Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smrt Petra Kellnera

Od: miloslav* odpovědí: 60 změna:
Asi uz mnozi z vas zachytili zpravu, ze po padu helikoptery na Aljasce zemrel nejbohatsi muz Ceska. To je asi jedna z tech zprav, ktere jsem v teto dobe covidove cekal. Kdyz jsem rano otevrel pocitac, vyskocilo to na me z jednoho webu, kteremu neverim absolutne nic, vetsinou jsou jejich informace podane uplne v jine formw, nez se doopravdy staly, samozrejme aby to vsechny zaujmulo. Projizdel jsem si internet dal a hned na me vyskocila dalsi zprava o tomto padu helikoptery. Pprad jsem tomu nechtel verit, zadal jsem si do vyhledavace Petr Kellner a opravdu, wikipedie prepsana do minuleho casu, zpravu mi potvrdilo i nekolik dalsich webu jako Ct1, denik... Myslite si, ze tato nehoda byla opravdu jen nahoda nebo v tom ma nekdo prsty...nevim, nevim... zatim se sam priklanim k nahode, ale jsem na pochybach. Budu rad za vase domnenky

60 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

21x

Nehody se stávají. Pan Kellner byl mým zaměstnavatelem a nikdo z kolegů na něj nemohl říct špatné slovo. (neměli to zakázáno ..) Chápu, že někteří vykřikují kecy o zlodějích - to jsou ti, kteří měli prostě chamtivé období a museli mít věc na splátky, které pak nespláceli podle smlouvy. Ovšem tady není na místě poškozovat jeho jméno.

Dokázal v podstatě z ničeho - prodejce tiskáren - vytvořit nadnárodní společnost. Jeho firmy se chlubily častými skvělými výsledky v oblastech testů a proklientského chování (společnost Člověk v nouzi a podobné).

Byl to PAN podnikatel, který něco dokázal a rozhodně nešel přes mrtvoly. Tisíce lidí jeho PPF zaměstnává, dostávají plat včas a dle smlouvy. Čest jeho památce a upřímnou soustrast jeho blízkým.

jack07
Tebe najali nebo jsi tak pitomý? "Česko nikdy, možná vyjma Tomáše Bati, nebude mít svého Johna D. Rockefellera," konstatuje Erik Best. Všichni dnes úspěšní čeští magnáti podle něj mají stejný osud: "Počáteční kapitál si nakradli a od té doby se snaží zůstat v mezích zákona nebo alespoň budit zdání legitimity," Byl to vexlák ,co tu ty kopírky tajně pašoval.
jendad
Tak člověk v tísni je neziskovka s granty od vlád i různých společností. Dokonce i od CIA. Působí na našich školách a i ve státech bývalého SSSR. Spíše než na pomoc mě přijde, že spíše šíři propagandu. Proti tomu působí jako výsměch jeho splatkove společností co ovládají český trh a stovky tisíc lidí poslali do exekucí. Působí samozřejmě i rusku a číně. Proč ne na západě? S panem Kočárníkem zprivatizoval Českou pojišťovnu. Jeho převzetí O2 je ukázkové vydrbani s drobnými akcionáři. Samozřejmě financuje i elitní školu pro VIP dětičky. Tudíž On je vizitkou porevoluční podnikatelské elity a jejich šedou eminenci.
ruzena*

nazory.aktualne.cz/...

Neznám jediného zbohatlíka - miliardáře z východu, kam se řadíme i my, který by zbohatl tak, že by neměl pakty s chudými politiky...

Například už fakt, že politici měli informace a informace jsou už 30 let velký majetek. Takže i p. Kellner nebyl tak zářivě čistý, jak ho tu prezentujete...na druhou stranu nebyl jediný..viz Wikipedie...i když upravená hodně.

yoom.cz/...

To víte, známosti a schopnosti - to se musí potkat. U zmíněného Bati - Na počátku první světové války se Tomáši Baťovi podařilo získat zakázku od rakousko-uherské armády. Že by to získal, protože ho nikdo neznal a nic neměl za tuto objednávku slíbeno?
ruzena*

Ano, cinknuté zakázky - to byla a je běžná záležitost...ale miliardové půjčky, které se tehdy bankám pak nemusely vracet a navždy je pohřbila Klausova ekonomická amnestie.. je také něco jiného...a s politiky to vždy souvislost má, proč tímto způsobem nezbohatne Franta z ČKD, když nezná žádného politika, přestože on sám není hloupý?

liska5

Já myslela, že on je pravá ruka Václava Klause a že spravuje i jeho majetek/?/

ladis*

Kopírky? Myslíš v Impromatu? A co kšefty s https://cs.wikipedia.org/wiki/Milan_Vinkler ?

Jinak v tom vrtulniku byli 3 cesi a dva pruvodci, jeden z pruvodcu byl majitel Third Edge Heli, ktery pro resort provadel a letal s vrtulniky, Greg Harms (52).

Jinak si myslim, ze pilot (33) to nezvladnul a skrtnul nekde a oni tam spis pomlaceny v kabine umrzli, kdyz je nasli za 3,5 hodiny od nehody. Uvidime, co vypovi jediny prezivsi.

https://www.tordrillomountainlodge.com/alaska-winters/heli-skiing-alaska/

jelikoz cena je 180.000 USD, tak aspon video

007cz

Když čtu myšlenky zapálených levičáků, co všechno by se dalo takovému oligarchovi sebrat a znárodnit, tak si pamatujte, že to bývají obvykle naprostí životní lůzři a v jejich očích je nakonec boháč a spekulant každý, kdo má byt, obchod nebo jednu krávu.

kicune*

V tom případě je boháč téměř každý manžel *smich*

hodnocení

9x

Vadí mi, že media neumí říci jeho jméno, aniž by přidaly před jménem slova o majetku. Podařilo se jim to! Tolik je tady rádců, laskavých a rozumných lidí a závist kape z každého slova! Aniž by o něm cokoliv věděli, aniž by ohodnotili, kolika lidem dal práci, co všechno ve státě je jeho dílem. Prostě, úspěch se neodpouští. *alene*

lidus*

Přesně *palec* Vážení, jednou roníte slzy, že zemřel jakýsi Goot a podruhé zemře opět člověk a někteří jen plivou a plivou.

senior

Všechna sláva, polní tráva. Goot! *sok*

jiofa
hodnocení

8x

Nic mimořádného a jen důkaz, že smrt si nevybírá ať je to chudák co spadl ze střechy při opravě domku, nebo miliardář který letí za zábavou. Rozdíl je v tom, že o prvním se nikde nedočtete, zatímco u druhého budou toho média plná. Škoda každého předčasně ukončeného života.

lidus*
hodnocení

8x

Zemřel mladý člověk, škoda, a to je vše co k tomuto tématu dodám.

lamy13
hodnocení

8x

Upřímnou soustrast rodině a přátelům. Po každém chlapovi má na tomto světě zůstat nějaký výsledek jeho práce. Pan Kellner tuto svou povinnost vzorně splnil. Byl to opravdový chlap.

liska5

Má velmi nadané a schopné dcery.

hodnocení

6x
Divíte se?
Nedodržel nařízení vlády o zákazu pohybu mezi okresy a ještě jel lyžovat.

Taky jsem si říkal... kdyby dodržoval lockdown, tak se mu to nestalo - mohl umřít v klidu na JIP na covida ...

Nicméně nařízení vlády hovoří o zákazu pohybu mezi okresy, výlety na Aljašku nebo do Egypta zakázány nejsou. Aktuálně mám šéfku v Egyptě, protože nemohla jet na svou oblíbenou destinaci v ČR na dovolenou - do Egypta to povoleno bylo.

Stejně je otázka, zda ho nezařadí mezi úmrtí na Covidu.

Ale on byl již od vánoc mimo ČR?

jack07

Do vedlejšího okresu nemůžeme ale celebrity si trajdají po celém světě jak chtějí ,viz 8 našich celebrit na Tenerife , a kolotočář David si cestuje tam i zpět jak se mu zlíbí .

nox®

jack07: Ale trajdat po světě nebo užít si dovolenou na Tenerife či v Egyptě bez větších koronanesmyslů si můžete i vy.

@jack07 - jsme ve svobodné zemi (i přes omezení). Pokud máte dostatek financí, nemůžete sice na svou zahrádku v jiném okrese, ale můžete s covid testy odletět třeba na Filipíny. Dovolená v zahraničí omezena není.

Stran šedých eminencí - já u toho nebyl. Stejně tak netuším, jak moc vykořisťoval Baťa své zaměstnance. I Baťa měl a dokonce stále má své odpůrce. Babička u něj šila boty a podle jejího popisu to byly nejlepší roky zaměstnaneckého života. Stejně tak můžu já říct, že jako zaměstnanec PPF jsem se měl nejlépe.

Pokud si zaměstnavatel svých zaměstnanců váží, stará se o ně, ať si klidně bohatne. Stačí mi, že nevraždí a NEKRADE.

A co se týče úvěrů - nikdo z těch lidí, co si kupovali všechno možné na úvěr, neměli u podpisu smlouvy zbraň u hlavy. Věc koupit nemuseli nebo třeba ne novou. Když někdo nesplácí své závazky - co s ním? Kolega tak přišel o 300.000,-Kč, které bezúročně půjčil svému kamarádovi. Ten si užíval života a nesplatil nic. Dnes to splácí po minimálních částkách rodiče dlužníka - důchodci s minimálním příjmem, aby zachránili synáčka od kriminálu. Je tedy kolega zloděj, když byl ochotný někomu takto pomoci?

Moje babička neměla nikdy žádný úvěr a na vše koupené si poctivě vydělala. A já si radši koupil auto za 30 nebo 40 tis, které jsem si našetřil - než koupit nové za 600tis na úvěr. Z místa A do místa B mne doveze.

ruzena*

Je to zkrátka tak, jak to bylo vždy - za komunistů se měli někteří dobře, pak se měli ještě líp a tak ty názory se holt různí.

Nemám nikomu za zlé jeho názory, žijeme ve svobodné zemi, ale zprotivil se mi seznam.cz, kde jsem napsala pravdu o Kocábovi, jak vybral prachy na Trend - moje plně invalidní kamarádka ze svojí tisícovky neviděla ani korunu, ale Kocábovi přistálo v kapse 30 milionů...kdo z vás to má?

A podle soudu je nevinný a já do smrti jsem zablokovaná na seznamu.cz. Za pravdu. Která je i na google ale nesmí se veřejně připomínat gaunerům.

A tak mám své názory a názory druhých lidí beru s rezervou. Že pan Keller platil zaměstnacům, považuji za naprosto normální, kdo ne, tak ho nechápu.

A že lidé padali do dluhových pastí nebylo často proto, že si půjčovali na dovolenou , ale tím, že se banky začaly chovat jako banky, které poskytly americké uvěry...

Víte, co je americký uvěr?

Jestli ne, tak to je to, v čem jede polovina dlužníků u nás. Koupíte si byt - normální banka dodržuje bankovní podmínky, banka, co se chová jak americká, poskytne uvěr - nechá vás zaplatit polovinu uvěru a pak bác - chce doplatit najednou celý uvěr - což nikdo nemá, kdyby měl, tak si uvěr nebere. A prodají vám byt, barák...možná vám z roků splácení a strádání zbyde na půlku chleba...A oni mají vaši adresu, telefon, ale nic vám vědět nedají..i roky, takže penále je 3x vyšší než váš uvěr.

Nevěříte? Věřte mi...

Zrovna tak spousta sprostáren čiší z H systému..Krádež bytů za bílého dne a politici se ani nezačervenají, jako se nečervenal Bakala , když okrádal horníky.

A co se týče neziskovek, to je velice mezi politiky, zbohatlíky a podobně oblíbený džob. Jejich manželky si pak vezmou na takovou charitativní akci šaty za 240 000 kč a také se ani nečervenají..

Hodně dotací, od státu, od lidí dary, sbírky, dotace z EU, na příklad jen na romy je přes 200 neziskovek a co změnily za těch 30 let? Život romů? Kde je vidět nějaká změna za ty miliardy u těch chudáků?

Řekla bych, že ne...ani sociální byty jim nepostavili za ty velké prachy a ty děti žijí jak ve středověku - hanba 21 století v Evropě.

Ale také bych tam ráda pracovala za ten plat...a nic za to nemusela dělat. Jen jeden časopis pro romy.

Je to zkrátka složitější, víc dobra mají v sobě lidé, kteří se sbírali na drahý lék pro maličkého nemocného chlapce, než tito lidé, o kterých jsem tu dala řeč.

hodnocení

2x

Samozřejmě, že to nebyla nehoda. Naplánovali to Ufouni a Ilumináti za podpory vlády ČR. Stejně jako pandemii a ucpání Suezského průplavu. *zed*

Už aby se to rozvolnilo, lidi fakt začínají blbnout. *bzum*

Jiná je otázka, co dělal na Aljašce, když měl sedět doma na zadeli.

dejv111*

Při náhodě vám kapitán nebo lodivod těsně před ucpáním průplavu nenakreslí na moři mužské přirození. :) Poté ta náááhodná nehoda kamionu na dálnici v Číně, kdy stál stejně napříč pruhem jako loď a ještě se jmenoval stejně - Evergreen, je taky jistě jen náhoda.:-D

007cz

A to ten Evergreen měl štěstí, že nepřepadl přes okraj plochozemě.

kicune*
30.03.21 04:30

hodnocení

1x

Když souseda dělňase přejede auto, tak je to náhoda. Když s Kellnerem spadne vrtulník, ne? *bzum*

Jisté je na tom pouze to, že lidé jeho typu (velmi, velmi majetní) mají prostě jiný způsob života. Mnohem víc riskují, podnikají aktivity, které je úrazům nebo smrti často přibližují... v jejich životě se rizikové situace objevují mnohem častěji. Toť k tomu, kdyby někomu připadalo, že slavní umírají častěji podivným druhem smrti.

A nebo: věřím, že kdyby někdo chtěl Kellnera zabít, tak to neprovede na Aljašce s vrtulníkem.

ruzena*

Víte, problém je i v nich, že rádi riskují - často i na hraně zákona, mají rádi adrenalin...

Takže měl štěstí, že s ním nebyla jeho dcera, která holduje velice nebezpečné zábavě... česká parkurová jezdkyně, a tatínek jí hodně fandil...

cs.wikipedia.org/...

vidjananda

Bez znalosti jedince lze hodnotit jeho život podle jeho smrti. Násilná smrt znamená hodně negativní karmu, po níž se jedinec stává duchem na různě dlouhou dobu. Velmi nezáviděníhodná situace. Je na potomcích, aby podnikli příslušná opatření, jinak ho v tom budou následovat. Om tat sat.

ruzena*

vidjananda dnes 12:58

Ted jste mě opravdu dostala, to ani zdější dajka mě tak neporazila...

Tak jo, každý něčemu věříme, já věřím na zdravý rozum.

vidjananda

Podle čeho posuzujete, že je vaše víra založená na rozumu? Podle její domnělé většinovosti ve vašem okolí? To, co jsem popsal, je bráno jako fakt praklicky v celé Asii (indické a buddhistické tradice), a stále více i mimo ni. Existují výpovědi lidí z regresí, spontánní vzpomínky dětí, atd., které to potvrzují. Povedený je třeba film Duch s Patrickem Swayzem a Demi Moore. Tam je mnoho z této subtilní reality dobře ukázáno.

hodnocení

1x

Myslím si, že čím víc peněz a tedy i možností, člověk má, tím víc si troufá. Normální lidičky, které sedí doma, pobírají důchod, nebo část mzdy, nenapadna tato zábava. Jsou rádi, že jsou rádi. Na to musí mít člověk peníze, hodně peněz, aby mohl odletět z uzavřené republiky, najmout si někde vrtulník a vesele si lyžovat.

A nastal malér, který nedokáží odvrátit žádné peníze na světě. Prostě, vidíme, že ty peníze nejsou všechno. Taky naopak způsobily karambol.

Nikomu takový hrozný úděl nepřeju. Ale já se letos jedenkrát povozila na běžkách po našem Polabí /pak to okamžitě roztálo/ a stačilo mi to. Kdo chce něco víc, občas nedopadne dobře. Jako teď. Jeho škoda. Kdyby ten ohromný majetek neměl, seděl by doma u své paní a žil by. Já tomu říkám, že ho chytily roupy. Jaga.

motak
Máte trochu omezene vidění světa bych řekl.
Ano je logické, že delnase z fabriky nenapadne jet na víkend lyžovat na Aljašku.
Kdyby takové peníze neměl,tak by byl třeba už dávno mrtvý, protoze by ho v práci přejel ozraly kolega ještěrkou nebo si vykouril rakovinu plic.
Nebo by ho žena už dávno opustila, protože by to byl neschopný nouma, co v životě nic nedokázal.
Máte to uvažování opravdu nějaké pomotane.
A nakonec myslím, že více nebezpečné bude vyrazit z vesnice na nákup do Kauflandu starou Felicii.
donpapa

Nezlobte se, ale máte opravdu jednodušší vidění světa. A srovnávat výjimečně schopného člověka s důchodcem, který sedí doma na sociální dávce, to už je mimo realitu. Je zřejmé, že netušíte, kolik důchodců je teď na Tenerife nebo v Karibiku, jinak byste podobné bláboly nepsala. Jen tento týden je jeden kolega s manželkou a dětmi v Dominikánské a další dva na 14 dnů na golfu v Turecku. Všichni jsou obyčejní zaměstnanci a nikdo z nich není miliardář, ani dokonce dolarový milionář. Pouze jsou pracovití, něco umí a jsou schopni firmě vygenerovat tolik, aby si vydělali slušný peníz a mohli dopřát sobě a svým rodinám určitý životní standard. To nejsou roupy, to je život normálních, schopných a pracovitých lidí v 21. století.

hodnocení

1x

Toho pána jsem neznala a našla jsem si o něm informace až ve chvíli, kdy jsem tu zprávu slyšela ze všech stran. No a pak jsem se nad tím vším zamyslela a řekla si jak je ten život šíleně relativní. Ti lidé se vteřinu před zřícením radovali a těšili se, jak si výlet užijí. A pak prostě hrůza a všechno bylo jinak. Peníze, sláva, pozemské radosti a zlosti, všechno je ve několika okamžicích navždy ukončené. Nevíme dne, ani hodiny. A je fuk, jestli jsme bohatí nebo chudí. Bohatí si dělají radost podle svých možností a chudí zase podle těch svých. Bohatý může zemřít jako pan Kelner a chudý třeba v momentě, kdy přechází silnici. Ti lidé v těch místech nebyli poprvé a nikdy se jim nic nestalo. Zrovna tak, jako já třeba přejdu tisíckrát tu silnici na stejném místě a také se nic nestane. No a pak může přijít ten osudný okamžik, kdy to prostě bude naposledy...

Asi měli ti čtyři lidé v ten den zemřít a bylo by jedno, jestli by seděli v autě, nebo v helikoptéře...

ladis*

Asi

měli

ehm... Takhle funguje mozek, když si potřebuje něco zdůvodnit. Hodí se to na vyšší moc. Opravdu Věříte na řízení osudu?

ps: že nevíte, komu patří to, co využívají minimálně 3/4 národa (TV Nova, dráty Cetinu pro xDSL, banky), tak to taky Asi o něčem svědčí :)

No tak to evidentně svědčí o tom, že jsem podle Vás úplně pitomá, když jsem to nepotřebovala vědět. Ale zajímalo by mne, v čem Vám to bylo k nějakému užitku, když Vy jste věděl komu co patří. Já, když mám problém s 02, tak komunikuji s 02. Vy byste ale v případě nutnosti určitě telefonoval panu Kelnerovi, že. ;) No a peníze si půjčovat nepotřebuji, tak mi je úplně jedno, že panu Kelnerovi patřilo třeba "Zonky". A tak bych mohla pokračovat dál. Pan Kelner byl pro mne naprosto neznámou osobou, která neměla na můj život vůbec žádný přímý vliv. A nikdy jsem neměla důvod se pídit, komu patří to všechno co jste zde vyjmenoval. Je mi to totálně fuk.

A zdůvodnit si neptřebuji vůbec nic, proč bych to měla jako potřebovat? :-D Napsala jsem svůj názor k tomuto tragickému příběhu, toť vše.

hodnocení

0x

A ten ucpaný sueský průplav je náhoda a nebo předem plánovaná nehoda ,

To se stane kapitánovi s dlouholetou praxí.

Dneska o tom mluvil dlouholetý námořník a kapitán, na české televizi.

Každý si může věřit čemu chce, třeba i to, že to kapitán udělal schválně. Ale proč?

Ale to sem vůbec nepatří.

ruzena*
hodnocení

0x

Opravdu to byla náhoda...politici ted upřímně slzí - na celém světě - a to ne kvůli panu Kellnerovi, ale začaly padat akcie s ním spojené a to je ochuzuje...

Jinak budiž mu země lehká.

ruzena*

V televizi pořád o p. Kellnerovi, ale mě opravdu hrozně moc zajímá, proč ČT nás neinformovala o schůzce elit v Bruselu a podepsání smlouvy a to i s pražským primátorem ohledně ubytování migrantů?

Ví to někdo tady? Co podepsal Zdeněk Hřib?

ivanaa

@ruzena Kde jste o tom podpisu slyšela? Nikde to nemůžu najít.

ruzena*

Já to hledám už od včera, četla jsem to, od kámošky, která mi to poslala, ale kam jsem to dala, ted nevím..až to najdu, dám to sem.

007cz

Růženko, zkuste složku hoaxy a řetězové e-maily...

hodnocení

0x

@miloslav - To je asi jedna z tech zprav, ktere jsem v teto dobe covidove cekal.
A co loni v lednu - v době mimocovidové - když spadl vrtulník s Kobe Bryantem? Jaký je v těch haváriích rozdíl?

ladis*

Patrne zadny, pilot precenil moznosti? Nevim.

ladis*
hodnocení

0x

Jinak v tom vrtulniku byli 3 cesi a dva pruvodci, jeden z pruvodcu byl majitel Third Edge Heli, ktery pro resort provadel a letal s vrtulniky, Greg Harms (52).

Jinak si myslim, ze pilot (33) to nezvladnul a skrtnul nekde a oni tam spis pomlaceny v kabine umrzli, kdyz je nasli za 3,5 hodiny od nehody. Uvidime, co vypovi jediny prezivsi.

https://www.tordrillomountainlodge.com/alaska-winters/heli-skiing-alaska/

jelikoz cena je 180.000 USD, tak aspon video co tam delali

doplněno 30.03.21 06:16:

Petr Kellner si zahrál v roce 1989 ve filmu

jajo
hodnocení

0x
To nebyla žadná nehoda. Aj na Slovensku zomreli tak nahodou dvaja ludia ktori nieco znamenali a menili krajinu k lepsiemu. Zniceho nic. Tajné sluzby spravia co chcu komu chcu a zahraju to nehodu, alebo infarkt, havariu.

No jasně, nehody se totiž stávají jen obyčejným lidem. Nikomu významnému se nehoda prostě stát nemůže. Takže pokud k něčemu takovému dojde, určitě v tom má prsty kontrarozvědka, nebo "Ufouni". *zed*

A že o tom máte tak zaručené informace - nemáte v tom náhodou prsty? Kolik Vám to hodilo?;)

Magdone, 1* a *palec*.

Občas si říká, že takové články píšou jen automaty.

kicune*

Já jen čekám, až se někde ukáže třeba fotka z vykládky toho vrtulníku z konteneru s nápisem Evergreen. Což bude stoprocentní a nezpochybnitelný důkaz mezinárodní a mezihvězdné konspirace za účelem likvidace Kellnera.

joja

Před nedávnem francouzský miliardář Dassault ve stejném typu vrtulníku, též napojený na Huawei.

joja - proč jste tu pod 2 různými nicky? *sok*

jajo

hodnocení

0x

No prosím a máme tu novou studenou válku

" komentátor Martin Hekrdla dokonce naznačuje, že byl obětí nové studené války".

parlamentnilisty.cz/...

pip
hodnocení

0x
To je tak,když 30letýho troubu posadíte řídit vrtulník.Myslí si,že je mistr světa a bác.Najednou je po srandě...To samé se stalo v Plzni-30 letý trouba spadl s vrtulníkem,protože si myslel,že je mistr světa.Za blbost se platí,jen proč to musí odnést i ostatní
motak
A tohle jste vymyslel sám,nebo vám někdo pomáhal?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]