Nejste přihlášen/a.
Souhlasíte, že budete dávat 20 % platu na charitu, jen proto, že vás vláda donutila pracovat z domova?
Státní zaměstnanci, kteří nechodí do práce a ani nepracují z domova, tak určitě. Nesouhlasím s těmi 20 %, ale dávám do placu 50 %.
Dále navrhuji každý rok snižovat razantně peníze pro politické neziskovky, které pracují proti státu a občanům této republiky.
A další krok by byl zdanění zisků velkých korporací tady, kde ten zisk získávají. A ne podle toho kde mají sídlo /daňové ráje/.
--------------------
Možná říci pravdu. Hledejte si novou práci, hospody už neotevřete. Bude tady pořád nějaký vir, mutace a pořád se bude očkovat a zavírat, nosit náhubky a tak pořád dokola.
sisine, ale vždyt španělská chřipka také odešla...
Jinak je pravda, že snad nikde nemají tolik neziskovek, jako u nás, například romských je přes 200, ale co z toho mají romové, neviděla jsem, že by ty organizace, co mají dotace z Unie, ale i z našeho státu něco pro ně udělaly - jednou za rok romský karneval je dost málo za ty šílené peníze. A tak je to s mnoha dalšími organizacemi - takže za mně - mělo by to být více vidět, kam a komu jdou ty dotace, jdou přece z našich peněz.
Zisky cca přes 800 miliard ročně jak psali novináři odcházejí ale i do Německa, Francie, Anglie, nejen do danových rájů a proto si mohou dovolit mít vysokou životní uroven. Když jim na tu životní uroven přidáváme...a ne málo.Jen cizí banky kolik mají z nás užitku...Proto jsou také pevné a stabilní, díky východu.
Pokud budu věřit na Velký reset, Agendu 21 a 2010 a Billu Gatesovi, tak se bude mutovat, testovat, zavírat a očkovat do aleluja.
Nepovažuji tuto biologickou válku za srovnatelnou se španělskou chřipkou.
Připustme, že i pandemie španělské chřipky mohla být na urovni biologické války, vždyt je známo, že za první světové války se používaly v zákopech biologické zbraně na nervový zásah vojáků a tím v podstatě jejich udušení, kdy se jim rozložily plíce. Ted nemám čas, ale najdu si pak, co všechno se tehdy dělo a i ohledně španělské chřipky, nic není přece náhoda...
Ano, to máte pravdu, že v první sv. válce se používaly bojové plyny /sarin si pamatuji ze školy/, takže i to je možné vysvětlení šp. chřipky.
Jinak syn se změnou zaměstnání udělal dobře, prostě se přizpůsobil nové situaci. Vím, že to u všech povolání nejde, ale pokud má člověk možnost.
Podle mě by naší ekonomice v této těžké době nesmírně prospělo zrušení celého senátu. Pravda, spousta takových, jako je právě Vystrčil, by přišel o ,,trafiku´´.Ale pokud se nepletu, tak když mu novináři ometali o čumák ty miliony, které jeho výlet stál, prohlásil, že dukáty počítat nebude. Tak přece by s tím počítáním nezačal teď a svůj návrh jistě myslel jako předčasný apríl...
Ať dává Tchaiwanec ze svýho a ze senátního.
Navíc to není myšleno na charitu, ale hospodským a podobným,.
Slovo charita jsem napsala umyslně, protože pokud něco dáváme dobrovolně, tak je to charita...
Jinak Vystrčil je známý hlupák, který má fikci, že práce z domova není práce, ale nucená dovolená, proležená na gauči u televize. Takže třeba učitelé, co učí na dálku děti, by měli podle toho hlupáka dávat 20% státu "daní"navíc, okrádat své rodiny, protože je stát neschopný se postarat o lidi, kteří to potřebují. Neuvěřitelné, co nám vládne, co máme za politiky..Snad se lidé poučili a při volbách si na to vzpomenou...
Tak hlavně, že se postaral stá o církev..jsem to ted našla, je to pořád aktuální, protože nám odcházejí velké peníze.
Jen poznámka: Nazývat soukromníky charitou je urážka. Tito lidé od státu nikdy nic nechtěli a nežádali, jsou hnacím motorem ekonomiky, přispívají do rozpočtu. Při dnešní době patří obdiv těmto lidem, že to nezabalili. Takže važte slova a nenálepkujte schopné spoluobčany, kteří jdou do něčeho, kde není garance zisku. To státní zaměstanec nepodstupuje a nezná.
Můj syn byl také soukromník a to hodně let. Vloni v zimě dostal rozum, když pochopil, že z téhle situace není uniku, že stát je neschopný a doplatil by na to on sám. Změnil práci, šel pracovat jako zaměstnanec a má po starosti. Nic ho netrápí. Má výplatu, nemá starosti.
To Vám píšu proto, že jste mne zase nepochopili. Jestli někdo chce, aby lidé dobrovolně odevzdali peníze na jakousi státní sbírku a ta z té sbírky některých lidí vyplácela jiné lidi, tak to prosím charita je a já nikoho neurážím, urážet lidi může jen blbost státu a politiků.
Protože ten hlupák vlastně řekl, Vy můžete dát 20 % z platů, vždyt se jen válíte doma.
A tohle mělo lidi urazit.
@ruzena - šel pracovat jako zaměstnanec a má po starosti
Takový hloupý dotaz - myslíte, že by pomohlo, kdyby to tak udělali všichni?
Ne nemyslím, jak jste na to přišla. Je to jen pro ty, co tu možnost měli, ne každý ji měl, že...
V naší rodině máme 2 živnostníky, kteří nevědí i v této době kam skočit dříve. Jistě na pracovní dobu se nehledí. Jen neschopný živnostník si nedokáže zajistit zakázky. Žádný zaměstnavatel by je takto finančně neodměnl a nebyli by pány svého času..
Já také bych dobrovolně / povinně nedala ze svého příjmu ani kačku. Znám jiný způsob sponzorství, ale to musí být příjemce konkrétní cíl.
Ale jistě připustíte, že je spousta těch, co by se snažili, ale nemohou nic dělat - taxikáři - není cestovní ruch, nejsou zákazníci, navíc je silně omezený pohyb osob, lidé pracují doma, takže stejně na tom jsou i kadeřnice a další služby, takže srovnávat je třeba s instalatérem je pofiderní a nepřesné.
Měla jsem problém, že mi začala stříkat sprchová hadice, nějak se poškodila baterie. Já jsem žadonila po X instalatérech o výměnu, ale neuspěla jsem, nikdo neměl celých 14 dnů čas a já se myla ve škopku ve vodě, natočené z baterie v kuchyni.
Závěr, štěstí, že mám syna, nakonec jsem mu zavolala, přijel, cestou koupil novou baterii a za cca 5 minut to vyměnil. Mám tedy na tento druh živnostníků svůj názor. Nikdy jsem nebyla tak naštvaná jako při tomhle, připomnělo mi to časy za komunistů, kdy lidé chodili žadonit dopoledne za řemeslníky z OPBH, kteří "pracovali" v hospodě a odpoledne šli na soukromé kšefty, protože blbí bolševici nechápali, že češi sice nuceně byli velcí kutilové, když nebyly služby, až na Kovoslužbu, ale ne všechno zvládli, zvláště osamělé ženy.
Takže já bych pomohla jen těm, co jim zavřely služby...ostatní jsou ted velcí páni, ohrnují nos na práci...Možná na vesnici je to jiné, nevím.
Desítky tisíc státních zaměstnanců (především úředníků) z domova nepracuje, ale přesto mají home office a pobírají plný plat. Předpokládám, že Vystrčil myslel právě tuto kategorii státních zaměstnanců. Takový požadavek na krácení jejich platů je logický a správný.
Desítky tisíc státních zaměstnanců (především úředníků) z domova nepracuje,
-------------------------------------------------------------------------------------
Opravdu by mě zajímalo, kteří to jsou - vymýšlíte si?
ruzena - Jak to víte? Máte nějakou statistiku nebo příklad? Nebo je to zase vaše tušení? Vlastně ani na odpověď nejsem zvědavá.
Např. u nás jede Obecní úřad nepřetržitě i v době omezených úředních hodin. Všichni pracovali z domova i starosta. Jen v nutných případech si dali s občanem schůzku v kanceláři.
Moje odpověd byla pro lamy13 na jeho příspěvek - takže i když si myslím, že nejsem uplně blbá, tak Vaše napadání nechápu, nešlo by to přeložit - zní to nesmyslně totiž, jste si id jista, že je Vám dobře? Mám o Vás už starost delší dobu.
Ptala jste se - Pravdu by mě zajímalo, kteří to jsou - nevymýšlite si?
Odpověděla jsem konkrétním příkladem kteří st. úřednící pracují z domova. Je to srozumitelné?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.