Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, patrně jde o tzv. "slepotu"zrcadla - matné fleky, které se utvoří na zrcadle stářím (nekvalitou) zrcadla. Je to záležitost nevratná a v domácích podmínkách neodstranitelná (snad by to spravil sklenář přebroušením či opravou zadní vrstvy zrcadla). Zdravím!
Opravuji výraz slepota na slepnutí - více viz odkaz:
Zdravím. Sklo sice vypadá jako pevná látka, ale ve skutečnosti je to kapalina. Vlivem stáří pak ztrácí "soudržnost" a takzvaně teče. Nejčastěji v místech, na která dlouhodobě působí teplo, třeba sluneční paprsky. Proto se časem na starých tabulích skla objevují různé "mapy", které mohou být i mléčně zakalené. Tato vada je neodstranitelná. Nebo vám degraduje vrstva na zadní straně zrcadla, jak píší jiní. Ida
Mně se na okně (na straně, která je v místnosti) před časem udělaly zvláštní skvrnky, které nejdou ničím umýt. Jakoby rozleptané sklo, ovšem žádná chemikálie se tam dostat nemohla. Okno není nové, možná je to tedy nějaká vada z výroby zdůrazněná zubem času a intenzivním slunečním svitem. Ve vašem případě to také vypadá na nějaké poškození skla, jinak by to alespoň trochu pouštělo. Zvláštní je, že se to stalo tak naráz. (Opravdu to tam dříve vůbec nebylo?)
To bývá zezadu, že se "kazí" ta kovová vrstvička, která dělá sklo zrcadlem. To se nedá opravit. Měla jsem taky takovou šmouhu, že jsem ji nakonec přelepila samolepicím obrázkem motýla. Nikdo neví, že ta dekorace zakrývá vadu. Ještě, že to nebylo uprostřed.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.