Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Strach ze zubaře

Od: nik* odpovědí: 14 změna:

Zdravím, zajímal by mě názor více lidí. Bojíte se zubaře? Pokud ano, proč?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jezevec*
hodnocení

6x

Příšerně ! Neřekl bych, že jsem zrovna nějakej posera, co se bolesti týče. Mám za sebou dvě velmi těžký autonehody, moje tělo zdobí bezmála 80 stehů (jedno šití jsem zvládnul dokonce sám a hezky... *smich*), jsem pravidelným zákazníkem tetovacího salónu. Zažil jsem zlámaný ruce, nohy, žebra i prasklou hrudní kost. Ale ničeho na světě se nebojím tak, jako zubaře. Kde se u mě tahle fóbie vzala je nad slunce jasný. Postarala se o ní školní zubařka ve druhé polovině 80. let. Zuby trhala rukou (!) bez předchozího varování (ukaž, já se jenom podívám, najednou křup a byl venku), jednou mi bez anestezie čistila zubní kanálek. A to byla ta příslovečná poslední kapka. Od tý doby doslova chcípám strachy, když mám k zubaři jít, byť pak to samotný ošetření není ani zdaleka tak hrozný, ale ten blok tam prostě bude nadosmrti...

Přesně to samé mám i já. Větší bolest jsem nikdy nezažil. Vždy mám zbožné přání, abych o tom vůbec nevěděl.

Díky tomu jdu až, když je opravdu nutno a to je vždy chuťovka a klepu se už od večera předchozího dne.

astik
hodnocení

3x
Od té doby, co dávají umrtvovací injekce a doktoři se chovají hezky, ordinace jsou čisté, moderní a nesmrdí po "zubárně", tak už ne. Dokonce tam málem usnu. Pak se při pohledu na účet zase rychle proberu.

hodnocení

1x

Nebojím, ani si na vrtání nenechávám dávat injekce.

janm*
hodnocení

1x

Hezký večer

Nebojím, ačkoli dříve jsem míval nemalé obavy z bolestivých zákroků, nikdy mi totiž nebylo nabídnuto umrtvení, maximálně čas na "oddych" ,abych další bolest ještě vydržel. Dnes je to proti tomu "legrace", mladý pohodový zubař, strach mám pak pouze vždy na konci před vystavením účtu *smich*.

pb®
hodnocení

1x

Nebojím, protože mi nikdy nic bolestivého nedělal. Nevím co to je bolest při vrtání zubu nebo injekce. O jednom zubu jsem při vrtání jakože věděla, o dalších dvou ne a tím pro mě za celý můj dosavadní život vrtání skončilo. Osmičky mi trhali v narkóze.

veronika*

Nebojím se, ale nenechte se komentovat, mně zubař zatím jen vrtal zkažený zub nic víc*smich*

hodnocení

1x
Ja se vždy bal zubaře jak čert kříže v mladi sme měli zubařku byl to ras ale uměla a zuby od ni drži do dnes
Pak sem narazil na zubaře a vše de uplně v klidu sice tam furt rad nechodim a bez lokálky mi do pusy nesmí ale se strachem je to už v pohodě *smich*

hodnocení

1x

Neznám nikoho, kde by se zubaře nebál.:)

sametka
hodnocení

0x

Nebojím. Jdu tam proto, aby mi pomohl od toho, co jsem si způsobila vlastně sama. Za našich mladejch let se s námi nikdo u zubaře ani nemohl mazlit- to ani neodsávali sliny, zákroky bez injekce, dokonce mi pár dní po porodu nejdřív čistili kanálky a pak trhali zub bez anestetik, protože jsem kojila.Ted je to brnkačka s těmi všemi moderními vymoženostmi.

08.03.21 20:22

Hrdinka *palec2*

007cz
hodnocení

0x

Jednou se mi podarilo se v zubařském křesle probudit s nohama nahoře a mokrým hadrem na čele. Co se se mnou dělo nevím, ale sestřička se nějak divně červenala.

A řekli ti, už jsme hotový a nebo vy jste nám tu omdlel a ještě jsme nezačali? To druhé bych zažít nechtěl :-D

007cz

Bohužel mě vzkřísili ještě před zákrokem, ...tak jsem o nic nepřišel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]