Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jméno jako pro jeptišku

Od: lenca odpovědí: 19 změna:

Ahoj,

jaká křestní jména si spojíte s řeholními sestrami? Na moje vysněné jméno pro dceru nejbližší rodina říká, že je jako pro jeptišku. Záměrně nebudu sem psát to jméno, je poměrně neobvyklé u nás. Ptám se jen tak pro zajímavost :)

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

6x
hlavne dite netrestejte, vzpomente si na mladi venku se sousedy, na skolku, na zakladku... pokud vyberete debilni jmeno, bude muset cele detstvi celit posmeskum

hodnocení

1x

Gaius Helen Mohiam

Alma Mavis Taraza

Quintinius Violet Chenoeh

hodnocení

0x

Mně hned napadlo Inocentia nebo tak nějak, je to latinsky nevinná. Na jména by se měl fakt brát zřetel, jak se dnes pojmenovávají děti, je fakt tristní. Kdysi tady někdo psal, že rodiče Rosenbergerovi dali chlapci jméno Robert. Tady se tomu smáli, ale ti lidé z vesnice prý vůbec nevěděli, kdo to je.

liska5

Tak by jí říkali Ina...To už jde.

Inokentij Smoktunovskij - to byl ruský herec, hrál tuším Hamleta.

senior
hodnocení

0x

Agáta, Agibail ...Beatrice

liska5

*palec*Přesně tyto mne napadly! Ještě k tomu Filoména a Dolorés. A Angela *smich*

vek
hodnocení

0x

Rodina asi bude mít pravdu. Aby dítě nakonec s nezvyklým jménem netrpělo.

72mona
hodnocení

0x
Benedikta. Nebo Klára, ale to není neobvyklé. M.

hodnocení

0x

Pro jeptišku bych asi chápala: Judita, Johana, Gloria, Laurencie, Isabela, Antonie, Anežka, Alžběta... Ale ty poslední se mi líbí.

Vyberte raději něco méně nápadného a hlavně, aby se to hodilo k příjmení a dobře se to vyslovovalo. A ať je miminko zdravé. Co je platné sebeexotičtější jméno, když malému pak něco chybí.

Máme každý jiný vkus, přesto se přimlouvám za jméno typu: Jana, Hana, Helena, Petra, Iva, Eva, Zuzana, Karla, Pavla, Zdena, Tereza, Irena, Bára, Markéta apod. Hodí se do naší zeměpisné šířky i k českým příjmením. Jaga.

Znala jsem paní, která se jmenovala Dobruška. Asi je to ze jména Dobromila. A smáli se jí. /město Dobruška/.

iz*
hodnocení

0x

Napište sem to jméno, bez něj se nedá nic posoudit ani odhadnout, jak by na jméno Vaší dcery reagovaly ostatní děti. A dovedete si představit, jak Vás pravděpodobně budou pomlouvat ti, kdo budou mít k jménu výhrady, ale do očí Vám je neřeknou?

liska5

I tak bude záležet na spojení s příjmením.

Dolores Slaná, Dominika Kašparová, Leticia Slepičková, Filomena Rychlá, Denisa Suchá,...

Denisa Suchá, to by ani tak nevadilo. Ale znala jsem asi 10 letou dívku - Julii Suchou. Říkalo se jí všeobecně "suchá julča".

Abych to vysvětlila: "julča" se u nás slušně říká, prostě ženskému přirození. Takže třeba dotaz mamky k malé dceři ve vaně: "Umyla sis taky julču?" neznamená vůbec nic špatného.

Společně s tím příjmením Suchá to ovšem byla trefa do černého. :-D Jaga.

liska5

Šlo mi o to setkání es. Denisa Suchá.

To jsem ještě slyšela Blanka Protržená.:-D

hodnocení

0x

Já mám pravnučku Anežku. Je to Aninka, Nežka, Anuška. :-D

liska5

Anežka.*srdce* To byla moje nejzlatější tchyně... Mně se líbí Lucie, Luisa,...

hodnocení

0x

Nevymýšlejte nesmysly a dejte jí normální běžné jméno. Nebo vás bude jednou proklínat a jméno si změní. Kdysi byla v televizi hlasatelka z Bratislavy, která se jmenovala Izabela Pažitková. Vidíte tu šílenost? Představte si, až se vaše dcera bude vdávat a vezme si nějakého Vokurku, Topinku, nebo Mazance. To bude estráda.

lidus*
hodnocení

0x

Co je normální jméno? Dcera je ZUZANA, tak to jsem si vyslechla, že se tak jmenuje každá koza v dědině, 1vnučka KATEŘINA také jsem říkala zda by nebylo lepší jméno modernější,2 vnučka IZABELA to mi naopak přišlo moderní až moc. Sama jsem LIDMILA, to I způsobylo mnoho problémů. Od kamarádky vnučka je VIKTORIE, vnuk VINCENT, prostě VIKY a VINY, zvykli jsme si po prvotním šoku.

Liduš, ze vzpomínek mé tchyně: Asi před 45 lety: Jedna její spolupracovnice z kravína přinesla ráno na směnu flašku kořalky. A že se jejich dceři narodila holčička. Zvědavé tetky se hned ptaly, jakže se to bude jmenovat. Paní pronesla úplně běžné hezké jméno: prý LENKA. Jedna z těch tetek se hned zaškaredila a prohlásila: Lenka? To my jsme vždycky měli krávu Lenku.

A bylo po parádě. Prostě, kdo chce, dokáže zničit každému všechno. *bzum* Jaga.

Jaguš, máš pravdu. Já jsem se měla jmenovat Marcela. Stréc od Olomóca řekl: Dě dě, každé bode říkat Marcelo he! :-D A bylo po Marcelce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]