Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hledám někoho chytrého a zkušeného na popovídání

Od: pomozmeajatobe odpovědí: 23 změna:
Dobrý den. Je mi 24 let, jsem žena a jsem celkem ztracená v životě. Mám kolem sebe spoustu blízkých, ale nějak to s nimi nechci a nemůžu řešit. Mám v životě pár věcí, které bych ráda s někým řešila anonymně. Je to ale obsáhlé téma a myslím, že vkládat to tady by nemělo smysl, protože by to nikdo snad ani nepřečetl do konce. A je v tom více souvislostí a tak dále... Hledám proto někoho NORMÁLNÍHO, kdo se třeba nudí v karanténě nebo ho takové pomahání a povídání prostě baví. Ten někdo může být žena i muž. Raději starší nebo v mém věku. Chytrý, hodný, umět naslouchat a zajímat se, zkušený životem a hlavně nemazat med kolem huby, upřímný... Je to možná zvláštní, ale za spřízněnou duši budu vděčná. Jde mi hlavně o tu anonymitu, ale nebránim se třeba potom i odhalení a pokračování v přátelství. Pomoc může být samozřejmě oboustranná. Jinak jsem mladá holka, akorát ztracená sama v sobě. Mockrát děkuji. Kdo by mi chtěl pomoct, ať se ozve. ŽÁDNÍ ÚCHYLOVÉ PROSIM!
zámek
kapkanadeje uzavřel tuto otázku

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Tohle není jednoduché, protože naslouchat někomu úplně cizímu a věnovat mu spoustu času zadarmo, to se asi nebude chtít nikomu. Právě kvůli tomu existují ti psychologové, kteří si za "poslouchání" nechají platit. Takové poslouchání je totiž hodně náročné. A když najdete tu spřízněnou duši, tak najdete někoho, kdo má také problémy. A to stejně nikam nepovede, protože každý z vás bude hlavně mluvit o sobě a svých problémech a nebude se moc zajímat o problém toho druhého. Nakonec to rychle skončí a nebude spokojený ani jeden z vás. Píšete obsáhlé téma. Už to je dost odstrašující pro cizího člověka, který není v žádném tom vašem problému zainteresovaný a tak nemá důvod, aby dlouhosáhle řešil cizí problémy. Píšete, že máte kolem sebe spoustu blízkých. Nechápu, proč se neobrátíte na ně. Pokud jsou to blízcí lidé, tak jim na Vás určitě záleží a ti už mají důvod k tomu, aby Vás vyslechli a snažili se Vám poradit. Navíc Vás znají, vědí jak žijete a tak mohou správně posoudit situaci. A cizí člověk, který Vás nikdy neviděl a ví o Vás jenom to, co mu Vy sama řeknete, Vám také nemusí radit dobře, když má pouze jednostrannou informaci. A jestli si chcete jenom povídat, tak tady jste dostala radu od "maky", abyste šla na nějaké stránky, kde se lidé svěřují se svými problémy veřejně. Ale aby Vám někdo úplně cizí věnoval svůj čas soukromě a zadarmo, to asi nenajdete.

pomozmeajatobe
hodnocení

To máte asi pravdu. Asi to byl špatný nápad, ale mazat to už nebudu. Možná jsem se i špatně vyjádřila... Děkuji za Váš rozumný komentář.

Není důvod něco mazat. Nakonec jste nenapsala co Vás vlastně trápí. Takže to klidně může být spojené s tou coronavirovou krizí. Ale to musíte vědět Vy. A jestli je to tak, tak se zkuste obrátit na ty psychology, kteří jsou placení pojišťovnami. Máte tady doleji na ně odkazy od "jancaak".

sirokko
hodnocení

2x

Já jsem hlavně chytrý, a pak v nepodslední řadě hodný, zkušený (54 let), úplně normální a nejsem úchyl. Jenomže se nenudím a tím pádem nemám čas. Tak se omlouvám. Snad najdete někoho vhodného.

pomozmeajatobe
hodnocení

Děkuji. I tak si vážím aspoň Vaší odpovědi. :)
kicune*

Jakmile o sobě někdo řekne že je chytrý, tak je mi to vždy krajně podezřelé *smich*

To samé platí i o KRÁSNÝCH lidech. Třeba na seznamkách.

hodnocení

1x

Využijte nabídku zdravotních pojišťoven. Psychoterapeuti teď pracují pouze online - webkamerou, telefonicky, chatem. Sedíte doma a povídáte si. Nemusíte se stresovat, když jste v doma v klidu, a mluvíte pouze přes počítač/telefon/chatujete.

VZP nabízí 7000kč (10 návštěv po 700kč, nedoplácí se, jednou je možná změna terapeuta), ČPZP 5 x 500kč (doplácí se do 700kč), ZP ŠKODA - jednorázově 500kč, ZPMVČR - do 18 let 1500kč, nad 18 let 500kč, RBP, OZP, VoZP --- zatím žádné příspěvky odkazy zde poradte.cz/...

Psycholog je zdarma přes žádanku od lékaře (praktika). Neplatíte. Obvykle delší čekací lhůty.

Jancak, ale tam se řeší psychické problémy spojené s coronavirem. A podle toho, jak se tazatelka ptá, se bude jednat o něco jiného a to pochybuji, že se jí někdo bude věnovat. A jelikož tam odpovídají opravdoví psychologové, tak těm to dlouho trvat nebude aby odhalili, jestli se jedná o problém způsobený coronavirovou krizí, nebo ne. A jakmile zjistí, že se jedná o jiný problém, tak ji stejně odkáží na "normálního" a placeného psychologa. Tyto služby placené pojišťovnama byly zřízeny kvůli určitému psychickému problému a určitě se tam nebudou zabývat všemi běžnými lidskými duševními problémy. To by tam těch psychologů musela být celá armáda. Ale zkusit to může, to ano.

@suzymon - nemáte pravdu. Příspěvky zdrav. pojišťoven lze využít na psycho-sociální podporu obecně. Nejsou pouze o "coronavirových potížích". Příspěvky byly zřízené kvůli horšící se psychice během coronavirové krize, ale poradenství je možné využít všeobecně na jakékoli problémy. Není omezeno pouze pouze na covid. Právě pro ty různé psychické potíže se má příspěvek využívat. Ano, seznam terapeutů je dlouhý. Nikdo nikoho nevyhazuje a nedkazuje jinam.

Dobře, já to neznám a můžete mít pravdu. Však jsem před chvílí také doporučila, aby se tazatelka řídila Vaší radou. Zkusit to může a uvidí nakonec sama. Třeba jí to pomůže.

Podmínky např u VZP, aby se hlásili lidé, kteří psychologickou pomoc nevyužívají:Příspěvek není určen pro pojištěnce, kteří v posledních šesti měsících nebo aktuálně čerpají služby psychoterapie v rámci nebo nad rámec veřejného zdravotního pojištění, nebo služby psychosociální podpory stejného charakteru. vzp.cz/... O covidu se nepíše ;)

Jancaak, tak teď právě o té možnosti mluvili v televizi. Nevím, jestli jste to poslouchala, ale ono to bude opravdu asi spojené s tím coronavirem a těmi psychickými dopady, které to na lidi má. Ale ani my tady nevíme, co tazatelku vlastně trápí, třeba jsou její problémy také způsobené tou dnešní dobou.

@suzymon - není, protože v oficiálních podmínkách využití poukazu není stanoveno, že by bylo určeno pouze na "covidové"potíže. Poukaz platí obecně a každá pojišťovna má své podmínky.Jak jsem psala, např VZP požaduje 6 měsíců zpětně bez terapie na pojišťovnu/soukromě a bezdlužnost na zdravotním pojištění. Jiné podmínky nejsou. Poukaz 7000kč může využít kdokoli na jakékoli "potíže". Máte pravdu, příspěvek byl zaveden v covidové době kvůli tomu, že se lidem horší psychické zdraví. Viz podmínky pro získání poukazu vzp.cz/... Prosím, nepleťte lidi.

hodnocení

0x

Takovou spřízněnou duši potřebuje hodně lidí, zvláště v této náročné době. Říká se tomu "kamarád do nepohody", většinou je to takové to pravé přátelství, které ovšem nevznikne ze dne na den a už vůbec ne na inzerát. Přeji vám, abyste takového člověka potkala, mě se to stalo, když mi bylo nejhůř.

pomozmeajatobe
hodnocení

Jenže já právě chci názor někoho nestranného... Třeba i jen na tu jednu situaci. Na psychologa prostě nemám finance. A kde jinde než přes inzerát, v dnešní době a k tomu při corona krizi. Děkuji za Váš komentář.

Aha, tak ale potom záleží, jestli byste byla ochotna ten svůj problém napsat. Když jsem se ocitla ve složité životní situaci, našla jsem stránky, kde jsem požádala o názor a tam mi hodně pomohli, chodí tam i různí odborníci a velmi chytří a zkušení lidé.

liska5
hodnocení

0x

Zkusila jste zadat do vyhledávače na internetu podstatu svého problému? Třeba se to už řešilo a odpovědi k věci už padly. Například sem na poradnu napsala jedna: Můj syn je gay... A už je tam přes 140 reakcí, rad a postojů...Určitě se nikdo nepídil, kdo že to píše...

nov
hodnocení

0x

V poslední době se tu prezentuje jeden rádce, který má snad patent na rozum a velice rád komunikuje. Je možné, že už se vám i ozval.

To jste to moc nevylepšil. Teď ať už jí napíše kdokoli, bude mít podezření, že je to pan Chytrý.

Každý, kdo sem napíše, se snaží poradit, jak nejlépe dovede. Tazatel si pak vybere, která odpověď ho oslovila. Myslím, že na tom není nic špatného.

id

Pokud rada je směřována na tazatele, tak na tom opravdu není nic špatného, je to přímo žádoucí. Horší a nežádoucí je, když rádce hodnotí odpovědi dalšího rádce - to je blbost, to je výborná rada a přidává svá moudra mimo mísu ze své rodiny zpětně od 1. světové války.

Ale k této tazatelce by se hodil.

joudic*
hodnocení

0x
stejne se pravdepodobne ozvou jen uchylaci a lidi se spasitelskym komplexem hhh

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]