Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přestat pít 2

Od: jitka* odpovědí: 16 změna:

Dobré ráno.

Všem děkuju.

Sama jsem překvapená, jak v pohodě jsem to zvládla. To těžší ještě čeká.

Od Paula Coelho jsem přečetla už skoro vše. Teď čtu Poutník Mágův deník. Je to o poutní cestě do Santiaga. Doporučuju Alchymistu a 11 minut. Čtou se úplně jedním dechem. Jitka.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jsem*
hodnocení

0x

Jituško, moc ráda jsem si přečetla, že jste to zvládla na 1*. Gratuluju. Já se lekla, že nám to zrušili, a tak jsem dala nové téma. Pak jsem ale najednou objevila, že už jste tu byla, tak se mi ulevilo. No a dneska máme krásný počasí, tak hajdy ven! Do přírody, kamkoli, hlavně z domu. A říkejte si stále dokola, jak je krásně, musíte přejít na jiný myšlenky. Proberte si znova, co jste včera četla, atd. Já od rána peru, teď jdu vyhodit od králíků kokinka, musí se člověk zabavit. Pojďte na Badoo, tam můžem pokecat víc. Lenka-Polička,48 let. Držím palce.

hodnocení

0x

Jitko, to je dobře, že jste se ozvala. Hodně vám držím palce. Všechny čtyři. ;) Nedovolte, aby něco určovalo váš život. A alkohol už vůbec ne. Z celého srdce vám přeji, abyste to dokázala a měla život takový, jaký chcete mít vy.*srdce*

jitka*
hodnocení

Díky moc za podporu. Myslim, že napsat to sem, mi pomohlo nejvíc. Držim se dobře a neni mi nic. Jen se míň usmívám a jsem unavená. Dneska bylo nádherně! Je dobře vědět, že existují lidé, co rádi pomohou.

Dobrou noc. Držim všem palce. Doufám, že to Bohoušek nevzdá. Jitka.

Leni, děkuji. Určitě se brzy ozvu.

jsem*

Tak co, Jituš, jaký je dnešní ráno? Je to lepší? A i kdyby nebylo, tak si z toho nic nedělejte, chce to, jak říkával Oldo Hlaváček, vydržať. Dnes je zas nádherně, tak šupky ven! Pá. Lenka

malvinka*
hodnocení

0x

Jitul Alchymistu jsem také četla jedním dechem.

hodnocení

0x

Zdravím všechny a zároveň děkuji všem, kteří mi přáli štěstí při nepití. Zároveň já přeji mnoho štěstí těm, kteří se pokouší přestat pít ať v této době, nebo v budoucnu... Mimochodem Alchymistu jsem také četl, když jsem přestal pít a můžu říct, že mi to hodně pomohlo. Jitko i Bohouši, držte se... *palec*

ross78*
hodnocení

0x

je jeste funkcni tato diskuze?

marenka*

Určitě. ;) Nebo můžeš založit novou.

ross78*

Ahoj mam problem stim ze jsem spadl do takrka pravidelneho prisunu alkoholu. Ted uz su ve stadiju ze ani netusim proc vlastne to delam. Dostal jsem se k tomu, ze jsem to pouzival jako berlicku z uteku psychickeho terorizovani a pak o starani se umirajiciho cloveka v rodine na tezkou nemoc a absolvovanim snim pravidelne navstevy na onkologiich. Ted jsem ve stavu ze jsem vydrzel nepit vice jak 4 mesice ale postupne jsem opet do toho spadnul, jelikoz jsem asi zacal nezvladat pracovni vytizenosti. Mam svou praci hodne narocnou a jeste jsem v predstavenstvech nekolika spolecnosti kde musim resit spostu veci. Takze jsem zacnul mit ulevu opet ve svoji berlicku. Chtel bych navstivit odbornika v AT ktery me dokaze poradit co a jak dal ale bojim se jeho zaveru. Nechci do ustavni lecby, jelikoz si to ted s osobniho a profesniho duvodu nemuzu dovolit. Chtel bych hodne prestat ale mam ted pocit bez nadeje.

marenka*

Ahoj, díky za důvěru nám tady ;) Víš, podle mě na tom nejsi tak špatně, abys to musel vzdávat. Ty jsi udělal ty nejzákladnější kroky, o kterých je léčebna. Uvědomil sis, že pití je špatně- první základ, druhý je to, že s tím chceš něco dělat a hlavně o tom mluvit. *palec*

Neboj, jak jednou přestaneš a pořádně si uvědomíš, co to je zač, nevrátíš se k tomu. Musíš si uvědomit to, že nesmíš brát ani kapky na kašel, v kterých je líh. *zed* Mně teď umírá tatínek na rakovinu, nádor mu nafukuje krk do obřích rozměrů a já vím že ho to udusí. Ale jsem "bývalý" narkoman, tudíž navěky "závislák" a já se teď nejen že nesmím dotknout drog, ale ani alkoholu. Ten alkohol nemusím brát až tak striktně, pivo po obědě si dám, ale vím, že pro další nesmím. A už vůbec ne, pokud myslím na tátu. Ale tuhle sebedisciplínu si vybuduješ taky. ;) K abstinenci ti může pomoct i tvá práce, protože sám víš, jak fatální důsledky ve tvém postavení může mít chyba v opilosti. *modla*

K radě. Odborníka v AT navštiv, do ústavní léčby tě nemůže poslat, pokud nebudeš chtít, ale ani ti nemůže říct " Do ústavky nechcete, tak já vás odmítám léčit jinak" To si nemůže dovolit! Pomoci ti může ambulatně, probereš tam s ním krizové situace, jak ti je před napitím, jak po napití a on ti může předepsat i léky, které dávají v léčebně. Fungují tak, že jestli se napiješ, tak se okamžitě pozvracíš, takže další skleničku si určitě nedáš. Taky tě může odkázat do skupiny AA, anonymní alkoholici. Jsou to lidé se stejným problémem a uvidíš že je hrozně fajn, chodit mezi lidičky, kteří ti povyprávějí upřímně a popravdě o sobě, o své závislosti i o způsobech, jak s ní zamávat.

Rossi, jsi mladý a držím palce, ať se ti vše zdaří, máš život a jak píšeš, úspěšný život před sebou. *pusa* Tak si ho nenech vyrvat z rukou.

rissi, kdybych mohla, poslala bych ti polovinu svého odporu k alkoholu. Nemám pití ráda, nechutná mi. Možná 2 skleničky dobrého šampíka, ale nic jiného nemusím. Cigaret jsem se těžce zbavovala po 38 letech. A vím, že to není žádná sranda.*hi* Hned bych ti tu nechuť poslala a pomohla ti. Ale nejde to, musí to zůstat na tobě. A na tvé hlavě, jak dobře si to přeprogramuješ. Ale jedno ti mohu povědět, ta berlička nefunguje zas až tak. Je to možné s čistou hlavou. I bez té cigarety. Držím ti palce, NEDEJ SE!

jsem*

Musím se taky přidat, abych tě povzbudila! Nedej se! Poslechni Mařenku, ví, o čem mluví. Můj muž je taky "vyléčenej", tak taky vím, co to je. On ale sleduje i obsah cukrovinek, v hodně kokin je líh. A přestal i kouřit, protože to prý zvyšuje chuť na chlast. Píšeš, že jsi v představenstvech několika společností. Nešlo by to trochu prosít? Myslím, že když toho budeš mít pořád hodně, že se ti to bude moc těžko zvládat. Jsi šikovnej, tak si pak další džob seženeš, až se vypořádáš s tímhle prevítem - alkoholem. Ono totiž hrozí, že když ho neovládneš, ovládne on tebe a nakonec budeš bez práce. Je na zvážení, co je výhodnější. Nekoukej na špičku nosu, ale dopředu! Držím palečky!*slunce*

jitka1*
hodnocení

Ahoj. Moc Ti držím palce! Neni to tak těžké, jak se zdá. Prostě si nekup nic alko. Řekni si, že dnes nic, až zítra... První 2 dny to jde. Pak je to o vůli. Taky jsem měla v rodině těžké chvíle...To jen otlumí, uděláš si jen ostudu, nevyřeší to vůbec nic, ani city, nic. Je to o tobě. A na tobě. Nekupovat, snažit se vyhnout. Říct si, že ještě chvíli to vydržíš. Jde to. Musíš hlavně přesvědčit sám sebe. Pomohla mi cola, moře bonbónů, to jen na pár prvních dní. Taky úplně změnit režim dne. Já se držim i bez podpory. Prostě sám sobě, či druhým, řekneš ne. Pak trošku vydýcháš. Trvá to jen chvilku. Zvládneš to. Drž se. Jitka.

ross78*

Ahoj lidicky, opet jsem si nasel cas se ozvat a podelit se o svuj uspech, teda jen zatim male krucek, s praci to mam stale stejne strasne moc ale dnes jsem si nasel cas a zacnul jsem chodit do AT. Byla tam velice prijemna doktorka a jsem sni dohodnut, ze to zatim budem resit ambulatne a pak az pokud to jinak nepujde tak pak 3 mesicni ustavni lecba. Vsichni co resite zda zajit do AT nebo ne tak doporucuji.

jsem*

Hurááááááááááááááááá! Blahopřeju a VYDRŽAŤ!*hej*

hodnocení

0x

Jitko a Rossi, jste skvělí! *palec**palec* Chcete a to je to nejdůležitější. Nedát se nikomu! Ani životu, ani pití, ani žváru a být na to pyšný! A vy máte být na co pyšní! Skvělé *hej**palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]