Nejste přihlášen/a.
Jaké různé věci/cokoli nedokážete uchopit myšlenkou?
No, já spíš nechápu sandály bez fuseklí s plesnivými nehty a palci za roh.
A taky chorobnou nenávist.
Z vašich odpovědí nechápu hlavně 4., to jak se někdo prezentuje a pak ještě 9. a 3 Ostatní jsem schopná si nějak vysvětlit.
Nedokážu myslí uchopit vesmír. A špatně si umím představit ty titěrnosti jako atomy, elektrony. Koukám tady na flašku vína a nedokážu ani domyslet, z čeho všeho se vlastně skládá ![]()
Mozek je adaptovan na to, s cim se evolucne setkaval.
dokonce ani jako evropani moc nedokazeme rozeznavat tvare asiatu, natoz zvirad apod. Vse lze ale natrenovat. I ten vesmir nakonec. Problem je jen, ze za horizont udalosti (cca 43 miliard svetelnych let - polomer koule od nas) nejde ani dohlednout, natoz doletet.
Tedy dobre vedet, ze (viditelny) vesmir je koule o prumeru 96 mld svetelnych let
jinak tohle je dobre
Proč jede auto... to nechápu, ale mám učňák před maturou Opravář zemědělských strojů.
A za 2. Blbost některých lidí. Příklad. Moje žena mi slila dva zbytky různých kolínských do jedné lahvičky a nikdy nepochopila co je na tom špatného.
Ona ze začátku nebyla úplně blbá. Byla to taková roztomilá nanynka a myslel jsem si, že si jí přizpůsobím. Mladýmu chlapovi jde spíš o skořápku a ta za to stála. Ale geny jsou geny. ![]()
Nechápu jak můžete něco takového napsat. Doufala bych, že si to o té nanynyce přečte vaše žena.
Kdyz si prostudujes tohle legacy.blisty.cz/... tak to snadno pochopis...
Základy stupidologie
Stupidita
Mudr. František Koukolík, Jana Drtilová
Nechápu těhotné a nastávající matky, jak se jim mění slovník na:
mimísek, manža, těhule, kokýnko a tak nějak obecně zhloupnou na samé dno a zaplavují facebook a jiné sociální sítě fotkami výkalů v nočníkách svých ratolestí s přihloplým komentářem "náš první bobíček"atd...
To se každé přepne tohle debilní myšlení? ![]()
![]()
Gumídku, ze ten odkaz Vás nemám rád! Já to proklikl, budiž. Jenže já tam proklikl ještě odkaz na 13 svátečních jídel z mimibazaru!
. Kdyby mi cokoliv z toho přítelkyně naservírovala, měl bych co dělat, abych zůstal věrný své zásadě ženy ctít a neprohodil ji oknem, hned za tou dobrotou! Prý "manža bude čvachtat".![]()
Na to Mono tak směřoval můj dotaz k nepochopení.
Já to totiž na vlastní kůži nezažil. Jen z okolí, jak takové ženy mluví třeba do telefonu. To jsem zažil naživo a nechápal jsem dodnes. Vlastně stále.
Takže nevím, zda se inteligence opět vrací a jsou to jen rozbouřené hormony podlačující IQ.
Kdyby se nějaká žena přiznala, že tomu propadla a dostala se z toho, tak se jí skláním k nohám ![]()
Berger, já se na Váš (tvůj) podnět proklik taky a ten modrej blivajz klidně může konkurovat ostravskému knedlíku, který v mimibazaru není, škoda
. Je hrůza, že se to projevuje i ve vaření. Chlapi z ocele to asi musí vydržet zakaždou cenu ![]()
Nemusi to byt nutne, ze na to clovek potrebuje radu. A potrebuje to vyresit
lidi jsou ruzni a zajima me jak moc
kdo by to chtel vykonat, by musel predpokladat, ze kruh/koule má rohy. Musel by to teda bud byt blazen nebo vedet neco co my nevime
zase jsem se spatne predtim vyjadril, byla to slovni hricka...melo to byt: "jak je mozny, ze vsechno co se deje/existuje...se deje/existuje a existuje to vubec."
@jenyk: Všechno je relativní. Když vyjdeme z toho, že základem pro výpočet Ludolfova čísla π byl 96-ti úhelník a další zpřesňování čísla se provádělo zvětšováním počtu stran (chceš-li úhlů, rohů), tak tam těch rohů je vlastně nepočítaně. Dřepni si ke zdi a s_r kde s_r, furt je to do rohu
.
proč pánové nemohou sklopit prkýnko
Tak zrovna tohle bylo předmětem sporu u nás doma: Ale je to nepochopení podstaty problému. Pánové samozřejmě mohou sklopit prkénko. Fyzicky jim v tom nic obvykle nebrání. Tedy spíš bych řekl: Proč muži, (jadrné slovo), nesklápějí to (další jadrné slovo) prkýnko. Zkrátka nám to přijde jako zbytečný pohyb. Jdu na malou, je-li prkýnko dole, zvednu ho. Není-li, nemusím ho zvedat, vykonám to, proč jsem přišel a odcházím. Jdu na velkou,. opět zkontroluju, eventuálně upravím, vykonám a odcházím. Sklápění a zvedání prkénka je tedy pro nás činnost podmíněně nutná. Činnost, kterou stejným způsobem mohou vykonávat i ženy. Tolik mužský úhel pohledu. Mne osobně k "zbytečnému" sklápění prkénka přivedl až fakt, že dvěma malým dcerám jsem nedokázal vysvětlit, že to prkýnko je třeba zkontrolovat a není-li dole, tak ho musím před usednutím sklopit. Jinak, že to má celou řadu nevýhod a rizik, z nichž ta, že to studí, je ta nejmenší. Ale otevřeně uznávám, že jsem na činnost sklápění prkénka s přibývajícím věkem / rozumem dcer opět rezignoval.
72mona,já to zkusím vysvětlit. Chlapi rádi riskují,žijí nebezpečně. A já nedávno četl,že spláchnout při otevřeném deklu je krajně rizikové... Chápete? Splachuji při otevřeno,to riziko,může mě to zabít! To je adrenalin!![]()
U nás je to opačně. Když je vše v pohodě, tak jako gentleman sklápím. Ale přestanu s tím, když mě něčím naštve. Pak jen čekám, až mi to vytkne. Okamžitě nastartuju motor a roztočím hádku
![]()
Poslední dobou jsem si ale všiml, že když přestanu sklápět, protože jí chci něco vytknout, tak jak si toho všimne, tak je hned naopak taková smířlivá a mírnější, jako kdyby mi nechtěla dát záminku.
Budu si muset najít něco jinýho, tohle už přestává fungovat ![]()
No, každý máme své limity: U mně to byla vyšší matematika. Derivace a prosté integrály jsem v pohodě pobral, dál už to ale bylo jedoduše nad limit. Nějak jsem to ubalancoval, zkoušky mám, ale byla to dřina a sebezapření na obou stranách.
Kolega, taky strojní inženýr, zase měl problémy s elektřinou a s nadsázkou říkal: Elektriku jsem nikdy nepochopil. Nechápu, jak těma drátama může něco týct, když v nich není žádná díra! ![]()
Dodnes nechápu elektřinu. Zamrzla jsem u lišího ocasu a ebenové tyče. A také u panáčků s aktovčičkou buď s + nebo - na zádech.
S panáčky nemohu sloužit, zřejmě jde o učební pomůcku, kterou jsem nezaznamenal. Co se týká oné tyče, obávám se, že s ebenovou by to tak dobře nefungovalo. Jde o ebonit. Díky za rozkrytí problému, dodneška mi nikdy nevysvětlil, proč se ta hmota jmenuje zrovna ebonit (viz odkaz). Taky mi nikdo neřekl, že nejde o plast, ale z chemického hlediska o pryž. Obávám se, že tato skutečnost unikla i mým učitelům. Pořád se člověk dozvídá něco nového. (to jsem s pochopením elektřiny moc nepomohl
)
Ampere! Ale no tak! Nedělejte mi v tom mém zmatku ješ větší šurvajz. Nakonec umřu zmatená, neingformovaná a dezorientovaná. ![]()
Hlavně mi nejde na mozek, proč legíny nosí i ty udýchaný nesoudný lokomotivy. To když vidím, tak si vždycky říkám, že si musím koupit pistoli.
Možná leginy fungují jako ochranná vrstva proti tření stehen. Naholo pod sukní by se upleskaly ![]()
Nepochopím, jak může ve vzduchoprázdnu letět raketa - od čeho se odráží - a pak že stromy vytvářejí hmotu z neuchopitelných živin, pod kmenem se neztrácí hlína, podle mě by tam měla být díra. teorii samozřejmě vím, ale když o tom přemýšlím , tak se mi to zdá divné a nemožné.
Raketa ve vakuu letí většinou setrvačností a pokud ne, "odráží" se od toho, co vyfukuje z motoru.
A strom je "vyroben" skoro úplně z vody a vzduchu (CO2).
Já nechápu černé díry ve vesmíru a pricnip skládacího deštníku. ![]()
Ten deštník bych možná i pochopil. Jenže když je roztažený, není na něm nic zvláštního vidět. Když je složený není vidět na mechanismus kvůli tomu hadru. A když ten hadr sundám, přestává mechanismus fungovat. Prostě to nemá řešení
.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.