Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vědomé šeptání pro sebe

Od: josef4 odpovědí: 8 změna:
Myslíte, že je normální, něco plánovat a myšlenky si říkat nahlas nebo alespoň si to šeptat? Je mi 26, cítím nedostatek sociálního kontaktu a každý den se hodně učím. A vědomě, vím, že to dělám (když je někdo doma, tak to nedělám), například chodím po bytě a nahlas si říkám, jak se budu učit - čemu dám přednost l, co mě čeká, co musím udělat atd. Děkuju za názor.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

3x

Zdravím. Myslím, že je to naprosto normální. To, co člověk slyší, na to se lépe soustředí a lépe si to pamatuje. Ida

liska5
hodnocení

1x

Dneska je to zcela v normě.

Já se zakecám i s fikusem.*smich*

To je ještě v pořádku - zpozorněte, až vám začne odpovídat *smich*

senior

Vtipné, pobavilo oboje.

senior
hodnocení

0x

Ano, děláte to dobře.

A dělá to tak hodně lidí, někdy nevědomě.

I já se přistihnu, že jdu po ulici a povídám si, co jsem měla udělat jinak, nebo co se odehrálo před chvíli, tak si to komentuji. Samozřejmě se mi hýbe při tom pusa a když se to uvědomím, tak se rozhlížím okolo sebe.

Jestli mě někdo vidí z oken, tak si může myslet, že jsem blázen.

To, co děláte je psychická hygiena a je to jenom dobře. Jste na tom o kus lépe, plánujete, kdežto já se vracím. Co píšu, to je to plánování, jo paměť už tak nefunguje.

Mnozí lidé při učení chodí, někteří se učí nahlas, někdo si musí všechno psát.

A určitě, každému chybí sociální kontakty. Běžný, normální pohyb, setkávání, návštěvy kulturních akcí, sport. Jak mladým, tak střednímu věku a nám starým úplně.

joudic*
hodnocení

0x
mozna jo, ale osobne nevidim pres zimu nikoho pres pul roku, a nijak mi to neva, naopak to vyhledavam... a ani tak si pro sebe nemluvim
maximalne nahlas neco jako: pice, to jsem presne vedel woe, ku*va.. napr. kdyz mi sjede nuz do prstu, kdyz odizolovavam vicezilny kabel v ruce, a nez se neco stane, tak v hlave mi prolitnou signaly, ze si pekne koleduju
senior

Mám to skoro také tak, ale přece jenom, co je moc, to je moc.

arabela
hodnocení

0x
Ahoj, děláš to tak dobře. Možná je to určitá ventilace. Dokud o tom víš a lze to ovládat, tak v pohodě. Učení se nahlas je velmi dobrý způsob. Mně třeba pomáhá si ulevit, když si řeknu nahlas nějaké nadávky - ne před cizími;) Pěkný večer.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]