Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Bydlím v panelovém sídlišti, ve větším krajském městě a je tu katastrofální nedostatek parkovacích míst.
5 paneláků, každý po 7 patrech tu sdílí dohromady jedno parkoviště s - 40 parkovacími místy, z toho tak 10 rezervovaných. Parkuje se zde všude, na chodních i na trávě. Po 18:00 hodině se zde nedá zaparkovat, někdy ani po 16:00. Problém je ten, že se vedle nás nachází spousty volného, nevyužitého místa, vlastněného městem. Nevím tedy proč se parkoviště nerozšíří, či případně neprodají nějakému investorovy co by tam alespoň postavil garáže. Máte taky podobný problém? Případně jak jste ho řešili?
Osobně s parkováním problém nemám (RD na okraji města). Ale na sídlištích je parkovacích míst málo, město o problému ví. Situace se řeší, ale pomalu.
Nahlédněte do územního plánu města. Alespoň částečně zjistíte, co město s volnou plochou zamýšlí. Také můžete kontaktovat některého ze zastupitelů města. Města, ne hned krajského zastupitele. Už ze slova zastupitel je zřejmé, že zastupuje zájmy občanů. Pravděpodobně už se problém na některých zasedáních diskutoval a odpoví Vám hned. Nebo Vaši připomínku projedná. Nebojte se se zastupiteli mluvit. Projednávání a řešení problémů občanů města je jejich posláním.
A co o tom volnem prostranstvi rika uzemni plan?
Dohodnete se se sousedy, zalozte si druzstvo a jako takove pak jednejte s obci o moznosti prodeje pozemku a druzstevni stavbe parkoviste nebo garazi.
Jsem absolutní laik - navíc auto nevlastním, bydlím ve městě a je tu solidní MHD, vlastnit auto je tedy zbytečné. Ale zajímá mě něco jiného.
Z hlediska odborníků, kterými muži většinou jsou, bylo by možné zřídit pod paneláky podzemní garáže? Ptám se proto, že u nás na sídlišti postavili garáže, ale normální, nic pod zem. A byla by mohla nahoře zůstat zelen - nebo ne? Děkuji za případné níázory..
mawericku, já to myslela tak, kdyby se hned začaly pod paneláky stavět i podzemní garáže, jestli by to pomohlo, auta by nemusela parkovat nahoře, takže všude širší chodníky, zelen a také nevím, jestli by ty paneláky mohly mít sklepy, já na techniku totiž nejsem - stačí Ti, že nějak jsem kdysi udělala řidičák, ale řídit neumím. Takže tohle mi zajímá teoreticky, jestli by to něčemu pomohlo, třeba vůbec ne, to je to, co právě nevím. I u nás je to o život, někdy si kvůli parkování i lidi nafackují, takže je to bolest celé ČR..
Podzemní garáže pod novostavby se samosebou staví. Problém je v tom, že parkovací místo v takové garáži - obdélník bílou barvou na podlaze rozměru auta plus 20 cm na každé straně stojí tak půl milionu. A manželka pravděpodobně nezaparkuje bez odření auta o nějaký sloup.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.