Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Logika vládního nařízení kvůli Covidu

Od: pepca* odpovědí: 61 změna:
Nechápu,jak je možné že maminka s dítětem venku na okraji města může být surově 3 strážcema zákona napadena s přihlížením malé uplakané dcerky kvůli tomu,že si na chvili ulevila od respiratoru a chtěla trochu nadechnout čerstvého vzduchu,tak s ní bylo zacházeno takto hrubě .Člověk sedící sám v parku přírodě dostane pokutu a též nemůže dýchat a dusí se v tom.Tam kde je to důležité kontrolovat opatření v supermarketu velké fronty,v MHD nemocné a ukašlané lidi,skupinka teenagerů nebo bezdomovců s ušmudlanou rouškou pod nosem a láhev vína to strážci zákona nechají být nebo projedou kolem a dělají že nic neviděli.Slušní lidé co nemohou zlapat dech a na moment se nadechnout,nebo 500m přes okres na vesnici nepustí ani do prodejny potravin to už s pandemií nemá nic co společného, ale je to sekýrovaní nelogické. Proč nejsou restrikce dle stupňů rizika nákazy odborně podložené a vymýšlí se náhodilé nelogické postupy, tak že to někoho baví mít moc nad námi a ovládnout nás.Je možné přes Ústavní soud upravit epidemiologické opatření tak aby skutečně dávali smysl a nikdo si nás takto nevychutnával v červeném svetru jako náš boss?

61 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

24x

Tak hlavně ta žena se dopustila mnohem více věcí, pila alkohol na veřejnosti, odmítala se legitimovat a absolutně nespolupracovala. Proto byla zadržena. Ale lidi se jí budou zastávat, že ji policie napadla kvůli roušce. Tady vůbec nešlo o roušku, ale o to že se chovala jako kráva.

Podotýkám, že tím neobhajuju nařízení vlády, jen nemám rád, když se něco vykládá úplně jinak, než to bylo.

synerb
Máte naprostou pravdu
hm*

Přesně tak. Vládní nařízení jsou vesměs nesmyslná, ale ta ženská ty policajty v podstatě ustavičně posílala do pr... . I po poslední výzvě. A ještě se pak s nima prala. To, že má někdo s sebou dítě, neznamená, že si může dělat co chce. Měla jít dítěti příkladem. Byla mu velmi špatným příkladem, tak dítě vidělo, že tohle se nedělá.

xx*

Nemíním se nikoho zastávat, ale jednání policistů mi nepřijde normální. To ji nedokázali zpacifikovat jinak, než zakleknutím na krk. Tři na jednu ženskou?

Logika vládního nařízení kvůli Covidu

máte lepší fotku, kde je vidět, že jí klečí na krku? Já to nevidím. A nikde to nikdo neukázal, jen to někdo říkal.

On by ji složil i jeden. Jenom by ji to víc bolelo. A mohl by ji zranit.

donpapa

Souhlas. Běžný zákrok proti agresivní osobě porušující zákon. V USA by dopadla zřejmě hůř.

hodnocení

11x

A já zase nechápu tu ženu s dítětem, která se na policisty rozkřikovala, odmítala si nasadit respirátor, který zřejmě vůbec neměla a odmítala úplně všechno, provokovala a policisty napadala a urážela. Zaklekli na ni, protože se s nima začala prát a protože to je postup při zklidnění výtržníků. Musí dotyčného co nejrychleji dostat na zem a tam ho bezpečně a bez úhony zpacifikovat tak, aby mu znemožnili agresivní chování vůči zástupcům zákona. To je běžný postup a to se museli naučit při přijímání do policejního sboru. Nebo si snad měli před tou hloupou hysterkou kleknout na kolena prosit ji, aby přestala ječet a v klidu si buďto nasadila roušku, nebo s nima odešla na stanici? Oni vykonávali jen svou práci a já vůbec nechápu proč se nad tím pozastavujete. A co teda Vy a Vaše zaměstnání? To Vy ve svém zaměstnání neděláte to, kvůli čemu jste placený? *ee* No to je teda divné. S takovým zaměstancem bych se teda rychle rozloučila. Ale nebojte se, najde se dost lidí, kteří si s Vámi budou notovat. BOHUŽEL. A proto jsme v té pr...

ruzena*

Souhlasím s Vámi..Nad covidem vítězí státy, které mají slušně vychované občany s disciplinou, kteří mají ohledy i na druhé a navíc jsou inteligentní. Švejkovina čechů se nám bohužel nevyplácí, hned tak to neskončí...

hodnocení

8x

Minimálně část nařízení žádnou logiku nemá.

Ale logiku v tom nehledejte.

Dnes se pan ministr Blatný "prsil" tím, jak se počet kakažených stabilizoval a už nestoupá. To tak nějak logicky ale nemůže být způsobeno nařízeními, které platí od pondělí...že?

asd1
hodnocení

8x

Maminka šla na zem z úplně jiného důvodu a to nespolupráce a kladení odporu. Zkus něco podobného na policajta v Německu, Rakousku, Švýcarsku atd., taky půjdeš hubou na zem a dostaneš želízka. Kdyby si s omluvou nasadila roušku, příp. kdyby jí neměla u sebe tak vysvětlila proč jí nemá a legitimovala se, tak by se s ní prát nemuseli. A někoho kdo klade odpor pustit a neřešit ho - to by bylo špatně..

Opatření - dost jich je vyloženě Kocourkov a celkově to fungovat moc nebude... Stačí aby se lidi dva tři týdny vůbec nemíchali mezi sebou a byl by rychle klid.. Bohužel se míchaj, takže koronáč je v pohodě a bude tu minimálně do proočkování...

hodnocení

8x

"...maminka s dítětem venku na okraji města může být surově 3 strážcema zákona napadena... ...kvůli tomu,že si na chvili ulevila od respiratoru"

No, ono to ale z toho záznamu spíš vypadalo tak, že jí policajti požádali aby si respirátor nasadila a ona nejen že to odmítla ale byla vůči nim agresívní. V tom případě bylo na místě, že policajti přitvrdili. Jestli byl zákrok přiměřený nemohu posoudit - nebyl jsem u toho (ostatně Vy asi také ne).

pepca*
hodnocení

Takže to není v tom když se na pár vteřin nadechnu vzduchu, že už by na mne skočili v chvatech zezadu?
ruzena*

Ne pepco, nadechujte se, jako se nadechuje až na dementy celý národ, v roušce a respirátorech, protože pochopil, že je pandemie - už rok.

hodnocení

8x

To, že něco nechápe, je jen Váš problém, páč je třeba vidět celou situaci i s komentářem obou stran.

Ono to tak není, jak jste to popsal...",že si na chvili ulevila od respiratoru a chtěla trochu nadechnout čerstvého vzduchu", páč ta samotná žena to takto nesdělila. Buď to nevíte, nebo lžete schválně.

pepca*
hodnocení

Nezkoumal jsem to podrobně,ale jak již zde píši někteří tak ten prohřešek byl vážnější, než se na první pohled zdálo, jako zpočátku maminky s dítětem mi bylo líto jak volala o pomoc. Ale máte pravdu nechtěla se jen nadechnout ale úmyslně to dělala na truc opatřením. Jen mi líto toho dítěte,že to vidělo.

Policie se rozhodla správně, nemůžeme si z policie dělat dobrý den a nedbat jejich nařízení.

lidus*

Všechny ty policisty bych okamžitě postavila mimo službu,první by šel policejní prezident a poté Hamáčka odvolala z ministerského postu. Takto se zákrok nedělá i kdyby byl oprávněný, což podle videa nebyl. Chce se mi zvracet.

Naopak. Arogantrní baba s inteligencí Csákové si myslí, že na ni nikdo nemá. Za mě to dali poldové dobře. X krát ji vyzvali, x krát měla možnost nehrotit to. Holt jak se do lesa volá, tak občas vyběhne hajnej.

Mimochodem - kolega se vrátil ze služebky z Izraele s modřinou jaxviňa - v době lockdownu chtěl diskutovat s hlídkou, ti diskuzi ukončnili hned v začátku ho jeden flákl pažbou pušky přes záda, že upadl. Tam si policie rukavičky nebere a řekl bych, že jsou na tom s Covidem o dost líp, než my

Ještě jí měli pohladit pendrekem. Co s takovými.

@lidus jak by tedy ten zákrok měl vypadat? Jak to měli policisté udělat?

ruzena*

Souhlasím a podle těch, co by požadovali, aby se policie podobným idiotům ještě snad omlouvala, tak si musí uvědomit, že nebýt strážníků a policajtů, tak nás každý gauner přepadne, okrade, zbije, jen co vylezeme z baráku a ti, co s policií nesouhlasí, by byli pak první co by ječeli...polícíééé...pomooooc...

V roce 1986 jsem byla u moře svědkem jedné scény - mladá Bulharka si vykračovala ve velmi krátké sukni. Přišel k ní milicionář - oni mají milici, ne policii, ted nevím, už jsem u moře nebyla dlouho a řekl jí, že si má zakrýt holý zadek - doslova.

Mladá dělala, že neslyší a ještě si pak inteligentně odplivla - ten s ní tak zamet, jedním škubnutím jí sukni roztrhl a pak se už válela na zemi a lidé kolem - domácí i turisté mlčeli - hrobové ticho. Tam totiž bulhaři šoupali nohama, když viděli policajta.

U nás jsou lidé strašně drzí, neškodilo by, kdyby dostali občas přes tlamku, ti hysterici, jako převčírem ten 14ctiletý kluk, on nemůže nosit roušku - řval a válel se po zemi jak idiot, to mohl, dobře věděl, že další dementi to natáčí pro sociální sítě, tak se snažil. A rodiče se ho ještě zastávali.

Neumím si představit mít tohle doma. Pak čteme, jak děti zbouchali svoje rodiče., když je rovnou nezabijí, chlastají, berou drogy a co dělali celé roky rodiče?

lidus*

Jak měli policisté zakročit? Šlo o obyčejný přestupek, nešlo o závažný tr. čin, nebyla ozbrojená a nebránila se ztotožnění. Paní byla svolná na služebnu jet, tedy mělo předjet auto, žena by nastoupila. Kde to jsme, naskákali na ni před děckem.

asi jsem viděl jinou reportáž.

pb®

Ruzena mám kamarádku, co má aspergerův syndrom. Normlálně to na ní nepoznáte, pomyslela byste si, že je jen trošku trhlá. A ta se už kvůli roušce válela na zemi a řvala jak idiot tolikrát...Prostě nesnese mít zakrytý obličej a z téhle situace dostane záchvat kdy se prostě válí na zemi. Nemůže si pomoct, prostě její mozek je nastaven tak, že na každou nestandartní situaci reaguje záchvatem. Není blázen ani nemá sníženou inteligenci, jen má prostě přecitlivělou nervovou soustavu.

pb, ale Vaše známá nemusí mít roušku, ani respirátor. Paní v reportáži, je ale něco úplně jiného.

ruzena*

pb, ten kluk šel s rodičem, matka mohla říci, že je nemocný, doložit to a byl klid..to je právě ono, že to týnejři dávají na sociální sítě bez začátku, takže lidé se domnívají, že policajty nikdo neprovokoval a podobně, jednoduše jen tak, protože zrovna na to měli náladu, chvaty, maty poučili lidi, jak se mají chovat, když s nimi mluví policie a vyžaduje dodržování zákonů a vyhlášek - o tom to je. Samozřejmě je to jinak.

A na novinkách psali, že je kluk lehce agresivní, ale nepsali, že je nemocný. Věřím tomu, že třeba s autistou je to těžké, ale určitě má něco, co jeho postižení dokládá. Vy si určitě v práci také nenecháte všechno líbit - nebo ano?

ruzena*
hodnocení

8x

tazatel papca a xx včera 17:32

Už jste někdy zažili hysterku? A k tomu ještě přiožralou hysterku? Já na jejím místě bych se takhle idiotsky nepředváděla, abych nepoplašila svoje dítě a ona to udělala. Takže ne policie, ale ta nána traumatizovala svoje dítě.

Snad si vzpomínáte na případ městkého strážníka z Prahy? To je chlap tady od nás. Správnej chlap, lidé ho tu měli rádi. Pracoval tu hodně let.

Pak se pár mladých ubohých b.l.b.ů loni v březnu rozhodlo, že natočí prank na youtube.

Musely se nosit roušky a byl zákaz shromaždování osob. Tak ta parta nevychovaných agresivních hlupáků se sešla a neměla - měla roušky, pak si jedna mladá vyskakovala na toho dvoumetrového chlapa, schválně se ho dotýkala, ačkoliv to bylo zakázané, navíc se neměla co dotýkat strážníka.

A jak byla tak až skoro sexuálně dotěrná, tak ji strážník jen trochu od sebe odstrčil, protože byla jak štěnice na něj přikousnutá.

Ona upadla na zadek, hned se zvedla, mladí to natočili v uhlu, že to vypadalo, že jí dal facku a schválně tam nedali ten začátek té provokace. Ona tvrdila, že jí dal facku, tady tomu nevěří nikdo, protože i chlap, kdyby od něho dostal facku, tak se hned tak nezvedne a ona, tintínko se zvedla jak pírko a to hned. Je to k vidění na youtube.

Takže oni měli prank na youtube a hodně lajků od podobnách idiotů a on přišel o práci. A tohle, co ta hysterka mladá na veřejnosti prováděla, mi připomněla i tuhle nánu, co hysterčila, ačkoliv porušovala vyhlášku.

A podobná hysterka byla jedna politička - jmenovala se Kačka biomasa a kvůli ní přišel o práci policajt Tomáš. Ale ona tím hysterickým výstupem získala místo v politice. Co to bylo zač, ví snad každý v republice. Tom je táta od 3 dětí, už se do policie nevrátil i když mu soud dal za pravdu.

Takže lidé nevěřte těm "videům" co natáčí mladí pro youtube nebo fejs.., já věřím tomu, co natočí policie. Jsem ráda, že moje děti neměly a nemají potřebí se zviditelnovat takovým způsobem - ale lajky jsou lajky..to je uspěch pro vypatlané mozky.

hodnocení

4x

Tady názorně vidíte, proč jsme v té ři.i. Média použijí jakoukoli manipulaci či lež, aby poškodila vládu. Bez ohledu na cokoli ..

nox®
Nemůžete vinit média nebo občany za to, že vláda není schopná vytvořit jasné a srozumitelné opatření s adekvátním vysvětlením, zajistit dostatečnou péči a zásoby, připravit srozumitelnou strategii očkování a hlavně zajistit, aby se lidé i v této náročné době cítili bezpečně, spokojeně a nepřišli o jistoty.

noxi, ale tady jde o úplně něco jiného, nežli o nejasnosti ohledně nařízení, ale jak některá média psala o brutálním násilí, ale pak se paní přizná, že pila na veřejnosti, nechce nosit roušku a uvedené místo je problémové.

noxi - pokud média úmyslně lhou, pak je jistě vinit lze. Média jsou Antizeman a Antibabiš od jejich zvolení. Ať řekli cokoli, bylo to podle nich špatně. Pokud ne, trochu se to překroutilo a předhodilo davu. To samosebou pokračovalo i s kovidem. Rozesírali ze všech sil. A výsledek se dostavil ..

ra252, Média jsou Antizeman a Antibabiš od jejich zvolení.

Já zase četl, že některá media jsou Babiše a nikdy nepůjdou proti němu. Čemu tedy věřit? Pravicové i levicové jsou na tom stejně?

Co je pravicové, co levicové, co Babišové? Mimochodem, kdyby někdo řekl dobré slovo o Babišovi - neudali by to okamžitě pyjáti do Brusele?

synerb
hodnocení

2x
No vidíte a kvůli takovým názorům, jako máte vy, jsou ta čísla tak strašná, lidi umírají po tisících a zdravotníci už nemají sílu...

Děkuji, takhle hezky už jsem se dlouho nenasmál. Naposledy když jsem poprvé viděl mistra Beana. *smich*

Před rokem když byl taky lockdown, to se sice mohlo cestovat na příklad na víkend na chatu a nebo chalupu, tak počet obyvatel ve městech byl mnohem mižší než nyní a MHD bylo poloprázdné.

Po roce je to ještě přísnější, zavřené okresy, MHD je přeplněné, tak by mě zajímalo kam to všichni jezdí když je zavřeno více prodejen než před rokem.

Nesmí se ani k rodičům do sousední obce v rámci okresu a před rokem se mohlo teoreticky kamkoliv.

Tak co je tedy lepší - to co bylo před rokem a nebo co je nyní?

A když prý se to ještě nezlepší, tak chtějí ještě zpřísnit.

To by mě zajímalo co chtějí ještě zpřísnit.

pepca*
hodnocení

Mezi ukašlanými v tramvaji,autobuse,na poště se to roznáší kde je moc lidí koncentrovaných na jednom místě.V přírodě kde nikdo není, jak mi vysvětlete prosím? Proč nezakáží nemocným s kašlem a chřipkou chodit mezi lidi a jezdit MHD? Před nastupem změřit teplotu a s příznaky nepouštět dovnitř.Nemocný se mají léčit a ne všude chodit.Někteří to nevědí a tak proto to roste si myslím.

slavo: Přesně tak.. Naženeme lidi na menší prostor a rozhodně se tím pádem méně nakazí.

Ovšem zpřísnit se to ještě dá.

Další stupeň může být, že nebudete moci dál než do ulice kde bydlíte, potom v rámci bytu..a nakonec ještě tak, že Vy budete muset být v kuchyni a žena v obýváku.

A rozvážet potraviny a léky obyvatelstvu budou členové vlády. *smich*

Já si myslím, že v tom je něco jiného.

pb®

pepca prosím kde to žijete? Já tedy teď MHD moc nejezdím, přesto když pražskou MHD jedu, žádné kašlající a smrkající lidi nepotkávám, stejně tak nepotkávám soupravy přeplněné. A měření teploty se mohu jen vysmát, když jsem měla covid, neměla jsem ani zvýšenou teplotu, manžel jen jeden den. Jo dítě to mělo 3 dny do 38°C, po třech dnech ho to přešlo, osypal se, druhý den už bez vyrážky. Tedy na testy jsem vedla už bezpříznakové dítě. A že když půjdete na testy, tak to tam nejspíš ještě chytnete, je taky pravda. Sice nás tam pouštěli po částech, ale přesto bylo v chodbě dobrých 10 lidí a dvě sestry s respirátorem na bradě. Spolupacienty jsem upozornila už když se čekalo ve frontě venku, že jim tam za chvíli přivedu fakt pozitivní dítě, tak ať se drží dál. No nedrželi se a 4 leté dítě sice mělo chururgickou roušku, ale byla na dvě věci.

pb®
hodnocení

2x
Nejlepší jak se vyhnout konfliktu, je nejít mu naproti. Vím-li, že se venku musí zakrýt huba, tak pokud se blíží strážník, tak si ji zakryju a odejdu, jakkoliv se zakrytím nemusím souhlasit. Jsem-li stará osoba, nebudu se snažit vychovávat namakaného týpka v metru, může se mi stát, že dostanu na budku. Prostě nebudu vyvolávat konflikt s objektivně silnější osobou, když je jasné, že nemohu z konfliktu vyjít jako vítěz. Ale jo, restrikce jsou nefunkční a stejně nic nevyřeší, je to spíš buzerace obyvatel.

hodnocení

2x

To nejsou maminky, ale provokatérky :-D. Maminka rozhodně nebude vystavovat dítě zbytečnému stresu, když ví, co se aktuálně děje.

smode*
hodnocení

1x

Dobrý den. Některá opatření jsou logická a správná a zcela s nimi souhlasím, u jiných by se o tom dalo sáhodlouze polemizovat a i Vy máte částečně pravdu. Ovšem toto či podobné téma je zde alespoň čtvrté za poslední týden. Nicméně víte co je zajímavé? Že tohle všichni lidé neustále dokola řeší, avšak: uvědomuje si vůbec někdo, že vyšší místa dělají mnohé pro ekonomický kolaps státu? Jestli si totiž myslíte že některé firmy lze kdykoliv jen tak "zapnout" a "vypnout" podle toho jak kdo kdykoliv určí, tak rozhodně tomu tak není. Stejně tak neplatí že když půjde třeba jen čtvrtina bezpříznakových ve větších firmách domů bude moci tato firma fungovat. Nebude. Zapomeňte. A zhroutí se jako domino. Situaci kdy najednou nedostanete výplatu (dávku, důchod) třeba několik měsíců a kromě toho jste se ráno přihlásili do internetbankingu a zjistili že tam máte dvacetkrát méně a nebo že rohlík stojí najednou ze dne na den 30 Kč jsme opět velmi blízko. Je alarmující že si to málokdo uvědomuje. Garantuji Vám, že pokud se tak stane (a zatím tomu všechno nasvědčuje) budou povinná nařízení v té chvíli jedna z posledních věcí kterou začnete řešit. Ale jak vidím - pro všechny zjevně pohoda. Aneb: nic se neděje - polemizace o opatřeních důležitější. No tak ok, jedeme dál *smich*

senior

Máte pravdu, je vidět, že se o to zajímáte. Bohužel, mnoho lidí dohlédne jenom - až se všichni necháme opíchat, tak se vrátíme ke starému způsobu života.

ruzena*

Pokud by vakcinace probíhala rychle a tím se zvýšila naděje pro lidi, že pandemie skončí, tak jedno vím zcela určitě, že lidstvo už mnohokrát už stálo doslova před katastrofou a vždy a vždy se snažili a mělo to výsledky, že se nikdo nepoložil.

Takže věřím, že pokud by se vakcinovalo rychle, je možné léto prožít už celkem v klidu, protože ostatní státy jsou rychlejší.Chválím proto, že při pomalosti Unie sem dovezou třeba i Sputník, nebo čínu, hlavně, at se očkuje. Ty státy těmi vakcinami očkovali své obyvatele, určitě ne proto, aby je zabili. A není čas - čekat na pomalou EU, kde všechno trvá roky může být pro Evropu osudné, není náhoda, že si státy začaly zajištovat vakciny samy, pochopily, že obstarat vakciny a to rychle, není pro EU stejné, jako třeba zakázat žárovky nebo křivé okurky.

A není čas - čekat na pomalou EU, kde všechno trvá roky*** jiní zase nadávají, že byla vakcína v Evropě moc rychle schválená.

jako třeba zakázat žárovky ***žárovky lze stále koupit, myslím tím ty staré které více topí, nežli svítí

nebo křivé okurky.*** mnohokrát vyvrácený mýtus.

třeba: ec.europa.eu/...

Použití neschválené vakcíny není asi dobré.

ruzena*

Tak ano, zahnuté okurky jsou mi lhostejné a za žárovky jsem byla ráda, protože v koupelně staré žárovky pořád praskaly, ted tam mám asi 6 let jinou - unijní *smich* a nepraská. Napsala jsem to jen proto, že je pravda, že unii všechno příliš trvá, v pandemii by měli být uředníci rychlejší.

Už dost států proto vzalo vakciny do vlastních rukou a já jsem ráda, že i náš prezident. snad je to pravda. Doufám, že by se nechaly očkovat i moje děti a jejich protějšky, takže by se člověk nemusel trápit, že by něco dopadlo špatně. Covid jsem loni prodělala, ale asi imunitu nemám, to nikdo v podstatě neví.

A pochybuji, že at slováci, nebo rakušané a další jsou tak hloupí, že by se nechali očkovat něčím, kde je vada jen v tom, že to nepodepsala EU. Hlavně, aby to tu už bylo, vždyt pořád má vláda jen řeči a nakažených je moc, což znamená, že se zdárně promořujeme proti vlastní vůli.

Já vím, že každý má jiný názor, ale nejsem ten typ, co by se rád znovu dusil, protože EU bude schvalovat jiné vakciny i několik měsíců. Už jsem se jednou dusila a to covidem, to mi stačilo. SUKL nejsou žádné ořezávátko, proč by nemohlo platit jejich schválení? V jiných státech platilo. Prostě není čas uředničit, ale konat.

SUKL schválil ruskou a čínskou vakcínu?

ruzena*

To ne, jen náš prezident o tom mluvil, že by se vakcinami mohlo ihned očkovat, pokud by to schválil SUKL, tak to řešili i slováci a rakušané a ted nevím - italové? No zkrátka, měli za to, kdyby nebyla unie, tak bychom si je bud schválili sami, nebo ne, kdo jiný by je schvaloval, v Británii jim také už unie nic neschvaluje a také žijí... a Zeman přece říkal, že by se tím všechno konečně zrychlilo.

Protože čas je náš nepřítel, pravil Zeman. Myslím, že to ale nechápe uředník Blatný, protože to musí přijít z ministerstva zdravotnictví pro SUKL a Blatný bohužel trvá na unii. Je to tak a mě to strašně mrzí, klidně se nechám hned očkovat, než poslouchat projevy Blatného a vědět, že se ještě dlouho nic nebude dít. A hlavně že Babiš vykřikuje, že jde už o životy, to ale přece všichni víme..a brzdí to jen on.

Babiš brzdí dodávky vakcín? Nebo jsem Vás jen nepochopil?

ruzena*

Ne, asi jsem to špatně napsala. Vakciny zdržuje Blatný, on jediný může ukolovat SUKL, aby schválila vakciny, například Sputník, jako to udělali jinde, nečekali na unii. Ono je toho na google strašně moc, pořád se jen jedná a nic - lidé umírají...

Blatný je neštěstí, polovičatá rozhodnutí - ode zdi ke zdi...

Byla velká chyba odvolat Prymulu, ten jediný věděl, co je pandemie.

Na google jsem dala babiš sukl zeman vakciny a je tam toho hodně.

respekt.cz/...

ruzena*

A Blatný se nestará, aby se vakciny rozdělovaly hned a všude, jak to, že novináři psali, že vakciny leží ve skladech...A Babiš to zdržuje tím, že ho nevymění a nejmenuje někoho už opravdu schopného, který by si věděl rady.

ruzena*

O Sputnik V je v Evropě zájem. Podle diplomatických zpráv z ruské strany by evropský souhlas mohl být vakcíně udělen v dubnu.

Tohle je ze 17. unora a prý až duben ! A lidé umírají...

Blatný bude vinen smrtí lidí, aby ukoloval SUKL. Vzpomente si na to později až se bude posuzovat vina a Babiš ho nevymění. Už to vypadá na víc než neschopnost obou...

seznamzpravy.cz/...

Taky mi to tak příjde, že už to dávno nekočírují.

ruzena*

Ano, gumídku, máte naprostou pravdu - ty nejhlavnější osoby - premiér a ministr zdravotnictví selhali. Bude to hrozné a to ještě do 2 let se budou řešit další nemoce a umrtí, protože se léčí jen covid a nanejvýš slepá střeva, která nesnesou prodlení..Blatný se jednou může zodpovídat z toho, že řešení bylo - aby SUKL na jeho příkaz schválil vakcinu a on to neudělal.

Osobně bych chtěla, aby lidé demonstrovali za to, aby sem urychleně šly vakciny a oni si je mohli koupit, stát by platil jen práci očkovatelů - lékařů. Okamžitě by se všechno změnilo a byla by nějaká naděje, že to skončí..

Žába na prameni - Blatný zaviní ještě hodně a lidé si to nechají líbit.

007cz

Růženko, "na jeho prikaz SUKL schválí vakcínu" jak si představujete takový proces schvalování nového léčiva? Jakože si nějaký ouřada přečte příbalový leták a bouchne razitkem?

janm*
hodnocení

0x

Ať maminka udělala cokoli, zákrok je jednoznačně nepřiměřený, tohle jsou praktiky použitelné na agresivního ozbrojeného útočníka ne na ni. Stačilo zadržet např. za ruku, a pustit až po tom co by se legitimovala když už, dál se to pak má řešit třeba ve správním řízení, ale rozhodně ne takto. Když se něco takového nebo pokud by se to stalo za socialismu, hned by všichni nadávali na ty "komunistický zrůdy" a dnes je to ok? Policista se nesmí nechat vyprovokovat nerudným chováním, pokud se neudrží nemá u policie co dělat, za těchto okolností je to chování mafiánů ne policistů, těch případů bylo víc...

janm*

P.S.

Pokud se osoba vzpírá předložit OP, pak lze zjistit identitu i bez ní, někde možná s někým bydlí a tak dále, někoho dohledat není problém zvláště u civilních osob, pak už jen obsílka atd...

nickys
hodnocení

0x

Nemam rad soucasna opatreni, nemam rad covid, nemam rad respiratory, nemam rad politiky (zadne, nejen ty co jsou ted u koryt), nemam rad policajty, nemam rad lidi co musi za kazdou cenu rebelovat, nemam rad rap...

Asi porusim nejake pravidlo poradny (kdyztak to smazte). Smutne, jak je spolecnost rozdelena i v nazoru na chovani tehle kravy. Opravdu jsou mezi nami taci, kteri by se po nekolikrat opakovane vyzve od tech fizlu, bez rousky, s ditetem a mozna po trech pivech v zile, zdrahali ukazat jim obcanku a poslali je do hajzlu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]