Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemám moc Mikin? Kolik jich vlastníte?

Od: anonymka odpovědí: 23 změna:
Ahoj..dělala jsem si pořádek ve skříni a mám 16 Mikin..
Některé do města , do přírody a na sport
Mám dlouhé kratší k šotám..přes hlavu slabší a se zipem silnější.
Víceméně nosím vše. Střídám to. Díky za vaše odpovědi . Třeba triček mám relativně méně :)

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

3x
Čtu to tady a napadá mě jediné: to už se tady v tom státě všichni zbláznili? Nebo je můj pocit jen na základě přemoudřelých a moralizujících plků přemoudřelé "dámy" z Prahy a možná ještě těch od Labe?
A přitom moje babička byla tak laskavá a hodná žena. Děs tohleto.
Schválně jsem vlezl do skříně. Mám v ní 26 složených triček. Jedno mám na sobě, jedno mám v autě, v jednom teď chodím doma. Jenom bílých mám 7. Košil mám 18 a třeba kraťasy mám čtvery. A nepřejte si vidět skříň mojí ženy, která prostě nemůže denně chodit v jednom oblečení. A klidně si můžete myslet, že jsem rozežraný, když vy vydržíte s jednou sváteční a s jednou domácí zástěrou.
Vzpamatuje se, tohle není soutěž, která z vás je nejlepší a nejchytřejší, když už v jiných oblastech zřejmě kvůli věku konkurovat nemůžete, to je volná diskuze.
Raďte, předávejte své dlouholeté zkušenosti, jsou zcela jistě žádoucí, ale prosím, zkuste si vybrat jinou formu. Takhle vypadáte jak nenávistné staré babice.

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. Mně to přijde akorát. Já mám taky ráda dostatečné množství oblečení. Do přírody, na sport, na práci na zahradě a ke psovi. Nemám ale jen mikiny, taky bundy, kabáty a saka. Ida

hodnocení

1x
Důležité je, že je unosíte. Mám jich asi podobný počet. Nějak pak ale už nenosím svetry. Moje děti taky dávají přednost mikinám před svetry.

hodnocení

1x

Připadáte mi zpovykaná. Já mám mikiny 3, slovy: TŘI. Zelenou, tmavě modrou a béžovou. Triček mám víc. Ty mikiny nosím spíš na sportovní akce, k lékaři, za kulturou apod. nosím halenky. Co mám, to mi stačí a nikdy by mě nenapadlo, že mám něčeho moc. *ee*

Je to zvláštní otázka. Každý nosí, co má. Hlavně když to má čisté a v pořádku.. A pokud se Vám zdá, že je toho opravdu moc, dejte polovinu do kontejneru pro charitu. A hned se Vám bude líp dýchat. Jaga.

Proč dáváte dotaz, že máte něčeho moc a zbavit se toho stejně nechcete? Nevidím v tom žádný smysl.

ruzena*

Mladší generace nás babojago nepochopí. Jak jsme nosili jeden kabát, dva svetry, troje kalhoty maximálně...jednak bychom to doma v malých bytech neměli kde skládat a jednak jsme na to neměli peníze. Platy byly malé. Všimněte si, jak všichni pláčí, jak trpí nedostatkem a přitom mají přebytek všeho - i potravin, řeší hladovky dokonce.

Přijde mi to ubohé, protože jsou lidé, co se dosyta nenajedí, jsou lidé, kteří jednu bundu mají na roky, protože jsou zodpovědní a šetří, nemusí utrácet zbytečně za věci, které opravdu nepotřebují.

No holky, vás opravdu nepochopím. Taky jste neměli doma auto, mobil, ani pevnou linku, nebo ani vodu...
Chápejte, je jiná doba. Nejde srovnávat 1:1
Dřív ti lednice vydržela 20 let. A teď?
Jsem nehospodárný když si po 3 letech kopím bundu? Fakt? Ale když mi už ten 4. rok nevydržela? Nosil bych ji dál...
Něco je horší, něco lepší. Nelze z fleku říct tahle generace... (doplň si cokoliv u ni nechápeš)
A prosím teď neřeším, že 16 mikin už je moc... berte to jen jako odbočku ke srovnávání generací.
ruzena*

Dobře srovnám tedy generace - dříve mladé generace jen novomanželské půjčky, občas na družstevní byt...žádné exekuce, bylo zvykem, že dluhy se platí - a dnes mladé generace - exekuce, dluhy se neplatí a je to 30 let, covid v tom nehraje roli...spokojený?

Rada : být spokojený s tím, na co mám - když na to nemám, nemusím mít fůru něčeho, ale ve skutečnosti nahý zadek, když chci pak hypotéku, nemám korunu uspor - to jsem tím chtěla říci. Vy to vidíte asi jinak, já bych mikin měla polovinu a polovinu těch peněz v bance. Vy asi ne.

Ruzena

Tak pardón, ale exekuce nejsou zdaleka jen doménou mladých. Stačí se podívat na průměrný věk, nebo počet 65+
statistiky.ekcr.info/...

Rada fajn, ale pořád se točíme okolo toho co jsi asi nepochopila - někdo má víc toho oblečení a někdo jiného. Nebudu soudit tazatelku když to nevím v souhrnu. Ale poslední dobou to vidím fakt často, je snažší odsoudit než zauvažovat jak je to v celkovém měřítku. Když to vezmu třeba na tebe tak sice máš jen 3 mikiny, ale tazatelka nemá třeba kabát, má polovinu blůz atd. (byl to příklad) Pokud to nechápe 15 leté "jelito"tak to beru, ale když se nad tím zamyslí málokterý dospělý tak to je špatné.
Co si mohu dovolit peněžně a co ušetřit, to už by bylo myslím na samostatné téma a není to ani tématem tohoto dotazu.

id
hodnocení

1x

Určitě jich nemáte moc, přikupte ještě 7 kusů.*vtip*

ruzena*

Neříkám, že je to tento případ, ale hodně se stává, že k použítí pak není nic, protože dotyčná změní postavu a musí kupovat znovu...Navíc moda je každou chvíli jiná, pořád kupují, není to o potřebě, ale o rozcapenosti. Ale fakt je, když na to mají, at kupují zbytečné věci.

hodnocení

0x

Žádnou, nelíbí se mi. Ale mám třeba skoro třicet košil.

ruzena*
hodnocení

0x

Kdybyste si opravdu dělala pořádek ve skříni, tak jich polovinu dáte do kontejneru pro bezdomovce třeba. Máte jedno tělo - k čemu tolik mikin?*smich*

Jo a já mám tři, stačí mi, no...

anonymmka
hodnocení

Říkám že mám slabší i silnější a zvlášť do přírody pro sport atd přes hlavu i se zipem :) ale vyhodit nemohu ani jednu :)

No nevim. Jsem chlap, ale 3 mikiny by mi nestačili. Je vidět, že je moc nenosíš. Jenže já nenosím svetry a košile minimálně ;)

ruzena*

mavericku, když byste na to neměl, tak by Vám musela stačit i jedna. Nevěříte? Věřte mi.

Když člověk opravdu nemá peníze, tak najednou vidí, že je spousta věcí, které nemusí mít.

Ruzena
Nepochopila. Nekdo nosi mikiny a někdo svetry atd.
ruzena*

Pochopila, mluvíme o počtu...

kaut
hodnocení

0x

Nevím k čemu to, proč přemýšlet jestli máte moc nebo málo mikin a dokonce jakého druhu. Vy nebo i ostatní. Někdo má více, někdo méně celkového oblečení. Je to i podle financí.

semous
hodnocení

0x
Já mám asi 5 mikin a všechny používám na všechno, skáču na kole, nevadí, když se zašpiní, hodím do pračky a vytáhnu čistou :D

U tebe je jasný věk okolo 15 :)
Nemáš asi oblečení, které už je horší a nosíš ho třeba na zahradu atd
A pokud bereš mikiny jak jsou tak tě lituji :)
Osobně okolo léta nenosím stejné mikiny jako v zimě. Ale třeba máš jen slabé mikiny ;)

hodnocení

0x

Jestli nic jiného nenosíte, než mikiny a jestli se buď hodně potíte, nebo máte práci či koníčky, při kterým se ušpiníte, tak si umím představit, že dopoledne máte na sobě jednu mikinu, v poledne ji hodíte do špíny a vezmete si čistou a tak to pokračuje několik dní, až máte dávku do pračky, hodíte tam deset mikin a vyperete je. Při tom provozu těch šestnáct docela užijete. Také záleží, kolik vyděláváte a jak kvalitní si kupujete.

jezevec*
hodnocení

0x

Tak nikdy jsem o tom nepřemýšlel, ale udělal jsem to pro tebe a spočítal je :) Mám jich 14, ale nosím asi tři. Moje nejoblíbenější je černá Nord Blanc a modrá Napapijri, obě přes hlavu s kapucí.
Triček mám určitě daleko víc, ale taky jich tahám pár furt dokola.
Oblek mám jeden, stejně jako košili. Nemyslím, že bych se do toho někdy dobrovolně navlíknul. A jestli to na mě natáhnou, až natáhnu brka, přísahám, že vstanu z hrobu...

hodnocení

0x

Tak já to přesně nevím. Několik. 3-4 kousky a nosím je málo. Ale náš mladej, když mu bylo asi 14, měl štos v počtu dobrých 12 kusů. Když mu je mamka vyprala, dala mu ty vyžehlený dospod, aby nosil i ty další. Bylo to marný. Vždy si vytáhl ty zespodu a chodil furt v tom samým jako socka. Měl prostě své oblíbené. Maminka své snahy nakonec vzdala. Ale nesmířila se stím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]