Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

16.3.1968 v My Lai

Od: stirecek odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer.

Myslíte si prosím, že naši milí spoluobčané z Vietnamu si připomenou významnou akci USA

ze 16.3.1968 ve vesnici My Lai?

Do města se dostanu výjimečně, a oni už umí pěkně česky, tak bych se sama zeptala, ale teď tam pojedu snad až

za měsíc. Mějte se všichni tak nějak jarně, s úsměvem. Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ruzena*
hodnocení

2x

A proč by si to měli připomínat? U nás? Ve Vietnamu asi ano, mají tam pomníčky..Oni jsou američané zase jejich velcí přátelé, pokud vím, tak jim to snad ani nebudou připomínat..Bylo to strašné, bylo to hrozné a už nikdy by se to nemělo opakovat, ale lidstvo je nepoučitelné..

hodnocení

0x

Hmm, a jestlipak jste si, milá spoluobčanko připomenula významnou akci Německa z 9.3?

idnes.cz/...

ruzena*

Ano, vím, jsme rodina postižena silně válkou (Lidice), ale chápu, že my si to u nás máme připomínat, ta válka u nás proběhla přímo, ale i chápu, že češi jinde ve světě si to nejspíše připomínat nebudou...

Je to tedy obdobné. Ve Vietnamu si smutné výročí připomenou, u nás asi ne..i když jsou to vietnamci, jsou ale v cizině. To jsem měla na mysli.

stirecek
hodnocení

Otázka byla asi na mně .Ano.

Též sedmidenní boje o Těšínsko, a ještě dále, naši na Podkarpatské Rusi s Maďarskem, kde bojoval můj prastrýc.

O tom si vyprávěli táta.a strýcove. Mé vzpomínky z dětství.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]