Nejste přihlášen/a.
Nechápu, proč si tu zdraví lidé vymýšlejí hlouposti a nejsou rádi, že jsou zdraví. Nahladověla jsem se v životě tolik, že nikdo z vás tady neví, co skutečně hladovka je a co to obnáší. Jste jen teoretici.
Nebylo to ale umyslné hladovění, tak hloupá bych nikdy nebyla. Přineslo mi to zničené zdraví. Velmi nízkou váhu a nebyla v tom snaha o hubnutí, ale těžká nemoc a několik závažných operací.
Takže rada - zredukujte své porce o jednu třetinu, dbejte, abyste měli všechny potřebné živiny a nevymýšlejte si. V případě, že opravdu chcete vědět, co je hlad a nedostatek potravin, jsou pořád ještě i u nás lidé a nejen u nás, kteří by vám o tom mohli vyprávět více, na potraviny v potřebném množství totiž nedosáhli.
Zanechte tedy hloupých pokusů o ničení svého zdraví, budte rádi, že vám chutná a jen tolik nejezte. Pokud nejste horníci, nemusíte si dávat 8 knedlíků. O tom to je. O osobní disciplině a nerozšiřování žaludku.
Jednou jsem to zkusil, asi po 3-tim dnu pustu se mi jakoby upravilo vedomi, bylo to divny, myslim ze jsem po urcite dobe i prestal mit hlad ale pozornost se mi zamerovala na to, co bych tak ulovil. Bylo to divny, nohy jsem mel slabe a chodil jsem pomalu jak starec...bylo to jen 1x a uz par let. Nic vic nevim.
"Od podzimu jsem na home office a trochu jsem přibrala, spíš než že chci zhubnout cítím vyloženě tělesnou potřebu najet na lehčí stravování."
Ano toto je správně.
Organizmus jede při pravidelné stravě v "normálním režimu", ale pokud ho vykolejíš hladovkou a půstem tak si řekne "pozor něco se děje potrava nejistá". Při dalším jídle organizmus využije maximálně jídlo a uloží do zásoby - do tuku.
Tím pádem začínáš "houpačku" hudbnutí a přibírání na váze kde vždy zvítězí přibrání na váze.
Jak jsi napsala lehčí jídla a pokusit se o víc pohybu.
Ne každý je "nastaven" držet vícedenní hladovky. Snáze vydrží hladovět ten, kdo má krevní skupinu 0. Zjednodušeně řečeno, to jsou lovci. Ti ulovili jednou za čas něco, nadlábli se živočišnou stravou ...a pak zase dlouho nic. Museli vydržet do dalšího úlovku se zásobami v těle.// Zato lidem s krev.skupinou A bude dělat delší hladovění problémy. Byli to prvotní zemědělci a sběrači, co pořád něco rostlinného žužlali, co jim v těle zásobu na dlouho neudělá. Brzy jim klesne krevní cukr a mohou se z hladu klepat.// No a pak také lidé, kteří mají problémy s krev. cukrem. I mírné poruchy regulace cukru už by měly být kontraindikací k hladovkám.
Co se vyplácí, je protahovat mezery mezi jídly během dne, aby trakt zažíval vícehodinové pauzy. Úlevu znamená i dělená strava, která zjednoduší trávení. Nepotkávají se trávicí enzymy, které působí protichůdně. Po jídle nebude taková únava. To spočívá v tom, že v jednom jídle nebudou zároveň bílkoviny a škroby. Tudíž maso se zeleninou ano. Rýži se zeleninou ano. Ale maso a rýži - ne! O dělené stravě bylo hodně napsáno. A k hubnutí napomáhá, stejně, jako ty dlouhé pauzy. Ono je více nevhodných kombinací . Třeba se nemá jíst pečivo, škroboviny a čerstvé ovoce.
Jako mladá jsem držela půst v pondělí. Bylo to v rámci zhubnutí. Celkem to šlo, protože se počítal týdenní kalorický příjem, jídlo se odvažovalo, takže se příjem o dost snížil a váha šla dolů. Ale byla jsem mladší. Čím více bylo pondělků, tím snáze se režím dodržoval.
---------------------------
Je to zdravé, musíte si ale vychytat, co Vám osobně bude vyhovovat. Máte přece více možností.
Úplný půst, částečný, kdy jíte třeba jenom 8 hodin denně, nebo jíte vařenou zeleninu + čerstvou, tedy ne jen to ovoce/šťávy. Viděla bych to na zeleninu, že je pro tělo přijatelnější a levnější.
V tomto předjarním čase ale není moc dobré začínat, /ceny vysoké, hodně zboží z dovozu/, lépe v létě, kdy je dost vitamínů z našeho kraje-území.
Určitě bych ale nevynechala naše jahody, ty jsou pro tělo balzám a opět naše třešně.
Já mohu nyní banány, na těch ujíždím.
----------------
Delší půst se praktikuje pod dozorem lékaře, takže ty 3 dny nevím, nevím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.