Nejste přihlášen/a.
A že vy si myslíte, že nás respirátory spasí a za tři týdny je sundáme a bude po pandemii. Byla bych tomu ráda, ale obávám se, že tomu tak nebude. Teď nám řekli ještě vydržte, ale to říkali už tolikrát a nikdy nám neřekli, na co máte čekat, co se za ty tři týdny jako stane, od jaké hranice bude rozvolnění.
Opravdu chcete trestat obyvatelstvo drakonickými tresty za to, že nechce dodržovat nefunkční opatření? Já třeba opatření dodržuji vždy dle nařízení, bez roušky jsem se nikde nepromenádovala, vždy poctivě nasazenou, žádný koukající frňák. Před 14 dny jsem přesedlala z hadrové na chirurgickou, teď na respirátor. MHD nejezdím. Přesto máme doma Covid už podruhé. V prosinci ho donesl manžel z práce, děti to od nás nechytily. Před týdnem si to donesl mladší syn ze školky, nikdo jiný krom něj nemocný není. Tedy on byl nemocný pouhé 4 dny a průběh takový, že nevědět o covidu, typuju to na nějakou z dalších dětských virových flekytýd typu 5., 6. 7. nemoc. Prostě 3 dny teplota, čtvrtý den teplota zmizí, dítě se osype a další den vyrážka zmizí a je po nemoci. Starší téměř desetiletý syn nedostal covid ani od nás v prosinci, ani teď od bráchy. V úzkém kontaktu jsme stále, neseparujeme se.
Dokud se nebude testovat v montovnách, kde pracují Ukrajinci, Bulhaři atd., nevyřeší se nic. A i když se tam testovat bude, tak oni bydlí po deseti spolu na ubytovně.
Dokud naše vláda bude do celého covidu házet vidle nepovolováním levných PCR testů od prof. Žďárského, nepodpořením léčby Isoprinosinem a Ivermektinem, místo o zdraví národa jí půjde o svoje kšefty, není nám pomoci.
Včera se v televizi redaktorka zeptala našeho vládního šéfa, co bude za ty tři týdny, co chystají za opatření, jaké jsou další plány? Chvíli mluvil o něčem jiném, tak ho přerušila a zeptala se, co konkrétně se stane za ty tři týdny. Trochu zamlžil a nedozvěděli jsme se nic.
- - - To i já asi vím, co bude následovat: požádají o prodloužení nouzového stavu. Nebo se pletu?
Souhlasím s tím závěrem (testování v továrnách, levné PCR testy), ale nesouhlasím s tím, že respirátory a roušky jsou na nic. Roušky a respirátory rozhodně fungujou, pokud se nosí správně (což se neděje, když vidím, jak se to lidem bimbá volně na puse).
Neřešte to, je to zbytečné.. Ani sebepřísnější opatření nebude fungovat, pokud ho lidi nechtějí dodržovat, nikdo dodržování nekontroluje a nejsou žádné citelné sankce..jen vyzývání lidí k zodpovědnosti evidentně nestačí.
Noste respirátor, chovejte se zodpovědně, víc dělat nemůžete.
Tak doplňuji...foto. Opravdu mi někdo vysvětlí, koho zde na těchto místech ohrožuji, když jedu na kole bez roušky (a doteď to nebyl problém, mohlo se)? Asi těžko někoho ohrozím, když nikoho nepotkám.. Ano, ohrožuji v roušce sebe, protože brýle mám tak zamlžené, že nevidím auta ani na první křižovatce kterou projíždím, natož na druhé. Takže PŔIZNÁVÁM SE, zkusil jsem to..a musel jsem si ten nesmysl sundat.
Aby nebylo dohadování, v případech že to je smysluplné, samozřejmě nosím respirátor, nemám s tím problém.
jj, vir z huby skáče do oken v okolních domech
Mmch. při sportu roušku mít nemusíš.. Ovšem sport povolenej jen v katastru obce kde bydlíš, tak meziměsto už rouška protože to neni sport ale cesta do práce
Lehce Kocourkov no...
Bohužel to tak není.
I při sportu rouška být musí, už to není ve vyjímkách (pokud zase Hamáček něco od rána nezměnil).
V zastavěném uzemí obce musí být při běhu i na kole rouška, teprve mimo zastavěné území se smí rouška sundat.
asd1: Tak podle toho papíru v odkazu máte pravdu. Byl jsem tedy zmaten tiskovou konferencí, kde Hamáček vysvětloval, že roušky musí být i při sportu v zastavěném uzemí obce. Ale nepžekvapuje mne, že ani neví co sám vymyslel (nebo s pomocí někoho dalšího). Raději si to vytisknu a budu na kole vozit v kapse...
Jestli oni to povolení nemysleli jen pro organizované sportovce. Taky jsem slyšel výslovně zdůrazněné, že i běhat se musí v roušce (v zastavěném území).
Je to nastavený tak, že když jedeš na kole do práce tak roušku mít musíš, ale když jedeš trénink tak ne. A záleží co z toho řekneš policajtovi A trénink nesmí být mimo katastr obce
, takže tam už musí být rouška
asd1: Do práce to mám 3km, takže trénuju intervaly...a že jsem oblečen do kabátu a texasek, do toho nikomu nic není. Ale objektivně v tomto počasí respiráto ani roušku používat nelze, to je přímé ohrožení bezpečnosti provozu.
Mimo katastr obce se trénovat nesmí, to je bez diskuze (a bez logiky). Nicméně jestli na služební-pracovní cestu jedu na kole, pak je to OK, protože dopravní prostředek si (zatím) mohu zvolit sám..a proč ne kolo.
jj, v čem trénuješ je jedno, klidně můžeš jet v montérkách na koloběžce a nazvat to cyklistický trénink.
Pracovní cesta na kole je OK, ale mimo katastr nemůže jít o trénink, takže tam už je povinná rouška. Mno lehce Kocourkov
Taky nechápu proč se nesmí sportovat všude venku (při dodržení že jsi sám nebo spolu jen členové domácnosti..) a i v lese musíš dodržet katastr :D
A jak se z toho prosím pěkně vyhrabeme, když budeme nosit roušky a respirátory například na prázdné ulici?
Vás snad ty zmatky a zmetky, které vláda vydává, následně ruší, vyhrožování občanům, pochybné zakázky za miliony, přesvědčují o jistotě, že naše vláda dělá maximum pro bezpečí a spokojenost národa?
A nemyslím si, že bych musel nutně být odborník nebo ve vládě, abych mohl vyjádřit svoji nespokojenost.
Já nemám potřebu někomu něco dokazovat. Klidně si nasaďte respirátor a na rok se zamčete do sklepa, mě je to jedno, já jen nehodlám řešit neustále nějaké nesmysly. Stejně jako v této diskuzi.
Covid je respiráčne ochorenie ako bežná chrípka,síce s horšími následkami, a tak sa aj šíri ako chrípka. Chrípku sa doteraz nikomu nepodarilo zastaviť a pochybujem,že sa to v najbližších rokoch podarí.Opakuje sa najmenej 2-krát do roka bez rozdielu,či sa ľudia na chrípku očkovali alebo nie. Možno sa rúškami to šírenie zastaví,no ak potom sa to niekde objaví znova,tak sa to zase rozšíri. Je to ako s pieskom zo Sahary,čo sem doveje vietor.
Víte, že si nošením respirátoru a nebo něčeho jiného před pusou a nosem slušně zničíte zdraví a imunitu? Člověk potřebuje kontakt s viry, bakteriemi nebo patogeny, aby se mu správně vytvářel imunitní systém. Lidé, kteří tak nečiní a radši si cpou něco před pusu a nos, mohou za pár let umřít i na pohou rýmu. Běžné nemoci nás budou kosit hrušky.
Ale komu není rady, tomu není pomoci...
Tak jako lékař musíte ale vědět, že kontakt s viry, bakteriemi a patogeny byl možný tak před r. 2020. Mnozí si ještě nemůžou zvyknout, že svět je již jiný. S tou vaší radou by jste tu možná už také nebyla.
To už by muselo být v Japonsku a vůbec v Asii místo lidí jen velké pohřebiště. Tam totiž ty respirátory lidé nosí docela běžně a už několik desítek let a nikdo tam neumírá na rýmu a nemá zničenou imunitu a tak dál.
Vsechna ta nekdy opravdu diskutabilni opatreni jsou zavadena prave pro takove chytraky jako jana99.Napriklad na ulici na vetsi vzdalenost opravdu nic nehrozi,ale vcera jsem jel a pozoroval lidi na chodniku.Uz vcera museli mit treba rousku pri vzdalenosti do dvou metru a nedodrzoval to skoro nikdo!Zakaz v noci snizi pocet lidi venku a ti sycaci,co se chteji shlukovat a popijet v hlouccich jsou napadnejsi,policie ma lepsi prehled!Pes se smi vencit do 500m jen po 21hod,kdy je zakaz vychazeni,pokud by to nebylo,nekteri lumpove budou psy pouzivat jako vymluvu.A takto se najde logika u vsecch opatreni a je to vsechno proto,ze VETSINE a ne jen nejake casti lidi je uplne jedno,jestli se situace jeste zhorsi.!Nebezpeci hrozi jen mensi casti hlavne starych,udelame duchodovou reformu,mohou si za to sami!Pokud by hrozilo stejne nebezpeci i mladym a detem,stahly by se lidem zadky a situace by byla jina.Kdyz si prohlednete lidi v obchodech,nema radne nasazenou ochranu SKORO NIKDO a na vzdalenosti zalezi jen mensine.
Vy s tim ,krome upozornovani nemuzete delat nic,tak jako nikdo a vysledek,ktery prijde si vetsina lidi zaslouzi!
Ano,presne tak to vlada dela,u vedomi,ze zlocinci to nedodrzuji,dela ze zofalstvi opatreni,ktera jim to alespon ztizi!Nic jineho ji,krome firem uz nezbyva,bohuzel.A ti,kdo to dodrzuji to nepotrebuji,mate pravdu,ale nemeli by kopat do opatreni,jejichz smysl nechapou,meli by se zamyslet nad pripadnym smyslem.Vy tu snahu nemate,mozna nejste schopna to chapat,proto jsem vas zminil.
A ano bezohlednym zlocincum a potencialnim vrahum by se noze i auta davat nemela,ti co to delaji jsou spoluvinici!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.