
Pečivo, maso, drogerii a jiný nepotravinářský sortiment kupujeme jinde.
Občas, ale velmi zřídka při dovolené apod jdeme do Penny, a přestože mezi jejich prodejnami jsou velké rozdíly, nenakupujeme zde rádi, zdá se nám zde velký podíl málo kvalitních výrobků s důrazem na nejnižší cenu.
Tesco nemáme rádi, spolu s Albertem je pro nás nejhorší.
Do Billy chodíme několikrát měsíčně na malé nákupy typu denní svačina, jsou obvykle v centru, ale v jejich prodejnách jsme se opakovaně setkali s rozdílnou cenou na regálech a u pokladny, což spolu s relativně dražším totožným zbožím oproti například Kauflandu, kde se tyto věci nestávají, je pro nás málo akceptovatelné.
V Bille mám z výše uvedeného důvodu proto zkušenost i s rozpékaným pečivem, a je až neuvěřitelné, jak jeho jakost ovlivňuje přímo personál, kdy i v rámci jednotlivých osob, které se u jeho přípravě střídají, je připraveno velmi rozdílně.
Další možností je u nás večerka, protože přes den v místě bydliště vzhledem k práci nenakupujeme, a tam je opravdu velmi vidět důraz na co nejlevnější zboží, kdy jediná šunka s trochou masa ho má neuvěřitelných 80 %, zbytek sotva 55 a salámy typu junior či točený odhaduji stěží na 40.

lidus*
hodnocení

0x

Lídl nejen potraviny ale vše co mají, Lídl a Billa ty má manžel nejblíže.

kralovi*
hodnocení

0x
Bio javorovy sirup kdyz je ve sleve a nanuky - nikde nemaji tak dobry nanuky jako v Lidlu, tohle je nebe na zemi, kam se hrabe nejaky predrazeny Magnum.
Co kupujete v Lidlu #2
gordon
31.03.21 10:47

*tyty*

Joo! Akorát tam nemáte na fotce tu nejlepší, karamelovou <3*palec*

ladis*
hodnocení

0x

Lidl je ze všech řetězců u nás si myslím nejlepší zaměstnavatel, odvádí nejvíc na daních.

kupuju tam primárně průmyslové zboží a nářadí, jídlo výjimečně.

ladis*
hodnocení

0x

V kauflandu a Lidlu velmi často vidím stejné anebo velmi velmi podobné výrobky, jen jinak zabalené.

Platí pro potraviny i pro zboží průmyslové. Cenově je pak to zboží také velmi podobné, záleží, kde je zrovna v akci. Na to průmyslové se ale specializuje Lidl, ten fušuje i do módy a jeho Lidl ponožky byly hitem.

hodnocení

0x

Chodíme tam pro pohankový chléb, tam si ho nakrájím a po příchodu domů hned samotné krajíčky ochutnávám.:-D

Manžel má z Lídlu různá nářadí.

Ještě jsem si vzpomněla, kupuji pleťové krémy denní, noční a hydratační, za pár korun a jsou bezva.

hodnocení

0x

Občas nářadí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]