Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Divný pocit a kamarádce se to děje taky

Od: elinkakakalinka odpovědí: 14 změna:
dobrý den. Možná vám to přijde jako dětinská vymyšlená věc, či jak to říct, ale často se mi stává, že vidím něco, co se stane, nevím jestli je to sen nebo nějaký záblesk, fakt nevím. (uvedu příklad. Viděla jsem jednu holku o rok starší než já v jednom obchodě. Ještě ten den jsem ji tam viděla "doopravdy"). Nevěděla jsem, co s tím, a tak jsem to nikomu neřekla. Nedávno se mi svěřila kamarádka, že se jí něco takového stává. Svěřila jsem se jí též a došli jsme k různým debatám, že mě původně potkat neměla, že měla jít jinudy atd. Je to má kamarádka, opravdu jí věřím. Znamená to něco? Prosím, myslím to vážně, budu čekat na odpověď. Děkuji, Levíčková

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den,

může to být náhoda a můžou to být určité tzv. předtuchy. Těžko to takto posuzovat.

Existuje obor, který je nazván - parapsychologie. Informací o parapsychologii je na netu hodně. Tady je odkaz na jeden soubor o tom, který jsem náhodně vyhledal na internetu a kde je základní přehled názvosloví.

jaluvka.com/...

Spousta lidí tvrdí, že nic takového, jako je jasnovidnost nebe telepatie apod. neexistuje. V minulosti existovali lidé, kteří tyto schopnosti měli - např. Edgar Cayce, Wolf Messing, Vangelia Gušterová (které se říkalo baba Vanga).

Informací o těchto lidech můžete vygooglit dost.

O životě Wolfa Messinga byla vydána i kniha. Možná je ke stažení zde

ulozto.cz/...

Tady je odkaz na stránku wikipedie na článek o E. Caycem

cs.wikipedia.org/...

doplněno 24.03.21 12:18:

Co se týká "náhodných "potkání se (setkání) , tak možná by Vás zajímal článek o tzv. synchronicitě, na který dávám odkaz:

cs.wikipedia.org/...

Možná by vás zajímal jeden dokumentární pořad , na který dávám odkaz (ale samozřejmě je možné to, že lecos v tom dokumentárním přadu je vymyšlené).

ulozto.cz/...

vidjananda

Ano, tyto věci popisuje mnoho lidí. Často je varovaly před nebezpečím. Někdo má tyto vize či sny i pravidelně. Někdo je zase nemá nikdy a může mít tedy sklon je popírat, ale to je jen nedostatek zkušenosti. Problémem býva je využít, protože ne vždy se dá určit doba, kdy daná situace nastane.

Telepatii u zvířat zkoumal např. nekonvenční vědec dr. Ruper Sheldrake. V češtině vyšla jeho kniha "Váš pes to ví" (Dogs that know) o domácích zvířatech, která vědí, že se jejich majitel vrací domů (v nepravidelnou dobu), což je běžná zkušenost jejich chovatelů.

smode*
hodnocení

2x
Hezký den. A v čem je problém? My jako lidé nevíme skoro nic o pravé podstatě světa ač si často někteří méně znalí myslí opak. Mojí sestře se už léta zdají sny které mi pak vypráví a já na ně reaguji většinou: "to je ale pěkný nesmysl". A pak se třeba do dvou let (různě) opravdu stanou. Tedy ona ve snech vidí některé linie budoucnosti. Sama nerozumí proč tomu tak je a kdybych u toho nebyl tak bych nevěřil. Prostě je bezpochyby něco mezi "nebem a zemí" a myslet si že existuje jen to na co si můžu tzv. "sáhnout" je vrchol ignorantství a prachsprosté lidské sebestřednosti kterou může praktikovat opravdu jen prosťáček co si nevidí ani na špičku nosu.
zajagreva
Mezi nebem a zemi to urcite není. Je to součást života a není to nic nenormálního, tyhle věci lidská mysl umí dokázat, jen to umí zlomek lidi a ostatní zajímají jen prachy, a ne rozvoj vědomi.

hodnocení

1x

Jsou to prostě náhody, kterým přisuzujete význam.

Náhody neexistují!

gordon

stejne jako chaos...kterym nazyvame vse cemu nerozumime tak je ve skutecnosti organizovany řád. Stejne tak i náhoda je řád jemuž nerozumíme.

Vaše starosti bych chtěl mít.

iz*
hodnocení

1x

Ano, znamená. Znamená to, že se podobné věci stávají každému. Někdo jim nevěří a pustí je hned z hlavy, někdo tomu věří a připisuje tomu nějaký skrytý hlubší význam.

A někdo se (jako ty) zeptá jiných a zjistí, že se podobné věci někdy stávají.

hodnocení

0x

Jestli nějaký jev něco konkrétního může znamenat, to nevím. Pojem náhoda nelze jednoznačně definovat. Subjektivně může být nějaký jev považován za náhodný, pokud dotyčný člověk nezamýšlel dosažení něčeho a nijak to neplánoval.

Pojem osud taky nelze jednoznačně definovat. Prakticky "řešeno", je otázka, zda jsou předtuchy nějak prakticky využitelné.

Další ne zcela jasně definovaný pojem je pojem intuice.

Tady je odkaz na článek nějakýho psychologa o intuici:

psychoterapeut.net/...

gordon
hodnocení

0x

obcas mam pocit (2-3x do roka), ze to co delam tak o tom se mi driv nekdy zdalo, ze to budu delat, nebo ze se na tom miste budu nachazet. Proste mi prijde to misto...treba prace, chodba kterou jdu najednou povedome...jako bych to uz nekdy videl ve snu (treba pred nekolika mesici)...je to jen pocit...mozna ma moje pamet spatne ulozene myslenky ...nevim.. ale tak to je.

gordon

asi Déjà vu

hodnocení

0x

Také mám podobné zkušenosti. Nemusí to znamenat nic důležitého, ale také může. To se nedá takto dopředu říct.

hodnocení

0x

Deja vu je zazitek, kdy mozek chybne vyhodnoti to co se v danem okamziku deje jako vzpominku...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]