Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mam dojem, ze se neco chystá - svetova ekonomika

Od: gordon odpovědí: 41 změna:

Jako by se pracovalo na tom aby se svetova ekonomika zhoutila. A tech náhod co je.

Ten Suezsky kanal, Pak "neschopnost vyporadat se s virem", Sankce na kohokoli za cokoli. To je tak blbý az to vypada snad na to, ze to je schvalne

41 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Jaroslav Olin Nejezchleba

Něco se chystá

Povídá se, že se zase něco chystá
nikdo ale neví, co to je
tvrdila to mramorová bysta
ta z obývacího pokoje

Povídá se, že se zase něco chystá
nikdo ale zatím neví kdy
na Ruzyni přistál děkabrista
navíc na falešný doklady

Prej se něco chystá
prej se něco chystá
nikdo ale přesně neví proč

Zapněte si pásy
zaujměte místa
za chvíli se spustí kolotoč

Namouduši, prej se zase něco šušká
nikdo neví, co se to má stát
přišel dopis, v něm zlomená tužka
na obálce chyběl adresát

Prej se něco chystá
prej se něco děje
nikdo ale neví proč a jak

zaujměte místa
lehnout na koleje
ze stanice právě vyjel vlak

hodnocení

3x

Ale jo, máte pravu, něco se chystá, něco se chystá neustále, nepřetržitě, jak ve vesmíru, tak na zemi, prostě všude. To nezastavíte.

pb®
hodnocení

3x

Ale to víte že to nejsou náhody. Možná si odvodíme proč, ale bohužel se nikdy nedozvíme kdo.

smode*
hodnocení

2x

Hezký den. To že vedení dělá v poslední době mnohé zejména pro ekonomický kolaps snad může nevidět jen někdo hluboce intelektuálně zdrženlivý. Už jsem to tu psal několikrát ale nikoho to zjevně nezajímá. Asi všichni čekají až se to "řekne" v oficiálních médiích...to ale bude jaksi pozdě :)

hodnocení

1x
Za to může asgard Loki
iz*
25.03.21 15:46

? *sok*

Možná, že máte pravdu. Převtělil se v Babiše a řádí...:-D Akorát si nedovedu vysvětlit, jak to ten Babiš zařídil, aby se to hroutilo po celém světě. *co*

gordon
hodnocení

ok skrtni si Babise...a delej jako bych o nem nic nerikal...nicmene tvrzeni, ze to ucpani pruplavu muze trvat nekolik tydnu tvrdi ten vedouci co ma na starost to uvolneni toho tankeru.

jajo
Suzymon, vzdyt babis je jenom sluha.

gordon
hodnocení

to bude ale asi tim ,ze jsem se spatne vyspal a moc se napil, no nic ..jdu zase spat abych se vyspal dobre.

mss
25.03.21 15:21
hodnocení

0x

*palec**palec*

gordon
hodnocení

ehm...je tu takova nahoda...trasa te lodi ..nez to naboříla v tom pruplavu... schvalne ..jak dlouho to potrva nez ten pruplav uvolni...slysel sem, ze podle Babise to potrva jen 3 tydny

doplněno 25.03.21 17:48:

Kapitan lodi pry za nic nemuze...pry vítr

Mam dojem, ze se neco chystá - svetova ekonomika

hodnocení

0x

No a máte nějaký nápad, který by vysvětloval důvod? *zmateny* Opravdu by mne zajímalo, proč si myslíte, že by bylo pro někoho dobré, aby se zhroutila celosvětová ekonomie a aby vymírali lidé. A hlavně by mne zajímalo, koho máte na mysli. On bude mít nakonec ten "kartaginec" pravdu. :-D Ještě bych to pochopila v případě, že by ten virus všude ve světě "kosil" jenom ty důchodce, nebo jenom blbce, to by nějakou logiku mělo. Ale tak to není. *co*

gordon
hodnocení

ok, no cetl sem na komentarich z jineho fora zajimavy nazor, ze duvodem muze byt aby se zvedla cena ropy...jelikoz ropa se obchoduje v dolarech a Amerika dlouhodobe tiskne penize, hromady penez tak se jim zvysuje inflace/znehodnocuje dolar. Tim ze ropa stoupne na cene tak se zrejme zobchoduje vic hodnoty v dolarech a to jim ma pomoct aby mohli zase tisknout a totalne se jim ekonomika nezborila. Navic tenhle stav poskodi obchod Ciny. Jakozto jejich rivala a zaroven to poskodi Evropu..taky jakehosi rivala, ktereho je treba drzet dole...Co se stane se zbytkem sveta jim je zrejme sum a fuk ..muze klidne shoret kdyz tim dosahnou svych cilu. Proste zaborit tanker v tak kritickem miste a v tak kriticke dobe ... se nemuze stavat.

Aha, tak to jo. Vůbec nevím co bych k tomu řekla. Fakt jsem v koncích a žasnu, co všechno lidé dokáží vymyslet. Ale jste hodný, že jste mi odpověděl. Jenom bych Vám poradila, abyste nevěřil všemu co si přečtete.

nox®

Aniž bych se chtěl umístit mezi šiřitele hoaxů a různé pochybné názorové menšiny, neviděl bych to úplně nereálně. V posledních letech se svět měl možná až velmi dobře. Všichni si svobodně cestovali kam je napadlo, služby jako Airbnb byly v podstatě neřízené střely, každý chtěl studovat, dokud to jen trošku šlo a najít si teplé místečko, lidé začali více řešit svých 40 pohlaví, než jak si zajistit obživu. Trh je přesycen a obtížně se hledají nové možnosti a příležitosti. Strach a krize v lidech také vyvolává potřebu být pod něčich ochranou rukou. Třeba se dá podívat i do minulosti, války, krize, atd. A pokud by to bylo v zájmu někoho "nadřazeného", tak pochybuji, že by ho zajímalo "pár" zmařených životů, když stále bude dostatek těch, kteří mu budou generovat zisk a moc. Ale třeba je to opravdu jen fantasmagorie a máme jen vládu, která za ten rok stihla zdecimovat ekonomiku, vydeptat miliony lidí, pohřbít spousty živobytí, vzdělání a to za cenu více než 25 tisíc životů.

gordon
hodnocení

Je to moc velke ze? "(ironie) A clovek se takhle vysoko prece koukat nemuze. Clovek totiz nikdy nemuze pochopit jake hry velci hraci tam nahore hraji.(ironie)" Takze radsi se na nic neptat, po nicem nepatrat a hledet si svyho jak rostou konvalinky...ty jsou alespon pod nim a o tech ma prehled a temi vi na cem je.

pb®
Můj dědeček se narodil v roce 1898. Není to překlep, vážně 1898. Za 1. světové války utekl do Argentiny. Babičku si vzal, když mu bylo přes 50, byl starší než jeho tchán. A moje máma, ročník 52, od dětství slýchala, že se kdosi snaží sjednotit Evropu, že bude jedna měna, pak peníze už vůbec nebudou, nebudou hranice, jedna řeč, jedna rasa lidí... Tak že by byl cestovatel v čase, nebo tyhle snahy o sjednocení a ovládnutí byly už dávno?
gordon
hodnocení

tak asi je to spis pravidlem uz od pocatku lidstva, ze kdo muze a je schopen tak se o to bude snazit ...nenormalni by asi bylo se o to nesnazit

ordoabchao

Již koncem 60. let Římský klub usoudil, že je potřeba omezit populaci. Postup rozebírá Agenda 2030 včetně map budoucnosti. Smyslem má být záchrana planety před ekologickou zkázou z přelidnění. Mluví se o tom dokola přes padesát let, samozřejmě mimo mainstreamová média. Světovládci spočítali, že k jejich obživě stačí malá část dnešní populace lidstva, které považují za dobytek. Škoda, že s tou depopulací nezačnou u sebe, dodávám já.
Apropos, zakladatel konspiracionismu byl JFK, viz jeho slavný projev, v němž.mj. řekl: "V naší zemi existuje spiknutí, které zkouší uvrhnout do otroctví každého muže, ženu a dítě. Než odejdu z této vysoké a vznešené funkce, mám v úmyslu toto spiknutí odhalit." V Dallasu na to doplatil.

"Only the small secrets need to be protected. The big ones are kept secret by public incredulity." (Marshall McLuhan, media guru)

zajagreva
Suzymon, dle vašeho psaní soudím, že budete staršího věku (bez urážky) a už jen z principu nemůžete s největší pravděpodobnosti vidět tak daleko, jako “ti mladí”.
O globálním “restartu” ekonomiky se bavili světoví hráči již několikrát (v nejbližší době to byla 2. Světová válka). Dokonce tyto informace zaznívají i veřejně, šéf americké centrální banky dokonce říká, že díky této světové krizi budou muset zavést digitální peníze (jasné, ty už jsou -a hotovosti je asi 8%). Ne kvůli tomu, že je to pokrok, ale kvůli kontrole a ještě větší centralizaci. S tím souvisejí i ty čipy, jak se o nich mluví, ze je to konspirace - ne není. Platit budete moct i tím, ze to budete jen chtít, jestli víte, jak funguji nanotechnologie, tohle všechno je oficiálně v plánu a je to vývoj, kterému se nevyhneme. Samozřejmě to nebude hned, ale tahle “pandemie” to nastartuje. A to potřebovali. Takže kdo vi a zajima se, tak to musí vidět. Šéf PFizeru rekl, ze vakcín způsobuje neplodnost, proč? Odpovědět si můžete sama.
Přibližně jaký čipy máš na mysli? Čipů kterých se mluví je nespočet.

Zajagreva, to máte pravdu, jsem už starší. A možná, že pro některé jsem stará až moc, a už bych se odtud mohla klidit ;). Jenomže mně se ještě nechce. A představte si že já, možná na rozdíl od Vás, na "digitální peníze věřím" a už dávno mám BTC účet a nemohu stěžovat. A to mi právě tady na poradně právě ti mladí a chytřejší předpovídali, jak špatně skončím a že je to jenom nějaká "pyramida", která brzo skončí a lidé přijdou o peníze. No a já jsem zatím nepřišla ani o korunu, a je tomu naopak.

Ale tomu, že by někdo o vylepšení celosvětové ekonomie usiloval způsobem, že vypustí do světa neovladatelný "mor", který bude bude hubit obyvatelstvo způsobem "neřízené střely", tak tomu teda nevěřím. To by byli ti "chytří", co by tohle vymysleli, hodně blbí, kdyby si nedokázali předem naplánovat, jak by to mělo správně fungovat, aby teda dosáhli pouze snížení obyvatelstva ve světě, a aby si sami nepodřezali větev na které sedí tím, že současně s likvidací obyvatel, také uvedou všechny země do ekonomického chaosu. K čemu by jim to prosím pěkně bylo? Logicky předpokládám, že by něco takového dělali právě kvůli tomu, aby ještě víc zbohatli. No a po takovémto ekonomickém "harakiri", jim to ještě dlouho potrvá, než budou moci zase spokojeně týt...

Suzy vidím to úplně stejně. Vypustit do světa neřízenou střelu nemá logiku. To by mohlo dopadnout úplně stejně jako čistky v táboře míru a socializmu, které taky semlely i jejich strůjce.
dejv111*

Každopádně je dost pravděpodobné z informací, které jsou veřejně dostupné a dle dějů, které probíhají, že do konce roku padne dolar a bude tu krize jako řemen... Jestli to skutečně nastane, těžko na 100% tvrdit, ale největší firmy začínají obchodovat v bitcoinu, takže asi ví proč a co se chystá, Lavrov na schůzi s Čínkým představitelem vyzýval k opuštění od dolaru jako platebního prostředku (asi ví proč). Doporučuji všem diverzifikovat úspory, nakupte si aspoň trochu zlata, ale spíše stříbra (to je dlouhodobě podhodnocené, poletí nahoru, až padne trh s papírovým stříbrem - v Austrálii už mincovně došlo stříbro, lidé začli za papírové stříbro chtít skutečný kov) a nemějte všechyn peníze na účtě, protože to je místo, kde o ně na 100%, když se něco semele, přijdete. Nákup nemovitosti taky není špatný nápad, ale ony jaksi teď moc nejsou, nebo je jich hodně málo.

A ucpání Suezu není náhoda, ale záměr a asi až časem se dozvíme, s jakým cílem.

dejv111*

Tak jestli jste Suzy a Jenyku všimli, tak v Číně už mají od viru relativně klid, ale likviduje se ekonomicky Evropa... Dálný východ ekonomicky roste. To jen tak k zamyšlení... Zlatá miliarda (půl miliarda) je dlouhodobý plán, už tu někdo zmiňoval Agentu 2030...

zajagreva
Suzymon: mate muj obdiv, ze jste šla do něčeho jako je kryptosvět. Klanim se, dnes je tohle budoucnost a kdo ukládá peníze jen do fiatu, tak je blázen. Urcite mate v planu nechat btc svým potomkům.
dejv111*

Na BC pozor, je to s ním jak na houpačce. Jsou i jiné kriptoměny, které zatím nemají tak vysokou hodnotu, ale pomalu rostou. Určitě se ale vyplatí si i sem trochu peněz odložit.

Zajagreva, potomkům pochopitelně zanechám všechno to, co po mně zbude. Jak všichni dobře víme, tak rubáš žádné kapsy nemá. ;) Ale než mne do něho obléknou, tak si dělám a hodlám dělat ještě dlouho radost tím, že si za za své peníze pořizuji to, po čem zatoužím. Já mám peníze zdravě ráda a chovám k nim respekt, protože jsou prostředkem k tomu, abych byla svobodný a nezávislý člověk. A doufám, že to tak zůstane až do toho konce. Moje děti můj způsob života znají a nebojí se, že bych všechno rozfofrovala. ;)

jajo
Novy svetovy rád ma svoji ekonomiku. Kde nejsou strední a malí podnikatelé a svobodný trh a ani pro pravdivú vedu. A lidé..predse víte ako je prej hodne lidí a malá planeta Zem, neni pro vsechny zevraj neuzivi vsechny lidi, precti si Gatesa. Aneb o transhumanizmu. Casom bude mene detí. A strujci NWO potrebuji suciastky pre seba. Jo transhumanizmus je nova civilizace. Kde clovek nic neznamená, méne jak zver.

Já bych řekla, že "chudák" Bill Gates ani netuší, co všechno je pod záštitou jeho jména na internetu prezentováno. Takže se mi nechce věnovat svůj čas, na čtení všelijakých katastrofických hoaxů. Ono mi totiž úpně stačí to, co už prožívám v realitě. ;)

dejv111*

To máte jak ty "hoaxy" na Aeronetu s kovid pasy před rokem, že? :) No a rok se s rokem sešel a je to pomalu realita... Já se pořád ptám, co se člověku musí stát škaredého, aby prozřel... Asi se mají lidi pořád dobře a nepotřebují o věcech přemýšlet více do hloubky.

No a proč by mne měly znepokojovat "covid-pasy"? Předpokládám, že mluvíte o tom, že člověk který bude chtít vycestovat do jiné země, bude muset mít někde potvrzené, že je očkovaný proti "covidu". A co je na tom divného? Přece existují i jiné nemoci, proti kterým je nutné být očkován, jinak do té dotyčného do té země nepustí. Tak jedna vakcína navíc přece není žádný problém. Moje kamarádka cestuje po celém světě a než vyjede tak musí postoupit několik očkování a také to má asi v nějakém dokladu o očkování, který musí předložit a pokud vím, tak jí to nikdy nevadilo. Chce cestovat po světě, tak musí dodržovat pravidla. Tak proč by měl někomu vadit nějaký "covid-pas"? Ta nemoc je zlá a lidé se musí chránit, co je na tom špatného? Tohle teda za hoax nepovažuji.

gordon
hodnocení

protoze to pripomina zpusob jak se zenou ovce na porazku ...nejdriv z pastvin stádo nahnat do ohrady a pak jim utnout tipec ...z pastvin ...tedy z volnosti jsme uz v ohrade...cestovat uz jedine s obojkem...no a ted jen cekat az prijde ta porazka...beeee

gordone, ale to máte asi Vy, páč já nic takového nemám a ani se neobávám.

gordon
hodnocení

Tim lepe pro Vás pane. Ja jsem zase pripo**any strachy.

Nejhorší smrt je z vyděšení *smich*

gordon
30.03.21 19:12
hodnocení

*smich*

gordon
30.03.21 19:24
hodnocení

*vtip*

jajo
hodnocení

0x
Stará vec. Novy svetový rád. Co si myslite kto vymyslel new age. Jedna civilizace ta krestanská padla a druhá sa zacína uz dost dlouho, no ta bude dosti brutalní k lidské slobode. Nedá sa nic delat.

vilik*
hodnocení

0x
Kdyby někdo měl pocit, že jsou fyzické peníze bezcenné, rád vás vašich zbytečných bankovek a mincí v české i několika světových měnách zdarma zbavím.
Nabídky prosím do komentářů.
Platí do odvolání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]