Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Coronavirus a lekar skoro 200 km od bydliste

Od: eleonora* odpovědí: 5 změna:

Syn ma veskere priznaky coronaviru,prakrickeho lekare 200 km od bydliste.Syn je lajdak,ze sveho praktika jeste nezmenil,bral to na lehkou vahu,protoze nemarodil,tak to neresil.Ted,ale nastala situace kdy toho praktika potrebuje,myslite,ze ted se muze prihlasit k jinemu lekari? Auto nema,aby nekam dojel a pozitivni prece nepojede vlakem.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Klídek. Já jsem žádné příznaky neměl, ale jeden ze zákazníků mi volal, že člověk z jeho firmy , se kterým jsem byl po celou dobu servisu v kontaktu, byl pozitivní a je ve špitálu. No, radost veliká, že :(

Nicméně zavolal jsem praktikovi, tem mi hned řekl, že budu 14 dní doma, objednal mě na PCR - ty dopadly negativně, nicméně stejně jsem musel být doma do konce té 14denní lhůty, teď končím, zítra už jedu do světa.

Takže - doktora jsem ani neviděl, neschopenky stejně vydávají elektronicky, takže je jedno, jestli to k němu máte 5, nebo 200km.

No a jen na závěr - sice všichni nadávají na hadr na hubě, ale já jsem velmi rád, že jsem dotyčného donutil po celou dobu servisu mít respirátor, stejně jako jsem ho měl já.

hodnocení

0x
Může ho kontaktovat telefonicky nebo mailem a on mu pošle poukaz na testy.
A pak se uvidí.

pb®
hodnocení

0x
K praktickému lékaři v tomhle případě vůbec nepotřebuje. Jen mu zavolá, lékař ho zanese do databáze na testy, na ty si dojde tam kde je a hotovo šmitec. Léčit se bude doma paralenem a pak až jen záchranka. Ano, tak to dnes funguje. Pokud zvládne dvoje šťourání za sebou a nepotřebuje neschopenku, obejde se i zcela bez lékaře. Dojde si sám na antigenní test, vyjde-li pozitivně udělají mu druhý PCR.

joudic*
hodnocení

0x
ikdyby praktika potreboval zajde k jinymu nebo se tam prepise... ja jsem u lekare nebyl 20let+, ani nevim kam patrim, pamatuju si jen detskeho, a jednou jsem si zasel pro atb s anginou k nahodnemu pres ulici, a predminuly rok jsem lsti vylakal atb pred cestou na dyl mimo cr z lekare tady kousek ve vesnici

hodnocení

0x

Žádný lékař vám nesmí odmítnout pomoc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma Coronavir
Otázky na téma coronavirus

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]