Nejste přihlášen/a.
Ano.Ona už začínala kvést.Paráda.
Ještě tyto zasadit.
No ona je krásná.
doplněno 17.04.10 00:38:Fakt toho nemáš málo
tak to ani náhodou,to bych nedala.
jasně aspoň budeš koukat za plot na pěkný kytky a pak si je jako půjdeš ukrást,až ti nějaký na zahradě zhynoujá tady šetřím místo abychom nebyly hned zase na 100.
Ale dát za ní 570kč se mně moc nechtělo.Dlaň svěděla.
Tak já okoukaný kytky dám za plot a na zahradu dám neokoukané.A hned budu mít místo.
JJ máš za 1*.Ale za plotem mám pole a za polem je zahrada a tam si nějaký pablb vystavuje svoji zeměd.techniku.
Tak Pap je posekáno? Už to hodnotíš?Jak sekačka makala?
doplněno 17.04.10 16:44:Takže zasázíno a pokafováno a pokocháno
ale sekání se bráníš
ty nebo sekačka?:D
Když před pár dny bylo deštivo, a já šla na zahradu pro psa, zůstala jsem koukat, jako blázen, co se objevilo malinkých slimáků. Teď jsou někde zalezlí, ale už teď je mi z nich zle, že mi zase všechno ožerou. Už je máte někdo také? A co s nima, nejraději bych na ně nalíčila něco už teď. PT /stařenka/
Zkuste na nějaké místo bokem položit 3-4 prkna a uvidíte oni pod ně zalezou a pak je seberete naráz. Kontrolujte to častěji aby tam nestačili na klást vajíčka a nemnožili se tam.Já je zatím nemám.
Myslím si, že jsou zalezlí pod pražcema. Máme z pražců udělané schody na terasu a jsou usazeny v písku. S pražcema nehnu a v písku vajíčka nenajdu. Jak na ty parchanty mrňavý než vyrostou a všechno mi ožerou, ach jo. PT /stařenkla/
Někde jsem četla,že slimáci mají rádi pivo.Kyblík s pivem narafičit oni tam vlezou a prý už nevylezou...Tak jsem zapátrala a hle
Třeba Vám to pomůže.
Im, moc děkuji, asi to pivo zkusíme. Kačeny nemám, to by byl užitek dvojí. PT /stařenka
doplněno 19.04.10 20:37:Ježkovy oči, aby náš pes nebo sousedovic kočky neběhali po zahradě nalitý. PT /stařenka/
Já ani ne.Sekačka je v krabici, ale dělala jsem něco jinšího.
Zítra to zmáknu.Bude ještě tepleji.
Ale je to hezký soptík.Hajzl jeden.
Sříhala jsem plazivky u jezírka.Ale hlavně jsem likvidovala bordel okolo sporáku.Vytáhnout ho a vše co k tomu patří.Děsně blbá práce.
Dnes jsem byla do poledne v práci a odpoledne jsem relaxovala u kytiček , ostřihovala okvétající a smažila jsem se na sluníčku.No byla jsem na poraďte.
Kytko, holky se večer přiženou utahané ze zahrádky a z čerstvého vzduchu a pak nám sdělí své výtvory. A co jste vytvářela dnes vy?Já mám skluz, pečuji o nemocného manžela /má angínu/, vařím, peru, domácnost a tak. PT /stařenka/
doplněno 24.04.10 18:53:A to jste Kytko dobře udělali. Odpočinek je taky potřeba. PT
Tak jsem tu. Dnes jsem byla pilná. Vysázela jsem deset truhlíků a 50 sazeniček, do každého 5 kousků. Mám to na pražcích, abych měla z kuchyně na co koukat. Všechno jsem zalila dešťovkou ze sudu. Dnes je opravdu teploučko,
teď kolem půl páté je + 22 ve stínu, na dvorku. Doufám, že nebude mrazík. PT /stařenka/
Tak jsem dnes sázela sázela sázela , truhlíky , květináše vše co se dalo jsem osázela, až se to rozroste dám fotečku.
jasně že je to venku, nikam to nosit nebudu. Už jsem s tím nošením skončila.:DAť si příroda poradí.
Já sázela ještě včera převislé ,ale na tyto se také chystám jen musím narazit na pěkné silné ,jako jsou ty tvoje. U nás měli mrzáčky.Třeba budou mít za týden na pouti, také sem jezdí někdo prodávat.
doplněno 01.05.10 23:27:Jé ty tabáky to bude vůněbalzamínky mi to nejdou v tom vedru, karafiátky jsem už zasadila.
Já dávám balzamínku na terasu.Karafiátky už jsou taky zasazeny.Ale kam ten zbytek, čert ví.:D
Já tu fakt nemám kousínek stínu.Jeden rok jsem si je koupila, ale byly chudinky a zhynuly. To už je tak 15 let, kdy jsme byli v Itálii a tam t je hodně pěstujou,nechala jsem se zlákat. Jo už za ty leta vím čeho se musím vyvarovat.
Pap znám, ale nepěstuji ji. Jen ji mooooooooc obdivuji.
doplněno 02.05.10 08:30:já bych neměla podmínky na její přezimování
Včera jsem na ní zírala v zahradnictví.Mají takovou malou tvarovanou jako stromeček.Náááádherná.
Ta by ti na zahrádce nejspíš šla.Snáší vedro jako ty.
Jen na chladnějším místě a omezit zálivku.
Domovem bouganvileí je jihoamerická brazilská vysočina, kde je objevil francouzský admirál Louis de Bougainville a přivezl je do Evropy. Na našem trhu je k dostání několik druhů a kultivarů liánovitě rostoucího keře, který je možno pěstovat u nás v přenosných nádobách, kde mohou dorůst do velikosti 3 m. Z tohoto důvodu je nutné zajistit trvalou opěru (stojan, mříž, pergolu). Příliš bujně rostoucí rostliny můžeme tvarovat řezem.
Bouganvileu vysazujeme do běžně dostupného zahradnického substrátu a dáme ji na stanoviště, kde bude mít dostatek světla (slunečního svitu). V létě ji přemístíme ven, na místo chráněné před větrem. Vhodné je umístění před světlou zdí, kde zužitkuje i odražené světlo.
Bouganvilea je považována za jednu z nejkrásnějších kvetoucích rostlin, ale s květy je to takto: největším lákadlem pro oči i hmyz, jsou ve skutečnosti (dle druhu) růžovofialově, bíle, žlutě, oranžově, cihlově nebo krvavě zbarvené listeny, zatímco nenápadné krémové květy zpravidla unikají pozornosti. Kvete od dubna až června, ale protože v našich podmínkách je méně tepla a světla , někdy i později.
V době vegetace rostlinu vydatně zaléváme, ale pozor na přelití, které škodí. Do srpna je vhodné týdně přihnojovat, protože je náročná na živiny.
V září můžeme příliš dlouhé výhony seříznout a přeneseme ji domů, opět na světlé stanoviště s teplotou okolo +10°C. Zálivku omezíme na minimum.V období zimování pozor na chlad odspodu - mohly by začít zahnívat kořeny. Každé 2 roky jí na jaře přesadíme do nového substrátu.
Mě je to jasné ale mě by se líbila pěkná pnoucí a to bych ji nemohla nosit domů, takže výsledek je jasný Pap, -nemusím a nemohu mít vše. Já jsem si je to asi už 3-4 roky koupila TRUBAČ, že prý hrozně rychle roste a krásně kvete,/vždy ho obdivuji v Řecku/ to víš tam je vše mega, protože jim prospívá místní klima. První rok vyrostl asi do 2 m to byl v květináči a pak jsem ho zasadila do záhonu ke zdi -je to chudák ,uvidím letos co provede ,odborně:Djsem ho ostříhala ,tak jsem zvědavá .Již má připravenou oporu, po ktré bude šplhat/jestli?/ A navíc prý kvete až tak 4-5 rok .Už se těším jak bude až na střechu,prý doroste až 5m
Tak jsem na trubač před chvílí koukala,začíná obrážet, budu více hnojit než jindy ,snad pokvete.
Ne,ne v sobotu na trhu do ní ještě vrazim nějakou kačku a koupím ji nějaký bejvák.Snad to vydrží.
Copak jsi natírala?
No je krásná, tys prostě neodolala, tak pěknej vyber bejváček,ať se jí u tebe líbí. Mám hnojivo na květ tekuté i granule, tak začnu až olistí.Možná dám slepičince.:Ddojdu je vyloudit.
Říkala jsem si, že je mi ta barva povědomá.
Ale trefila jsi ji!Paráda.Máš taky Metaxu?:D
Já mám na bugatku taky provizorní místo.
Sis koupila Hortenzii? Bílou? Já dnes taky ještě koupila páskaté muškáty a salvie a mini muškátky a ty milionbellsy oranž.Tak to pěkně zasaď
já ti je zítra vyfotím , mají okrasné listy jedny s bílým a druhé se žlutým melírem a ty mini no uvidíš
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.