Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je mnoho lidí špatných?

Od: lenulakr® odpovědí: 10 změna:

Ráda si tady pročítám odpovědi a často mě zaráží, co lidí je se vším hned hotová. Protože jsem celý život byla mezi lidmi, tak jsem se naučila každého,kdo mi nebyl hned na první pohled sympatický ,neodsuzovat a buď se mu vyhnout nebo se snažit jeho chování pochopit. Někdy za nevhodné chování může nemoc, někdy stres, i špatná výchova, namyšlenost a třeba i pocit nadřazenosti atd. Někdy nemám náladu, špatně se probudím, něco - a to je dost často - mě bolí ,pak taky se asi nechovám ,jak by se ode mne očekávalo a přitom čekám pochopení a povzbuzení od okolí. Myslíte, že jsou lidé v současné době v podstatě dobří? Já myslím, že až na vyjímky , ano.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

willybrandt*
hodnocení

5x

Pokud narážíte na některé odpovědi na těchto typech webů, pak bych to bral s nadhledem. Internetová platforma je často něco jiného, než ta reálná. Lidé jsou různí, je třeba každého více poznat, než předem někam zaškatulkovat.

hodnocení

2x

Nemůžete lidi rozdělovat na dobré a špatné, takto černobílé to není. Nikdo není úplně špatný či stoprocentně dobrý, každá osobnost má v sobě dobro i zlo. Záleží na úhlu pohledu, pro někoho dobrý a pro někoho špatný.

hodnocení

1x

Asi nějak jako maky.. každý je v jádru dobrý..jen každý jsme prostě jiný, máme jiný start do života, jiné hodnoty, míru tolerance+empatie+atd má každý jinde a každý si myslí, že ten jeho pohled na svět je ten správný a přitom druhé odsoudíme za maličkost-ale pro nás nepochopitelnou. Každého osud zavleče trochu někam jinam, stačí se za mlada chytnout třeba blbé party, aniž by tak mladý člověk dokázal promyslet následky v budoucnu a už se to veze a cesta z toho ven je leckdy obtížná ne-li nemožná.

Jen když si vemu seznamky dříve a dnes.. Dnes je tolik různých požadavků na partnera co dřív samozřejmě nebylo a ani nemohlo, protože nebylo tolik možností, co všechno se dá dělat. A jakmile tam nějaká (nedůležitá) pitomost nesedne, konec. Celkově je to vše o konzumu a i iluzi.

No a to by jsme se chtěli velice družit s Ufonama *smich* a doufat, že nás aj spasíja..božínku *zed*

gordon
hodnocení

1x
"Lidi jsou pořád stejní, jen kulisy se mění"
doplněno 27.02.21 22:40: Taky jsem slysel, ze lidi jsou svine. Lzou, kradou a podvadeji.

janicka
hodnocení

1x

Lidi asi budou hodní převážně, věřím že jich bude víc ale to o čem píšete může souviset s přemýšlením, inteligencí, rozhledem, charakterem, krátkozrakostí, uvažováním v kostce , se vzděláním ap.

hodnocení

0x

Řekla bych, že i v tomto případě platí Gaussova křivka.

jajo
hodnocení

0x
Ja si myslim, ze lidé vubec nejsou dobrí, méne je dobrych jak zlých. Jo narodili se dobrí, clovek se rodí více dobrý jak zlý ale časem a vekem zvitezila v lidech ta hloupost a zloba. Já mám moc ráda deti. A je mi to líto, co videj na svete.

@jajo - Vážně si myslíte, že čím je člověk starší, tím větší je zlý hlupák?

jajo
Asi jo, vekem a postupne časem se moc lidí nezlepšuje, jak by si nekdo myslel, ze se poučí, uvidej chyby, zmení se, jsou kuprikladu milejší. Jo hlupaka spominam, nebo aj hlupák je vlastne zlej clovek.

Taky mám pocit, že lidi jsou horší a často věkem ještě horší. Ze začátku je každý plný nadšení a čistých úmyslů, ale život ho semele. Naučí se být svi-ě ve svůj prospěch.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]