Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zahrádka a vše okolo ní III.

Od: papene* odpovědí: 100 změna:

*vtip*Ano.Ona už začínala kvést.Paráda.

Ještě tyto zasadit.

Zahrádka a vše okolo ní III.

100 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kytka*
hodnocení

0x

No ona je krásná.

doplněno 17.04.10 00:38:

Fakt toho nemáš málo*vtip*

doplněno 17.04.10 00:41:

tak to ani náhodou*stop*,to bych nedala.*ee*

doplněno 17.04.10 00:49:

jasně aspoň budeš koukat za plot na pěkný kytky a pak si je jako půjdeš ukrást,až ti nějaký na zahradě zhynou*smich*já tady šetřím místo abychom nebyly hned zase na 100.

papene*
hodnocení

;)Ale dát za ní 570kč se mně moc nechtělo.Dlaň svěděla.*plac*

doplněno 17.04.10 00:44:

*ua*Tak já okoukaný kytky dám za plot a na zahradu dám neokoukané.A hned budu mít místo.*haha*

doplněno 17.04.10 00:59:

JJ máš za 1*.Ale za plotem mám pole a za polem je zahrada a tam si nějaký pablb vystavuje svoji zeměd.techniku.*bzum*

kytka*
hodnocení

0x

Tak Pap je posekáno? Už to hodnotíš?Jak sekačka makala?

doplněno 17.04.10 16:44:

Takže zasázíno a pokafováno*kafe* a pokocháno :)*frajer*ale sekání se bráníš *stop*ty nebo sekačka?:D

papene*
hodnocení

;)Vše možné ano, ale posekáno ještě ne.*zed*

pt®

Když před pár dny bylo deštivo, a já šla na zahradu pro psa, zůstala jsem koukat, jako blázen, co se objevilo malinkých slimáků. Teď jsou někde zalezlí, ale už teď je mi z nich zle, že mi zase všechno ožerou. Už je máte někdo také? A co s nima, nejraději bych na ně nalíčila něco už teď. PT /stařenka/

kytka*

Zkuste na nějaké místo bokem položit 3-4 prkna a uvidíte oni pod ně zalezou a pak je seberete naráz. Kontrolujte to častěji aby tam nestačili na klást vajíčka a nemnožili se tam.Já je zatím nemám.

pt®

Myslím si, že jsou zalezlí pod pražcema. Máme z pražců udělané schody na terasu a jsou usazeny v písku. S pražcema nehnu a v písku vajíčka nenajdu. Jak na ty parchanty mrňavý než vyrostou a všechno mi ožerou, ach jo. PT /stařenkla/

kytka*

To je možné, oni si libují v takových skrýších*nevi*

lm®

Někde jsem četla,že slimáci mají rádi pivo.Kyblík s pivem narafičit oni tam vlezou a prý už nevylezou...Tak jsem zapátrala a hle

hobby.idnes.cz/...

Třeba Vám to pomůže.

pt®

Im, moc děkuji, asi to pivo zkusíme. Kačeny nemám, to by byl užitek dvojí. PT /stařenka

doplněno 19.04.10 20:37:

Ježkovy oči, aby náš pes nebo sousedovic kočky neběhali po zahradě nalitý. *ee* PT /stařenka/

papene*
hodnocení

Hlavně aby ho nevychlemcal někdo jiný.*pivo*

kytka*

To by se nám líbilo,že? Mít takovou nádheru nemusíme ani sekat

Zahrádka a vše okolo ní III. #2
papene*
hodnocení

Nerejpej masožravko.*bum*

kytka*

*haha**slunce**hi**haha**slunce**vtip*tobě se ta krása snad nelíbí?*nevi*

karina*

kytko, krása, počítám někde ve středomoří. U nás doma tedy ne ( zatím *smich*) k.

kytka*

Sladké Santorini ááááááááááááááááááááách

papene*
17.04.10 21:04
hodnocení

Řecko.

Zahrádka a vše okolo ní III. #3
kytka*

Víš mě papko nedráždi,*bum* já už si za 6 týdnů tu krásu a dobrotu užiju.*slunce**placni*

papene*
hodnocení

Sopka Tě nepustí.Tak už vyraz teď.*smich*

Zahrádka a vše okolo ní III. #4
kytka*

Myslím,že do té doby se soptík vyfuní*uf*

papene*
hodnocení

*stop*Já ani ne.Sekačka je v krabici, ale dělala jsem něco jinšího.*uf*Zítra to zmáknu.Bude ještě tepleji.*slunce*

kytka*

A copak jsi dělala? Jestli to není tajemství? Sázela?*nevi*

papene*
hodnocení

Ale je to hezký soptík.Hajzl jeden.

Sříhala jsem plazivky u jezírka.Ale hlavně jsem likvidovala bordel okolo sporáku*blee*.Vytáhnout ho a vše co k tomu patří.Děsně blbá práce.*zed*

kytka*

No to jo , takže všehochuť a zítra se budeš opalovat venku, dneska to pěkně pražilo*slunce**slunce**slunce*

papene*
hodnocení

JJ se sekačkou.*haha*

A co jsi ty spáchala?

doplněno 17.04.10 21:53:

A jaké odkvetlé kvítí?

kytka*

Dnes jsem byla do poledne v práci a odpoledne jsem relaxovala u kytiček , ostřihovala okvétající a smažila jsem se na sluníčku.No byla jsem na poraďte.*hej*

papene*
hodnocení

:DJak jinak.

Zde malá inspirace.*placni*

kytka*

no odkvétají mi valem tulipány a narcisky*plac* a je potřeba ty květenství odstraňovat.Jinak ta inspirace-díky moc pěkné pokoukání, na kytičky se vždycky ráda koukám*hej*

papene*
hodnocení

A dneska nikdo nic nedělal.*nevi*

kytka*

nebyl čas , dnes také ne, :D

papene*
hodnocení

*smich*To se mně dnes urodilo. *sok*

Zahrádka a vše okolo ní III. #5
binka*

ˇAáááá...kde jsi koupila semínka? *smich* to je krása...škoda, že to nevyroslo už uzený ...*haha*

papene*
hodnocení

;)Já byla ráda za obyč a ty hned uzený.*bum*

papene*
hodnocení

Už se blížíme k cíli.Ještě tyto a je to.*uf*

Zahrádka a vše okolo ní III. #6
papene*
hodnocení

marenko já už srp asi nemám.Ale hráblí máme spoustu.Jen ty ruce chybí.*haha*

kytka*

Tak Pap,ty už to bereš zgruntu, už to bude venku?

papene*
hodnocení

*stop*Nebude.Zase straší až -4 st..Budu stále pendlovat, sem- tam*bezim**uf*

papene*
hodnocení

A co takový strom?:D

doplněno 20.04.10 22:53:

*bzum*omyl.Pu nějak se tě nemohu zbavit.*smich*

Zahrádka a vše okolo ní III. #7
papene*
hodnocení

Tak teď ten strom.*uf*

Zahrádka a vše okolo ní III. #8
sebod*

Ten strom je fakt nádhernej...:)

kytka*
hodnocení

0x

Tak co je dnes nového na Vašich zahrádkách ,jistě se sázelo, selo.*slunce*

pt®

Kytko, holky se večer přiženou utahané ze zahrádky a z čerstvého vzduchu a pak nám sdělí své výtvory. A co jste vytvářela dnes vy?Já mám skluz, pečuji o nemocného manžela /má angínu/, vařím, peru, domácnost a tak. PT /stařenka/

doplněno 24.04.10 18:53:

A to jste Kytko dobře udělali. Odpočinek je taky potřeba. PT

kytka*

Já dnes na zahrádce nic, ;)měli jsme s manželem pohodu, byli jsme sami-tak jsme jen seděli venku, kafčo a povídali, byl hic,že se mi dnes fakt nic nechtělo.Je to třeba ostuda ,ale musí se taky relaxovat.*smich*

papene*
hodnocení

*uf*Přesazování,sázení, plus malování terasy.Na trávník se už nedostalo.*zed*Zítra je taky den.

kytka*
hodnocení

0x

Sebod tobě by se hodil skeboard to by bylo senza.*vtip**tanec*

doplněno 25.04.10 13:05:

sedneš na něj a jedeš kam potřebuješ:D

jabraka*
hodnocení

0x

Tento strom,Pap,jsem si také vyfotil.Jmenuje se Dračí strom.

JABRAKA

Zahrádka a vše okolo ní III. #9
pt®

Tak jsem tu. Dnes jsem byla pilná. *uspech* Vysázela jsem deset truhlíků a 50 sazeniček, do každého 5 kousků. Mám to na pražcích, abych měla z kuchyně na co koukat. Všechno jsem zalila dešťovkou ze sudu. Dnes je opravdu teploučko, *slunce* teď kolem půl páté je + 22 ve stínu, na dvorku. Doufám, že nebude mrazík. PT /stařenka/

kytka*

Tak to je paráda, kytičky porostou jak z vody. Mrazíky už nehlasí,tak už to půjde nechat venku.*slunce*

kytka*
hodnocení

0x

Tak jsem dnes sázela sázela sázela , truhlíky , květináše vše co se dalo jsem osázela, až se to rozroste dám fotečku.

papene*
hodnocení

*palec*Pilná včelička.A máš to venku?*slunce*

sebod*

Venku to nemá... soused by z toho mohl divočet *sok*:D

kytka*

jasně že je to venku, nikam to nosit nebudu. Už jsem s tím nošením skončila.:DAť si příroda poradí.

papene*
hodnocení

Tak opět přesazovat.*uf*

Zahrádka a vše okolo ní III. #10
papene*
hodnocení

A ještě zbyteček.:D

Zahrádka a vše okolo ní III. #11
kytka*

Já sázela ještě včera převislé ,ale na tyto se také chystám jen musím narazit na pěkné silné ,jako jsou ty tvoje. U nás měli mrzáčky.Třeba budou mít za týden na pouti, také sem jezdí někdo prodávat.

doplněno 01.05.10 23:27:

Jé ty tabáky to bude vůně*tuc*balzamínky mi to nejdou v tom vedru, karafiátky jsem už zasadila.

papene*
hodnocení

:)Já dávám balzamínku na terasu.Karafiátky už jsou taky zasazeny.Ale kam ten zbytek, čert ví.:D

kytka*

Já tu fakt nemám kousínek stínu.Jeden rok jsem si je koupila, ale byly chudinky a zhynuly. To už je tak 15 let, kdy jsme byli v Itálii a tam t je hodně pěstujou,nechala jsem se zlákat. Jo už za ty leta vím čeho se musím vyvarovat.

papene*
hodnocení

Tady je šípk.Růženka.To je před týdnem.Dnes je to je už zase plnější.:D

Zahrádka a vše okolo ní III. #12
kytka*

Moc hezké a až to vše povyroste*tanec*to bude nádhera, jsi šikulka*palec*

papene*
hodnocení

*hi*Dík,ještě natřít domeček.Teď tady prší, tak to poroste jak z vody.Hlavně plevel.*smich*

kytka*

To jo u nás včera sprchlo a je to znát . Já už *bezim*spát ,dobrou.

papene*
02.05.10 00:28
hodnocení

*jasne*dobrou.

papene*
hodnocení

Kytko neznáš rostlinku BOUGAINVILLEA?*nevi*

Zahrádka a vše okolo ní III. #13
kytka*

Pap znám, ale nepěstuji ji. Jen ji mooooooooc obdivuji.

doplněno 02.05.10 08:30:

já bych neměla podmínky na její přezimování

papene*
hodnocení

*sok*Včera jsem na ní zírala v zahradnictví.Mají takovou malou tvarovanou jako stromeček.Náááádherná.

Ta by ti na zahrádce nejspíš šla.Snáší vedro jako ty.*smich*

Zahrádka a vše okolo ní III. #14
kytka*

Ano to jo ,ale co v zimě s ní? Nerada bych o ni přes zimu přišla.

papene*
hodnocení

:)Jen na chladnějším místě a omezit zálivku.

zahrada.cz/...

stredoceskestavby.cz/...

doplněno 02.05.10 08:46: Rostliny: Bougainvillea - bugenvilea

Poslal(a) zahradnictvikruh 25.11 2007 20:00:39 (17394 čtenářů)

Domovem bouganvileí je jihoamerická brazilská vysočina, kde je objevil francouzský admirál Louis de Bougainville a přivezl je do Evropy. Na našem trhu je k dostání několik druhů a kultivarů liánovitě rostoucího keře, který je možno pěstovat u nás v přenosných nádobách, kde mohou dorůst do velikosti 3 m. Z tohoto důvodu je nutné zajistit trvalou opěru (stojan, mříž, pergolu). Příliš bujně rostoucí rostliny můžeme tvarovat řezem.

Bouganvileu vysazujeme do běžně dostupného zahradnického substrátu a dáme ji na stanoviště, kde bude mít dostatek světla (slunečního svitu). V létě ji přemístíme ven, na místo chráněné před větrem. Vhodné je umístění před světlou zdí, kde zužitkuje i odražené světlo.

Bouganvilea je považována za jednu z nejkrásnějších kvetoucích rostlin, ale s květy je to takto: největším lákadlem pro oči i hmyz, jsou ve skutečnosti (dle druhu) růžovofialově, bíle, žlutě, oranžově, cihlově nebo krvavě zbarvené listeny, zatímco nenápadné krémové květy zpravidla unikají pozornosti. Kvete od dubna až června, ale protože v našich podmínkách je méně tepla a světla , někdy i později.

V době vegetace rostlinu vydatně zaléváme, ale pozor na přelití, které škodí. Do srpna je vhodné týdně přihnojovat, protože je náročná na živiny.

V září můžeme příliš dlouhé výhony seříznout a přeneseme ji domů, opět na světlé stanoviště s teplotou okolo +10°C. Zálivku omezíme na minimum.V období zimování pozor na chlad odspodu - mohly by začít zahnívat kořeny. Každé 2 roky jí na jaře přesadíme do nového substrátu.

Bougainvillea - bugenvilea

Bougainvillea - bugenvilea
doplněno 02.05.10 08:47:

*cteni* garten.cz/...

kytka*

Mě je to jasné ale mě by se líbila pěkná pnoucí a to bych ji nemohla nosit domů, takže výsledek je jasný Pap, -nemusím a nemohu mít vše. *plac*Já jsem si je to asi už 3-4 roky koupila TRUBAČ, že prý hrozně rychle roste a krásně kvete,/vždy ho obdivuji v Řecku/ to víš tam je vše mega, protože jim prospívá místní klima. První rok vyrostl asi do 2 m to byl v květináči a pak jsem ho zasadila do záhonu ke zdi -je to chudák ,uvidím letos co provede ,odborně:Djsem ho ostříhala ,tak jsem zvědavá .Již má připravenou oporu, po ktré bude šplhat/jestli?/ A navíc prý kvete až tak 4-5 rok .Už se těším jak bude až na střechu,prý doroste až 5m *smich*

doplněno 02.05.10 11:19:

Tak jsem na trubač před chvílí koukala,začíná obrážet, budu více hnojit než jindy ,snad pokvete.*modla*

papene*
hodnocení

Čím ho budeš hnojit?

*bezim*Už jsem si ji byla koupit.:D

kytka*
hodnocení

0x

Tak jsi PAP zasázela?Já dneska natírala ,tak zítra dám foto:D

papene*
hodnocení

;)Ne,ne v sobotu na trhu do ní ještě vrazim nějakou kačku a koupím ji nějaký bejvák.Snad to vydrží.*modla*

doplněno 02.05.10 20:26:

Copak jsi natírala?

Zahrádka a vše okolo ní III. #15
kytka*

No je krásná, tys prostě neodolala, tak pěknej vyber bejváček,ať se jí u tebe líbí. Mám hnojivo na květ tekuté i granule, tak začnu až olistí.Možná dám slepičince.:Ddojdu je vyloudit.

kytka*

Vše co přišlo pod ruku*vtip*jsem natřela,zítra uvidíš, dnes by to ještě lepilo.Zítra to vymyslím a udělám*tanec*

papene*
hodnocení

*zed*Bude to zase dilema.Víš jaký tam mají výběr.*uf*

Tak to ti poroste jako z vody.

kytka*
hodnocení

0x

PAP. to nevadí,že bude pršet, dešťová závlaha je stejně nejlepší. A na sobotu do Berouna bude hezky*tanec*

papene*
hodnocení

Teď jsem byla venku a leje jak z konve.*blee*A prudší.

kytka*

Tráva roste jako blázen, ob den by se mohla sekat*vtip*jen ať prší, když tam nemusím:D

papene*
hodnocení

To mně povídej.A já se k tomu dnes nedostala*zed*.

kytka*

Pap tys ten lijavec poslala sem ,no to je mazec*uf**modla*

papene*
hodnocení

To jsem, ale neměla v ůmyslu.*stop*

kytka*
hodnocení

0x

sela jsem semínka ve stejnou dobu a vida, jedněm se nechce na svět*nevi*

Zahrádka a vše okolo ní III. #16

kytka*
hodnocení

0x

2 květináč- ty už statně rostou

Zahrádka a vše okolo ní III. #17
kytka*

kvetoucí koutek

Zahrádka a vše okolo ní III. #18

kytka*
hodnocení

0x

už jsem tu

Zahrádka a vše okolo ní III. #19

kytka*
hodnocení

0x

ibišek si našel sezení:D

Zahrádka a vše okolo ní III. #20
papene*
hodnocení

Takže to natírání bylo toto šmoulování?:D

kytka*

Tak trochu jsem si udělala řecký koutek se šmoulí barvou.*tanec*

papene*
hodnocení

*vtip*Říkala jsem si, že je mi ta barva povědomá.*palec*Ale trefila jsi ji!Paráda.Máš taky Metaxu?:D

Já mám na bugatku taky provizorní místo.;)

Zahrádka a vše okolo ní III. #21
kytka*

Ta si dřepla :D, no jsem zvědavá jak ti poroste.Metaxu nemám -neboj blíží se TO.*slunce**slunce**frajer**frajer**slunce*

papene*
hodnocení

*vtip*Teď právě hlásila rosnička, že v Řecku je 25st.*slunce*

kytka*

No dej si počasí letoviska a na Rhodosu je krááááááááááááááááááááááásně*tanec**frajer**slunce**pivo**slunce*

papene*
hodnocení

*bezim*Musím jít ještě něco udělat z dnešníma dalšíma kytkama.*uf*

Zahrádka a vše okolo ní III. #22
kytka*

Sis koupila Hortenzii? Bílou? Já dnes taky ještě koupila páskaté muškáty a salvie a mini muškátky a ty milionbellsy oranž.Tak to pěkně zasaď*placni*

papene*
hodnocení

*tuc*Jj, mamča si ji vybrala.Je pnoucí.Nemáš s ní zkušenosti?*vtip*

kytka*

nemám zkušenost s hortenziemi oni spíš snesou polostín

papene*
hodnocení

Jak vypadají- páskaté muškáty a mini muškátky.

kytka*

já ti je zítra vyfotím , mají okrasné listy jedny s bílým a druhé se žlutým melírem a ty mini no uvidíš

papene*
hodnocení

To myslíš nějaký takový?*nevi*

Zahrádka a vše okolo ní III. #23
kytka*

No vidíš ty ho máš, tobě to vrtalo hlavou viď .*smich*

papene*
hodnocení

To mně teď řekla mamča, že si myslí že je to on.A měla pravdu.*smich*Akorát ten název je zvláštní.

Ještě ty mini.Musím se podívat do fotek, jestli tam náhodou taky není.;)

*plac*Končíme další 100.To nám to uteklo.*bezim*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]