Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Road trip

Od: semous odpovědí: 7 změna:
Zdravím všechny! Je mi momentálně 15. Já vím že budete psát, že je to za dlouho, ale já se s přáteli rozhodl, že bychom v 19 odjeli na týden do Chorvatska sami autem. Auto bychom si potom půjčili v půjčovně, ubytování by jsme si zaplatili každý sám, jakože třeba budeme platit za 6 nocí 21 tis tak každý zaplatí 7, protože chceme jet 3. Vím že taky budete psát, že budu mít čerstvě řidičák, ale tu se dostávám k otázce. Myslíte si, že kdybych si půjčil auto od taťky a jen tak jezdily abych se lépe naučil řídit, jezdil bych do měst, která jsou kolem, až bych to uměl lépe, tak bych jel na frekventovanou silnici a zase na té bych se učil jezdit. Myslíte si, že by to šlo, pokud bych takhle trénoval často? Že bych se takhle tak nějak vyjezdil? Také mne napadlo, že bych si našel brigádu u nějaké pizzerie a rozvážel bych pizzu, takhle bych jezdil často celkem. Každopádně, všem budu vděčný za odpověď, jen prosím nepište odpovědi typu, jestli jsem normální a tak

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Jsou lidi, kteri jsou v aute jako doma po par svezenich a jsou lidi, kteri se nikdy poradne ridit nenauci ani se nevyjezdi i kdyby 100x chteli.

Pokud si budes za volantem jistej, myslim skutecne jistej, ne namachrovanej, nevidim duvod, proc by si nemohl do Chorvatska jet klidne hned v 18. Tezka nehoda se Ti muze stat klidne hned pred vraty takze z tohoto pohledu je jedno, jestli jedes do sousedni vesnice nebo k mori. Ta dalka pak neni o rizeni, ale o sebejistote, ze si poradis i v necekanych situacich daleko od domova.

semous
hodnocení

Jo tak já jsem takový autíčkář od malička, řídit umím tak nějak už teď, za volantem se cítím v pohodě, baví mne to a tak, vážím si vaší odpovědi. Děkuji.

hodnocení

2x
Jenže ona otázka je postavená ve smyslu: Půjčím si auto, budu hezky vyspalý a pojedu v autě, když budu v pohodě.
Já mám největší respekt z únavy. Jedu v autě ráno za tmy domů po noční poté, co jsem vzhůru více, než 24 hodin. Před noční jsem i hůř v noci spala a před prací doma neusnula. Oslňují mne prudká světla protijedoucich aut. Já ale pracuji blízko bydliště. Pokud údaje pozměním, jela bych po 24 hodinách beze spánku v dešti po dálnici ve tři hodiny v noci, a několik hodin jízdy. Monotónnost deště mne uspává a před sebou klidná červená světla.. Člověk musí i dobře znát svoje tělo. Vědět, jak se únava ohlásí a respektovat ji.
Mám totiž obavu, že mikrospánek může přijít nenápadně plíživě. I u dobře vyježděného řidiče.
Takže myslet i na případnou únavu a na to, že i v autě mohou existovat monotónní zvuky, které uspávají a člověk si to nemusí uvědomovat teď, nebo ve dne, když řídí úplně bez únavy.
semous
hodnocení

S tímhle taky počítáme. Před cestou bych spal, pak bychom vyjeli, samozřejmě bychom měli i nějaké ty redbully, spolujezdec by kontroloval řidiče, což budu já, někde potom by jsme zastavili na nějakém odpočívadle a tam vy se řidič prospal na chvíli. Jinak unavený nejsem nějak ani ve 3 ráno třeba, světla mi nevadí. Vždycky jak jsem jel do Chorvatska s rodiči, tak jsem se pořád díval na cestu. Ale taky děkuji za váš názor.

hodnocení

2x

Je pěkné, že máš plány. Ale musíš pro to nejdříve něco udělat. Přihlásit se do autoškoly /cena kolem 10 tisíc/, úspěšně ji zvládnout.

A pak se vyjezdit. Nejlépe s taťkou, pokud Ti auto půjčí a zpočátku bude jezdit s Tebou. V 19 nebudeš mít ještě dost zkušeností za volantem a cesta to bude dlouhá. Nebylo by lepší se raději první rok vydat třeba jen na Lipno, nebo Orlík? Bude Tě určitě trápit únava, problémem může být jízda v noci nebo za šera. Monotónní houpavá jízda po dálnici může přivolat mikrospánek. Kamarádi by měli také být vyježdění, aby Tě některý z nich mohl občas zastoupit v řízení a Ty sis odpočinul.

Auto z půjčovny se mi taky moc nelíbí. Jel s ním už kdekdo, nejsi na něj zvyklý. Bylo by lepší použít otcovo auto, které máš osahané, pokud on k tomu dá souhlas a výdaje si hradit sám. To ale znamená si vydělat nějaké peníze. U toho bych začala. Až budeš mít věk na brigády, pusť se do toho. Nejdřív dát dohromady částku na autoškolu. Dobře ji zvládnout. A pak se uvidí dál.

Co Ti závidím? Že můžeš plánovat bez problémů to, co se odehraje za 4 roky. To si člověk v mém věku nemůže už dovolit. Kdoví, co bude zítra. Jaga.

semous
hodnocení

To je taky dobrá myšlenka, samozřejmě brigády mám už teď, ale teď jak je tato situace, tak nemám :(, ale rozhodl jsem se jít na obor autotronika, kde budu mít i praxe. Také řidičák budu dělat v rámci té školy. Auto si chci půjčit to co máme doma. Tím že budu studovat obor autotronika, tak se v půjčovně na auto i podívám, jestli není nějaká vada v motoru, nebo tak, taťka by mi určitě auto nepůjčil na tak dlouhou cestu. Děkuji za váš názor, taky mi to pomůže! :)

Chválím Ti ten ŘP v rámci školy nebo učňáku. Na to jsem zapomněla. Bývá to s velikou slevou, oproti běžným autoškolám. Syn byl kdysi v učení i přitom si udělal ŘP na všechno. Motorky, osobní, nákl. vozy, přívěs... Dokonce i na kombajn. Prý neví, kdy se mu to může hodit. A všechno dohromady to stálo 1.800 Kč. To je dobrý nápad, na tom určitě ušetříš hodně peněz. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]