Babička dělala křídla v trojobalu, děda to měl rád a já kdysi taky. Bylo to hodně šťavnaté a mě bavilo obírat. Snědla jsem 3-4. Dneska si občas dám křídla v KFC. Jsou to vlastně jen půlky křídel. Běžně sním těch 8. Párkrát jsem měla 12 ale to už je dost. I když asi spíš díky tuku který to obsahuje
Já je většinou peču s kuřetem, tak se dělíme o 2 křídla,někdy je koupím a usmažím , potom tak 6 ks? Snědla bych jich víc, ale to bych jich musela víc udělat.
Dávám přednost stehýnkům, je tam více šťavnatého masa a méně obírání.
Ale: Asi před 20 lety jsem služebně jezdila po republice. Tehdy ještě existovaly Hypernovy. V tomto OC v Mladé Boleslavi měli teplý pult s občerstvením. A tam prodávali grilovaná kuřecí křidélka. Měli je marinované ve 4 příchutích: s česnekem, s kari, s paprikou a na tu čtvrtou příchuť si nevzpomenu, že by nějaké bylinky? Ochutnala jsem všechny, ale nejraději jsem měla ty s kari a s česnekem. Jak jsem jela kolem, pokaždé jsem si koupila 2 a 2 kusy. Obrala hned na parkovišti, dokud byla teplá a taky proto, abych se mohla pak zajít umýt. To byla dobrota! Na Vaši otázku odpovídám, že jsem snědla pokaždé čtyři kousky. Bez chleba.
Dneska jsou z těch Hypernov prodejny Albert, ale tato křidélka jsem v nich už nikdy nenašla. Škoda. Jaga.
V mé oblíbené restauraci mají porci 450g grilovaných kuřecích křidélek a porce obsahuje i několik paliček. K tomu tvarohové dipy česnekový a druhý mi připomíná Budapešťskou pomazánku naředěnou. Zvlášť se objednává příloha, třeba americké brambory. Dvě poslední křídla už váhám, komu bych mohla vnutit. Počet kusů celkem už nevím. Ale příště si musím objednat totéž. Vždycky se na ně těším.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.