Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny rádce a prosím o radu. Máme letitou hromadu nespotřebovaných zbytků cihel, celé, půlky i kousky, naskládané na sobě a přikryté. Jenže vlivem počasí cihly začínají opadávat a drolit se. Nenapadá vás nějaké smysluplné využití či zkušenost, aby se hromada využila a uklidila? Děkuji za nápady, postřehy a zkušenosti a přeji pěkný den.
Dobrý den.
Zbytky cihel jsme zabudovali do skalky. Vykopali jsem na zahradě díru asi do hloubky 1/2 m, tvar a velikost díry jsme si vykolíkovali dle navržené velikosti skalky. Na dno jsme dali písek, štěrk, zbytky cihel, kameny. Nahoru hlínu a kameny různých tvarů a velikostí dovezené z lesa. Zbavili jsme se starých cihel a ještě získali zeminu. Skalka vypadá krásně.
Děkuji za všechny příspěvky, využijeme větší kousky na postavení nějaké zídky a zbytky na vysypání cestiček. A také mě zaujal nápad se skalkou - doufám, že na ni něco vybyde a nebude nám ještě CHYBĚT!
Liduško : hodil se vám nějaký nápad zde? Možná, že jsem špatně položila otázku... měla jsem se zeptat, jak dlouho je třeba počkat, než se cihly rozloží samy...Pokud u nás k žádné zídce nedojde, bude na ni nejvyšší čas!
Andrea 1 : krásný krb lahodící oku, hluboká poklona tomu, kdo ho vytvořil!
Pokud budou chybět, tak určitě v okolí najdete někoho kdo vám je dá za odvoz
Samy se rozpadají - záleží na kvalitě a uložení, řádově desítky let... Lepší je rozbít palicí - až váš někde naštvou tak se odreagujete.
Hani mě to nepomohlo, skalku mám a dát do skalky cihly se mi moc nezamlouvá, krb máme, těch cihel je minimálně vlečka a zadarmo je nikdo nechce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.