Nejste přihlášen/a.
Pouze můj názor a neberte to jako provokaci.
Lidl je ze všech řetězců u nás si myslím nejhorší obchod.
Pečivo mražené rozpékané,zelenina tragická omezený výběr, 80% zboží divného zahraničního původu.Pouze technické věci a drogerie je trochu OK.
Ale to co se strká do pusy a pak do žaludku už jsem tam 1,5 roku nic nekoupil.
A když letmo kouknu po regálech je to pořád stejné.
Ale jak jsme psal vše je pouze můj názor a znám spoustu lidí co jsou nadšeni a Pilos je podle nich Top kvalita
Přesně jak píšete malé krámečky a soukromé pekárny.Správná pekárna je ta kde se začíná ve 2 ráno pracovat a válet těsto...
Ale uznávám že každý díky bydlišti to štěstí nemá.
Bohužel v řetězcích u pečiva je většinou psáno "ze zmrazeného polotovaru".
Za mě je naprosto nejhorší Penny. A to nemyslím jen u nás, ale doslova napříč republikou, protože denně cestuji. Proč je nejhorší? Jednak je naprosto šílené rozložení regálů, které záměrně vytváří bludiště, kdy si člověk chce koupit tři rohlíky a játrovku, tak musí prokličkovat celým labyrintem, jinak snad jedině přelézt přes regály. No a úplně všude typický jev pro Penny - otevřená jediná pokladna, fronta minimálně osmi lidí - šílený!
Takže já když je v dosahu pár kilometrů, rád zajedu do Lidlu.
Některé věci a jejich dost, kupuji jenom v Lidlu. Hořčice,kečupy,tatarku,čaj,zmrzliny,hlavně ta ruská v akci do 8 korun je výborná,nanuky,listové těsto,těsto na pizzu, šunku,uzeniny zn. Dulano,sýr Palouček za půlku než Lučina a výborný, gumídky s palmou ve znaku,čokolády,anglické čaje,vánočka je super máslová a vláčná. Řezané květiny jedině tam, ložní,prostěradla,dětské oblečení atd. Bez řečí přijmou zpět,když je to malé,nebo se nehodí a vrátí peníze a jsou tam velmi ochotné a slušné prodavačky...JISKRA
U nás doma LIDL je jedničkou. Ovoce, zelenina bez problémů (pokud nenakoupíme dříve v malém zelinářství), čerstvé pečivo, které se hned spotřebuje bez problémů (chléb kupujeme v bezkonkurenční pekárně - i po týdnu stále měký a chutný), masové a mléčné výrobky super - špekáčky, maďarské klobásy, uherák, mléko, máslo, kozí sýr, tavený sýr (vítězí v testech, např. D test), průmyslové zboží za pár korun (případná reklamace po celou dobu záruky bez problémů), květiny manželce za hubičku (týden a více vydrží jako "nové"), čokolády super, Prosecco v akci se pije samo, toaletní papír, papírové utěrky, hřbitovní svíčky, kancelářské potřeby - všechno v pohodě, maso (bereme pouze u našeho dvorního řezníka) a drogerii v LIDLu nekupujeme, nanuky za super cenu, masové konzervy pro případ "krize" v pohodě (95% masa nám stačí). Ne náhodou patří LIDL na špici všech obchodních řetězců v ČR.
Je to můj nejoblíbenější obchod. Horský chléb, Pikok krůtí šunku bez chemie, německé tvarůžky, protože nejsou lepivé jak original, minerálky ze Slovenska, zelný míchaný salát...A líbí se mi jejich tématické akce.
Pikok krůtí šunka bez chemyje. To je dobrý, až na to, že to krůtu vidělo tak akorát z rychlíku. Maximálně tam jsou namletý krůtí pařáty. Agrofert forever. Ale každému podle jeho chuti.
Současnost šunky v Česku
Po zrušení závaznosti bývalých státních a podnikových norem počátkem 90. let 20. století došlo k prudkému snížení její kvality.[5] Podle současné legislativy se šunka dělí na tři kvalitativní třídy:
šunka nejvyšší jakosti – minimálně 16 % čistých svalových bílkovin
šunka výběrová – minimálně 13 % čistých svalových bílkovin
šunka standardní – minimálně 10 % čistých svalových bílkovin.
Vzhledem k tomu, že vepřové maso obsahuje 19–21 % a hovězí a kuřecí maso 20–22 % svalových bílkovin[2], nemusí být ani zdánlivě kvalitní šunky vyráběny bez náhražek.[6] Jako náhradní suroviny se do šunek přidávají vepřové kůže, pitná voda, bramborový škrob, sójová bílkovina, jedlý rostlinný tuk, a různá aditiva (hov. éčka), která dokážou vázat vodu, která výrobek obarví a která náhražky v něm ochutí.
Zdroj wikipedia
Skoro všechno. Šunku, sýr, mozzarellu na pizzu i k rajčatům (stojí polovic, co jinde, kvalita stejná), tuňáka, mléko mají nejlepší jak čerstvé, tak trvanlivé. Oříšky mají dobré. Čokoláda nejlepší, aspoň tedy v porovnání s produkty stejné cenové kategorie. Jo a miluju jejich zmrzlinu, jako jedna z mála je to opravdu zmrzlina, ne mražený krém. Mražená zelenina mexického typu je mňam. Jo a zapomněla bych na smažák, který si jednou měsíčně dopřeju, z mražených smažených sýrů má ten jejich taky nejblíž ke kvalitě.
Nekupuju tam moc pečivo, ale to je spíš proto, že si peču vlastní. Ale kupovala jsem dřevorubecký chleba a chutnal. Taky sladké pečivo dokážu lepší najít jinde. Mrzí mě ovoce a zeleniny, mají malý výběr a vysoké ceny.
Ve svém okolí (nejsem automobilní) mám Tesco, Billu a Lidl, v Lidlu vždycky seženu nejvíc z toho, co zrovna potřebuji.
Nic. Je to popelnice potravin.
Nakupuji v Globusu. Vysoký obrat, nikdy nic prošlé či zkažené nebo tvrdé.
Nikdy a to tam nakupuju často jsem v Lidlu nekoupila nic zkaženého. Je to jediný obchod,kde je pořád vidět prodavačky na place,přerovnávají,doplňují a není problém se na cokoliv zeptat. V Globusu nakupuji pouze maso a to ještě občas. Je tam draho a od té doby,co jsme tam koupili velký kulatý chleba ,který po rozkrojení skrýval zmrzlou hroudu syrového těsta, si iluze nedělám. No a ta jejich sekaná...molitan který asi máčeli v uzeném vývaru .
Nekupuji tam vůbec nic, do Lídlu nechodím. Jejich nabídka mi nevyhovuje. Naštěstí mám poblíž pořádný krám.
Je to divné, ale není Lídl, jako Lídl. Jeden mám prakticky za rohem a chodím tam jen v nouzi nejvyšší (malý prostor, mizerný výběr). S přítelkyní jezdíme do Lídlu cca 5 km daleko, protože tam mívají dobrou zeleninu a ovoce. Nářadí a podobné věci po špatných zkušenostech ani náhodou.
Jinak nakupujem v Kaufu. Nic jiného rozumného v přiměřeném okolí není (Vietnamce nepočítám, těch je tu hafo, ale tam mě od jisté doby nikdo nedostane).
promon - sada vrtáků - v podstatě na 1 použití. Sada hodinářských šroubováčků - jeden se protáčel v rukojeti už jako nový, druhý se zkroutil do vrtule při pokusu o utažení šroubku v obrubě brýlí, LED akumulátorová svítilna - po 1/2 roce odešla baterie, náhrada neexistuje...
Naposledy jsem v Lidlu koupi perfektní malou golu za pár kaček
ne na kutění, mám to normálně jako profi vercajk - něčekal jsem od toho bůhví co, ale je to fakt použitelný !
Jinak je Lidl mým záchytným bodem na cestách, kupuju pravidelně ty velký jogurty stracciatella, makový záviny - i ty malý - dobrá svačnka do ruky, masovky od Pikoku, i hotovky - guláše byly taky dobrý, samozřejmě pečivo, minerálky atd..
To sic mají stejného vlastníka, ale samotný obchod funguje tak nějak jinak.
Mě třeba v Kaufu pekelně vadí, vážit si sám zeleninu. No tak to tedy ani náhodou. Navíc málokdy je k mání prázdná papírová krabice, třeba po okurkách či rajčatech. Tu si vezmu, dám do ní vše co potřebuji a do deseti minut jsem většinou venku. I když v době covidové chodím spíše do malých krámků a pekařství.
V kauflandu a Lidlu velmi často vidím stejné anebo velmi velmi podobné výrobky, jen jinak zabalené.
Platí pro potraviny i pro zboží průmyslové. Cenově je pak to zboží také velmi podobné, záleží, kde je zrovna v akci. Na to průmyslové se ale specializuje Lidl, ten fušuje i do módy a jeho Lidl ponožky byly hitem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.