Nejste přihlášen/a.
Jaké různé věci/cokoli nedokážete uchopit myšlenkou?
No, já spíš nechápu sandály bez fuseklí s plesnivými nehty a palci za roh.
A taky chorobnou nenávist.
Z vašich odpovědí nechápu hlavně 4., to jak se někdo prezentuje a pak ještě 9. a 3 Ostatní jsem schopná si nějak vysvětlit.
Nedokážu myslí uchopit vesmír. A špatně si umím představit ty titěrnosti jako atomy, elektrony. Koukám tady na flašku vína a nedokážu ani domyslet, z čeho všeho se vlastně skládá
Mozek je adaptovan na to, s cim se evolucne setkaval.
dokonce ani jako evropani moc nedokazeme rozeznavat tvare asiatu, natoz zvirad apod. Vse lze ale natrenovat. I ten vesmir nakonec. Problem je jen, ze za horizont udalosti (cca 43 miliard svetelnych let - polomer koule od nas) nejde ani dohlednout, natoz doletet.
Tedy dobre vedet, ze (viditelny) vesmir je koule o prumeru 96 mld svetelnych let
jinak tohle je dobre
Proč jede auto... to nechápu, ale mám učňák před maturou Opravář zemědělských strojů.
A za 2. Blbost některých lidí. Příklad. Moje žena mi slila dva zbytky různých kolínských do jedné lahvičky a nikdy nepochopila co je na tom špatného.
Ona ze začátku nebyla úplně blbá. Byla to taková roztomilá nanynka a myslel jsem si, že si jí přizpůsobím. Mladýmu chlapovi jde spíš o skořápku a ta za to stála. Ale geny jsou geny.
Nechápu jak můžete něco takového napsat. Doufala bych, že si to o té nanynyce přečte vaše žena.
Kdyz si prostudujes tohle legacy.blisty.cz/... tak to snadno pochopis...
Základy stupidologie
Stupidita
Mudr. František Koukolík, Jana Drtilová
Nechápu těhotné a nastávající matky, jak se jim mění slovník na:
mimísek, manža, těhule, kokýnko a tak nějak obecně zhloupnou na samé dno a zaplavují facebook a jiné sociální sítě fotkami výkalů v nočníkách svých ratolestí s přihloplým komentářem "náš první bobíček"atd...
To se každé přepne tohle debilní myšlení?
Gumídku, ze ten odkaz Vás nemám rád! Já to proklikl, budiž. Jenže já tam proklikl ještě odkaz na 13 svátečních jídel z mimibazaru! . Kdyby mi cokoliv z toho přítelkyně naservírovala, měl bych co dělat, abych zůstal věrný své zásadě ženy ctít a neprohodil ji oknem, hned za tou dobrotou! Prý "manža bude čvachtat".
Na to Mono tak směřoval můj dotaz k nepochopení.
Já to totiž na vlastní kůži nezažil. Jen z okolí, jak takové ženy mluví třeba do telefonu. To jsem zažil naživo a nechápal jsem dodnes. Vlastně stále.
Takže nevím, zda se inteligence opět vrací a jsou to jen rozbouřené hormony podlačující IQ.
Kdyby se nějaká žena přiznala, že tomu propadla a dostala se z toho, tak se jí skláním k nohám
Berger, já se na Váš (tvůj) podnět proklik taky a ten modrej blivajz klidně může konkurovat ostravskému knedlíku, který v mimibazaru není, škoda . Je hrůza, že se to projevuje i ve vaření. Chlapi z ocele to asi musí vydržet zakaždou cenu
Nemusi to byt nutne, ze na to clovek potrebuje radu. A potrebuje to vyresit
lidi jsou ruzni a zajima me jak moc
kdo by to chtel vykonat, by musel predpokladat, ze kruh/koule má rohy. Musel by to teda bud byt blazen nebo vedet neco co my nevime
zase jsem se spatne predtim vyjadril, byla to slovni hricka...melo to byt: "jak je mozny, ze vsechno co se deje/existuje...se deje/existuje a existuje to vubec."
@jenyk: Všechno je relativní. Když vyjdeme z toho, že základem pro výpočet Ludolfova čísla π byl 96-ti úhelník a další zpřesňování čísla se provádělo zvětšováním počtu stran (chceš-li úhlů, rohů), tak tam těch rohů je vlastně nepočítaně. Dřepni si ke zdi a s_r kde s_r, furt je to do rohu .
proč pánové nemohou sklopit prkýnko
Tak zrovna tohle bylo předmětem sporu u nás doma: Ale je to nepochopení podstaty problému. Pánové samozřejmě mohou sklopit prkénko. Fyzicky jim v tom nic obvykle nebrání. Tedy spíš bych řekl: Proč muži, (jadrné slovo), nesklápějí to (další jadrné slovo) prkýnko. Zkrátka nám to přijde jako zbytečný pohyb. Jdu na malou, je-li prkýnko dole, zvednu ho. Není-li, nemusím ho zvedat, vykonám to, proč jsem přišel a odcházím. Jdu na velkou,. opět zkontroluju, eventuálně upravím, vykonám a odcházím. Sklápění a zvedání prkénka je tedy pro nás činnost podmíněně nutná. Činnost, kterou stejným způsobem mohou vykonávat i ženy. Tolik mužský úhel pohledu. Mne osobně k "zbytečnému" sklápění prkénka přivedl až fakt, že dvěma malým dcerám jsem nedokázal vysvětlit, že to prkýnko je třeba zkontrolovat a není-li dole, tak ho musím před usednutím sklopit. Jinak, že to má celou řadu nevýhod a rizik, z nichž ta, že to studí, je ta nejmenší. Ale otevřeně uznávám, že jsem na činnost sklápění prkénka s přibývajícím věkem / rozumem dcer opět rezignoval.
72mona,já to zkusím vysvětlit. Chlapi rádi riskují,žijí nebezpečně. A já nedávno četl,že spláchnout při otevřeném deklu je krajně rizikové... Chápete? Splachuji při otevřeno,to riziko,může mě to zabít! To je adrenalin!
U nás je to opačně. Když je vše v pohodě, tak jako gentleman sklápím. Ale přestanu s tím, když mě něčím naštve. Pak jen čekám, až mi to vytkne. Okamžitě nastartuju motor a roztočím hádku
Poslední dobou jsem si ale všiml, že když přestanu sklápět, protože jí chci něco vytknout, tak jak si toho všimne, tak je hned naopak taková smířlivá a mírnější, jako kdyby mi nechtěla dát záminku.
Budu si muset najít něco jinýho, tohle už přestává fungovat
No, každý máme své limity: U mně to byla vyšší matematika. Derivace a prosté integrály jsem v pohodě pobral, dál už to ale bylo jedoduše nad limit. Nějak jsem to ubalancoval, zkoušky mám, ale byla to dřina a sebezapření na obou stranách.
Kolega, taky strojní inženýr, zase měl problémy s elektřinou a s nadsázkou říkal: Elektriku jsem nikdy nepochopil. Nechápu, jak těma drátama může něco týct, když v nich není žádná díra!
Dodnes nechápu elektřinu. Zamrzla jsem u lišího ocasu a ebenové tyče. A také u panáčků s aktovčičkou buď s + nebo - na zádech.
S panáčky nemohu sloužit, zřejmě jde o učební pomůcku, kterou jsem nezaznamenal. Co se týká oné tyče, obávám se, že s ebenovou by to tak dobře nefungovalo. Jde o ebonit. Díky za rozkrytí problému, dodneška mi nikdy nevysvětlil, proč se ta hmota jmenuje zrovna ebonit (viz odkaz). Taky mi nikdo neřekl, že nejde o plast, ale z chemického hlediska o pryž. Obávám se, že tato skutečnost unikla i mým učitelům. Pořád se člověk dozvídá něco nového. (to jsem s pochopením elektřiny moc nepomohl )
Ampere! Ale no tak! Nedělejte mi v tom mém zmatku ješ větší šurvajz. Nakonec umřu zmatená, neingformovaná a dezorientovaná.
Hlavně mi nejde na mozek, proč legíny nosí i ty udýchaný nesoudný lokomotivy. To když vidím, tak si vždycky říkám, že si musím koupit pistoli.
Možná leginy fungují jako ochranná vrstva proti tření stehen. Naholo pod sukní by se upleskaly
Nepochopím, jak může ve vzduchoprázdnu letět raketa - od čeho se odráží - a pak že stromy vytvářejí hmotu z neuchopitelných živin, pod kmenem se neztrácí hlína, podle mě by tam měla být díra. teorii samozřejmě vím, ale když o tom přemýšlím , tak se mi to zdá divné a nemožné.
Raketa ve vakuu letí většinou setrvačností a pokud ne, "odráží" se od toho, co vyfukuje z motoru.
A strom je "vyroben" skoro úplně z vody a vzduchu (CO2).
Já nechápu černé díry ve vesmíru a pricnip skládacího deštníku.
Ten deštník bych možná i pochopil. Jenže když je roztažený, není na něm nic zvláštního vidět. Když je složený není vidět na mechanismus kvůli tomu hadru. A když ten hadr sundám, přestává mechanismus fungovat. Prostě to nemá řešení .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.