Dělám personalistu pro obchody. Peníze nabízíme slušné. Za poslední covid rok jsme hledali lidi několikrát. Víte co je zajímavé? Že se nám nepřihlásila ANI JEDNA kadeřnice, nehtařka nebo servírka. Fakt ani jedna... Ani se mi nestalo, že by se někdo takový přišel přímo zeptat na práci... Mně to přijde zvláštní. Viz ten příspěvek nahoře. Manželé a dcera vedou penzion. Už rok zavřeno, prodali už jedno auto. Proč ta dcera dávno nedělá jinde? Klidně v mekáči, na pokladně, asistentku ve firmě... Prostě někde aby byly aspoň nějaké prachy. V roce 2010 jsem nemohla najít práci. 3/4 roku jsem jezdila dodávkou pro kytky do Holandska. Spala jsem v autě, žila na pumpách. Ale přišlo mi to lepší než čekat až něco bude v mém oboru...
Jednoduché. Pokud dostanou oba 15 tis. měsíčně a stačí jim to na přežití, proč by se honili, vstávali a někam se dopravovali za třeba 18 tis.
molly
@pb Ano, já to vidím stejně. Je průser mít 100tis nájem v hospodě která je zavřená, ale fakt nevím proč by manikérka nemohla dočasně prodávat, uklízet nebo zvedat telefon na recepci. Protože je to pod její "úroveň"? Haha
Molly a není to třeba tím ,že se obrací přímo na manažery jednotlivých obchodů (třeba Kauflandu,Alberta...)Ani nevím kde bych takovou osobu s názvem Vaším pr.pozice hledal!Možná tak ještě personalistu na Jednotě!
Každý jinak. Manžel změnil podnikání, výdělek o něco klesl, ale dílnu má doma. Jeho kamarád vlastnící hospodu, ji bude prodávat, aby zaplatil dluhy. Příspěvek 15 tis., ale on dá jen 17tis. za energie. Měl 4 zaměstnance, ty propustí.
Přesně. A věřím, že by se jim pár kadeřníků jako výpomoc hodilo. Já bych helfra bral, dobře zaplatil. Jenže na reko bytu dvě tuny matroše po schodech do čtvrtého patra nahoru a dvě tuny dolů... To nechtějí...
Já kadeřníka znám, ten by to fakt nedal. . Dobře zaplatil - dělám v hodinovce, pokud někoho seženu a dělá stejnou práci, jako já, dostává stejné peníze. Aktuálně 350kč/hod. Nepotřebuji na nich vydělat, potřebuji jejich čas, bo nestíhám...
ladis*
Tak co tady narnis cas?
Kdybys mel nekoho zaplatit na HPP a davat mu prumernej plat, tak to znam velmi dobre, to nehrozi
Copak, Ladis, s čím máš problém? Mám určité priority, makám sedm hodin denně, nemám potřebu bouchat dvanáctky. Zakázky si vybírám, beru jen to, co mě zajímá a i tak je toho moc...
Zdravím,nechci házet všechny OSVČ do jednoho pytle,ale vím minimálně o 5 co berou kompenzaci a na tajno dál stříhají,pedikúrují,šijí . Jenom se chodí dvorkem a zatahují žaluzie,věrní klienti je neprásknou a tak mi připadá,kdyby měli kompenzaci 100 000 měsíčně,že budou podvádět stejně. JISKRA
Také netuším.Když museli přejít na EET tak koupě kasy byla likvidační.Úspory tvrdí že nemají a žijí z ruky do úst. Kompenzace prý nestačí ani na energie a půjčky prý neberou jelikož se nechtějí zadlužovat.
Znám 2 konkrétní penziony. Jeden se 3 zaměstnanci, druhý podniká s manželkou a dcerou. Oba dva mají již úvěry na nejnutnější živobytí a poplatky. Majitel rodinného penzionu prodal jedno auto ze dvou co vlastnil, takže 3 lidé se dělí o jedno. Jelikož jde o horské penziony, kde veřejná doprava skoro nefunguje, auta jsou nutností.
Manžel neteře je kadeřník na malém městě, neteř doma na mateřské s 2letým chlapcem. Mají malý domek na hypotéku. V současné době si bez pomoci široké rodiny nedovedou vůbec představit, jak by to zvládali.
molly
Proč tedy nejde, alespoň dočasně, do jiné práce? Sleduji na IG kuchaře, který teď také přišel o práci a dělá skladníka. Doufá samozřejmě, že se ke kuchařině vrátí, ale prostě šel na nutnou dobu jinam. Není tam u nich místo ve skladu, v krámu, na poště, rozvozce balíků...? A nebo nemůže jít dělat paní když nemá vyloženě mimino a on by se staral o dítě když je doma? Já uznávám že tahle situace je blbá a nefér... Ale volných míst je zatím spousta
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.