Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Využití zbytků cihel

Od: hankapimi® odpovědí: 10 změna:

Zdravím všechny rádce a prosím o radu. Máme letitou hromadu nespotřebovaných zbytků cihel, celé, půlky i kousky, naskládané na sobě a přikryté. Jenže vlivem počasí cihly začínají opadávat a drolit se. Nenapadá vás nějaké smysluplné využití či zkušenost, aby se hromada využila a uklidila? Děkuji za nápady, postřehy a zkušenosti a přeji pěkný den.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Drenáž - pokud někam potřebujete. A nebo větší kusy rozbít a použít drť jako povrch cesty (např. příjezdové) nebo cestiček na zahradu či plochu posezení. Jinak asi leda vyvézt na skládku nebo najít v okolí někoho, kdo využití najde a zvětralé cihly si odveze.

asd*
hodnocení

0x

Daruji za odvoz.

Použít jde jako drť na vyrovnání terénu, zasypat díry v cestě atd.

lidus*
hodnocení

0x

"hankapimi" k těm cihlám páleným máme i bílé a hurdisky, na části zahrady to prorůstá bezem a tak se budu těšit, že někdo něco vymyslí jelikož kontejner na odvoz je poměrně drahá věc.

asd*

vyrovnat terén u domku potřebuje spousta lidí - hledejte po okolí...

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Zbytky cihel jsme zabudovali do skalky. Vykopali jsem na zahradě díru asi do hloubky 1/2 m, tvar a velikost díry jsme si vykolíkovali dle navržené velikosti skalky. Na dno jsme dali písek, štěrk, zbytky cihel, kameny. Nahoru hlínu a kameny různých tvarů a velikostí dovezené z lesa. Zbavili jsme se starých cihel a ještě získali zeminu. Skalka vypadá krásně.

andrea1*
hodnocení

0x

Také jsme měli zbylé cihly, složené roky na hromadě. Z těch, co jsou ještě dobré, by se dalo něco vytvořit. Pro inspiraci přikládám foto krbu, který jsme z těchto zbytků postavili.

Využití zbytků cihel

hodnocení

Děkuji za všechny příspěvky, využijeme větší kousky na postavení nějaké zídky a zbytky na vysypání cestiček. A také mě zaujal nápad se skalkou - doufám, že na ni něco vybyde a nebude nám ještě CHYBĚT!

Liduško : hodil se vám nějaký nápad zde? Možná, že jsem špatně položila otázku... měla jsem se zeptat, jak dlouho je třeba počkat, než se cihly rozloží samy...Pokud u nás k žádné zídce nedojde, bude na ni nejvyšší čas!

Andrea 1 : krásný krb lahodící oku, hluboká poklona tomu, kdo ho vytvořil!

asd*

Pokud budou chybět, tak určitě v okolí najdete někoho kdo vám je dá za odvoz ;)

Samy se rozpadají - záleží na kvalitě a uložení, řádově desítky let... Lepší je rozbít palicí - až váš někde naštvou tak se odreagujete.

lidus*

Hani mě to nepomohlo, skalku mám a dát do skalky cihly se mi moc nezamlouvá, krb máme, těch cihel je minimálně vlečka a zadarmo je nikdo nechce.

hodnocení

Liduško, vám je těžko radit, když už všechno máte! *smich*:D*smich*

doplněno 17.04.13 13:26:

*smich*:D*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]